Mobil sám telefonuje: Ako vyriešiť problém?
Posledné dni sa mi už niekoľkokrát stalo, že som vytiahla mobil z vrecka a zistila som, že niekomu volá. Dokonca som mala aj zmeškané hovory od ľudí, ktorým som vôbec nechcela telefonovať.
Nikdy predtým to nerobil, preto ma zaujíma, či ste sa s tým niekto stretli. Je to skôr problém v nastaveniach, alebo môže odchádzať dotykový displej? Ďakujem 📱
Přehled od AI
Ide o pomerne bežný problém, tzv. "pocket dialing" (náhodné vytáčanie vo vrecku). Spôsobuje ho situácia, kedy sa odomknutá alebo citlivá obrazovka telefónu vo vrecku nechcene dotýka látky, čo aktivuje aplikáciu telefónu, históriu hovorov alebo núdzové vytáčanie. [1, 2, 3]
Nasledujúce kroky vám pomôžu zabrániť náhodným hovorom. Vyberte postup podľa typu vášho zariadenia.
[Apple iPhone] Riešenie náhodného vytáčania
Používatelia iPhonov sa zhodujú, že k týmto situáciám najčastejšie dochádza kvôli neúmyselnému prebudeniu obrazovky alebo spätnému volaniu z histórie. [1, 2]
Vypnutie prebudenia zdvihnutím: Prejdite do Nastavenia > Zobrazenie a jas a vypnite možnosť Zobudiť (Raise to Wake).
Vypnutie prebudenia klepnutím: Prejdite do Nastavenia > Prístupnosť > Dotyk a vypnite funkciu Klepnutím alebo potiahnutím prebudiť.
Zabránenie vytáčania z histórie: Otvorte aplikáciu Telefón a prejdite na kartu Nedávne hovory. Nastavte zobrazenie na Jednotný zoznam. Prejdite do Nastavenia > Aplikácie > Telefón a vypnite možnosť Označením hovorov (Tap Recents to Call). [1, 2, 3, 4, 5]
[Android] Riešenie náhodného vytáčania
Na zariadeniach s Androidom (ako sú Samsung alebo Google Pixel) býva na vine zvýšená citlivosť displeja alebo funkcie odomykania. [1]
Ochrana pred náhodným dotykom: Prejdite do Nastavenia > Displej a zapnite možnosť Ochrana pred náhodným dotykom (Accidental touch protection).
Vypnutie prebudenia poklepaním: V Nastavenia > Rozšírené funkcie > Pohyby a gestá (alebo v nastaveniach displeja) vypnite funkciu Dvojitým klepnutím zapnúť obrazovku.
Vypnutie detekcie tela: Prejdite do Nastavenia > Zámok obrazovky > Smart Lock a uistite sa, že máte vypnutú možnosť Detekcia na tele (On-body detection), aby sa telefón vo vrecku neudržiaval odomknutý. [1, 2, 3, 4, 5]
Základné návyky pre oba systémy
Manuálne zamykanie: Vždy pred vložením telefónu do vrecka stlačte tlačidlo napájania/uspania.
Skrátenie doby automatického uzamknutia: Prejdite do nastavení displeja a nastavte časový limit (Spánok/Auto-Lock) na najkratšiu možnú dobu, napríklad 15 alebo 30 sekúnd
Tak preto. Aj mne to mobil robil. Zadala som si kód na odomykanie a problém bol vyrieseny
mne to robil whatsapp tak som mu zakazal pristup k mikrofonu a teraz si vzdy najprv musi vypytat mikrofon

Mas kód ako blokovanie?