Ako šetriť peniaze na horšie časy?
Ahojte ľudia idem si po vaše tipy,názory a chcel by som vedieť aj od vás ako často a koľko mesačne si odkladáte eura na bok a prečo?....zato sa vás pýtam pretože neustále počúvam doma hlášky,narážky o mne,že neviem narábať eurami tak aby som neutrácal mesačne 200 eur,že to už preháňam,ale ja zato nemôžem,pretože chodím im na nakúpi,po lieky za lieky už doplácame,čo minulý rok sme nedoplácali,varenie a to všetko ide do peniaz..dneska sme sa doma povadili zato všetko ja s mamku aj brat už ma upozornil stým,že veľa utrácam ma ma pod kontrolou brat lebo je finančný poradca a chce ma učiť financovať eurami,ale miniem tak,že sa to zužitkuje a nevyhadzuje do kanvy....Poďalšie prišla jedna mlada pani v obleku niečo spomínala rodičom o dom a daň,že treba čim skôr platiť pokým náklady ne stupňu ešte vysie zo sumou,ale ja sa tomu nevyznám...Vždy to ja najviac schytám doma od Mamky a brata ☹😒.....Otázka znie
Koľko eura mesačne utratíte vy?....
Koľko eura mesačne si odkladáte na bok?....
Koľko vreckové vám zostane v rezerve
Ahoj, mesačné výdavky mám do 600 €( hypotéka, plyn, sporenie, životné poistky, škôlka, kredit...) na stravu dáme tak 400 €( striedame sa s priateľom). Odložím z výplaty ako kedy niekedy 50, niekedy 100 a niekedy nič ( napríklad keď treba zimné topánky, oblečenie, zubár a pod.)
Tak vseobecna a zbytocna otazka, kazdy ma ine prijmy a vydavky, ked ti teraz napisem, ze mesacne minieme cca dve tisicky a dve odlozime, tak ako nalozis s touto informaciou?
@stelly652 otazka znie, za co tie eura (co ti vytykaju) minas... ak za lieky, tak to snad nie ak ich potrebujes... ak to minies na cigarety a borovicku, tak ano, potom v dnesnej dobe je to vela zbytocneho (ked na to nemas)...
@anonym_a75cd1 ja vôbec nepijem,nefajčím už od malička nekupujem alkohol ani cigarety mne to neje za potreby ani nechodím po krčmách neje mi to za potreby miniať eura za alkohol
@stelly652 keď som bola slobodná a bezdetná tak som odložila cca 60% príjmu, niekedy viac niekedy menej. Teraz mám dve deti a kebyze nemám pri práci brigádu tak neodložim ani 50€
Tak vseobecna a zbytocna otazka, kazdy ma ine prijmy a vydavky, ked ti teraz napisem, ze mesacne minieme cca dve tisicky a dve odlozime, tak ako nalozis s touto informaciou?
@crazy_cat_lady 🙄 teraz som sa po škrabal po hlavičke zase matematika neviem presne,ale po pracujem nad tym aby som ušetril
kde utracas?
@crazy_cat_lady 🙄 teraz som sa po škrabal po hlavičke zase matematika neviem presne,ale po pracujem nad tym aby som ušetril
@stelly652 vsak sam si vies ustriehnut, aky mas prijem mesacne a kolko a naco minas..a preco to trapi tvoju mamu? Su to tvoje peniaze
@anonym_a75cd1 ja vôbec nepijem,nefajčím už od malička nekupujem alkohol ani cigarety mne to neje za potreby ani nechodím po krčmách neje mi to za potreby miniať eura za alkohol
@stelly652 máš svoj príjem alebo ťa živia? Ak máš svoj príjem do toho ich nič... Na jedného sa podľa mňa dá strava dať aj za 250 eur mesačne, iné náklady na benzín/cestovanie verejnou dopravou neviem aké máš... Rovnako za lieky koľko platíš. A nejaké vreckové teda čisto na oblečenie/kozmetiku ktorej chlap veľa nepotrebuje/nejakú kávu von podľa mňa stačí aj nejakých 50-70 eur mesačne. A zvyšok môžeš ušetriť.
@stelly652 máš svoj príjem alebo ťa živia? Ak máš svoj príjem do toho ich nič... Na jedného sa podľa mňa dá strava dať aj za 250 eur mesačne, iné náklady na benzín/cestovanie verejnou dopravou neviem aké máš... Rovnako za lieky koľko platíš. A nejaké vreckové teda čisto na oblečenie/kozmetiku ktorej chlap veľa nepotrebuje/nejakú kávu von podľa mňa stačí aj nejakých 50-70 eur mesačne. A zvyšok môžeš ušetriť.
@marsmykkok vyzerá to na invaliditu. Čiže niečo dostane, ale živí ho mama. U nej aj býva, aj s bratom evidentne.
Ahoj, mesačné výdavky mám do 600 €( hypotéka, plyn, sporenie, životné poistky, škôlka, kredit...) na stravu dáme tak 400 €( striedame sa s priateľom). Odložím z výplaty ako kedy niekedy 50, niekedy 100 a niekedy nič ( napríklad keď treba zimné topánky, oblečenie, zubár a pod.)
@mimusa_25 Ahoj my sa tiež striedame my na stravu dáme cca 300 eur lebo sme štyria za oblečenie minieme takých 400 eur náklady,mobil, spolu pomaly 500 eur mame minuté sem tam sa spolu poskladáme
@marsmykkok ano mam svoj prijmem neživia ma už rodičia
@stelly652 vsak sam si vies ustriehnut, aky mas prijem mesacne a kolko a naco minas..a preco to trapi tvoju mamu? Su to tvoje peniaze
@crazy_cat_lady lebo ona bola poštárka a robila s eurami a chce ma učiť ako mam šetriť s eurami a ma nas pod kontrolou lebo chodí kontrolovať do poštovej banky ked ide platiť elektronicky faktúru a vidi tam koľko som minul
Tak sa osamostatni a nikto tvoje minanie riesit nebude
Tak sa osamostatni a nikto tvoje minanie riesit nebude
@crazy_cat_lady už to mam na plane aj urobiť
presne si na papier slebo sem napis prijem a vydaj a uvidis kde minas a kolko. ides do nuly? preco?
@mimusa_25 Ahoj my sa tiež striedame my na stravu dáme cca 300 eur lebo sme štyria za oblečenie minieme takých 400 eur náklady,mobil, spolu pomaly 500 eur mame minuté sem tam sa spolu poskladáme
@stelly652 prečo dávaš tieto sumy dokopy? Či niečomu zle rozumiem? 400€ na oblečenie pre 4. To si nekupuješ oblečenie zvlášť?
@anonym_f54977 nie ja počítam 400 eur všetko do kopy strava,oblečenie,faktúry,mobil...
@stelly652 píšeš neskutočne chaoticky. Napíš aký je tvoj príjem a aké sú tvoje výdavky.
Napríklad napíš: 500€ príjem 500€ výdavky. Z toho:
-200€ strava
-150 energie, paušál, predplatné
-70€ pohonné hmoty
- 50€ oblečenie
-30€ na iné veci
Chápeš? Inak ti nevieme poradiť
@stelly652 píšeš neskutočne chaoticky. Napíš aký je tvoj príjem a aké sú tvoje výdavky.
Napríklad napíš: 500€ príjem 500€ výdavky. Z toho:
-200€ strava
-150 energie, paušál, predplatné
-70€ pohonné hmoty
- 50€ oblečenie
-30€ na iné veci
Chápeš? Inak ti nevieme poradiť
@anonym_f54977 ja nechcem sa až tak do podrobná rozpisovať to by ani pero nevystačilo na rozpísanie ja viem a spolu do kopy sa to zráce za cely mesiac tak sa robi viem na druhy krat budem vedel kde a komu budem písať o tom to 👍
@anonym_f54977 ja nechcem sa až tak do podrobná rozpisovať to by ani pero nevystačilo na rozpísanie ja viem a spolu do kopy sa to zráce za cely mesiac tak sa robi viem na druhy krat budem vedel kde a komu budem písať o tom to 👍
@stelly652 komu niet rady, tomu niet pomoci. Nie je dôležité koľko celkovo míňaš ale na čo presne koľko míňaš a s tým by sme ti vedeli poradiť. Možno by sme ti povedali že to nižšie nejde a neodložíš nič a možno by sme ti poradili, že tu vieš ušetriť 100€ mesačne. Darmo ti budeme písať koľko ktorá ušetríme keď máme úplne iné príjmy a výdavky ako ty.
@stelly652 komu niet rady, tomu niet pomoci. Nie je dôležité koľko celkovo míňaš ale na čo presne koľko míňaš a s tým by sme ti vedeli poradiť. Možno by sme ti povedali že to nižšie nejde a neodložíš nič a možno by sme ti poradili, že tu vieš ušetriť 100€ mesačne. Darmo ti budeme písať koľko ktorá ušetríme keď máme úplne iné príjmy a výdavky ako ty.
@anonym_f54977 ale ja len som chcel vedieť názory druhých aby som vedel pri najhoršom keď sa niečo stane,že sú aj ine východiska nie len tie ktoré nemajú zmysel
@anonym_f54977 ale ja len som chcel vedieť názory druhých aby som vedel pri najhoršom keď sa niečo stane,že sú aj ine východiska nie len tie ktoré nemajú zmysel
@stelly652 určite šetriť treba. Aj ak len 10€ odložíš tak je to úspech. V tomto súhlasím s tvojim bratom. Ale niekedy bohužial nejde z čoho šetriť, preto sa treba pozrieť na výdavky či to u teba ide. Ale asi u teba ide keď ťa za to napomínajú.
@stelly652 na co minas teraz?
Ked som nemala dieta usetrila som cez 500€ teraz, ked ho mam, z rodicaku usetrim max 50 😅😅
Aspoň 1000€, niekedy aj viac.
@anonym_597b60 ani nechci vedieť chcem kupiť novu manželsku postel do domu aj novu stenu už ked sa robila rekonštrukcia domu minuly rok vnutro....ale ja viem treba našetriť a až tak kúpovať aby hore na poschodi boli dve spalne
@stelly652 načo ty kupuješ nábytok do 2 spální? Manželská posteľ ti je načo?
A banka ti už posiela viacej ako tých 400 eur?

@stelly652 otazka znie, za co tie eura (co ti vytykaju) minas... ak za lieky, tak to snad nie ak ich potrebujes... ak to minies na cigarety a borovicku, tak ano, potom v dnesnej dobe je to vela zbytocneho (ked na to nemas)...