icon

Je môj nákup pre jedného rozumný?

nepodarok
Dnes o 15:42

Teraz sa hovorí že sú ťažké časy, že je chudoba, že je všetko drahé, a tak všeobecne sa narieka, že treba všade na všetkom šetriť a tak. Ja nemám zle, len sa pýtam či som urobil správne. Lebo niekto hovorí že z 200€ uživí trojčlennú rodinu. Ja žijem sám a spravil som takýto nákup:

Je môj nákup pre jedného rozumný?
Strana
z2
anonym_7675d8
Dnes o 17:18
@nepodarok

@anonym_7675d8 volakde to volakto písal. Aaaa už viem na freespace fórume jeden vravel.

Keď budeš mať rodinu tak ti dôjde že sú to bludy

anonym_445d47
Dnes o 17:18

Zmenil si si profil a nick, ale stačí jeden príspevok a hneď každý vie kto si 😄 Veď jedz čo chceš, či si sa chcel pochváliť koľko si dal za nákup?

anonym_6042d4
Dnes o 17:20
@nepodarok

@crazy_cat_lady len robím prieskum. Že ako to majú ostatní a tak. Porovnávam a tak. Ajtak je teplo, nedá sa nič robiť len sa nudiť pod klimatizáciou.

@nepodarok Ja napr. vobec nekupujem taketo hotove balene salaty mixy alebo krajana mrkva ako tam mas taku polozku. Urcite lacnejsie vyde kupit normalne zeleninu, nacistit nakrajat. To mi pride dost vyhadzovanie penazi, je to predrazene. A ked mas zeleninu rada a casto ju jes, tak to by som sla asi tou cestou. Na mna tam mas vela tuniakoidnych jedal. Ale tak predpokladam, ze na viac dni. A zas mi toto vobec nekupujeme. Kde mas nejaky tvaroh, cottage a pod. ? A neviem ci toto mas len tak na vecere na tyzden, ci to mas aj obedy a ranajky ci ? Lebo nevdim ziadne jogurty, mlieko (to asi nepijes), ziadne maslo, sunka, syr, nic take. Ale ani ovocie tam nemas. Podla vsetkeho nevaris vobec. Kpúpis, otvoris, jes. Myslim, ze polovica veci su zbytocne predrazene uz len tym balenim, spracovanim (naco kupovat chilli kura, kupim normalne, doma ochutim, okorenim napacujem), ml.napoj kak 500ml zbytocne predrazene kakao ci co to vlastne je a este aj presladene urcite, mrkva normalne kg volnej stoji cca 80-90 centov. Ty mas 220g za 1,49e-nuz platis za to ze neumyvas necistis nekarajas. Vyberies zo sacku rovno jes. Ale takto vznika jednak najviac plastoveho odpadu a jednak je to predrazene. Ako ked si brutal vytazena pracovne tak chapem ked chodis od rana od 8h do 18h praca, ptom fitko, tak ano, vtedy velmi nemas cas na pripravy, krajania atd. No len, ci nenacim nieco zmenit preda len.

anonym_385864
Dnes o 17:26

Kupuješ drahé blbosti
A je to tvoja vec, keď na to máš peniaze,tak súper 🙂

anonym_f51eb7
Dnes o 17:28

Preboha, ved si normalne kup 1kg kuracich prs, urob si ich na prirodno/nejake sote s omackou a k tomu ako priloha ryza/cestovina, alebo kup mlete morcacie a sprav si napr. chilli con carne, z ryb filet z aljasskej tresky, aj losos ked je v akcii, k tomu zemiaky… Nakup strukoviny, urob si privarky, huste polievky. Na ranajky skyr, odtucneny tvaroh s vlockami a nejakym ovocim, al uz by si chcel moc sladke, kup si osladeny grecky jogurt. Kvalitne sunky, syry.. Ziadne sladke vody. Prepac, ale ako si doteraz fungoval? V akej rodine si vyrastal? Lebo mi prides, ze nemas ani ziadne navyky ako fungovat v zivote.. a este si aj financne negramotny. Takyto nakup sama pre seba na 3 dni si neurobim ani ja a to patrim k vysokoprijimovej skupine a tie € by mi nechybali, ale mam rozum. A predstav si, jest zdravo neznamena automaticky jest draho. V tvojom pripade pri tak ultraspracovanych potravinach by si mozno aj usetril, keby zacne jest zdravsie.

nepodarok
autor
Dnes o 17:29
@anonym_f5feb0

@nepodarok sladké ti nemá čo chýbať, máš závažnú chorobu a ťažkú obezitu. Polotovary nie sú zdravé, majú ine glykemické indexy, aj to ti skodí na na cukrovku. Nech ťa nemýli, že tá ryba je zdravá. Nebud lenivý a var si diétne jedlá, mäsa na štave. A ešte aj ušetríš. Strašne drahý nákup si na môj vkus urobil na to, že smrdíš grošom. Ja by som za to urobila veľký nákup, z ktorého by si existoval viac ako týždeň.

@anonym_f5feb0 existuje nejaký zdravý polotovar? Potrebujem niečo čo je lacné, vyhovujúce mojim diagnózam, a netreba to nijako extra pripravovať len zohriať a jesť.

nepodarok
autor
Dnes o 17:30
@anonym_630716

@nepodarok v akej norme? Viaceré asi nechápeme, čo presne od nás chceš. Potrebuješ sa zmestiť do istého rozpočtu? Alebo sa pýtaš, či je to podľa nás zdravý nákup? Podľa mňa to nie je ani ekonomicky rozumný a ani zdravý nákup. Radšej by som kúpila plát lososa, k nemu uvarila ryžu a ako prílohu dala zeleninu. Ale to som ja, každému ako to vyhovuje. Pre mňa sa takto stravovať je menej zdravé a viac drahé. Takže tak nenakupujem.

@anonym_630716 Kolko stojí plátok lososa? To je mrazené? To znie dobre to by mi aj chutilo. Hladám niečo lacné, zdravé, nenáročné na prípravu.

nepodarok
autor
Dnes o 17:33
@anonym_445d47

Zmenil si si profil a nick, ale stačí jeden príspevok a hneď každý vie kto si 😄 Veď jedz čo chceš, či si sa chcel pochváliť koľko si dal za nákup?

@anonym_445d47 nezmenil ale zmazal, a keď som sa predsa rozhodol vrátiť tak už sa nedá staré obnoviť. Už treba iné dať. Hladám niečo lacné, zdravé, a nenáročné na prípravu.

nepodarok
autor
Dnes o 17:35
@anonym_6042d4

@nepodarok Ja napr. vobec nekupujem taketo hotove balene salaty mixy alebo krajana mrkva ako tam mas taku polozku. Urcite lacnejsie vyde kupit normalne zeleninu, nacistit nakrajat. To mi pride dost vyhadzovanie penazi, je to predrazene. A ked mas zeleninu rada a casto ju jes, tak to by som sla asi tou cestou. Na mna tam mas vela tuniakoidnych jedal. Ale tak predpokladam, ze na viac dni. A zas mi toto vobec nekupujeme. Kde mas nejaky tvaroh, cottage a pod. ? A neviem ci toto mas len tak na vecere na tyzden, ci to mas aj obedy a ranajky ci ? Lebo nevdim ziadne jogurty, mlieko (to asi nepijes), ziadne maslo, sunka, syr, nic take. Ale ani ovocie tam nemas. Podla vsetkeho nevaris vobec. Kpúpis, otvoris, jes. Myslim, ze polovica veci su zbytocne predrazene uz len tym balenim, spracovanim (naco kupovat chilli kura, kupim normalne, doma ochutim, okorenim napacujem), ml.napoj kak 500ml zbytocne predrazene kakao ci co to vlastne je a este aj presladene urcite, mrkva normalne kg volnej stoji cca 80-90 centov. Ty mas 220g za 1,49e-nuz platis za to ze neumyvas necistis nekarajas. Vyberies zo sacku rovno jes. Ale takto vznika jednak najviac plastoveho odpadu a jednak je to predrazene. Ako ked si brutal vytazena pracovne tak chapem ked chodis od rana od 8h do 18h praca, ptom fitko, tak ano, vtedy velmi nemas cas na pripravy, krajania atd. No len, ci nenacim nieco zmenit preda len.

@anonym_6042d4 ďakujem za názor, áno otvorím a jem, vôbec nevarím. Niekedy je to aj z časových dôvodov, ale hlavne varenie ma nebaví.

anonym_f5feb0
Dnes o 17:37
@nepodarok

@anonym_6042d4 ďakujem za názor, áno otvorím a jem, vôbec nevarím. Niekedy je to aj z časových dôvodov, ale hlavne varenie ma nebaví.

@nepodarok losos je veľmi kalorický pre teba, takže Iba občas. Ked si lenivy, tak asi radu pre teba nemám. Nechápem prečo nemáš čas, keď nemáš rodinu, nemáš deti ani nijaké iné povinnosti.

anonym_630716
Dnes o 17:37
@nepodarok

@anonym_630716 Kolko stojí plátok lososa? To je mrazené? To znie dobre to by mi aj chutilo. Hladám niečo lacné, zdravé, nenáročné na prípravu.

@nepodarok okolo 1,50€ za 100g, chladený klasický zo supermarketu, keby chceš vyššiu kvalitu, tak si priplácaš. Možností je veľa, super to napísala
@anonym_f51eb7 . Presne takto nakupujeme a a varíme my. Základné potraviny, navariť si doma. Chutné, lacné a výživné. Netreba byť lenivý, zdravie za to stojí. Skús sa motivovať tým, koľko peňazí ušetríš a ako si zlepšíš zdravie.

anonym_6cece2
Dnes o 17:39

pre teba by bolo najlepsie keby si si objednal cez mesto ako ID a ZTP varenu stravu v nejakej jedalni, mozes aj dovoz alebo tam zajdes a ranajky a vecera mas. chlieb maslo zelenina, ovsene vlocky, parky uvaris volske oko a tak

abbey1
Dnes o 17:48
@nepodarok

@abbey1 vy čo jedávate? Žobrácku kašu? My maďari z felvidéku tomu hovoríme kóduškášo.

@nepodarok Joj, môj zlatý. Chcel by si týždeň naše dobroty jesť. A nie konzervy, konzervy a konzervy.

nepodarok
autor
Dnes o 17:48
@anonym_f5feb0

@nepodarok losos je veľmi kalorický pre teba, takže Iba občas. Ked si lenivy, tak asi radu pre teba nemám. Nechápem prečo nemáš čas, keď nemáš rodinu, nemáš deti ani nijaké iné povinnosti.

@anonym_f5feb0 Tuniak je lepší? Lebo čítal som v časopise že tuniak.

Hát tak mám takú robotu že cestujem a 12-ka je. Keď mám dlhý týždeň robím 4 dni, a domov sa idem len vyspať lebo nemám ani 8h volna, medzi šichtami. A keď mám krátky týždeň robím 3 dni, ale medzi šichtami je málo času, a to prespím. Keď mám volno tak mám kopu inych vecí. Pomáhať rodičom, návštevy, kamaráti, opravy, upratovanie.

A napríklad dnes mám kopu času, mohol by som variť, ale nechce sa mi. Otvoriť a jesť je pohodlnejšie. Ale určite existuje zdravý polotovar alebo fastfood a to hladáme.

nepodarok
autor
Dnes o 17:51
@anonym_6cece2

pre teba by bolo najlepsie keby si si objednal cez mesto ako ID a ZTP varenu stravu v nejakej jedalni, mozes aj dovoz alebo tam zajdes a ranajky a vecera mas. chlieb maslo zelenina, ovsene vlocky, parky uvaris volske oko a tak

@anonym_6cece2 to akože každá obec ponúka? Alebo to je len niekde. To by mi pasovalo. Aj v škole a v niektorých zamestnaniach som chodieval na obedy do jedálne.

martinka13
Dnes o 17:58

Kto určuje čo je v norme a čo nie. Podľa nákupu konzumuješ viacmenej len tuniaka. Podľa mňa nie v norme, podla Teba áno. Takže ak Ti to takto vyhovuje, je to v norme.

nepodarok
autor
Dnes o 18:00
@martinka13

Kto určuje čo je v norme a čo nie. Podľa nákupu konzumuješ viacmenej len tuniaka. Podľa mňa nie v norme, podla Teba áno. Takže ak Ti to takto vyhovuje, je to v norme.

@martinka13 aby bolo lacné a zdravé.

anonym_cbaddb
Dnes o 18:10
@nepodarok

Väčšinou, sushi výribky, rybacie konzervy, nejaké sladené veci keďže som závislák na cukre a sladkom. Ale aj nejaká tá zelenia lebo vraj sa to má jesť a tak. Že aj zdravé aby bolo ake aj zhrešiť aby som mohol.

@nepodarok ja vidím samé konzervy

anonym_a0a362
Dnes o 18:12
@nepodarok

@nepodarok aspon netrep somariny. Ziadne casove dovody, lenivy si aj tu mrkvu nakrajat. Toto na 3 dni? Nezdrave, preeckovane...
Ty proste chces len otvorit a bagrovat.

anonym_2fd401
Dnes o 18:17

Ak si môžeš dovoliť minúť 80€ na 3 dni pre jedného, to už si radšej objednaj plnohodnotné čerstvé menučko… lebo keď už sa pýtaš, tak nie, tento nákup nepovažujem za rozumný

abbey1
Dnes o 18:18
@nepodarok

@martinka13 aby bolo lacné a zdravé.

@nepodarok Lacné a zdravé sú čerstvé suroviny. Čiže vlastne nič z toho, čo si nakúpil. Treba kupovať ovocie, zeleninu, čerstvé mäso, strukoviny,... A doma spracovať, uvariť si, šalát si urobiť Biely jogurt otvoríš a ješ, vločky, chia semiačka zaleješ napr mliekom, pridáš ovocie a môžeš o pár minút a bez práce jest, alebo nechať odstáť v chladničke a máš chutný a zdravý snack na druhý, tretí deň. A dalo by sa pokračovať.
Nehnevaj sa, väčšina z nás tu má prácu, domácnosť, rodinu, koníčky a napriek tomu varíme.

anonym_445d47
Dnes o 18:19

Veď si objednávaj odniekiaľ denné menu, máš to hotové a lepšie ako polotovary.

anonym_630716
Dnes o 18:27
@nepodarok

@anonym_f5feb0 Tuniak je lepší? Lebo čítal som v časopise že tuniak.

Hát tak mám takú robotu že cestujem a 12-ka je. Keď mám dlhý týždeň robím 4 dni, a domov sa idem len vyspať lebo nemám ani 8h volna, medzi šichtami. A keď mám krátky týždeň robím 3 dni, ale medzi šichtami je málo času, a to prespím. Keď mám volno tak mám kopu inych vecí. Pomáhať rodičom, návštevy, kamaráti, opravy, upratovanie.

A napríklad dnes mám kopu času, mohol by som variť, ale nechce sa mi. Otvoriť a jesť je pohodlnejšie. Ale určite existuje zdravý polotovar alebo fastfood a to hladáme.

@nepodarok jesť tie zdravšie verzie polotovarov, tak sa nedoplatíš. Nie je zdravé jesť konzervy tuniaka každý deň. Všeobecne teplé jedlo zo základných surovín vyhráva aj cenou aj kvalitou. Ja rozumiem, že sa ti nechce, ale akú radu čakáš? Píšeš, že si obézny, zároveň tu chceš radu ale potom sa vyhováraš. Chlape, nakopni sa, vezmi zdravie do svojich rúk. Priprav si jedlo na 2 dni. Ak chceš, rady ti napíšeme rýchle recepty. Dáš do krabičiek a iba ohreješ. Pol hoďku varenia raz za 2 dni zvládneš. Naplánuj jedlá a nákup a nedokupuj blbosti. Tak sa najviac utráca a kupujú nezdravé jedlá. Proste raz za týždenm do obchodu a dosť. Iba ak niečo súrne chýba tak ideš.

lenka7477
Dnes o 18:30

kúp si 5 kíl zemiakov, 2 balenia kuracích prs - zaplatíš cca 15 € a jesť budeš 3 dni - to by bol rozumný nákup

ichbinich
Dnes o 18:59

Aj ked chápem, že chceš niečo rýchle a co sa robí samé a je aj zdravé, tvoj nákup to nie je.
Ak máš napríklad chuť na toho lososa, najdi si nejaký video recept pre začiatočníkov a nauc sa to pripraviť podľa toho. Ked to budeš vedieť, nauč sa robiť niečo iné.
A sú oveľa zdravšie polotovary, ako si kúpil. Taká mrazena zmes zeleniny, co hodíš do panvice a sem- tam premiešaš sa varí skoro sama. A je to zelenina. Také zmesi ma napr. Aj Lidl. Ázijská, talianska, mexická...
Celkovo mrazená zelenina je super, lebo je uz očistená a nakrájaná. Stačí si vybrať druh - maju ochutené aj neochutene.
Ku tomu vieš hodiť kuracie prsia do druhej panvice a máš to.
Skús si nájsť tie ľahké recepty a učiť sa postupne. Ked ti niečo nebude chutiť, najdi si iné. Učený nikto z neba nepadol, ako sa hovorí.
A súhlasím s napisanym vyššie, tvaroh, cottage cheese vieš jesť vlastne z kelimku a ku tomu nejakú zeleninu chrumat- uhorku, papriku atď.
Sladkému by si mať vyhýbať pri cukrovke, sem-tam si dopraj nejakú "dia" sladkosť.
Pozor, umelé sladidlá zvyšujú apetít, dávajú sa prasatam, aby viac zrali.

marsmykkok
Dnes o 19:03

@nepodarok Nemáš doma nôž alebo nemáš ruky ked napríklad tú mrkvu si kupuješ krájanú za nejakých 7,50 kilo ked nekrájanú môžeš mať za 99 centov kilo? Tuniakové šaláty si kupujem aj ja, ale len v akcii do 3 eur, máš tam aj lacnejšie, aj drahšie, prečo si bral aj drahšie? Zoberiem tie čo sú v akcii proste. Inak čo poznám autistov vedia nakupovať veľmi rozumne aj dokonca takí s nížším intelektom, zaujímavé že ty nevieš a kupuješ blbosti...

anonym_bb4d6c
Dnes o 19:27

Škoda každej jednej rady. Darmo sa tu bavíte o tuniaku a losose, keď si aj tak kúpi kebab a colu.

Strana
z2