Prečo nemôžem nájsť prácu v Sečovciach?
Ahojte baby aj vy máte taký problém nájsť prácu ? Nikdy som nemala normálnu prácu, vždy samé dohody. Mám Bc zo socialnej práce no v tej oblasti som sa nevedela zamestnať tak som si spravila zdravotnú školu a nič z toho. Všade hľadám a nikde ma nepotrebujú. Bývam v Sečoviach, tu nie je žiadna práca.
Co mas za zdravotne vzdelanie?
Tiež mám tento problém :(( keď nie sú známosti, ide to ťažko.
@astrid10 no vidíš a pozri čo tu všetci píšu že to nie je problém...
@1ryba Ale ty máš pocit, že ja si prácu vyberám ? Mne nevadí cestovať za prácou, ani pracovať so starými ľudmi či romami, ale proste tu je problém najsť prácu.
A v koľkých inštitúciách si sa bola OSOBNE opýtať??? Oni tam majú toľko roboty a je ich tak málo, že maily ani neotvárajú, myslím si.
@astrid10 🙄 takže do lidl, tesco, kaufland, domovy dôchodcov a nemocnice (sanitár), tam všade si skúsila a nič? Lebo aj ja mám vysokú školu, to má teraz každý druhý človek a išla by som robiť aj upratovačku, ak by som chcela pracovať. Kým by som si nenašla niečo lepšie. Som si istá, že tam netreba známosti.
@autorka velmi mi pripominas jednu babu co tu pisala ze ma 2 deti. Nemoze najst pracu lebo bi musela dochadzat. Vsade kopce vsetko zle. Silno mi ju pripominas
bývam v blízkosti NR a je to problém, ale určite záleží aj od iných faktorov. No bohužiaľ je pravda, že kamaráti čo majú známosti prácu/brigády majú, a ani sa s vami nepodelia. A ja čo nepoznám nikoho ,,vplyvného" žobrem o prácu/brigádu každé leto a len preto, že nemám skúsenosti ma nikam nechcú. Lepšie im je zobrať jednak niekoho kto už v danej práci má skúsenosti, alebo niekoho cez známosť. A my ostatní sa môžeme aj o stenu hádzať. :( Len povedzte, jak si tie skúsenosti získať keď vás nechcú? ...škoda slov.
@ina2405 ja ešte študujem takže nedá sa mi na TPP, iba na víkendy, a reálne nič :D ja už fakt neviem v čom je chyba. A počas leta som poslala cca 50 životopisov...no hádajte. Do Tesca a spol. berú po známostiach, a hlavne niekoho kto už je v tom zaužívaný, minimálne u nás. Nechcelo sa im ma zaúčať :D
Hned teraz mozes nastupit do novej nemocnice do KE na ARO oddelenie. Viem ti poslat aj kontakt na vrchnu sestru. Maju podstav, 2 sestry surne potrebuju. V KE urcite problem s pracou nie je, v zdravotnictve uz vobec nie
Takže už pri jednej sa odhalil kameň úrazu..študuje a môže len víkendy. Ešte by ma zaujímalo aku "maličkosť" tají autorka prečo si nemôže nájsť prácu a máme vyriešenu dilemu
@bbshop a čo je zlé na tom, že študujem? Aj tak už iba rok. Preto chcem skúsenosti, nech sa potom ľahšie zamestnám. A áno taký názor mám, pretože moje spolužiačky/kamarátky majú všetko brigády cez známych, nevymýšľam si, pýtala som sa ich či o niečom nevedia a povedali mi ako to mali oni, nie je nás veľa v skupine, takže dá sa to zistiť a porozprávať sa s nimi, a takto mi povedali, čiže to je moja skúsenosť a pravda.
@astrid10 ale uvedomujes si, že máš xy prekážok prečo ťa nezamestnaju? Nie preto, že nemáš známosti. Ale že nemáš čas a ukončené štúdium. Nájdu sa prípady keď niekto niekomu dohodi brigádu, ale je toho minimum a hlavne keď ide iba o brigádu. Tam sa ani tie známosti nepotrhaju, aby niečo vybavovali. Nejde o post generálneho riaditeľa.
@astrid10 to vážne si pri nr nevieš nájsť prácu? Tiež som odtiaľ, mam úplne odveci vysokú školu, k tomu ochrnutu ľavú ruku a pracujem. Síce v obchode, no slušne zarobím a za 20 rokov som nebola ešte na úrade práce, chvalabohu
@astrid10 neútočim len nechápem prečo príde nejaké mladé dievča, ktoré ešte ani školu neskončilo a nezačalo poriadne pracovať s takými konšpiračnymi teóriami o znamostiach. Nevravím, že sa to nedeje. Ale nie v takom množstve aby si človek nenašiel aj normálne prácu a hlavne keď ide iba o brigádu. A opakujem ty máš iné dôvody prečo ťa neuprednostia, keď máš obmedzený pracovný čas iba na víkendy. To im povie každý študent, že len cez víkend. Oni potrebujú vykryť aj týždeň.
Nvm, ako dlho hľadáš ale trocha trpezlivosť to asi chce a možno zobrať hocakú prácu načas a hľadať ďalej popri tom. Ja mám 5 deti, prácu ani nehľadám a vždy sa niečo najde do čoho sprtnem.
@matkahelka aj prakticku sestru potrebuju?? dáš mi kontakt?
@astrid10 poloviční príbeh
😂🤣
Máš pravdu je to ťažké a naozaj vsade len po známosti vsade je možné sa dostať, chodila som veľa po pohovoroch a vždy sa tam dostal niekto po známosti alebo už mali vybraté .Ďalšia vec ze všetko je na dohody a brigády kde väčšinou chcú dôchodcov a študentov.Nieje to o tom ze by človek nemal záujem .
@1ryba tiez by ma to zaujimalo. Som na trhu prace 15 rokov, okolie TN a nikdy som sa nikde nedostala po znamosti, ani ako cerstva absolventka VS, ked som isla robit do baru, lebo ina praca nebola. Prave naopak, teraz ked robime v praci pohovory, tak je straaasne malo kvalifikovanych ludi na trhu prace a odbornu pracu by chceli robit casnici, vodici, 19 rocne baby z butikov a tak, a veria si natolko, ze cez znamosti to ani neskusaju.
Tieto prace po znamosti viem, ze stale funguju vo velkom na krajnom vychode, ale teda zapad a ostatne regiony a mesta mimo toho dalekeho vychdu, co ja viem.. ako ano, na super duper pohodlne kancelarske pozicie, kde nie je stres a je dobry plat si mozno kolegovci radi dohodia kamosku, ale inak. Neviem o tom, ze by sa sestricky, upratovacky, predavacky v lidli a tak prijimali cez znamosti.

Ako dlho hľadáš?nechce sa mi veriť, že v zdravotníctve, domovoch soc.sluzieb nehľadajú ľudí.Tak si daj sama inzerát, že opatrujes seniorov, asistentske služby atď....toľko ľudí potrebuje na pár hodín niekoho k svojim rodičom, hendikepovaným deťom...tvoj muž pracuje na smeny či aký je problém, že raz zanesie dieťa jeden, raz druhý?