Ako vnímate veľkých voľne pustených psov?
ako vnimate velkych psov velke mnozstvo pustene na volno, bez dosahu majitela, som jediny psickar, ktory ide z toho do vyvrtky? Co to vnimam tak v sirsom centre je to
Ja ti poviem takto - máme psíka, od jakživa sme neakého mali - VŽDY sme toho psika mali na voditku a pustali ho len tam, kde som nevidela inych psov co nepoznam alebo deti, vzdy ak neakeho vidim, hned si volam psa k sebe na voditko a cakam kym prejdu. A najlepsi su taki, co idu po ceste so psom bez voditka a ja ako sofer cakam, kym ho pes posluchne aby siel nabok, idealne ked este na mna zazeraju co rozhadzujem rukami. Sak ale halo? To sa uplne vytraca ludsky rozum mam pocit.
vadi mi to, na druhej strane, posledne dcere usiel ten nas a to vzdy je uviazany (zase taky velky nie je... 20kg, cca 55cm) a otravoval takeho maleho psa, kym dcera dobehla po neho, lebo jasne, ze odvolat sa on neda ani nic ked daco citi... ja sa divim, ze iny psickar s tym malym psom sa len pozera a caka. chytim toho krpca pol kiloveho na ruky a vybavena vec. lebo velky pes s malym, toje problem aj ked neuhryzne a tak, moze na neho skocit, ublizit mu.. mna ide vystriet z tychto situacii
Zákon č. 282/2002 §4 .... (5) Podrobnosti o vodení psa ustanoví obec všeobecne záväzným nariadením...
VZN BB:
§ 3
Podrobnosti o vodení psa
1. Osoba, ktorá psa vedie alebo nad ním vykonáva dohľad, je povinná na požiadanie
kontrolných orgánov, preukázať totožnosť psa evidenčnou známkou.
2. Vodiť psa na miesta so zákazom voľného pohybu psov možno len na vôdzke, bezpečne
pripevnenej na obojku alebo prsnom postroji. Pevnosť vôdzky a jej dĺžka musí byť primeraná
psovi a situácii tak, aby bolo možné psa ovládať v každej situácii.
§ 4
Zákaz voľného pohybu psa
1. Zakazuje sa voľný pohyb psov na verejnom priestranstve na celom území mesta, okrem
výbehu a cvičiska pre psov vybudovaného mestom na verejnom priestranstve, ktoré je
oplotené a označené v uvedenej lokalite:
@simca06022011 ten paragraf styri je v akom meste
§ 4
Zákaz voľného pohybu psa
1. Zakazuje sa voľný pohyb psov na verejnom priestranstve na celom území mesta, okrem
výbehu a cvičiska pre psov vybudovaného mestom na verejnom priestranstve, ktoré je
oplotené a označené v uvedenej lokalite:
@simca06022011 chytiť psa na ruky je jedna z najhorších vecí, čo môže majiteľ na jeho obranu urobiť.
@blackberrymt ja som psickar, ale dpc toto je za mna na facku, tych ludi by som…
@aweramina ja som majiteľkou psov už vyše 20rokov. Raz napadol môjho westika husky,ale ten ušiel. Akože nejako vela agresivnych stretnuti máte za sebou,za mňa zvláštne. Možno niekde robíte chybu aj vy. Ja som proti púšťaniu na voľno tam,kde sú aj iní. Môj bol po operácii,ešte ani nestal na tej operovanej nohe ked sa naňho rútil vlčiak a ženská kričala,že sa chce len hrať. Akože taký jakot som spustila...a to bolo Rakúsko. Kde je voľný pohyb psov zakázaný. A tiež nezansam premotivane matky,čo decku dovolia,kým sa nadýchnem,pchať psovi ruky do očí,že pohladkaj havinka....a potom čumia.
@maciatkolulu ....za vas zvlastne.... akosi vela....tieto konspiracne podripovacne zvasty si nechajte pre ine osadenstvo tohto fora ktore sa s vami bude rado natahovat dalsich 16 stran...ja som zvyknuta na inu komunikaciu
@maciatkolulu môjho napadol pes len raz a to ešte keď bol šteňa a to dokonca v St. Moritz... inak vždy cudzie psy odháňam. Jednoducho sa postavím medzi svojho psa a psa, ktorý k nám beží a zvýšim hlas.
@aweramina ja som toho názoru ze pokiaľ je pes vychovaný nech je kľudne na voľno aj keď je veľký ale samozrejme majiteľ blízko pri nom
Ja mam weimara ale púšťame ho len skoro ráno keď nejdu ľudia ale nie preto žeby bol agresívny ale presne z dôvodu že sa bojíme aby sme nestretli pustených agresívnych psov...
Už nám psa napadol vlčiak a aj cane corso takže sme radšej opatrní
@aweramina Úplne rovnako,ako malého psa,ktorý je pustený na voľno!Pes,či už veľký alebo malý má byť v obytnej zóne,na verejnom priestranstve na vodzke.Navolno môže byť pustený len na miestach na to vyhradených.Mam psa,labradora,už niekolkeho v poradí,ale dodržiavam nariadenia.Tu vôbec nerozhoduje veľkosť psa.Preco by mal byť malý na voľno?Pes si neuvedomuje svoju veľkosť a ublížiť alebo obťažovať môže malý rovnako ako veľký.A zbierať exkrementy treba tiež po malých aj veľkých!
@blackberrymt Takých by som bila! Myslím majiteľov. A ešte keď mi takto pes vyletel na dieťa. Dcéra mala z toho roky úplne hysáky, bála sa potom už všetkých psov. Postupne to prešlo, no stále má veľký rešpekt. A presne tie slová: „ ...veď on sa chce len hrať...". 🤦
@aweramina pozri ako reagujes ..nervózne,nepríjemne a podráždene,úplne to z teba srsi,takže podľa mňa je chyba aj niekde inde,lebo toľko konfliktov mať je fakt zvláštne.
Mne vadia aj malý raz mi poskákal po malej keď mala rok,, odvtedy nosím sprej proti psom
@heni79 a ešte slová ved on nič neurobí,, čistá nezodpovednost
Mi mame BK je uz vecsi a zatial sa nikdo neohradik ked bol pusteny. Ale zas je vycviceny a on je mazel zboznuje deti. Sice ked sa dieta rozbehne tak bezi za nim a snazim sa hi rafnut do clenkov.
Jedna mamicka tak hystercila som jej vysvetlila, ze dietatu neublizi on to berie ako vyzvu na hru a chnape po clenkoch lebo ho chce zahnat. Horsie bolo ked skocil na jedno dievcatko a rozbil jej hlavu 🙂 ale tam zauradovala matka.Ale vseobecne nikto nemal na neho problem. Je hravy
@wolf_ v pani s dievcatkom prisli za mnou si si mojho mozu pohladkat hovorim ano. Mala ho hladila pes bol kludny, sedel. Kim som sa rozpravala s matkou vsimla som zi ze dieta mu zacalo strkat hracku pred papulu a matka ju este nabadala aby mu ju nedvala hned. Hovorim nedavaj mu to lebo uz ti ho nevrati. Lenze dieta neposluchlo. Samozrejme psa vydrazdila a kym som ho stihla zastavit zdvihla ruky aj s hrackou a on to bral ako povel na hru a skocil a zalahol ju. Matka zacala hystercit, ze som jej zabila dieta. Kedze som zdravotak poskytla som jej prvu pomoc aj som ich zaviezla na pohotovost. Nas pes je este stena ale uz ma vahu.
Pani na mna zavolala aj policajtov ale som im vysvetlila, ze som ju viac krat upozornila aby to tak nerobila. Ze pes skoci som vedela lebo zdvihnutie ruk do vysky pre neho je skocit mi do narucia. Je to trik ktory som ho naucila len som nepredpokladala, ze si trufne skocit na 6r. dieta. Policia skonstatovala, ze som nic neporusila, pes bol sice pusteny, ale mal nahubok a nebol agresivny. To, ze matka s dcerou nerespektovali moje upozornenia je ich problem.

@aweramina rovnako ako tých malých pustených na voľno. Teda, vadí mi akýkoľvek pes na voľno, či veľký, či malý.
Minule sa oproti tomu nášmu na vôdzke rozbehol malý jazvečik štekajúci ako zmyslov zbavený. Majiteľka z diaľky opatrne na neho “nesmieš, stoj”. Chápem, že malý veľa škody asi neurobí, ale ten veľký tomu malému môže. Potom bude kto na vine?