Nepríjemná skúsenosť s výrobou torty v Trenčíne
Chcela by som sa s Vami podeliť o neprijemnu skusenosť s pani Natalia Rechtorikova ktoru som objavila v skupine mamivky v Trencine a ktora sa mi naskytla v poslednej dobe dala som dcere na narodeniny upiect tortu S tym ze som pani poslala niake foto ako si to predstavujem prva torta bola krasna a vsetko bolo ako tak ok a preto kedze ma syn narodeniny kratko po dcere dali sme mu upiect tortu znova k tejto pani zamerne som si vyberala tortu podla toho ze som videla ze uz podobnu tortu robila velmi peknu cakala som teda ze aj naša torta bude vyzerat podobne a teda bola som velmi sklamana naša druha torta bola velmi odflaknuta nielen co sa vzhladu tyka kedze to vyzera ako keby to robil niekto uplne iny tak isto aj naplne V piatok pod vecer som pani pisala a prosila ju ci by sa dal korpus poliat kavou alebou niakym sirupom aby bol stavnatejsi na co mi bolo povedane ze torta je uz naplnena tym padom zmeny nehrozia pani plnila tortu ktoru odovzdavala v nedelu slahackovo mascarponovym kremom uz v piatok pocas dna co je podla mna velmi skoro a hazardovanie s ludskym zdravym a teda mali to jesť deti nehovorim o tom ze torta uz na druhy den chutila zvlastne takže ktovie kedy bola naplnena a taktiež odflaknutej komunikacie myslim ze nic nesklame a nenahneva človeka viac ako ked v den oslavy musi riesit niekoho odflaknutu pracu musim sa priznať že som si aj poplakala takže NEODPORUČAM
@1europa23 taká lacná?😳😳😳 Ja dávam za tortu minimálne 100, a žiadna poschodová
@misiak7777 je to torta na 6-8porcii. Moze mat tak kilo
@1europa23 a čo ta chuť? Ostatným ako chutila?
@anonym_f582e0 povedali ze ta prva bola lepsia chutovo ale tak isto bola aj ina napln zase co sa tyka poliatia pani mi pisala ze poliala pbocnym rozvarom za mna to citit nebolo tak isto som si objednala karamelovy krem cakala som ze bude hnedy ten krem vo vnutri a bol biely na co mi bolo povedane ze je na ceste karamel natrety ale nebolo to ani citit
Teda nechapem,ako sa tu pomaly vsetky do teba pustili. Torta je naozaj odflaknuta, akoby ju dieta robilo. Takuto tortu si robia vsetky susedky len doma pre vlastnu potrebu,neponukaju ju na predaj. Kolegyne co robia doma na zakazku sa s nou vyhraju, neexistuju hentak nezarovnane neuhladene kraje,a ta "vyzdoba"😀 ako deti v druzine ked vyrabaju z papiera. A napohlad je torta malicka, za tu cenu urcite nestoji. A ako tu hovoria,ze preco si ju prebrala.. uz vidim co by urobili oni,ked je oslava nachystana,vsetci pozvani,vsetko pripravene, kde zozenies narychlo druhu?? Nastastie deti to tak nevnimaju, dietatu sa isto pacila. Ale teba ako matka,ktora ju platila, to nahnevalo. A tym akoze "poskodenim mena" sa netrap, tortu ti urcite robila nacierno bez blocku, a keby jej naozaj zalezalo na dobrom mene, tak ti ju este narychlo upravi,dorobi,alebo preda za tretinovu cenu. Ja taketo cukrarky nazyvam podvodnickami. Nabuduce, aby si sa tomu vyhla ziadaj poslat fotku hotovej torty. Dobre cukrarky to vzdy robia. Nie ze ta caka potom taketo "prekvapenie".
@1europa23 mňa na tomto tvojom výleve najviac zaujala tá extrémne dlhá veta. Ľudia, naučte sa preboha písať! Možno máš aj pravdu, ale nebola som schopná to dočítať! Existujú čiarky aj bodky, a k tomu "niaké" sa radšej ani nevyjadrujem....
@anonym_14b8e0 tak ako vacsina cukrariek na slovensku a roznych inych fotografov takychto vyhrazok som uz zazila ja mam pravo vyjadrot svoj nazor nieje to ziadne ohovaranie je to realna skusenost vyrokladovana nielen fotkami ale da sa podlozit aj screenshotmi komunikacie keby k tomu uz doslo v ktorych som jej napriklad jasne napisala aj to ze slm nebola spokojna s tortou takze ona o tom bie ze som nebola spokojna je to recenzia ako ked napisete recenziu na google hold pravda niekedy boli a je smutne ako si ludia v dnesnej dobe kedy he vsetko drahe este budu zastavat cloveka ktori nedobre odvadza svoju pracu
@1europa23 ešteže tu máš fotku. Podľa mňa ti už nik nenapečie. Skús si sama kúpiť suroviny na tortu a garantujem ti že so všetkým dáš 45-50 €. V podstate ti ju spravila zadarmo, lebo suroviny sú tak drahé. Za nechty ženy dajú 40 € a za tortu s ktorou sa s nákupom, prácou žena nasere 2 dni je ti 65€ veľa s očakávaš nadštandard.
Teda nechapem,ako sa tu pomaly vsetky do teba pustili. Torta je naozaj odflaknuta, akoby ju dieta robilo. Takuto tortu si robia vsetky susedky len doma pre vlastnu potrebu,neponukaju ju na predaj. Kolegyne co robia doma na zakazku sa s nou vyhraju, neexistuju hentak nezarovnane neuhladene kraje,a ta "vyzdoba"😀 ako deti v druzine ked vyrabaju z papiera. A napohlad je torta malicka, za tu cenu urcite nestoji. A ako tu hovoria,ze preco si ju prebrala.. uz vidim co by urobili oni,ked je oslava nachystana,vsetci pozvani,vsetko pripravene, kde zozenies narychlo druhu?? Nastastie deti to tak nevnimaju, dietatu sa isto pacila. Ale teba ako matka,ktora ju platila, to nahnevalo. A tym akoze "poskodenim mena" sa netrap, tortu ti urcite robila nacierno bez blocku, a keby jej naozaj zalezalo na dobrom mene, tak ti ju este narychlo upravi,dorobi,alebo preda za tretinovu cenu. Ja taketo cukrarky nazyvam podvodnickami. Nabuduce, aby si sa tomu vyhla ziadaj poslat fotku hotovej torty. Dobre cukrarky to vzdy robia. Nie ze ta caka potom taketo "prekvapenie".
@lubmar predá za tretinovú cenu? Piekla si ty niekedy tortu dva dni niekomu zadarmenko ešte aj zaplatiť za materiál? Riadne chudery ste poniektoré ženy.
@anonym_f582e0 este raz, nepisem o vizualnosti, ale o tom, ze tvrdi, ze cukrarka ohrozila ich zdravie nespravnou pripravou.. to je dost rozdiel.
@anonym_14b8e0 viem, že nie o vizualizácii, autorka ale nie je odborník, je to jej názor, keď tak omyl a nie je ohováranie. Snáď si súdni ľudia netvoria názor na ohrozujúce alebo iné dôležité veci podľa fám, houxov, dezinformácií ale odborníkov.
Ved aj tu si prečítajú ostatne príspevky. No podľa mna sa ti, ktorí pecu, skôr vyjadrovali k maslovym/mascarponovym krémom. pri šľahačke... ta mení konzistenciu, púšťa tekutinu, korpus sa rozpadáva, môže sa začať kaziť, preto isto lepšie do 24h pred odovzdaním, nie skôr.
@anonym_f582e0 povedali ze ta prva bola lepsia chutovo ale tak isto bola aj ina napln zase co sa tyka poliatia pani mi pisala ze poliala pbocnym rozvarom za mna to citit nebolo tak isto som si objednala karamelovy krem cakala som ze bude hnedy ten krem vo vnutri a bol biely na co mi bolo povedane ze je na ceste karamel natrety ale nebolo to ani citit
@1europa23
nieco mi na tvojich vyjadreniach nesedi. Ze si nasrana - ok. Ale mala si komunikovat priamo. A teda - viete mi urobiť presne identicku tortu ako na foto? Ziadne podobne kreativne vytvory - ano/nie?
Dovolim si porovnat kludne ceny AT -SK kedze suroviny su rovnako drahe.
Za takuto tortu - kilovu som pred 3 rokmi platila v cukrarni zaplatila v AT 65e - ako pre mna - majitelka je kamoška. Bola to krtkova torta, obliata cokoladou s postavou vymodelovaneho krtka. Robi to profesionalne. A za taku aku si chcela ty, by isto stala viac ako 65 e.
Preco si ty nepoprosila foto pred vyzdvihnutim?
Vies, mozes byt nahnevana ale vyjadrujes sa viac ako neslusne. A rozvlacit ju po nete? Tebe by sa pacilo, keby o tebe niekto nieco pise bez moznosti vyjadtit sa k teme?
Mozno mala blby den, nestihala atd, cokolvek! Mohla si to komunikovat s nou telefonocjy a nie nie tu ohovarat. A na margo higieny - pri dcere ta to nevzrusovalo vsak? Ale tak kazdy, kto cita s pirozumenim, vie lahko odfiltrovat tvoje negativne vyjadrenia. Vijde mu z toho - ok, je zklamana ale po zadani poziadavky - takto si to nejako predstavujem - niet divu ze si dostala "nieco podobne".
A znies fakt dost povrchne, dalo sa to napisat uplne inak, slusne a bolo by kazdemu jasne co sa stalo.
@1europa23 ešteže tu máš fotku. Podľa mňa ti už nik nenapečie. Skús si sama kúpiť suroviny na tortu a garantujem ti že so všetkým dáš 45-50 €. V podstate ti ju spravila zadarmo, lebo suroviny sú tak drahé. Za nechty ženy dajú 40 € a za tortu s ktorou sa s nákupom, prácou žena nasere 2 dni je ti 65€ veľa s očakávaš nadštandard.
@anonym_83fb66 jej ta cena nebola vela, možno by zaplatila aj viac, o tu predsa nejde, nikde sa na ňu nesťažuje.
Ale: pani cukrarka určila cenu torty sama, zakaznicka si vybrala tortu, ktorú predtým ta cukrarka niekedy už napiekla. Čo sa stalo? Torta bola menej pekná a lacnejšia. Záver: zakaznicka je nespokojna, takú tortu nechcela a o nižšiu cenu nestala.
Ak je toto ťažké pochopiť, tak čo potom? (nemienim konkrétne na teba)
@1europa23 ta torta je fakt otras, odflaknuta. Koľko si za ňu pýtala? A negatívna recenzia je uplne ok, aké trestné oznámenie za to by mala na teba podávať? Ideálne by bolo dat predlohu a potom výsledok, ale bez tej krabice. Je to ako.ked ti dôjdu zo sheinu saty a realita sa nezhoduje s obrázkom.
@1europa23 ta torta je fakt otras, odflaknuta. Koľko si za ňu pýtala? A negatívna recenzia je uplne ok, aké trestné oznámenie za to by mala na teba podávať? Ideálne by bolo dat predlohu a potom výsledok, ale bez tej krabice. Je to ako.ked ti dôjdu zo sheinu saty a realita sa nezhoduje s obrázkom.
@anonym_a73967 len tam ich môžeš aspoň vrátiť, ak to zrovna nie sú svadobné a o 2 hodiny sa nevydávaš 🤣
@1europa23 torta je naozaj veľmi škaredá. Škoda peňazí. K postupu sa nevyjadrujem, lebo sa tomu nerozumiem.
@lubmar
nabuduce si kludne moze objednat z cukrarne, v trencine pecu dobre torty. Pokojne ma opravte niekto ak tam cukraren uz zrusili.
Vies, ked mas vysoke poziadavky, treba legalne a z cukrarne 😉. Vyhnes sa sklamaniu a dostanes bloček, samozrejme v inej sume.
@anonym_83fb66 nikde som nepovedala te mi pride 65€ vela takze nechapem vas komentar o sumu tu absolutne nejde
@1europa23 ok, ale cudne chutila asi len tebe
@lubmar
nabuduce si kludne moze objednat z cukrarne, v trencine pecu dobre torty. Pokojne ma opravte niekto ak tam cukraren uz zrusili.
Vies, ked mas vysoke poziadavky, treba legalne a z cukrarne 😉. Vyhnes sa sklamaniu a dostanes bloček, samozrejme v inej sume.
@svetlonos absolutne som to neriesila ja ci ma nema ci da blocek neda bola to reakcia na pani ktora tu napisala ze pani by mala na mna podat niake oznamenie nechapem za co takze to bol iba priklad treba poriadne citat
Problem 2 dni nie je tak velky, ak to musi byt kvoli tomu prakticky premrazene, ale ked nie tak max den vopred. Nakolko ja neviem kolko to tu ludia budu jest a ako skladovat. Toto je vzdy risky business. Ja ked som este zvykla piect na zakazku som ludi na toto upozornila, nakolko tie kremy so slahackou nemaju take vlastnosti ako napr vareny krem. Mascarpone je syr a teda nebude to maslo a sprava sa inak. Nabuduce budes vediet co chces a nechces. Ak chces mat vacsiu istotu, tak to daj spravit v cukrarni, tam za to totiz musia rucit. Na kremy je totiz zaruka iba okolo 24 hod ak sa nemylim.
Za 65 eur by som nic lepsie necakala, povedala by som, ze mozno od 120 eur by sme mohli hovorit o lepsej kvalite. Zial tie naklady nepustia
@anonym_a73967 len tam ich môžeš aspoň vrátiť, ak to zrovna nie sú svadobné a o 2 hodiny sa nevydávaš 🤣
@anonym_f582e0 to je síce fakt, ale podstata ta istá. Aj tu autorka mohla tortu neprebrat, ako tu niektoré mudre podotkli, ale predpokladám, že inú tortu nemala, resp.by už nekúpila.
@1europa23 aké je vysvetlenie tej pani cukrarky? Ako sa k tomu ona postavila? Je spokojná so svojou robotou?
@1europa23 ok, ale cudne chutila asi len tebe
@anonym_f582e0 ked sa chcete niekoho zastavat a niekoho hejtovať tak to robte aspom verejne a nie anonymne 😉 aby to malo niaky vyznam aj manzel povedal ze je zvlastna a to som mu ani nepovefala rafsej ze ju plnila tak skoro inak by jej ju isiel na milion percent z jejo povahou vratit
@anonym_83fb66 nikde som nepovedala te mi pride 65€ vela takze nechapem vas komentar o sumu tu absolutne nejde
@1europa23 otázka ešte raz, pýtali ste presne do bodky takú identickú čo ste zaslala a taká bola dohoda?
@1europa23 mňa na tomto tvojom výleve najviac zaujala tá extrémne dlhá veta. Ľudia, naučte sa preboha písať! Možno máš aj pravdu, ale nebola som schopná to dočítať! Existujú čiarky aj bodky, a k tomu "niaké" sa radšej ani nevyjadrujem....
@petracandle takéto jej vyjadrovanie , prejav a celkovo úroveň textu vyjadruje presne, kto tu pochybil.
Cukrárka to určite nie je...
@anonym_f582e0 to je síce fakt, ale podstata ta istá. Aj tu autorka mohla tortu neprebrat, ako tu niektoré mudre podotkli, ale predpokladám, že inú tortu nemala, resp.by už nekúpila.
@1europa23 aké je vysvetlenie tej pani cukrarky? Ako sa k tomu ona postavila? Je spokojná so svojou robotou?
@anonym_a73967 kef som jej pisala ze niesom spokojna napisala iba ze ju to mrzi takze to je jej postoj k tomu
@petracandle takéto jej vyjadrovanie , prejav a celkovo úroveň textu vyjadruje presne, kto tu pochybil.
Cukrárka to určite nie je...
@cacianka tak si objednajte 2dni staru slahackovu tortu kef je chyba na mojej strane viac vam k tomu asi nepoviem 😂 nechapem koho sa tu snazite zhodit lebo zhadzujete akurat tak same seba ked nemate k tomu co napisat lebo ste asi nejedli dobru kvalitnu tortu zivote a peknu dokopy a neviete ze sa to da tak potom neni k tomu co povedat A podla komentarov aj inych pani niesom jefina ktora ma taky nazor takze neviem o co ide
@cacianka tak si objednajte 2dni staru slahackovu tortu kef je chyba na mojej strane viac vam k tomu asi nepoviem 😂 nechapem koho sa tu snazite zhodit lebo zhadzujete akurat tak same seba ked nemate k tomu co napisat lebo ste asi nejedli dobru kvalitnu tortu zivote a peknu dokopy a neviete ze sa to da tak potom neni k tomu co povedat A podla komentarov aj inych pani niesom jefina ktora ma taky nazor takze neviem o co ide
@1europa23 no spocitaj, koľko žien ti tu pritakalo ?!
Keď komunikuješ aj s cukrárkou tak úboho ako píšeš tu, ani sa nečudujem že celkom nerozumela reči tvojho kmeňa! Ty ani netušíš koľko zákuskov a tort som objednala, ochutnala, jedla, videla za svoj dlhý život, tak hádam viem porovnať a pochopiť.
Tak ako sa vyjadruješ a prezentuješ, zhadzuješ iba sama seba. Bodka.
kurnik ženská/é mať vaše mamony a tortičky s dedičkami na 150 fotiek, tak ma drbne... a draha autorka, ešte raz prečítam aj po upozorneniach NIAKE, tak ja ti neviem. Toto je za mna horšie ako torta. Si už matka. Potom ako budes doma s deťmi trénovať napríklad diktát?
Chyba je hlavne na tvojej strane . Už keď už ti napísala , že sa nedá poliať lebo je naplnená , tak si vedela , že je piatok a pre tortu ideš v nedeľu . Už v piatok si ju mala odmietnuť a vybavené . Áno , vizuál evidentne uplne zlyhal , ale keby bola podľa tvojich predstav . Asi by si ani dvoj- trojdňovú plnku vôbec neriešila ….

@1europa23 názor jednej strany, tvoj, zaujímal by ma názor cukrárky. Postup plnenia torty je ok, nerozumiem na čo sa torta ma poliat kávou, keď je určená pre deti??
A autorka, spôsob tvojej komunikácie je pod úroveň, takže sa cukrárke ani nečudujem ako s tebou jednala