icon

Ako plánujete rodinný rozpočet?

daska_tesco
8. sep 2015

Určite súhlasíte, že rodinka je vlastne malá firma, ktorú treba denne riadiť. Ako to robíte vy? Presne plánujete aj výdavky na rodinné nákupy? S donáškovou službou Tesco Potraviny domov máte nákupy pre domácnosť pod kontrolou – počas celého nákupu vidíte orientačnú cenu na obrazovke a nemusíte odolávať rôznym sladkým nástrahám pri čakaní pri pokladni 🙂
Podeľte sa o vaše skúsenosti s plánovaním výdavkom pre rodinku a domácnosť a jednu z vás zajtra ráno odmeníme 15 eurovým kupónom na nákup tovaru cez donáškovú službu Tesco Potraviny domov 🙂

Ako plánujete rodinný rozpočet?
lucka1987
9. sep 2015

@dai myslim, ze keby 90 % ludi chcela, tak dokaze vydavky na stravu okresat. niekedy sa casto vyhadzuje do kosa ( u nas sa to dalo vzdy pre svokrovcov, ked chovali pre prasiatka naprikald, )
ale aj tak. teraz tiez vidim, ze kupime a casto nezjeme, a uz skonic zaruka. teraz som doma, ale ked som sla do prace tiez. ranajky cca 3 € . + obed 4,5 . to som mala skoro 40 € len na ranajky a obed, nehovorim o muzovi + drobcovi + co sa doma kupovalo, na vecere..
tiez ideme do metra raz za dva - 3 mesiace, tak 300 e nechame ani nevieme. okrme toho tesco, take nakupy, par tasiek mame a okolo 50 e tam vzdy ostane.. ked si to spocitame tych 400 € minieme v obchodoch priemerne mesacne a to mam aj zeleninu zo svojej zahrady.

no pamatam si ked som bola dieta, vyrastala som v skromnejsich pomeroch ( naokolo takmer kazdy okolo nas, alebo to bolo dobou, ze nam stacilo menej )
ranajkovalo sa doma, robili sa oblzozene rozky salamove s paprikou, alebo aj chlieb s domacim jahodovym chezomo, caj sa balil do flias, ktore sme nosili do skoly, ziadne balene vody. + kolac napeceny, pripadne ovocie, ktore bolo z babkinej zahrady, vzdy nejaka hruska, ci jablko.
na obed sme prisli domov, a vzdy neco ine uvarene, napriklad polievka + rezance s tvarohom a bola to mnamka. teraz ani nepomylsim na take " jednoduche " jedlo.. vymyslam blbosti, a malokedy sa zamyslim, ze staci malo.... na veceru sme mali prihriatu polievku z obeda, alebo puding, ci krupicovu kasu .... masite jedla tak dva krat tyzdenne. obvykle cez vikendy

nedavno sme si urobili na veceru krupicovu kasu ako ked sme boli deti.. boze to bolo radosti doma 😀

dai
9. sep 2015

@libka1 presne... tiez mam podobny planik a ked sme ho aj s muzom obaja dodrziavali tak na stravu islo vela ( ale tiez fungoval super, akurat absolutne nechutil ☹ )

natalka13
9. sep 2015

Ja tomu teda vobec nerozumiem ako sa moze niekto najest za 1,15€ denne????????????
desiata,olovrant ´ jogurt+ovocie OK nech ................. 50centov
ranajky mlieko+vlocky /ziadna sunka,syr/ ............ 25centov
vecera a obed za 40 centov?????? neexist /a este tomu ze kacka,losos???/

libka1
9. sep 2015

@dai ani mne to nechutilo, bolo to strasne jednotvarne na mna, vzdy som cakala na svetly den v tyzdni, 1 den som mala povolene jest na obed to, na co mam akurat chut, ziadne planovane maso... ten jedalnicek bol totiz, maso, maso, maso, maso.... 😝

natalym
9. sep 2015

@natalka13 O kom píšeš?

dai
9. sep 2015

@lucka1987 ved preto robim tu tabulku - ked to budem tak vidiet cierne na bielom tak ma to mozno trochu prebudi ( ja som napr. dnes si kupila len vodu a bio jogurt na ranajky... keby si vodu prinesiem z domu a nejaku aktiviu tak mam vlastne asi to iste za necele euro...☹ )
ja mam tiez vela od rodicov ( zeleninu, domace ovocie, dzemy, zavaraniny ), maeso casto kupujem za vykupne ceny na farmach ( hlavne jahnacinu a hovaedzie ) ale tych 400-500 euro mesacne na stravu padne☹ tam samozrejme este nie su restauracie☹

libka1
9. sep 2015

@natalym alexis predpokladam, 16 deleno 2 deleno 7=1,15

natalym
9. sep 2015

@libka1 Jasné, ja som to nejako zle popočítala. No zaujímavé. Takúto ženu pre môjho muža. ˇO bože.

libka1
9. sep 2015

@dai vodu si napusti z vodovodu a mas to za 40 centov 😀
inac presne viem o com pises, my mame radi olivky, papricky plnene syrom, udeneho lososa, dobre syry, vinka a uz to fici 😀 😀

dai
9. sep 2015

@libka1 🙂 mozno mame toho isteho trenera - alebo oni ten isty jedalnicek - u nas to bolo tiez hlavne o maese, ani zeleninu clovek moc nemohol, len zelenu a ovocie zakazane☹ zato bielkoviny, bielkoviny, podla mna mi to uz aj z usi trcalo... ale jeden den bol 1 kusok chlebika na ranajky a na obed nejakych 100g rizota - ten den som milovala ja😀
😀 tu zostavu co si popisala sme mali vcera k futbalu

natalym
9. sep 2015

@dai No ale napr. ok zeleninu máš od rodičov, ale oni na tom pracovali, investovali čas, energiu, peniaze, takže v konečnom dôsledku sú to tiež peniaze.

lucka1987
9. sep 2015

@dai raz som si tak robila rozpis. a dva mesiace po sebe sme minuly 150 e na stravu... bolo to super, ale strasne som sa premahala sa strazit, aby som nekupovala zbytocnosti... staci potom nejaky zlom, viac prace alebo neico a zas sme spadli do toho konzumneho kolobehu.. fakt si myslim ze z tych nasich 400 € by sme sa mohli kludne stiahnut na max 250 , len musim viac premyslat co varit a kedy varit.. ale teraz som na pn dlhodobo, takze moze vymyslat... uz teraz viem ze mam kazdy tyzden usetrenych 40 e za tie moje obediky a ranajocky 😀 lebo mi je tak zle , ze prve jedlo zjem az na veceru 😀 a aj to, cuduj sa svete jedine z coho mi nie je tak zle, je chlieb s maslom.. bez nicoho 😅

natalym
9. sep 2015

@libka1 No a my takéto ani nekupujeme.

libka1
9. sep 2015

@dai nie, moj bol ludskejsi, ja som mala na ranajky chlieb so syrom alebo ovsene vlocky a do nich dokonca lyzicu medu, na olovrant banan, a zeleninu ako prilohu som mohla kolkokolvek a akukolvek 😀

natalym
9. sep 2015

@lucka1987 A keby si zobrala tých 150 € na začiatku a odložila, že ich skrátka nemáš???

dai
9. sep 2015

@natalym ved ja to beriem... na druhej strane ja to nepytam - teraz mi napr. svokor dal vrece zemiakov a tasku uhoriek - ako, co ja s tym? vies niekedy ma to aj hneva - oni si nedaju povedat a sa na tej zahrade lopotia a potom ich hneva ked to maju vyhadzovat... ja zas nemam rodinny dom aby som to skladovala tak tiez mam s tym problem - bud to musim spracovat nejak alebo hladat kde to dam aby to hned nezhnilo☹

libka1
9. sep 2015

@natalym tam je ten rozdiel, ty si setrna a ja marnotratna... 😀 ako zas nevravim ze to jeme kazdy den 😀

natalym
9. sep 2015

@dai No veď hej. Minule sa mi smiali, že som doniesla za malý kýbliček čučoriedok. No a čo s nimi, upiekli sme si 2 x koláč a deti čosi pojedli a mali sme ich vyše hlavy. Nemusím zavárať 50 pohárov džemu a kompótu, lebo by to ani nikto už nejedol a aj tým zverom v lese musí čosi zostať, nie?

vedorka
9. sep 2015

my piseme kazdy jeden vydavok do tabulky v pc a po mesiaci sumarizujeme, na co sme minuli a z coho sa da ubrat. najviac ide na stravu, urcite davame viac ako ostatni, ale na nej setrit nebudeme, zdravie je prvorade. domaca zelenina, ovocie, maso po cely rok nieco stoji. hlavne ak kazdy den a kazdy clen rodiny jedava ovocie, zeleninu atd. nechcem byt chudokrvna a ani jest na obed stale palacinky s lekvarmi, ci mucne privarky s parkami a podobne lacne jedla. ostatne vydavky mame priemerne a na tom sa snazime usetrit co sa da, aspon kym som na MD.

natalka13
9. sep 2015

@natalym
17alexis pise ze dvaja minu tyzdenne 16e na stravu,cize na jedneho cca 1,15e na den.

natalym
9. sep 2015

@libka1 Podľa môjho muža som ROZHADZOVAČNÁ. Včera zase pindal, že dva rožky nezjedené.

dai
9. sep 2015

@lucka1987 jasne, ked si doma tak sa to da lahsie ustrazit... a ked ti je este zo vsetkeho zle - uplna parada 😀 vies ako to myslim 😉

@libka1 tak to tvoj bol uplne ze skoro Clovek 😉 ten nas bol surovy... ale teda ja som drzala sacharidove vlny a tie surove su... vysledky ale zazracne

natalym
9. sep 2015

@natalka13 Hej, už som pochopila. To je čo? 😉

libka1
9. sep 2015

@natalym nech pride k nam 😀 zo mna by asi dostal koliku 😀 ja teda aj rada varim, aj rada jem, aj rada ochutnavam a experimentujem... no co ti budem hovorit, asi nie som jeho vysnena zena 😀

dai
9. sep 2015

@natalym takemu typu len peniaze do ruky a nech nakupuje a aj krmi rodinu on 😠

lucka1987
9. sep 2015

@natalym uvidime, to by mozno slo. naprikald teraz sme kupili od jedneho uja asi 25 kil cistej hovadzinky. takze mraziak mame plny, okrem ineho mam namrazene jahody, maliny, cucoriedky, vsetko zo zahrady.. varim aj na masti z mangalice, ktoru sme chovali, , no treba mi kupit nejake zakladne potraviny este, lebo sme dlho neboli na nakupe vacsom . a mylsim ze by to bolo uplne v pohode... aspon taky pokus
lebo v podstate vyhoda je , ze nemame poblizku obchod ale musim autom chodit 5 km . kedze som z dediny.. takze casto treba navarit, z toho co je doma..
akurat u nas su casto oslavy a rozne navstevy.. to sa neda, to musim zvlast pocitat, uvidime, ale nejako to ksusi mozem 😀 a usporene peniaze supnem do veci do domu, co nam treba dokoncit, dorobit, dokupit ... 😅

natalym
9. sep 2015

@dai No šak tak to aj teraz máme. čo sa týka jedla, to sa dá, lebo my s deťmi sa vieme najesť za málo peňazí. Zelenina, ovocie chýba to on nepovažuje za potrebné a chladničku už veru môžeme aj vypnúť. Mne osobne to až tak nevadí, celkom mi aj spľaslo brucho, ale k tomu sa nepriznám. 😀
No ale deti a on???

natalym
9. sep 2015

@lucka1987 Alebo si najprv kúp niečo za tých 150 € - oblečenie, do domu a nebudeš mať. Podľa mňa ste aj tak dobrí.

libka1
9. sep 2015

@natalym by som mu dala keby deckam nedoprial ovocie a zeleninu 😠 , to by u nas ani jedlo sa nedalo bez toho spravit... mala dnes mala jednoduche ranajky, maslovy chlieb, ale sprasila k tomu jednu paradajku a pol papriky len ona sama, do skoly vliekla banan, 2 bananove muffiny, do ktorych isli dalsie banany a jogurtovy napoj, a to este neobedovala a nevecerala...

natalym
9. sep 2015

@libka1 Neboj to aj on, ale keď je to ZADARMO.........To si dá. Alebo keď to nekúpi on. 😉