icon

Ako plánujete rodinný rozpočet?

daska_tesco
8. sep 2015

Určite súhlasíte, že rodinka je vlastne malá firma, ktorú treba denne riadiť. Ako to robíte vy? Presne plánujete aj výdavky na rodinné nákupy? S donáškovou službou Tesco Potraviny domov máte nákupy pre domácnosť pod kontrolou – počas celého nákupu vidíte orientačnú cenu na obrazovke a nemusíte odolávať rôznym sladkým nástrahám pri čakaní pri pokladni 🙂
Podeľte sa o vaše skúsenosti s plánovaním výdavkom pre rodinku a domácnosť a jednu z vás zajtra ráno odmeníme 15 eurovým kupónom na nákup tovaru cez donáškovú službu Tesco Potraviny domov 🙂

Ako plánujete rodinný rozpočet?
natalym
9. sep 2015

@libka1 Tak ja to vyrovnávam, To on ani netuší. A myslí si, že aký je šetrný. 😉

kim_rossi_stuard
9. sep 2015

@natalym lenze tazko sa pocita kto co zje v ten den- jeden den ostanu 2 rozky a dalsi den sa zje polka chleba len tak- co by dub 😅 my davame zvysky prasiatkam a psikovi, tak mam aspon dobry pocit ze to nejde do kosa

dai
9. sep 2015

@natalym hm... vychadzala som z nespravnej premisy poznania mojho muza 🙂 ten by sa spamaetal za 2 dni - on jednoducho svoje kozie jogurtiky, 99%tne salamky, maesko, ovocicko, pistacie a podobne somarinky potrebuje... ale samozrejme ich tiez momentalne malokedy nakupuje ( este to maeso lebo ma maesiara hned pri kancelarii ) ale zvysok je na mne , takze tym ze my mame rozdelene ucty on ani poriadne nevie kolko na tie daily nakupy ja minam... ale zas tiez velke zvykne platit on, tak aspon tam to vidi - kazdy tyzden je prekvapeny ake tie veci su drahe 😀
inak ja by som tvojmu uz asi kvoli deckam vynadala - nasi krpci boli chudokrvni tak davam pozor hlavne na to bobulove ovocie aby ho mali dost ( oni ho vdaka bohu aj miluju ), detto spenat, brokolicu a tak...

libka1
9. sep 2015

@natalym 😝

lucka1987
9. sep 2015

@natalym to by bolo tazko lebo prijem mame vyssi, a peniaze vzdy ostavaju, , nechavame na ucte, okrem sporeni, takze nidky nejdeme na doraz.. + do domu kupujeme kazdy mesiac.. ako fakt kazdy mesiac tu investujeme okolo 500 € ( si hovorim, ze keby si byvame niekde na byte , si zijeme kao krali 😒 )
napr teraz zabradlie na terasu + poter na terasu, hned 600 e prec. idem kupovat dlazbu na chodbu a hostovske vecko, a dvere a obkladaca.. to bude 600 € dalsich prec co som si " odlozila " . a tiez mame aj ja aj muz 2 temriny vylat. fix + akoby odmeny ... takze dokopy nam 4 krat v mesiaci pipnu sms ... lepsie by bolo keby prisli naraz , postrhali seky, a bolo by 😀

lucka1987
9. sep 2015

@dai kozie jogurtiky, ovcie syriky zo salasa nasho, a podobne ja u nas idu 😀 , a aj marek pije s 80 % len kozie mliecko 😀

akvi
9. sep 2015

Kedze si stale myslim, ze za 8 euro na tyzden sa jedna osoba nenaje, tak som si opat dala namahu a zratala, ze stravovat sa pod 2 eura na osobu den je v podstate hazardovanie so zdravim. Takze kludne sa mozete zmestit do tej sumy, ale neexist, ze je to zdrava, vyvazena strava. Zacinam byt vcelku spokojna s tym nasim rozpoctom, ozaj v nom nevidim priestor na setrenie. Vychadza nam to na cca 3 eura na den pre osobu. V podstate smiesna suma.

dai
9. sep 2015

@lucka1987 s tym bytom ta vyvediem z omylu luci - my este stale napr. nemame dozariadovane podla mojich predstav - a tiez stale vydavky - som si konecne dopriala zavesy do obyvky - 2600 euro to vyslo ☹ a este chcem koberce 2 kusove velke, zasklit terasu, dat novu podlahu, novy nabytok nan😉 a potom nam pomaly uz bude byt maly a uvidime ako to budeme riesit 😎

libka1
9. sep 2015

@akvi a co ludkovia co nejedia vobec? v poslednej dobe sa vyrojili ako huby po dazdi 😅 😀 😀 😀 pozri ho ako super vyzera:
http://www.aktuality.sk/clanok/270736/neuverite...

dai
9. sep 2015

@libka1 toto je cesta!

libka1
9. sep 2015

takze vsetky co sa tu tvarite ze ste setrne, zamyslite sa nad sebou 😀 vzdy sa najde niekto kto vas tromfne...

natalym
9. sep 2015

@libka1 Och hanbím sa strašne. 😉

libka1
9. sep 2015

@natalym hlavne to neukazuj muzovi 😅

natalym
9. sep 2015

@libka1 Ja si myslím, že on to už má takto dávno naplánované, chce aby sme sa odučili jesť.

jasminet
9. sep 2015

@natalym
@natalka13 mimochodom, v nasej skole je stravna jednotka pre dieta prveho stupna cisto na obed - polievka a druhe jedlo 1,09€, pre dieta druheho stupna 1,16€.... takze si neviem predstavit sa za taku sumu prestravovat na cely den dospela zena a nie to este dospely muz normalneho vzrastu... 😅 😕 ☹

libka1
9. sep 2015

@natalym 😀 😀 dobre odolavate... musi byt z vas zufaly...

lucka1987
9. sep 2015

@dai tak ano.. ale to je uz taky nadstabdard .. ja teraz potrebujem v obyvke zaclonu taku jemnui bielu a pozeram ze 160 € + garnize neviem kolko stoja a zavesy.. to som kukala take co sa mi pacia aj s obsitim 300 e len taky fukot, pre mna clekom dost,a le na vas sa nesplham 😀 takze beriem taky priemer z nasho okolia.. , ani uver by sme nemuseli mat taky velky, ani tolko casu na zahrade by sme nemuslei pracou travit, a upravou okolia, terenu ... viac casu na seba...
no vzdy ked sa nad tymto s manzelom zamyslim,e .. tak po 5 minutach zamyslania si povieme ze by sme neboli stastní.. ze potrebujeme velky vybeh, velku zahradu, travnik, , a akosi nam to tu prirastlo srdcu ...

ja som premyslala, ze keby vyhrame milion € . ze asi by som aj tak neodisla odtialto, len by som to tu zveladila 😀 , nieco ma tu asi drzi . a pritom nie som typ co sa citovo vie naviazat na nehnutelnost, ale tu je to ais ine.. 😕

dai
9. sep 2015

@libka1 myslis ze aj nepije?

libka1
9. sep 2015

@dai kebyze neviem ze je bretharian, tak si poviem ze najviac asi pije slivovicu 😀 😀 ale on ze len kavu...

17alexis
9. sep 2015

@natalym normálne uvarené jedlo, viď vyššie xy príspevkov.

natalym
9. sep 2015

@libka1 Odolávať odolávame, ale naše deti sa chystajú za tri roky od nás odsťahovať, keď bude mať malá 15 rokov, chcú bývať spolu a ja mám vysoký tlak a nervy v kýbli. Ale veselo nám je. 😉

natalym
9. sep 2015

@17alexis To z večere? Lebo raňajkujete a večeriate doma, ak nosíte jedlo z domu na obed, tzn. že varíte aj obed za 1,14 € denne pre jedného.

libka1
9. sep 2015

@natalym to akoze si zalozia vlastnu domacnosti vase 2 dcery? a nepomyslas nad odchodom aj ty? ze by ste to dali dokopy az 3? 😅

natalym
9. sep 2015

@libka1 Veď uvidíme. Človek si zvykne fakt na hocičo.

akvi
9. sep 2015

@jasminet a to este nejaku sumu dotuje aj stat.. 😉 Ako vravim, jest pod 2 eura na den = hazard so zdravim.

natalym
9. sep 2015

@akvi
@jasminet

Netuším ako sa to dá.

dai
9. sep 2015

@lucka1987 tak u nas tu cenu robila plocha plus garnize museli byt na mieru kvoli velkosti okien zaves som chcela skoro black out - takych 85% ma... cize nadstandart tam bola hlavne velkost ( bolo to 70m latky a nejakych 18m garniz...plus praca samozrejme )
- inak my ked tiez mame taketo 'keby sme vyhrali milion' spliny s muzom tak tiez rozmyslame ze by sme zostali - dokupili susedovie byt a bolo by riesenie😉 myslim ze je velmi dolezite najst DOMOV - nech je to kdekolvek...
@natalym ono by to za tych 16 euro mozno islo - viem si predstavit napr. spravit nejaku bublaninu, kupit chleba - to by sa dalo jest na ranajky a veceru, 5l gulasu - to mozes cely tyzden na obed...

natalym
9. sep 2015

@dai Rok? Dva? Tri? Tak napr. keď nie sú dočasne peniaze sa dá všeličo, ale večne???

lilimoni
9. sep 2015

Mozem robit co chcem ale pod 300 eur nakupy mesacne neklesnu 😀 ale vychadza to 10 eur na den pre 3 osoby, co nie je taky pruser 🙂 a ked uz aj nie je treba tolko minut na stravu, tak to minieme na kozmetiku, drogeriu alebo oblecenie.

Nakupujeme so zoznamom, co nam chyba a je v akcii 🙂

jasminet
9. sep 2015

@dai pise, ze jedia lososa (ten tusim stoji 1,99/100g v lidli - a 100g nestaci mojim detom), robia natierky, kupuje oriesky do vlockovych kolacov (vcera som plesla za mini balik kesu orieskov pre dceru skoro 4€), nemaju ziadnu zeleninu a ovocie a vajcia z domacich zdrojov ako napriklad ja, kupuju prevazne kuracinu (to netusim co stoji, kupujem malokedy) .... gulas sa neda jest vecne, ani 5x za tyzden....