icon

Ako plánujete rodinný rozpočet?

daska_tesco
8. sep 2015

Určite súhlasíte, že rodinka je vlastne malá firma, ktorú treba denne riadiť. Ako to robíte vy? Presne plánujete aj výdavky na rodinné nákupy? S donáškovou službou Tesco Potraviny domov máte nákupy pre domácnosť pod kontrolou – počas celého nákupu vidíte orientačnú cenu na obrazovke a nemusíte odolávať rôznym sladkým nástrahám pri čakaní pri pokladni 🙂
Podeľte sa o vaše skúsenosti s plánovaním výdavkom pre rodinku a domácnosť a jednu z vás zajtra ráno odmeníme 15 eurovým kupónom na nákup tovaru cez donáškovú službu Tesco Potraviny domov 🙂

Ako plánujete rodinný rozpočet?
libka1
9. sep 2015

@zeriempizzu nepisala som ze jest strukoviny kazdy den 😉 inac mna zo strukovin vobec nenaduva napriklad 😅

natalym
9. sep 2015

@17alexis Dvaja. Ahá. A doma raňajkujete, obedujete, večeriate? No to je podľa mňa dosť podstatná informácia, že 16 €n na týždeň, keď ste dvaja a my napr. 4 ria skoro dospelý ľudia.

daska_tesco
autor
9. sep 2015

Ahojte, milé mamičky 🙂 Ďakujeme veľmi pekne za všetky vaše príspevky. Odmenu 15 eurový kupón na nákup cez donáškovú službu Tesco Potraviny domov pošleme: @nikenzi
Výherkyňa, prosím, pošli nám adresu do správy.

Pre vás, ktoré chcete službu vyskúšať, posielam E-kupón na dopravu zadarmo pri prvom nákupe. Pekný deň! 🙂

libka1
9. sep 2015

@natalym nic si z toho nerob, u mna velky nakup pod 80 EUR hadam nebol este nikdy, robim ho tak 2 krat do mesiaca vacsinou 😉

natalym
9. sep 2015

@libka1 Stále nad tým špekulujem a doma máme s manželom kvôli tomu rozpory, ale fakt netuším ako sa to dá. Áno podľa mňa je to normálna suma čo si napísala, ja som už zredukovala. Teraz momentálne drží kasu muž. No je to na figu, lebo doma nikdy nič nemáme na jedenie, čakám dokedy to vydrží. 😀

libka1
9. sep 2015

@natalym 😀 no moj keby bola prazdna chladnicka tak zuri. on je inac velky kludas, ale parkrat sa mi stalo ze som nejak nestihla alebo akosi nemala chut nakupit a to bol hnusny... ale to ho vzdy vyzeniem nech si idem sam a je pokoj 😀 alebo nech ide rovno do restiky, naje sa tam a neotravuje. a este nech donesie aj mne 😀

natalym
9. sep 2015

@libka1 To by u nás nešlo. Aj môj je hnusný, ale sám si to tak vymyslel, tak nie je. 😀 Inak sranda, pozorovať ho, že ako musí byť ticho.

matricia
9. sep 2015

@natalym veď hovorím, že veľký nákup, ale raz za týždeň, a sú aj drobné nákupy, samozrejme šampón kúpim, keď robím väčší nákup, a nie vždy je to 20, ale aj 25, hovorím priemerne, nie že sa zmestim do nejakej sumy, neber to fixne, 20 eur na deň? Nezblázni. Zase tu niekto chytá ľudí za slovíčka. Mydlo, toaletný papier je podľa teba veľká položka?🙂

matricia
9. sep 2015

@natalym my máme blízko obchody, tak robíme častéjsie nákupy a sem tam skočí aj muž do obchodu, keď má na niečo chuť, alebo nám niečo doslo

libka1
9. sep 2015

@natalym to je idealny stav, ked to tak nastavil on, musi drzat hubu a krok. pindat mozes ty 😀
ale teda ti nezavidim. strava je to, na com mi naozaj nesetrime, alebo teda nekupujem nejake zbytocnosti, ale to co potrebujem si kupujem kvalitne. je sice pravda, ze niekedy su najzdravsie suroviny najlacnejsie, ale uplne to pri vsetkych neplati, staci mrknut na cenu orieskov, semienok, kvalitnych muk, olejov...

matricia
9. sep 2015
natalym
9. sep 2015

@matricia Veď ale ja som písala o sebe, my sme štyria a všetci sa stravujeme doma, mám deti 12 a 17 rokov, neexistuje výjsť z takého rozpočtu ako máš Ty. Nechytám Ťa za slovíčka, ani to nemyslím zle, len rozmýšľam. Mydlo, papier nie je veľká položka ale pri štyroch dospelých ľuďoch čo sú doma to je položka.
Iné je mať maličké detičky a veľké deti len to som chcela, alebo ako píše alexis sú dvaja!!!

matricia
9. sep 2015

@natalym nemáte zásoby? Nič v mrazničke? Múku ryžu?

natalym
9. sep 2015

@libka1 No keď to tu tak čítavam a keď rátam, myslím si, že viem šetriť aj variť aj nakupovať veľmi dobre. Len môj muž je taká povaha, že pindať bude vždy a šetriť tak, že nekúpim viem aj ja. Inak napr. on pil vodu so sirupom, onéhdá sme boli v obchode a vraví, že sirup a ja že nekupujeme, je to zbytočné lebo teda aj je a musí piť čistú vodu. Mne to nevadí, ani jeho mi nie je ľúto, lebo to tak chce, ale deťom navyše aj tak kupujem ja. 😉

matricia
9. sep 2015

@natalym súhlasím, veľkí zjedia viac, ale rozpočet nemám presny, robim od oka, a závisí to aj od lokality, kde človek býva, aké má možnosti nákupov

natalym
9. sep 2015

@matricia NO ok, ale tie tiež musíš kúpiť, či?

matricia
9. sep 2015

@natalym ale aj malé potrebujú zas umelé mlieko a plienky a nikto nenapísal celkovú sumu za mesiac, koľko minie

libka1
9. sep 2015

@natalym no co s nim, ked je upindanec. ale to je uz drzost ked nastavi pravidla a pinda 😀

libka1
9. sep 2015

na margo tej celomesacnej sumy co minieme ja mozem napisat ze v priemere za mesiac tak 250-300 eur, ale nekupujem ziadne maso, okrem telacieho, ziadne vajcia, cez leto ani ziadnu zeleninu a ovocie, okrem melona 😉
@matricia

natalym
9. sep 2015

@matricia No to je tiež pravda. Veď práve že sú fakty a fakty, ako alexis, že minú 16 € za týždeň, hej sú dvaja a to čo napísala, že jedia sú obedy. Aj to také možno pre mňa, ale pre môjho muža nie. Ale ok, mne táto diskusia pomohla, že som so svojím nakupovaním a šetrením spoko. Všetko dobré prajem.

natalym
9. sep 2015

@libka1 Ale nepindá, ale vidím, že sirup mu chýba.................... Ale nám s dievčatami nie, tak si ho vychutnávame.

17alexis
9. sep 2015

@natalym raňajkujeme a večeriame doma, na obed si nosíme domáce jedlo, desiata a olovrant je ovocko alebo zelenina, či jogurt... už som to písala niekde vyššie...

natalym
9. sep 2015

@17alexis Čo nosíte na ten obed?

ladkyna
9. sep 2015

@dai vidis to a ked prestanes chudnut, tak uz nejes kvalitne a plnohodnotne? jem kopu ovocia a zeleniny, maso mam kazdy den, syry a jogurty tiez, som uplne spokojna, nasytena a ani ma to vela nestoji

dai
9. sep 2015

@libka1 na stravu je to podla mna normalna suma... normalne baby som si prave spravila excelovu tabulku aj s grafom aj pivotkou - som zvedava ci mi to pomoze😀 moj prvy zapis dnes - 3.60 za ranajky v praci 🙂 ak to pojde takto dalej tak za 16 euro to nedam☹ ale prinutili ste ma zamysliet sa nad sebou...
inak my sme boli na takom vaecsom nakupe teraz v sobotu a nechali sme tam cez 200 euro ( a to uz vcera muz musel do maesiarstva lebo mu chybali nejake jeho maesove mnamky☹ ) - bez mucenia ale priznavam ze my mame dobre jedlo radi 😔

libka1
9. sep 2015

@dai neboj, tych 16 eur das, ale za den a len pre seba pri takom ranajkovom raketovom starte 😀 😀

dai
9. sep 2015

@ladkyna tak miniem podobnu sumu aj ked nechudnem - ale vtedy nezjem tak vela zeleniny a ovocia lebo jem aj blbosti ( spravim kolac mnamkovy a jem ho na ranajky aj cely tyzden napr. ... )

dai
9. sep 2015

@libka1 sak to 😠

natalym
9. sep 2015

Podľa mňa záleží či na to máš alebo nemáš. Alebo ak minieš veľa na jedlo a potrebuješ ušetriť, tak sa nad tým zamýšľaš. Ale ak sa niekto vychvaľuje ako on ušetrí a pritom vyžiera rodičov, alebo pod. Tak to nie je šetrenie.

libka1
9. sep 2015

no ja ked som dodrzovala plan co som mala stravovaci od trenera, tak ten veru nebol lacny ani trochu 😀 kebyze nemam domace maso, tak by nas strava vysla asi tak raz tolko ako standardne. a neda sa ani povedat ze by mi kazal jest male mnozstva, mala som to problem vsetko pojest co mi napisal a co som teda cumela ako puk, cim viac som jedla tym viac som chudla 😅