Môže hotel držať vaše pasy do rána?
sme v taliansku v mensom hoteli a pri check-ine si od nas vypytali pasy s tym ze nam ich vratia az rano 😳 to sa mi teda vobec nepacilo. udaje nech si kludne opisu ale original doklad nechcem nechavat na recepcii cez noc. nakoniec sme sa dohodli ze si ich len skopiruju. stretli ste sa s tymto niekde? necestujeme casto, teda pre mna to bolo dost prekvapenie. dakujem.
@anonym_autor ano manzel uz na toto nadaval casto cestuje po svete...ani rtefotenie sa mu nepacilo ale bohuzial. Pas je doklad totoznosti ziadne take ze ti ho zadrzia.
@anonym_autor ani polícia ti nemôže len tak bezdôvodne zadržať doklady a recepčná už vôbec nie, hlavne v zahraničí...
aj nam sa to stalo v rime
Cestujem často a stalo sa nam to viac krát vo svete. Ráno sme si pasy vyzdvihli.
@anonym_autor ani polícia ti nemôže len tak bezdôvodne zadržať doklady a recepčná už vôbec nie, hlavne v zahraničí...
@anonym_c1b242
Asi necestujes, aj nam sa to stalo v Singapoure
@anonym_c1b242
Asi necestujes, aj nam sa to stalo v Singapoure
@anonym_f619da cestujem pravidelne a nikdy som nikomu nenechala pas, vždy som trvala na vrátení. Zrejme máš problém s asertívnou komunikáciou, dá sa to natrénovať..
@anonym_autor je to protizakonne v celej EU, aby si niekto bral tvoj obciansky/pas. A je to zaroven tvoja blbost, ze davas niekomu do ruk svoj pas bez dohladu a kontrolou. Ak sa zneuziju tvoje udaje, to este len budes plakat
mne sa toto stalo iba raz, v chorvátsku, pred 10 rokmi. predstav si, ze celu dovolenku (7 dni) mali pasy na recepcii. my sme boli uplne neskuseni v tomto, lebo dovtedy sme fakt nejak necestovali tak, ze do hotelov, tak sme mysleli, ze je to standard. odvtedy sme boli kade-tade po svete (ale nie v IT) a ani v jednom hoteli si pasy ani nefotili, ani nenechavali do rana. pozreli, zapisali udaje, vydali kluce.
Ja som to zazila tak, ze jeden pas nechavali/nechavaju do zalohy, ak je izba nevyplatena. Ak sme vyplatili izbu na komplet vopred, opisali udaje a hned dali spat. V nemecku castokrat ludia, ak nemaju na taxik, davaju ako zalohu vlastny obciansky, dokym cestu nevyplatia.🙃
@anonym_autor nám sa to stalo teraz v Chorvátsku v hoteli. Tiež povedali že si ich máme vyzdvihnúť na druhý deň ráno. Priateľ sa s recepcnou mierne hádal že to je protizákonné a chce ho hned naspäť . S úsmevom mu povedala že vie o tom že to je protizákonné ale že ona nestíha opisovať údaje keď sa nonstop niekto ubytovává tak že má od vedenia schvalene že môže takto postupovať a údaje si opisujú neskôr keď skončia vsetky check iny..
@anonym_autor nám sa to stalo teraz v Chorvátsku v hoteli. Tiež povedali že si ich máme vyzdvihnúť na druhý deň ráno. Priateľ sa s recepcnou mierne hádal že to je protizákonné a chce ho hned naspäť . S úsmevom mu povedala že vie o tom že to je protizákonné ale že ona nestíha opisovať údaje keď sa nonstop niekto ubytovává tak že má od vedenia schvalene že môže takto postupovať a údaje si opisujú neskôr keď skončia vsetky check iny..
@tanisha majiteľ hotela je hlúpy mal kúpiť čítačku dokladov ktorá opíše údaje na počkanie
@anonym_autor je to protizakonne v celej EU, aby si niekto bral tvoj obciansky/pas. A je to zaroven tvoja blbost, ze davas niekomu do ruk svoj pas bez dohladu a kontrolou. Ak sa zneuziju tvoje udaje, to este len budes plakat
@anonym_6ec219 a prefotené doklady, údaje sa nedajú zneužiť? Ty môj Boh 🤦♀️
Nechapem,preco to robia,ale robia to. Je to nezakonne. Nikto ti nemoze odobrat doklad. Dokonca v EU krajinach ani nafotit by ho nemali pokial nesuhlasis. Mozu si odpisat udaje,ale fotit nie.
Doklady si urcite nemozu nechat a ani ich fotit. Maju si udaje odpisat pred tebou.
My cestujeme veľa a stalo sa nám to jediný raz vo francúzsku, ale odmietli sme ich im tam nechať cez noc. Ja som jej hneď povedala že ked sa nieco stane, s čím sa preukážeme ?
@anonym_6ec219 a prefotené doklady, údaje sa nedajú zneužiť? Ty môj Boh 🤦♀️
@anonym_f2daf8 moj ty boh, aka si nevzdelana.samozrejme, ze ano. Preto si hotely nemozu prefocovat obciansky. Mozu to robit len institucie s vynimkou ako napriklad banky
@anonym_f2daf8 moj ty boh, aka si nevzdelana.samozrejme, ze ano. Preto si hotely nemozu prefocovat obciansky. Mozu to robit len institucie s vynimkou ako napriklad banky
@anonym_6ec219 samozrejme, že si prefotia, ja s tým nesúhlasím, ale robia to
@anonym_6ec219
Moj ty boh my sme prisli po polnoci a povedali ze tam nikdo nieje ze si prekopiruju a rano daju, a ked sa nam nepaci nech ideme dakde inde.

@anonym_autor nestretla som sa s tým ešte, ako recepčná soˇ nemala povolené si nechávať pasy u nás, maximálne nafotiť.