icon

Môže hotel držať vaše pasy do rána?

15. aug 2026

sme v taliansku v mensom hoteli a pri check-ine si od nas vypytali pasy s tym ze nam ich vratia az rano 😳 to sa mi teda vobec nepacilo. udaje nech si kludne opisu ale original doklad nechcem nechavat na recepcii cez noc. nakoniec sme sa dohodli ze si ich len skopiruju. stretli ste sa s tymto niekde? necestujeme casto, teda pre mna to bolo dost prekvapenie. dakujem.

anonym_ba251c
15. aug 2026

@anonym_autor nestretla som sa s tým ešte, ako recepčná soˇ nemala povolené si nechávať pasy u nás, maximálne nafotiť.

anonym_ed465a
15. aug 2026

@anonym_autor ano manzel uz na toto nadaval casto cestuje po svete...ani rtefotenie sa mu nepacilo ale bohuzial. Pas je doklad totoznosti ziadne take ze ti ho zadrzia.

sense
15. aug 2026

Nafotit ano, cez noc sme nenechavali

anonym_c1b242
15. aug 2026

@anonym_autor ani polícia ti nemôže len tak bezdôvodne zadržať doklady a recepčná už vôbec nie, hlavne v zahraničí...

anonym_c074a3
15. aug 2026

aj nam sa to stalo v rime

gemerka17
15. aug 2026

Cestujem často a stalo sa nam to viac krát vo svete. Ráno sme si pasy vyzdvihli.

anonym_f619da
15. aug 2026
@anonym_c1b242

@anonym_autor ani polícia ti nemôže len tak bezdôvodne zadržať doklady a recepčná už vôbec nie, hlavne v zahraničí...

@anonym_c1b242
Asi necestujes, aj nam sa to stalo v Singapoure

anonym_c1b242
15. aug 2026
@anonym_f619da

@anonym_c1b242
Asi necestujes, aj nam sa to stalo v Singapoure

@anonym_f619da cestujem pravidelne a nikdy som nikomu nenechala pas, vždy som trvala na vrátení. Zrejme máš problém s asertívnou komunikáciou, dá sa to natrénovať..

anonym_6ec219
15. aug 2026

@anonym_autor je to protizakonne v celej EU, aby si niekto bral tvoj obciansky/pas. A je to zaroven tvoja blbost, ze davas niekomu do ruk svoj pas bez dohladu a kontrolou. Ak sa zneuziju tvoje udaje, to este len budes plakat

anonym_d3ba98
15. aug 2026

mne sa toto stalo iba raz, v chorvátsku, pred 10 rokmi. predstav si, ze celu dovolenku (7 dni) mali pasy na recepcii. my sme boli uplne neskuseni v tomto, lebo dovtedy sme fakt nejak necestovali tak, ze do hotelov, tak sme mysleli, ze je to standard. odvtedy sme boli kade-tade po svete (ale nie v IT) a ani v jednom hoteli si pasy ani nefotili, ani nenechavali do rana. pozreli, zapisali udaje, vydali kluce.

vevesh
15. aug 2026

Ja som to zazila tak, ze jeden pas nechavali/nechavaju do zalohy, ak je izba nevyplatena. Ak sme vyplatili izbu na komplet vopred, opisali udaje a hned dali spat. V nemecku castokrat ludia, ak nemaju na taxik, davaju ako zalohu vlastny obciansky, dokym cestu nevyplatia.🙃

slavomira236
15. aug 2026

@anonym_autor v bulharskymu tak mali pasy celu dovilenku

tanisha
15. aug 2026

@anonym_autor nám sa to stalo teraz v Chorvátsku v hoteli. Tiež povedali že si ich máme vyzdvihnúť na druhý deň ráno. Priateľ sa s recepcnou mierne hádal že to je protizákonné a chce ho hned naspäť . S úsmevom mu povedala že vie o tom že to je protizákonné ale že ona nestíha opisovať údaje keď sa nonstop niekto ubytovává tak že má od vedenia schvalene že môže takto postupovať a údaje si opisujú neskôr keď skončia vsetky check iny..

anonym_485546
15. aug 2026
@tanisha

@anonym_autor nám sa to stalo teraz v Chorvátsku v hoteli. Tiež povedali že si ich máme vyzdvihnúť na druhý deň ráno. Priateľ sa s recepcnou mierne hádal že to je protizákonné a chce ho hned naspäť . S úsmevom mu povedala že vie o tom že to je protizákonné ale že ona nestíha opisovať údaje keď sa nonstop niekto ubytovává tak že má od vedenia schvalene že môže takto postupovať a údaje si opisujú neskôr keď skončia vsetky check iny..

@tanisha majiteľ hotela je hlúpy mal kúpiť čítačku dokladov ktorá opíše údaje na počkanie

anonym_f2daf8
16. aug 2026
@anonym_6ec219

@anonym_autor je to protizakonne v celej EU, aby si niekto bral tvoj obciansky/pas. A je to zaroven tvoja blbost, ze davas niekomu do ruk svoj pas bez dohladu a kontrolou. Ak sa zneuziju tvoje udaje, to este len budes plakat

@anonym_6ec219 a prefotené doklady, údaje sa nedajú zneužiť? Ty môj Boh 🤦‍♀️

marca12
16. aug 2026

Nechapem,preco to robia,ale robia to. Je to nezakonne. Nikto ti nemoze odobrat doklad. Dokonca v EU krajinach ani nafotit by ho nemali pokial nesuhlasis. Mozu si odpisat udaje,ale fotit nie.

mandzula
16. aug 2026

Doklady si urcite nemozu nechat a ani ich fotit. Maju si udaje odpisat pred tebou.

anonym_4e2dfe
16. aug 2026

My cestujeme veľa a stalo sa nám to jediný raz vo francúzsku, ale odmietli sme ich im tam nechať cez noc. Ja som jej hneď povedala že ked sa nieco stane, s čím sa preukážeme ?

anonym_6ec219
16. aug 2026
@anonym_f2daf8

@anonym_6ec219 a prefotené doklady, údaje sa nedajú zneužiť? Ty môj Boh 🤦‍♀️

@anonym_f2daf8 moj ty boh, aka si nevzdelana.samozrejme, ze ano. Preto si hotely nemozu prefocovat obciansky. Mozu to robit len institucie s vynimkou ako napriklad banky

anonym_f2daf8
16. aug 2026
@anonym_6ec219

@anonym_f2daf8 moj ty boh, aka si nevzdelana.samozrejme, ze ano. Preto si hotely nemozu prefocovat obciansky. Mozu to robit len institucie s vynimkou ako napriklad banky

@anonym_6ec219 samozrejme, že si prefotia, ja s tým nesúhlasím, ale robia to

anonym_4682eb
16. aug 2026
@anonym_6ec219

@anonym_6ec219
Moj ty boh my sme prisli po polnoci a povedali ze tam nikdo nieje ze si prekopiruju a rano daju, a ked sa nam nepaci nech ideme dakde inde.

anonym_6ec219
17. aug 2026
@anonym_4682eb

@anonym_6ec219
Moj ty boh my sme prisli po polnoci a povedali ze tam nikdo nieje ze si prekopiruju a rano daju, a ked sa nam nepaci nech ideme dakde inde.

@anonym_4682eb tak ked si sprosta

anonym_6ec219
17. aug 2026
@anonym_f2daf8

@anonym_6ec219 samozrejme, že si prefotia, ja s tým nesúhlasím, ale robia to

@anonym_f2daf8 to ze to robia, neznamena, ze s tym musis suhlasit. Aj na nas skusaju. Ale ja rozmyslam a nenecham sa zmanipulovat a ked s tym nesuhlasim, nikde ma nedokazu donutit a normalne nas ubytuju