icon

Periete zimný elegantný kabát doma v práčke?

pusinka263
17. nov 2023

Ahoj. Periete doma klasicky zimný elegantný kabat (nie bundu) v pracke? Ja som si kupila teraz kabatik a je tam stitok na 40°C. Nestane sa mu nic? Ma niekto realnu skusenost? Ak ano, aky program ste volili?Vdaka

petronellla87
•
17. nov 2023

@pusinka263 ja by som sa bala...Kabat nosim iba do cistiarne

sabinami
•
17. nov 2023

@pusinka263 dala by som ho na program jemná bielizeň ale radšej by som dala 30 stupňov, nie 40
No aj tak istota je istota a ja vždy všetky bundy či kabáty nesiem do čistiarne, vždy platím do 10€ za vyčistenie

pribinak
•
17. nov 2023

Nie, dám do čistiarne. Toto by som neriskovala

lucky_k
•
17. nov 2023

@pusinka263 ja iba do cistiarne,

simsalabim
•
17. nov 2023

Kabat nosim do ciestiarne, ale moj je vlneny s kasmirom... dcery mali sem tam take polyesterove s roznou upravou a na stitku bolo, ze sa daju prat a aj som ich prala a bolo to OK.

zuzuliennka1
•
17. nov 2023

bundu zimnu som si oprala v pracke, ale kabat by som si netrufla, radsej cistiaren a budem mat istotu, zalezi teda no od materialu z akeho mas ten kabat

simca06022011
•
17. nov 2023

Mne pokazili kabát aj v čistiarni:D záleží od materiálu aký je... podľa toho starostlivosť. Ja by som sa bála, nosím do čistiarne... teoreticky na jemnom programe, vlne by sa to oprat mohlo, a nízkymi otáčkami. Ale potom aj sušenie.. no neviem...

miriam11
•
Odpoveď bola odstránená
•
nika_val
•
17. nov 2023

Mam taky zo Zary ktory nema žiadne gombíky žiadne ozdoby tak ten periem a ešte jeden čo ma tiež iba 1zips a nič viac (kožušinku z neho viem dať dole)
Ale mam aj take čo maju ozdobne gombiky a rôzne zipsiky všade (stale elegantny) tak tie nie - len do čistiarne

fion22
•
17. nov 2023

@pusinka263 ja som raz oprala a teda ostal zbarkavený, teda vytvorili sa také tie guličky, chuchvalce. Ale určite to nebola ani najlepšia kvalita kabátu, iba taký jesenný módny z Vero Moda či Mango. Riadny kabát by som doma neriskovala

betulinka1
•
17. nov 2023

@pusinka263 ked je tam štítok, tak periem v práčke, len davam nizsie otáčky a kratky program, zavesim susit von na vesiak . Periem ho prevrátený. Este sa mi s nim nic nestalo.

jany149
•
17. nov 2023

Ja by som sa bála... vždy som kabát nosila do čistiarne

micusa2222
•
17. nov 2023

@pusinka263 ak máš čisto vlnený, fajnový, vyvrátiť na opačnú stranu, program zvoľ vlna,dať Perwol, / žiadny iný prací prostriedok / max 30 stupňov a bez žmýkania,,,príp.periem ručne, do veľkého lavóra, len tak troška pomačkať..vyplákať 2 - 3 krát v studenej vode....vyvesiť , pekne vytiahnuť...som veľmi spokojná..z čistiarne mi prídu také napáchnuté chemickým prostriedkom...

daniela2202
•
17. nov 2023

@pusinka263 a budeš mať po kabáte, to vôbec neskúšaj

pusinka263
autor
•
17. nov 2023

Dobre kočky. Davam do cistiarne 😀 dakujem

marcellka32
•
17. nov 2023

Mala som drahý kabát z makyty Púchov - v čistiarni ho doslova zničili...

slavomira236
•
17. nov 2023

@pusinka263 vsetko davam do pracky prezili vsetko

stanulienkat
•
17. nov 2023

Aj ja som taky mala. Prat na 40.... Zostala mi z neho makka dokrkvana handra. Takze radsej do cistiarne.

lasona
•
17. nov 2023

Ja všetko drbem do práčky...dokonca aj čižmy keď boli špinavé kozene. Nič sa im nestalo...ale dala som to na 15 min šetrný program...nič nedávam do čistiarne....alebo v rukách...mam taky kabátik aj s kožou...ten iba tak periem

sashulla
•
12. dec 2025

Áno, periem v práčke, z dôvodu, že mi môj kabát zničili a odvtedy periem len ja. Ale má to svoj postup a chce to čas. Nič zložité. Ale viem sa vyjadriť len k môjmu praniu. Mám pračku s programom vlna. Voda nesmie byť ani tepla ani horuca. Dávam program vlna na 30 stupňov, otáčky 400-600. Prasok resp. gel IBA na vlnu/kasmir. Po vyprati kabatik polozim na dva/tri uteráky v kupelni na zem, polozim dalsie uteraky na vrch a menim uteraky, ked su mokre. Nesmie visiet a nesmie íst na radiator. Keď už nie je taký mokry ho polozim vyssie na pradelnik stale na uteraky a menim. Min. 30 cm od radiatora. Takto som kabatik nikdy neznicila. Susenie trva 2-3 dni. Uz by som do cistiarne nesla.