icon

Môžem pridať granko alebo med do umelého mlieka?

zuzkatko
5. jan 2012

Ahojte baby potrebujem radu je možé niečo pridať do UM napr. trochu medu alebo granka na ochutenie dcéra má 9.5mes. mám problémy s kojením snažím sa ju naučiť na UM ale ona mi to vôbec nechce piť nechutí jej to skúšala som KM prevarené s trochou medu ale zapieklo ju viem že KM sa môže až od roka preto by som chcela vedieť či nemôžem dochutiť UM alebo čo by ste poradili?

Strana
z2
luba142
7. jan 2012

@zuzkatko a skusala si ochutene UM??, niektore znacky maju od 6 mesiacov aj ochutene varianty, vanilka a banan, ale priklonila by som sa na tu stranu kde ti baby radia laktacnu poradnkynu, najskor ak chces teda este kojit. Ak ju chces odstavit tak aj toto ries ked tak aj s pediatrom, ake mozes pouzit varianty okrem mlieka

katkanova
7. jan 2012

mali sme podobny problem s antialergickym mliekom a pomohol vanilkovy lusk a skorica - to je urcite lepsia volba ako med co sa moze az od roku alebo granko plne cukru ;)

mikita4
8. jan 2012

Moja dcéra nechcela mlieko od pol roka nechcela nič mliečne bolo to veru hrozné také malé dieťa nechce mieko čo teraz ? tak sme dávali len polievky , kašičky, presnidávky čo sa dalo... nič sa jej nestalo, totižo ona nechcela ani jogurty... nič mliečne, niektoý dávajú KM od pol roka a nič sa deťom nestalo ... takže 9,5 mesačnému možeš dať už skoro všetko ak má zuby , ak ju nebolí bruško ... potom nám zistili alergiu na KM ale doteraz nechce nič mliečne málokedy že si dá jogurt, na gastre nám nezistili nič že mám skúšať ... tak dávaj polievky kde je maso (viac masa) mliečne polievky , kaše rozne...

minewka
8. jan 2012

@zuzatko dobrá odvaha dať takúto otázku na tomto fóre 😀 😀 😀

Kľudne daj med, nie veľa, najprv pár kvapiek - či nebude reakcia, ak nie, tak daj pol kávovej lyžičky - nič sa nestane - od pradávna bol kvalitný med liečivý, len v dnešnej absurdnej dobe matka nedá med , alebo bylinkový čaj, alebo 2 kvapky citrónu, ale radšej bude dieťa napchávať vitamínmi 😀

Ja svojej 9 mesačnej dcére sladím takto bylinkový (harmanček, rakytník, materinná dúška) čajík - je zdravá ako buk, má sa k svetu.

Med jej nijak neuškodí - ale jasné, že nedaj jej naraz veľa.

Kúp nejaký domáci med, nie z obchodu,ten je pančovaný a nekvalitný.

S tým grankom by som asi počkala po prvom roku (ale tiež si nemyslím, že sa dieťaťu niečo stane)

Hlavu hore, zdravý sedliacky rozum a nevšímaj si komenty typu "si normálna" a "to myslíš vážne" . 😵 😉 😉

nanulik
8. jan 2012

no tak toto je ozaj odvážna otázka. čo nevieš že tu sú také mamičky čo svojim deťom ani za svet nedajú niečo skôr ako povolí tabulka? aj za cenu života alebo smrti 😀 😝
súhlasím s @minewka tiež by som sa riadila zdravým sedliackym rozumom.

kaja73
8. jan 2012

Toto sme riesili aj my-maly musel v 7m prejst na Neocate-to je spc .mlieko a chutove je straaaaaasne-tie HA mlieka su uplne lahodka chutova pri nom.
Nam bolo odporucene normalne pediatrom a imunloogom pridavat tam spociatku glukopur-a postupne ho potom znižovat az uplne vynechat.
za tyžden si maly zvykol na chut a nakoniec ho pil po cca 2t bez glukopuru a s velkou chutou 😕
Glukopur dostanes v lekarni,je to cista glukoza,mozu je aj novorodenci-v niektorych nemockach ho podavaj striekackou novorodencom,kym maminke naskoci mlieko. 😉
Ale inak ak ti papa vyvaženu stravu mlieko ani nemusi-das jogurty,acidko atd.

len.petra
9. jan 2012

ahoj, nám si krpatá po kojení tiež nevedela zvyknúť na UM, tak som jej najprv skúšala dávať odsaté mlieko vo fľaške a postupne som doň pridávala dávku UM až pila len čisté UM. Ale myslím si, že v 9,5 mes. by si mohla radšej kontaktovať laktačnú poradkyňu, ktorá by Ti s problémovým kojením pomohla 🙂 Skúšať med a granko u tak maličkej princeznej je určite skoro.. 😒

janzde
9. jan 2012

veru nepáčia sa ani mne niektoré ironické poznámky... ja len k tomu medu, ja ešte skúsenosti nemám, keďže som ešte len mamka čakateľka a ani neviem, ako a čo budem ja dávať svojmu dieťku, ale chcela som len povedať len toľko, že môj manžel bol tiež odchovaný na mede, a rovnako aj jeho súrodenci, pretože niekedy bez medu na cumlíku nezaspali a sú tu, zdraví a vôbec im to neuškodilo, nie sú obézni a zuby má môj manžel úplne v poriadku... nevšímaj si tie ironické poznámky, riaď sa podľa svojho rozumu, držím palce, nech sa rozhodneš správne 🙂 😉

yvetulka
9. jan 2012

med by som osobne nedavala, je to velky alergen, radsej trocha neskor. ak uz granko, tak kvalitne.

pralinka707
6. jan 2013

Sánka mi padla až na klávesnicu už pri prečítaní názvu témy. Myslím, že všetko už bolo povedané, len ma zaráža, ako môže matka, ktorej záleží na zdraví jej dieťaťa vôbec nad niečím takýmto uvažovať.

janinah
6. jan 2013

mne sa niektoré reakcie nepáčia,jasné,že nech nič do UM nepridáva,ale tú ironiu a výsmech by ste si mohli odpustiť,to pozorujem pri viacerých témach,nikto z neba učený nespadol..nabudúce sa autorka radšej nič nespýta a možno preto niečo zle urobí....radšej nech sa neskúsené maminy pýtajú i 100krát a hoc aj hlúposti,hádam aj na toto slúži mk a nielen pre múdre matky,čo už všetko vedia

denisque
7. jan 2013

nie vzdy, sa oplaty ist podla tabuliek, kolko takych deti ma vseliake alergie a su aj obezne. A volakedy nase mamky to ako riesili, deti boli omnoho zdravsie ako su teraz tie tabulkove. Aj ja som mojim drobcom davala med na cumel a nic im vobec nie je, ani alergie a ani obezita a aj zubky zdrave.

katmi
7. jan 2013

isla som sa aj ja spytat, ze ci to myslis uplne vazne, ze ochutit UM, ale @anjelicek26 to uz povedala.. takze znova len musim zdielat jej nazor.. a okrem toho... preco ochucovat UM,ked je dostat aj UM UZ OCHUTENE????? 😕 😨 🙄 🤐 ked uz to chces teda silou mocou riesit takto...

sosovica
7. jan 2013

Pralinka707@ virs je to troska od teba nepekne.Ona sa len pytala a kazda z nas si moze dat otazku chce takze nedozudzuj ju tym ze ako moze takuto otazku tu davart je to nepekne ziadna mamina s neba nespala a ked nevie tak co.nechcem sa hadat ani nic len bemam rada raketo osocovanie

ikke
7. jan 2013

konkretne u medu by som sa ani tak nebala pokazenych zubov a alergii, ako bakterii, ktore v nom mozu byt (citaj dalej), no a tie mozu byt trebars aj v jedinej kvapke na dudliku...
nuz ale rob ako myslis...

med ako prirodny produkt moze byt nakazeny bakteriou Clostridium botulinum, ktora sposobuje botulizmus. spory tychto bakterii su bezne neskodne. len u velmi malych deti (do 1 roka) sa z tychto spor moze vyvinut skutocna bakteria, pretoze deti este nemaju celkom vyvinutu crevnu floru.. latky, ktore tato bakteria vylucuje v crevach, su velmi nebezpecne a u velmi malych deti mozu viest k vaznemu ochoreniu, detskemu botulizmu. priznakm tohto ochorenia su znizena chut do jedla, neustaly plac, letargia a zapcha. toto moze viest k svalovej slabosti az ochrnutiu. vcasnym osetrenim v nemocnici sa da predist tazkym komplikaciam, ktore mozu viest az k smrti.
pre dospelych a starsie deti nepredstavuje med ziadne riziko, pretoze crevna flora a obranyschopnost organizmu su uz lepsie vyvinute.
ak taketo male dieta uz dostalo med, je dobre sledovat, ci sa nevyskytuju pripadne symptomy choroby. sanca nakazenia je mala. ochorenie sa vyvinie do kritickeho stavu az po niekolkych dnoch, pocas ktorych sa objavuju symptomy ako pretrvavajuca zapcha, letargia, neschopnost sania a nasledna dehydratacia. v pripade podozrenia kontaktujte lekara.

volne prelozene z
http://baby.plein.nl/weblog/?id=3190
dalej aj
http://homecooking.about.com/od/foodhealthinfor...
http://www.babycentre.co.uk/baby/startingsolids...
http://kidshealth.org/parent/pregnancy_newborn/...
http://www.babycenter.com/408_when-can-my-baby-...
http://www.telegraaf.nl/buitenland/5240866/__Ba...
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/clos...
http://www.ikkeben.nl/ShowDetail.asp?NewsId=656

dankadina
7. jan 2013

osobne by som nedavala nam pri prvej dcerke sama doktorka odporučila glukopur na dochutenie a aj to len preto lebo prva dcerka bola chorobny nejedak. Inak nestle ma baby cacao od jedneho roka a na krabici pišu že sa može dať aj do um ad do km

minnie55
7. jan 2013

Načo ju chceš učiť na sladké ? Keď nechce piť mlieko, tak ju nenúť. Daj jej iné mliečne výrobky - skús jogurtík, syríky....
Môj syn tiež nechcel piť mlieko a tu je 🙂 Určite by som to neriešila sladením.

lukacovicovaalena
15. mar 2013

skus polotucne mliecko,aj kamaratk presla na kravske a mala nemala este rok a z plnotucneho ju zapieklo a dr.jej poradila polotucne mliecko.🙂 vela stastia

Strana
z2