icon

Pád na kolobežke. Ísť s dieťaťom na pohotovosť?

12. apr 2026

Asi ma tu dobre pokarháte, ale skúsim.
Syn padol na kolobežke, (vraj mu predné koleso padlo do vymolu) Má rozbité koleno, odreniny na stehne a ruke, bolí ho rameno a pravý bok. Rameno má bolestivé vie hýbaŕ má sčerveňané. Bok má modrinu, ale videla som len zhruba.
Už raz sme boli s úrazom.a bolo povedané že keď je to pohyblivé nie je nič zlomene (jednalo.sa o členok) Tak teraz neviem. Ošetrila som mu to aj dezinfikovala tam kde má oškreté a rozbité....

Strana
z3
anonym_6824a7
12. apr 2026

V akej rýchlosti?

anonym_54e8d6
12. apr 2026

@anonym_autor Prečo by ťa mal niekto karhať. Takéto pády sú bežné. Dôležité je skontrolovať či si neublížil aj na hlave. Nemôžeš za to.

kavasmliekom
12. apr 2026

@anonym_autor kým to nemá opuchnuté, asi by som len sledovala. Ale ak si buchol bok a má tam modrinu, no čo ja viem? Koľko má rokov? Vie povedať, ako veľmi ho to bolí?

autor
12. apr 2026
@anonym_54e8d6

@anonym_autor Prečo by ťa mal niekto karhať. Takéto pády sú bežné. Dôležité je skontrolovať či si neublížil aj na hlave. Nemôžeš za to.

@anonym_54e8d6 hlava ok mal prilbu

autor
12. apr 2026
@kavasmliekom

@anonym_autor kým to nemá opuchnuté, asi by som len sledovala. Ale ak si buchol bok a má tam modrinu, no čo ja viem? Koľko má rokov? Vie povedať, ako veľmi ho to bolí?

@kavasmliekom 14 rokov bolí ho bok aj rameno že len bolí , modrinu mi ukázal zbežne

anonym_54e8d6
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_54e8d6 hlava ok mal prilbu

@anonym_autor To je super a správne. Malo by to byť potom v poriadku. Neboj sa.

anonym_83c324
12. apr 2026

Ja by som isla. Raz som takto spadla na bicykli, vyzeralo, ze narazene, ale nakoniec to bolo zlomene, rameno a bola z toho operacia. Ved mu urobia rengen a budes vediet na com je.

autor
12. apr 2026

Ja by som išla tiež, len pred 2 rokmi to bolo také že zbytočné
Proste lekár dal najavo že sme nemuseli ...

beata_k
12. apr 2026

Dobre ti povedali. Ak hybe, tak je to len skatedo poudierane. Ak normalne reaguje a inak je vsetko ok, tak by som nikam nesla. 14-rocny uz vie odpovedat, ci sa okrem toho citi fajn. Ci sa mu netoci hlava a podobne.

anonym_328f33
12. apr 2026

kolobezky? pekne nech chodia pesky, a bude po probleme

u 14r asi elektricka ze? nuz....na co maju nohy? tam nehrozi takyto pad.

mia_von_prag
12. apr 2026

Je to akútne bolestivé? Ak nie, tak by som počkala do zajtra k Dr.

anonym_fb9b6a
12. apr 2026

Tak sa v prvom rade na tie zranenia nepozri "zbezne a zhruba", ale poriadne. A potom podla stavu ries alebo neries pohotovost. Nevidim vyznam nabehnut na pohotovost ak poriadne dietadoma ani nepozries. Z Tvojich slov mi to zatial nevyzera na urgent, ze by to nepockalo do zajtra.

autor
12. apr 2026
@anonym_fb9b6a

Tak sa v prvom rade na tie zranenia nepozri "zbezne a zhruba", ale poriadne. A potom podla stavu ries alebo neries pohotovost. Nevidim vyznam nabehnut na pohotovost ak poriadne dietadoma ani nepozries. Z Tvojich slov mi to zatial nevyzera na urgent, ze by to nepockalo do zajtra.

@anonym_fb9b6a zranenia koleno odreniny som ošetrila rameno som videla bok mi len zhruba ukazal má to na boku v oblasti panvy , ale to rameno a že je bledý je Rameno ho bolí ale hybat vie

anonym_f66816
12. apr 2026

@anonym_autor ja som tiez hýbala a bolo zlomené resp. prasknuté. išla by som, urobia röntgen a bude to jasné

michaela329
12. apr 2026

Sleduj ho a ak bude to rameno moc bolestivé, choď zajtra k Dr. Inak - mám za sebou 4 zlomeniny ruky a pri každej som rukou hybala a aj prsty som vedela dať v päsť - hoci s bolesťami. Jednu zlomeninu mi preto starší Dr. odignoroval, že však so zlomenou sa nedá hýbať a prišlo sa na ňu, keď som si ruku zlomila druhýkrát.

petulda333
12. apr 2026
@anonym_328f33

@anonym_328f33 netrep. Poznam vela ludi ktori padli a sli peso...rovnako samozes zdrbat na kolieskovych,na bicykli. Co teraz to detom zakazeme?!

mamina7070
12. apr 2026

za tychto okolnosti by som nesla ale daj mu mast ibalgin duo natriet rameno aj modrinu

michaela329
12. apr 2026
@petulda333

@anonym_328f33 netrep. Poznam vela ludi ktori padli a sli peso...rovnako samozes zdrbat na kolieskovych,na bicykli. Co teraz to detom zakazeme?!

@petulda333 ja som kľúčnu kosť zlomila, keď som spadla z postele, zakázať postele 😀

januska12323
12. apr 2026

Na rtg by som išla ale to počká aj do zajtra. So zlomeninou sa dá hýbať a okrem rtg na to nemusíš prísť.

terezia74
12. apr 2026

@anonym_autor kameňom do teba nehodím, ale pýtať sa na radu na fóre , zatiaľ čo môže mať decko niečo zlomené?????

gerrwie_girl
12. apr 2026
@anonym_83c324

Ja by som isla. Raz som takto spadla na bicykli, vyzeralo, ze narazene, ale nakoniec to bolo zlomene, rameno a bola z toho operacia. Ved mu urobia rengen a budes vediet na com je.

@anonym_83c324 aj som spadla na kolobezke a zlomila si jabĺčko, ale to sa prejavilo silným opuchom takze som hned vedela ze treba riešiť.

gerrwie_girl
12. apr 2026
@michaela329

@petulda333 ja som kľúčnu kosť zlomila, keď som spadla z postele, zakázať postele 😀

@michaela329 moj syn ked mal 2 roky si zlomil stehennu kost pri hraní s legom 😀.

gerrwie_girl
12. apr 2026
@anonym_328f33

@anonym_328f33 to je teda logika....aj autá zakazme. Aj autobusy. Lietadla, lode. Všetko zakazme.

anonym_00436a
12. apr 2026

@anonym_autor syn spadol z maleho odrážadla, všetko bolo ok, ked sme prisli domov, mrnkal, že ho to pobolieva, prisli sme na rtg, zlomena klucna kost

alianko9
12. apr 2026

Asi by som radšej išla, budeš pokojnejšia a slová doktorov si neber tak vážne, proste sú tam na to, aby ošetrili a pokiaľ sa bojíš, či nemá niečo zlomené, isto by som išla

anonym_d8b82e
12. apr 2026

no v prvom rade zvaz kvoli comu chcete ist na pohotovost, kvoli odreninam asi nie, skor narazeny bok? klucna kost??.... toto by som riesila na pohotovosti, predsa len 14r. dieta uz ma urcitu vahu a pri pade to moze byt nebezpecne. oskretia nech berie cert, ale hybnost ci modriny na bruchu mozu byt vaznejsie nepises ako na tom celkovo je

evickamamicka
12. apr 2026

@anonym_autor ak sa cítiš na to tak chod .Je blbosť, ze ked sa dá hýbať s končatinu nieje zlomená. Moja dcéra 3 r spadla (s poschodovej postele ,skúšala, lietať ako vtacik🫣)ked padla plakala ústa plne krvi a ze ju boli ručička zápästie. Tak sme verec išli na pohotovost hneď po nehode o 20 hod.Sestricka nepríjemná, ze decku nič není hýbe rukov tak mu nič nieje ,leka nas zavola dovnútra. Nariadil rengen ,ruka teda zápästie zlomené nasledovala sadra.S úst krv bola asi sa pohrozila do jazyka ale to po pár minútach prešlo.Takze nie vždy je treba lietať k lekárovi ale ak to cítiš, ze nie si si istá tak chod a budes spokojnejsia

pink_lady
12. apr 2026

Isla by som. Ja som padla na korčuliach, hybala dom rukou prešla som do sanitky po vlastných a mala som zlomenú aj ruku aj stavec
Padla som na schodoch, prišla som domov z roboty, na další den k doktorovi potok ďalšiemu doktorovi a bola z toho tiež zlomenina v panve

radacak
12. apr 2026

Išla by som

michaela329
12. apr 2026
@gerrwie_girl

@michaela329 moj syn ked mal 2 roky si zlomil stehennu kost pri hraní s legom 😀.

@gerrwie_girl lego je sviňa no 😱😀

Strana
z3