Pád na kolobežke. Ísť s dieťaťom na pohotovosť?
Asi ma tu dobre pokarháte, ale skúsim.
Syn padol na kolobežke, (vraj mu predné koleso padlo do vymolu) Má rozbité koleno, odreniny na stehne a ruke, bolí ho rameno a pravý bok. Rameno má bolestivé vie hýbaŕ má sčerveňané. Bok má modrinu, ale videla som len zhruba.
Už raz sme boli s úrazom.a bolo povedané že keď je to pohyblivé nie je nič zlomene (jednalo.sa o členok) Tak teraz neviem. Ošetrila som mu to aj dezinfikovala tam kde má oškreté a rozbité....
Ja by som isla, radsej nech povedia, ze je to ok, ze si nemam robit starosti, ako nieco podcenit.
@petulda333 ja som kľúčnu kosť zlomila, keď som spadla z postele, zakázať postele 😀
@michaela329 hej, moja sestra si padom z postele zlomila 7.krcny stavec, este sa jej dobre ze na urgente nesmiali, ale spravili rontgen a ct a uz jej davali limec a panika, stres. Hlavne, ze na urgente cakala vyse 3 hodin.
kolobezky? pekne nech chodia pesky, a bude po probleme
u 14r asi elektricka ze? nuz....na co maju nohy? tam nehrozi takyto pad.
@anonym_328f33 a ty? Načo máš pero a papier? Chod písať retardovane komentáre tam. Koho si myslíš, ze tvoje blbé komentáre zaujímajú?
Bol bledý tak sme išli...
Ja nie som zastanca navštevy urgentu s kravinou ale po takomto pade by som šla. Može aj nemusi tam niečo byť a radšej odtrpieť nasratych zdravotnikov ako sa ma niečo stať.
Pišem to , pretože vlani v lete spadol krstny na bajku, nič hrozne. Stažoval sa LEN na bolave rameno ktore bolo podla RTG v poriadku tak išiel domov. Za dve hodiny išiel naspäť a diagnoza- ruptura sleziny a ta išla von. Par dni na jiske a tyžden na chir odd.
Mňa by viac ako rameno trápil bok kvôli pečeni/slezine/obličke, neviem, na ktorú stranu a akým spôsobom dopadol. Dobre, že ste šli.
@anonym_328f33 a ty? Načo máš pero a papier? Chod písať retardovane komentáre tam. Koho si myslíš, ze tvoje blbé komentáre zaujímajú?
@anonym_autor dobre , ze ste isli. Nie je to sranda na tych kolobezkach.
@anonym_75c549 retard? Mrzi ma, ze sa tak citis. :(
@anonym_328f33 netrep sprostosti,aj ty len peši chodíš?
@anonym_1ddee2 prepac, ano chodim peso. Neviem, co je na tom nepochopitelne, ze nemam kolobezku. Ale stolicu mam aspon zarucene pravidelnu a pekne nohy . Minimalne mi nehrozi pad, skor ze ma daky kolobezkar pri tej rychlosti prejde.
@anonym_328f33 netrep. Poznam vela ludi ktori padli a sli peso...rovnako samozes zdrbat na kolieskovych,na bicykli. Co teraz to detom zakazeme?!
@petulda333 esteze sa nezdrbem pri velke rychlosti, Petka to si mala na mysli , ze?
Na výsledky sa čaká 2 hodiny?
Bol na rtg ramena, ale brali mu krv a nechali mu to ide na usg brucha. Neviete prečo?
@anonym_autor usg brucha kvôli tomu narazenému boku predpokladám... aby vylúčili vnútorné zranenie, krvácanie
Na výsledky sa čaká 2 hodiny?
@anonym_autor Záleží od nemocnice a labáku, okolo hodiny + bývajú klasické výsledky a potom existuje prístroj, kde ti vedia orientačné vyšetrenie, ktoré povie veľa o vnútornom prostredí, prípadnom akútnom krvácaní atd., spraviť do pár minút od odobratia vzorky ale nie všade je takéto vybavenie k dispozícii 24/7. A usg brucha práve kvôli vylúčeniu vnútorného krvácania a poranenia orgánov (keď si písala, že je syn bledý a má modrinu na boku).
A ak sa pýtaš, prečo mu nechali kanylu v žile, tak pravdepodobne preto, ak by nedajbože bolo treba ct brucha, tak tadiaľ podajú kontrast, prípadne infúzie - lieky od bolesti, tekutiny… Tak si nechali takýto vstup do žily, aby ho zas nemuseli trápiť s pichaním žily.
rtg ako dopadlo ? ano kludne aj niekolko hodin na pohotovosti to moze trvat, labaky tiez nie su teraz v plnom rezime
USG musia urobit ked ste tam prisli a po naraze sa udava bledost, treba pockat. Kanyla je standard ak odoberali krv
rtg ako dopadlo ? ano kludne aj niekolko hodin na pohotovosti to moze trvat, labaky tiez nie su teraz v plnom rezime
USG musia urobit ked ste tam prisli a po naraze sa udava bledost, treba pockat. Kanyla je standard ak odoberali krv
@anonym_f6412d rtg ramena je tak že narazené má ho prevesené, ortezu nedostal
A ak sa pýtaš, prečo mu nechali kanylu v žile, tak pravdepodobne preto, ak by nedajbože bolo treba ct brucha, tak tadiaľ podajú kontrast, prípadne infúzie - lieky od bolesti, tekutiny… Tak si nechali takýto vstup do žily, aby ho zas nemuseli trápiť s pichaním žily.
@kristella má krv v moči ale nie velké množstvo, pohmliaždená oblička???
@anonym_autor Môže to súvisieť s úrazom ale aj nemusí (môže to byť kľudne aj náhodný nález pri nejakom prechladnutí, drobnom kamienku). Držím palce, aby bol syn v poriadku. Určite všetko dobre dopadne, super, že ste išli a poriadne ho skontrolujú.
Kwd som precitala o modrine sla som pisať,ze pohotovosť,ale vidim,ze ste už tam. Pre istatnych citajucich...udretie brucha aj chrbta s modrinou patri na pohotovost a na vyš.ultrazvukom,vn.krvacanie nie je maličkost,tu si spravne všimli rodicia bledosť chlapca a neposlali ho spať,ale k dr.
@anonym_autor ako ste dopadli?
Včera sme po tom sone, čo ukazalo iba pohmliaždenie obličky, išlo o malý hematom bez roztrhnutia... Tak sme ešte čakali na krv, ešte sa išiel raz vycikať. A teraz nás čaká urologické vyšetrenie. Že sme po uraze majú nás zobrať😀
Rameno má v šatke, to si má iba šetriť.... Uvidíme čo ta urologia,...
Tak sme dopadli potvrdil, že je to narazené bez roztrhnutia, máme mať klud na lôžku , dostatok tekutín, máme si všimať farbu moču, v prípade že bude mať problémy s močením, alebo bolesti okamžite na urgent. Bez liekov.
Pán doktor, nebol moc príjemný....
@anonym_autor Môže to súvisieť s úrazom ale aj nemusí (môže to byť kľudne aj náhodný nález pri nejakom prechladnutí, drobnom kamienku). Držím palce, aby bol syn v poriadku. Určite všetko dobre dopadne, super, že ste išli a poriadne ho skontrolujú.
@kristella asi to poznáš. Včera dával 1x moč bola mu zistená mikroskopická hematuria, dával ho normálne do pohárika, pred odchodom cca 3 hodiny po prvom to zopakovali opäť a znovu sa išiel vycikať do pohára. Dnes sme doniesli moč z domu, ten sme odovzdali sestričke. V ambulancii lekár povedal, že keď je to akútny stav moč musí byť cievkovaný Lenže držal sa výsledku z ranného moču, ktorý sme mu priniesli a ten čo mu brali posielali do labáku. Výsledky budú a v piatok na kontrole nám ich oznámi. Bolo to potrebmé. Včera to nebolo nutné???
@anonym_autor moja nebohá mamka tak raz v zime spadla na pravý bok. Tiež prstami hýbala, ale išli sme na urgent, tam zistili, že má vyskočene rameno a zlomené rebro.

kolobezky? pekne nech chodia pesky, a bude po probleme
u 14r asi elektricka ze? nuz....na co maju nohy? tam nehrozi takyto pad.
@anonym_328f33 netrep sprostosti,aj ty len peši chodíš?