icon

Pád na kolobežke. Ísť s dieťaťom na pohotovosť?

12. apr 2026

Asi ma tu dobre pokarháte, ale skúsim.
Syn padol na kolobežke, (vraj mu predné koleso padlo do vymolu) Má rozbité koleno, odreniny na stehne a ruke, bolí ho rameno a pravý bok. Rameno má bolestivé vie hýbaŕ má sčerveňané. Bok má modrinu, ale videla som len zhruba.
Už raz sme boli s úrazom.a bolo povedané že keď je to pohyblivé nie je nič zlomene (jednalo.sa o členok) Tak teraz neviem. Ošetrila som mu to aj dezinfikovala tam kde má oškreté a rozbité....

anonym_1ddee2
12. apr 2026
@anonym_328f33

kolobezky? pekne nech chodia pesky, a bude po probleme

u 14r asi elektricka ze? nuz....na co maju nohy? tam nehrozi takyto pad.

@anonym_328f33 netrep sprostosti,aj ty len peši chodíš?

gerrwie_girl
12. apr 2026
@michaela329

@gerrwie_girl lego je sviňa no 😱😀

@michaela329 tiez hovorím. Zrušiť ho!

senan
12. apr 2026

Ja by som isla, radsej nech povedia, ze je to ok, ze si nemam robit starosti, ako nieco podcenit.

anonym_8b4382
12. apr 2026
@michaela329

@petulda333 ja som kľúčnu kosť zlomila, keď som spadla z postele, zakázať postele 😀

@michaela329 hej, moja sestra si padom z postele zlomila 7.krcny stavec, este sa jej dobre ze na urgente nesmiali, ale spravili rontgen a ct a uz jej davali limec a panika, stres. Hlavne, ze na urgente cakala vyse 3 hodin.

anonym_75c549
12. apr 2026
@anonym_328f33

kolobezky? pekne nech chodia pesky, a bude po probleme

u 14r asi elektricka ze? nuz....na co maju nohy? tam nehrozi takyto pad.

@anonym_328f33 a ty? Načo máš pero a papier? Chod písať retardovane komentáre tam. Koho si myslíš, ze tvoje blbé komentáre zaujímajú?

sisska96
12. apr 2026

Ja by som išla. Nič nedáš aspoň budete vedieť či niečo neprasklo

autor
12. apr 2026

Bol bledý tak sme išli...

pink_lady
12. apr 2026
@anonym_autor

Bol bledý tak sme išli...

@anonym_autor a ako ste dopadli?

nykkushka
12. apr 2026

Ja nie som zastanca navštevy urgentu s kravinou ale po takomto pade by som šla. Može aj nemusi tam niečo byť a radšej odtrpieť nasratych zdravotnikov ako sa ma niečo stať.
Pišem to , pretože vlani v lete spadol krstny na bajku, nič hrozne. Stažoval sa LEN na bolave rameno ktore bolo podla RTG v poriadku tak išiel domov. Za dve hodiny išiel naspäť a diagnoza- ruptura sleziny a ta išla von. Par dni na jiske a tyžden na chir odd.

kristella
12. apr 2026

Mňa by viac ako rameno trápil bok kvôli pečeni/slezine/obličke, neviem, na ktorú stranu a akým spôsobom dopadol. Dobre, že ste šli.

anonym_328f33
12. apr 2026
@anonym_75c549

@anonym_328f33 a ty? Načo máš pero a papier? Chod písať retardovane komentáre tam. Koho si myslíš, ze tvoje blbé komentáre zaujímajú?

@anonym_autor dobre , ze ste isli. Nie je to sranda na tych kolobezkach.
@anonym_75c549 retard? Mrzi ma, ze sa tak citis. :(

anonym_328f33
12. apr 2026
@anonym_1ddee2

@anonym_328f33 netrep sprostosti,aj ty len peši chodíš?

@anonym_1ddee2 prepac, ano chodim peso. Neviem, co je na tom nepochopitelne, ze nemam kolobezku. Ale stolicu mam aspon zarucene pravidelnu a pekne nohy . Minimalne mi nehrozi pad, skor ze ma daky kolobezkar pri tej rychlosti prejde.

anonym_328f33
12. apr 2026
@petulda333

@anonym_328f33 netrep. Poznam vela ludi ktori padli a sli peso...rovnako samozes zdrbat na kolieskovych,na bicykli. Co teraz to detom zakazeme?!

@petulda333 esteze sa nezdrbem pri velke rychlosti, Petka to si mala na mysli , ze?

autor
12. apr 2026

Bol na rtg ramena, ale brali mu krv a nechali mu to ide na usg brucha. Neviete prečo?

autor
12. apr 2026

Na výsledky sa čaká 2 hodiny?

anonym_830291
12. apr 2026
@anonym_autor

Bol na rtg ramena, ale brali mu krv a nechali mu to ide na usg brucha. Neviete prečo?

@anonym_autor usg brucha kvôli tomu narazenému boku predpokladám... aby vylúčili vnútorné zranenie, krvácanie

kristella
12. apr 2026
@anonym_autor

Na výsledky sa čaká 2 hodiny?

@anonym_autor Záleží od nemocnice a labáku, okolo hodiny + bývajú klasické výsledky a potom existuje prístroj, kde ti vedia orientačné vyšetrenie, ktoré povie veľa o vnútornom prostredí, prípadnom akútnom krvácaní atd., spraviť do pár minút od odobratia vzorky ale nie všade je takéto vybavenie k dispozícii 24/7. A usg brucha práve kvôli vylúčeniu vnútorného krvácania a poranenia orgánov (keď si písala, že je syn bledý a má modrinu na boku).

kristella
12. apr 2026

A ak sa pýtaš, prečo mu nechali kanylu v žile, tak pravdepodobne preto, ak by nedajbože bolo treba ct brucha, tak tadiaľ podajú kontrast, prípadne infúzie - lieky od bolesti, tekutiny… Tak si nechali takýto vstup do žily, aby ho zas nemuseli trápiť s pichaním žily.

anonym_f6412d
12. apr 2026

rtg ako dopadlo ? ano kludne aj niekolko hodin na pohotovosti to moze trvat, labaky tiez nie su teraz v plnom rezime
USG musia urobit ked ste tam prisli a po naraze sa udava bledost, treba pockat. Kanyla je standard ak odoberali krv

autor
12. apr 2026
@anonym_f6412d

rtg ako dopadlo ? ano kludne aj niekolko hodin na pohotovosti to moze trvat, labaky tiez nie su teraz v plnom rezime
USG musia urobit ked ste tam prisli a po naraze sa udava bledost, treba pockat. Kanyla je standard ak odoberali krv

@anonym_f6412d rtg ramena je tak že narazené má ho prevesené, ortezu nedostal

autor
12. apr 2026
@kristella

A ak sa pýtaš, prečo mu nechali kanylu v žile, tak pravdepodobne preto, ak by nedajbože bolo treba ct brucha, tak tadiaľ podajú kontrast, prípadne infúzie - lieky od bolesti, tekutiny… Tak si nechali takýto vstup do žily, aby ho zas nemuseli trápiť s pichaním žily.

@kristella má krv v moči ale nie velké množstvo, pohmliaždená oblička???

kristella
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Môže to súvisieť s úrazom ale aj nemusí (môže to byť kľudne aj náhodný nález pri nejakom prechladnutí, drobnom kamienku). Držím palce, aby bol syn v poriadku. Určite všetko dobre dopadne, super, že ste išli a poriadne ho skontrolujú.

janinah
12. apr 2026

Kwd som precitala o modrine sla som pisať,ze pohotovosť,ale vidim,ze ste už tam. Pre istatnych citajucich...udretie brucha aj chrbta s modrinou patri na pohotovost a na vyš.ultrazvukom,vn.krvacanie nie je maličkost,tu si spravne všimli rodicia bledosť chlapca a neposlali ho spať,ale k dr.

anonym_f6412d
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ako ste dopadli?

autor
13. apr 2026

Včera sme po tom sone, čo ukazalo iba pohmliaždenie obličky, išlo o malý hematom bez roztrhnutia... Tak sme ešte čakali na krv, ešte sa išiel raz vycikať. A teraz nás čaká urologické vyšetrenie. Že sme po uraze majú nás zobrať😀

autor
13. apr 2026

Rameno má v šatke, to si má iba šetriť.... Uvidíme čo ta urologia,...

autor
13. apr 2026

Tak sme dopadli potvrdil, že je to narazené bez roztrhnutia, máme mať klud na lôžku , dostatok tekutín, máme si všimať farbu moču, v prípade že bude mať problémy s močením, alebo bolesti okamžite na urgent. Bez liekov.

autor
13. apr 2026

Pán doktor, nebol moc príjemný....

autor
13. apr 2026
@kristella

@anonym_autor Môže to súvisieť s úrazom ale aj nemusí (môže to byť kľudne aj náhodný nález pri nejakom prechladnutí, drobnom kamienku). Držím palce, aby bol syn v poriadku. Určite všetko dobre dopadne, super, že ste išli a poriadne ho skontrolujú.

@kristella asi to poznáš. Včera dával 1x moč bola mu zistená mikroskopická hematuria, dával ho normálne do pohárika, pred odchodom cca 3 hodiny po prvom to zopakovali opäť a znovu sa išiel vycikať do pohára. Dnes sme doniesli moč z domu, ten sme odovzdali sestričke. V ambulancii lekár povedal, že keď je to akútny stav moč musí byť cievkovaný Lenže držal sa výsledku z ranného moču, ktorý sme mu priniesli a ten čo mu brali posielali do labáku. Výsledky budú a v piatok na kontrole nám ich oznámi. Bolo to potrebmé. Včera to nebolo nutné???

margotka17
13. apr 2026

@anonym_autor moja nebohá mamka tak raz v zime spadla na pravý bok. Tiež prstami hýbala, ale išli sme na urgent, tam zistili, že má vyskočene rameno a zlomené rebro.