Útok na základnej škole v Staškove - učiteľka zomrela
@anonym_530f5d Prosím?? Ešte raz. To akože ideš toho idiota obhajovať? Že chudáčik bol sikanovany? Poznáš ten prípad? A aj keby, takto sa to má riešiť? Aj ten debil zo SP.Starej Vsi, čo podrezal spolužiačku a zástupkyňu, aj ti dementi 17 roční, čo napadli taxikára, atď, sú všetci chudatko? Tak prepáč, ale potom si retardovana a nebezpečna pre spoločnosť tak ako aj oni
@anonym_88deac vraha neobhajujem, nech ide hniť na doživotie. Len upozorňujem na možnú príčinu ktorú spoločnosť rada prehliada. Sú to desiatky možno srovky prípadov zo sveta keď žiak utoči v škole a vieš čo ich spája? Vždy to bol nejaký ousider a čierna ovca v triede. Deti vedia byť kruté, aj hejno sliepok si nájde jednu sliepku ktorý odzobáva až zdochne, keď nie je v hejne kohút s autoritou (škola, rodičia). Od toho sú školy a rodičia aby tomu zabránili.
@anonym_057abe Ak 14 -15 ročne "dieťa" ako píšeš dokáže plánovať vraždu, dieťaťom už nie je, a ja by som im tresty určite neznižovala na základe veku. V tomto veku už veľmi dobre vedia, čo je dobré a čo nie. Netreba z nich robiť neviniatka. Ja by som napríklad tých 17 ročných čo skoro zabili toho taxikára, ako aj toho psychopata zo Sp.Starej Vsi bez milosti postavila l múru a nazdar. Už keď v takom veku si nebezpečny psychopat, tak bohužiaľ
@anonym_88deac nie sú neviniatka,to nie
Lenže dieťa za to môže,ak mu neodhalili diagnózu?alebo môže za to, že je z decaku a ma traumy a nikto to nerieši?alebo rodič podceňuje a je vystavene dieťa bohvie čomu? pozerajú na vraždy v tv nete a nevedia oddeliť virtuálny svet od skutočného?
Je to hrozné a pre všetkých a veľa krát chýba len zásah dospeleho😮💨
to vážne tu niektoré expertnky idú kydať na inklúziu? Čo má toto preboha spoločné s inklúziou. Každé dieťa , počiarkujem každé, má právo na vzdelanie! Keby ste mali dieťa so švvp, by ste inak rozmýšľali. Toto nemá s inklúziou nič spoločné. SOm presne vedela, že sa vynoria nenávistné komentáre na integrované deti . Strašne úbohé zmýšľanie. Pričom tieto deti často najviac trpia kvôli uziapaným frajeríkom, ktorí sa nevedia vpradať do kože. A toto bol evidentne sociálny prípad, ktorý nemá s inklúziou nič spoločné. Choré zmýšľanie typu- Iba mi dokonalí normální ludia a naše detičky môžme chodiť do školy.
@anonym_b73b1c chápem, že si rozhorčená. Ale nebolo by lepšie, keby deti so špeciálnymi požiadavkami a správaním mali svoje vlastné vzdelávacie inštitúcie? Neboli by rušené uziapanými frajeríkmi a išli by svojim tempom? Síce toto je off the topic, lebo téma je o inom..
Je to priserne, co sa stalo. Ale poznam aj ucitelky, ktore sikanuju deti. Nie su ferove a davaju pocitit, kto je v triede oblubeny a kto nie.. takze ppckajme na vysetrovanie, kde to zlyhalo uz pred samotnym cinom.
@anonym_b73b1c chápem, že si rozhorčená. Ale nebolo by lepšie, keby deti so špeciálnymi požiadavkami a správaním mali svoje vlastné vzdelávacie inštitúcie? Neboli by rušené uziapanými frajeríkmi a išli by svojim tempom? Síce toto je off the topic, lebo téma je o inom..
@anonym_8ef565 ked ono sa to deje skor opacne, rodicia cim skor beru deti z beznych ZS na 8r gymnazia, aj preto aby sa vyhli tymto specialnym spoluziakom. Takze v konecnom dosledku deti bez diagnoz chodia do specialnych skol.
@anonym_8ef565 mne išlo o to vyjadriť, že integrované dieťa nerovná sa agresívne dieťa. Práve naopak, je dokázané, že sú omnoho častejšie obeťami šikany. Vy si však robíte obraz podľa nejakeho jedného prípadu z mnohých. A podotýkam, že integrované deti nie sú hlúpe. Čo znamená ze majú ísť svojim tempom? Veď sú často práve nadané. A problémoví jedinci boli a budú vždy. Medzi integrovanými aj medzi neinteg.
@katkazatka stavila by som sa ze v tomto pripade ide o dlhodobo problemoveho ziaka, u ktoreho sa problemy zametali pod koberec lebo s nimi nikto nevie pohnut. Nikto nevie upratat agresivnych lenivych obrazovkami zblbnutych ziakov, vsetko sa skryje za diagnozu ktoru treba integrovat. Rodicia mavaju papierom, minister blaboce o vseobjimajucom pristupe a ucitelka sa moze aj pos*at lebo ked ma takych v triede co i len 2 tak zbohom normalne vyucovanie. A žiakovi zakazala babka ministrovat kvoli zlemu prospechu tak to ziak vyhodnotil ze za to moze ucitelka, lebo ved kto iny? Ved toto tym detom tlcu do hlavy ze su vynimocne, jedinecne, a maju byt bezpodmienecne prijimane a na vine je vzdy ucitel lebo nezvladol integraciu a inkluziu. A cakame kedy to konecne buchne a niekto nastoli poriadok. Lebo ukazat prstom na problem a jasne ho pomenovat nikto nemoze kvoli praaaaavam. A cudovala som sa preco Republika tak rastie, ale uz sa necudujem, ludom uz dochadza trpezlivost, a nielen v skolstve.
A nie, neurobil to len preto, ze je tak hlboko veriaci, ale kvoli par euram ktore si tak vedel zarobit a oplieskat na nejaky energetak.
@anonym_8d0bb6 presne moja reč, koľko takých poznám.Rodičia sa oháňajú papierom ADHD, ale že sa decku nevenuju, robí si doma čo chce a to iste robí aj v škole a nevinne deti si to odnášajú.Učitelia nemajú inú možnosť len sa s nimi trápiť a tŕpnuť na hodine aby také decko neublížilo druhému.Lebo nevie ako kedy zareaguje ked má agresivne sklony?
Prečo taketo deti nedaju do pomocnej?
@katkazatka Ty tvrdíš že on bol "zhýčkaný" starou mamou lebo chcel miništrovať? No to je logika...
@hiro nie. Pisala som vseobecne. Mam dieta, takze velmi dobre viem ako to uz na ZS chodi. Zopar malych spratkov, co sa nevedia zmestit do koze a niekolko rokov!!!! sa s nimi nic nerobi. Donesie papier od psychologa, CCP a podobne a VIVAt INTEGRACIA. Rodicia nikdy na rodicovskom, nicia majetok skoly, sikanuju ostatne deti, terorizuju ucitelky. Volakedy by bol v osobnej skole a nikto by si nedovolil ani muknut. Teraz sa hrame na to, ze vsetci maju nejake prava. A co prava obeti?? Neviem z akeho prostredia je tento konkretny ziak, ale to sa tyka vsetkych takychto malych zmrdov. Nezabudnime na minuly rok-dopichal spoluziacku a ucitelku chlapec z "dobrej rodiny". Syn prachataych rodicov.
@anonym_8ef565 mne išlo o to vyjadriť, že integrované dieťa nerovná sa agresívne dieťa. Práve naopak, je dokázané, že sú omnoho častejšie obeťami šikany. Vy si však robíte obraz podľa nejakeho jedného prípadu z mnohých. A podotýkam, že integrované deti nie sú hlúpe. Čo znamená ze majú ísť svojim tempom? Veď sú často práve nadané. A problémoví jedinci boli a budú vždy. Medzi integrovanými aj medzi neinteg.
@anonym_b73b1c vôbec som sa ťa nechcela dotknúť. A nemyslela som, že tieto deti sú agresívne, alebo intelektuálne pod priemerom. Skôr, že by neboli vystavené šikane a posmechu v "normálnej" škole. Načo je dobré za každú cenu integrovať, keď to dieťa trpi?
😡😡mozog v kostole vymili? fanatik miništrant zabíjal?
To mal akože predlohu zas ukrajinského ch*ja ktorý vraždil v kostole v Poľsku 😡😡😡😡
Už človek aby bál, keď ráno vytiahne päty z domu či sa vráti?
Ale ako to tu chodí spravia z neho zas debila z milión diagnózami namiesto toho aby pykal
To mal akože predlohu zas ukrajinského ch*ja ktorý vraždil v kostole v Poľsku 😡😡😡😡
Ale ako to tu chodí spravia z neho zas debila z milión diagnózami namiesto toho aby pykal
@anonym_5c565c Podla mna tam skor bolo nieco ako skrat toho dietata, pravdepodobne mal byt davno v rukach psychologa. Nikto nevrazdi ludi kvoli prkotine, ta prkotina je vzdy vrchol ladovca. Vyzera, ze to bolo nejake traumatizovane dieta v nejakej patologickej rodine. Nakolko bol vo vychove babky. Uz to naznacuje problem v tej rodine
@anonym_b73b1c vôbec som sa ťa nechcela dotknúť. A nemyslela som, že tieto deti sú agresívne, alebo intelektuálne pod priemerom. Skôr, že by neboli vystavené šikane a posmechu v "normálnej" škole. Načo je dobré za každú cenu integrovať, keď to dieťa trpi?
@anonym_8ef565 navrhuješ segregáciu? prečitej si o talianskom školstve z hladiska integrácie, kde sú oni a kde sme my. Najma myslením. Ešte raz zdôraznujem, toto nemá s integráciou nič spoločne, nic s adhd, pas a podobne. Napriek tomu sa tu na tieto deti kydá. Lebo myslenie nasej spolocnosti je obmedzené. A agresivita sa má riešiť neodkladne či ide o integ. alebo neinteg. Ale súhlasím, že velmi hyperaktívne deti so sklonom k agresii potrubujú uplne iný system vzdelávania a tiež niektoré deti s pas. ale to je úplná menšina zo všetkých. Na slovenksu utopia, aby exisitovali takéto specializované skoly.
to vážne tu niektoré expertnky idú kydať na inklúziu? Čo má toto preboha spoločné s inklúziou. Každé dieťa , počiarkujem každé, má právo na vzdelanie! Keby ste mali dieťa so švvp, by ste inak rozmýšľali. Toto nemá s inklúziou nič spoločné. SOm presne vedela, že sa vynoria nenávistné komentáre na integrované deti . Strašne úbohé zmýšľanie. Pričom tieto deti často najviac trpia kvôli uziapaným frajeríkom, ktorí sa nevedia vpradať do kože. A toto bol evidentne sociálny prípad, ktorý nemá s inklúziou nič spoločné. Choré zmýšľanie typu- Iba mi dokonalí normální ludia a naše detičky môžme chodiť do školy.
@anonym_b73b1c áno má právo na vzdelanie ale v pre neho vyhovujúcich podmienkach. Žiaľ štát hodil na školu a rodičov tento problém. Nevytvára podmienky pre deti so špeciálnymi potrebami. Školy, kde by mali potrebný prístup. Niektoré deti, ktoré majú diagnózy môžu byť nešťastné na škole kam zjavne nezapadajú a nemajú vytvorené podmienky. Naozaj sa nad inklúziou treba vážne zamyslieť. Takýchto násilných činov bude narastať. Žiaľ.
@anonym_88deac nie sú neviniatka,to nie
Lenže dieťa za to môže,ak mu neodhalili diagnózu?alebo môže za to, že je z decaku a ma traumy a nikto to nerieši?alebo rodič podceňuje a je vystavene dieťa bohvie čomu? pozerajú na vraždy v tv nete a nevedia oddeliť virtuálny svet od skutočného?
Je to hrozné a pre všetkých a veľa krát chýba len zásah dospeleho😮💨
@anonym_057abe Áno, však to čo si menovala moze mať na to "dieťa" vplyv. Ale to neznamená, že nedokáže rozpoznať nebezpečenost a spoločensku a morálnu neprijatelnost svojho konania. A poviem ti novinku - nie každý človek, ktorý prežil niečo zlé má tendenciu konať ďalej zlo. Je to len a len jeho osobné rozhodnutie, jeho charakter, prípadne bezcharakter. Inak ma fascinujú ľudia ako ty, čo stále za každých okolností potrebuju obhajovať násilníkov, vrahov, psychopatov a podobné indivíduá. Čo tam po obetiach, chudáci sú agresori, že? Neprajem ti nikdy také niečo zažiť, ale zaujímalo by ma, ako by si sa k takej situácii postavila, keby bola obeť z tvojej rodiny
@anonym_b73b1c
Presne toto je podľa mňa problém celej diskusie o inklúzii. Nikto nespochybňuje, že každé dieťa má právo na vzdelanie. Otázkou však je, aká forma vzdelávania je pre konkrétne dieťa a zároveň aj pre ostatných žiakov najvhodnejšia.
Nie každé dieťa so ŠVVP musí automaticky fungovať v bežnej triede. Niektorým môže viac pomôcť špecializované vzdelávanie, individuálny prístup a odborná starostlivosť. A povedať toto predsa automaticky neznamená nenávidieť deti so ŠVVP alebo ich vylučovať zo spoločnosti.
Práve naopak – ak nám má ísť skutočne o potreby detí, mali by sme byť schopní otvorene hovoriť aj o tom, kde sú hranice súčasného systému a čo konkrétnemu dieťaťu reálne pomáha. Označovať každú kritiku inklúzie za nenávistný postoj je podľa mňa skôr spôsob, ako sa vyhnúť vecnej diskusii.
@anonym_5c565c "Už človek aby bál, keď ráno vytiahne päty z domu či sa vráti?" - no, vzhľadom že za minulého zriadenia bolo viac vrážd ako máme teraz tak smelo vyjdi z domu 🙂
@anonym_b73b1c áno má právo na vzdelanie ale v pre neho vyhovujúcich podmienkach. Žiaľ štát hodil na školu a rodičov tento problém. Nevytvára podmienky pre deti so špeciálnymi potrebami. Školy, kde by mali potrebný prístup. Niektoré deti, ktoré majú diagnózy môžu byť nešťastné na škole kam zjavne nezapadajú a nemajú vytvorené podmienky. Naozaj sa nad inklúziou treba vážne zamyslieť. Takýchto násilných činov bude narastať. Žiaľ.
@dudos chces tým povedať, ze dôsledok inklúzie je napádanie učiteľov? veď to som písala neskôr, že niektré deti to v bežnej škole nezvládnu, ale to je úplná menšina a je úplná utopia na slovensku mat pre tieto deti špecializované školy. A tiež je dokázané, že inkluzívne deti sú ovela castejsie obeťou šikany. Označovať kritiku inklúzie za hejt? A toto nie je hejt - citujem - Nepatria do spolocnosti tito psychopati. Treba vylucovat zo skol. @anonym_9e4394 Áno, inklúzia. V praxi des a hrôza pre obe strany.
@dudos chces tým povedať, ze dôsledok inklúzie je napádanie učiteľov? veď to som písala neskôr, že niektré deti to v bežnej škole nezvládnu, ale to je úplná menšina a je úplná utopia na slovensku mat pre tieto deti špecializované školy. A tiež je dokázané, že inkluzívne deti sú ovela castejsie obeťou šikany. Označovať kritiku inklúzie za hejt? A toto nie je hejt - citujem - Nepatria do spolocnosti tito psychopati. Treba vylucovat zo skol. @anonym_9e4394 Áno, inklúzia. V praxi des a hrôza pre obe strany.
@anonym_b73b1c tak sa ta opytam, ako si vysvetlujes, ze je taka kritika inkluzie a integracie deti so specialnymi potrebami? Cim to asi bude?
@anonym_autor načo sa vyjadrovať....nepozname okolnosti..zrejme sa ráno nezobudil s tým,že ide zabiť ucitelku a žiakov...alebo ano? Aký mal dôvod? Samozrejme ho nič neospravedlnuje...ale ten linč ked nevieme okolnosti...
@anonym_9f8089 minimalne vieme ze ten chalan utocil nozom nie kruzitkom, asi si ten noz zobral rano do skoly za nejakym ucelom.
@anonym_b73b1c tak sa ta opytam, ako si vysvetlujes, ze je taka kritika inkluzie a integracie deti so specialnymi potrebami? Cim to asi bude?
@anonym_8d0bb6 obmedzeným myslením, vidia agresivneho žiaka a hned je podla nich adhd alebo autista. Alebo hned presudky, ze nanho urcite rodicia kaslu a ohanaju sa papierom. Pritom to moze byt ziak bez diagnozy, ktory sa nevie vpratat do kože. Alebo si myslia, že všetci adhd musia byť agresívni a šikanátori. Pritom je to úplná menšina. Ale už majú názor. A deti na spektre, tak tí su zásadne všetky agresívne a majú záchvaty. Pritom o väčšine detí s pas ani netušia, že sú pas, ale urobia si názor na všetkých na základe jedného. To vyvyšovanie rodičov nad deťmi so švvp je úbohé. Poznám to aj od kamarátiek , autista = postihnutý, adhd = nevychovaný de**l, na ktorého rodičia kašlú.
Sikana bola v skolach vzdy, nie je to novodoby fenomen. Za socializmu sa ani neriesila. Ja som bola sikanovana skoro celu zakladku, a viem, ze aj jedna dievcina z mojej triedy a takisto inych tried urcite. Nikdy sa ale koli tomu nevrazdilo...
Neviem si predstaviť byť na mieste rodičov toho dievčaťa, keď im volali. Ráno išlo do školy, kde malo byť v bezpečí a teraz leží v nemocnici. Úprimne je mi ich veľmi ľúto, ten pocit bezmocnosti ☹
Ale všetko je to touto dobou, rodičia pracujú od rána do večera nie je čas sa im venovať, starý rodičia tiež ešte pracujú a potom sa tieto dnešné deti vychovávajú samé. On išiel s nožom do školy, takže vedel vedome, čo robí a bol tam úmysel. Preto by nemal byť súdený, ako dieťa, ale dospelý človek, ktorý by nikdy nemal opustiť múry väzenia.
Kde bola doteraz socialka? Aha, riesila vymyslene podania deti... Zazili sme toto leto, Ked 12 rocný chalan z pomsty napisal na socialku ze nedavame dietatu jest a je sama modrina. Este ho zo socialky pani ospravedlnovala viete on je sledvovany pre pas..(IQ 140). V škole že hadzal po spoluziakoch nabytok. Dnesne deti sú schopne bohužial hocicoho, nemaju respekt, nemaju hranice vobec . Sama som ucitelka 2.stupna a osmaci sú často vyssi než učitelky... Zbor si při agresii povie kolkolrat že ved je to dieta nerobme mu zle a potom to takto dopadne
@anonym_8d0bb6 obmedzeným myslením, vidia agresivneho žiaka a hned je podla nich adhd alebo autista. Alebo hned presudky, ze nanho urcite rodicia kaslu a ohanaju sa papierom. Pritom to moze byt ziak bez diagnozy, ktory sa nevie vpratat do kože. Alebo si myslia, že všetci adhd musia byť agresívni a šikanátori. Pritom je to úplná menšina. Ale už majú názor. A deti na spektre, tak tí su zásadne všetky agresívne a majú záchvaty. Pritom o väčšine detí s pas ani netušia, že sú pas, ale urobia si názor na všetkých na základe jedného. To vyvyšovanie rodičov nad deťmi so švvp je úbohé. Poznám to aj od kamarátiek , autista = postihnutý, adhd = nevychovaný de**l, na ktorého rodičia kašlú.
@anonym_b73b1c a nie je to jedno ci je agresivny ziak autista alebo adhd alebo nejaky pas? nemam pocit ze sa primarne kritika vztahuje na ziakov s papierom, primarne sa vztahuje na problemovych. Ci s alebo bez papiera. Kazdopadne nezvladatelni ziaci by nemali byt ponechani len tak ani ospravedlnovani nejakym papierom. Problem sa ma riesit a nie nechat v tom vymachat ucitelky a spoluziakov len preto ze niekto ma pravo na inkluziu a integraciu. A neviem preco by cela trieda mala trpiet kvoli jednemu dvom problemovym.
Skusenost z triedy mojho syna, cela trieda trpela lebo chalan s diagnozou musel dokolecka vyvreskovat nezmyselne zhluky slov a umyselne dychat druhym do tvare. A ze ho potom spoluziaci zmlatili? No zmlatili lebo im rupli nervy. Ale mamicka samozrejme nevidela problem, lebo syn chce len uputat pozornost a robi to nevhodnym sposobom a oni ho sikanuju ked ho fyzicky odstrkuju od seba.
Ale inak agresivnejsi a drzejší sú castejsie dečka bez diagnozy
A cez víkend som.zachytila správu ako v Bratislave zatkli dvoch 15 ročných za plánovanie vraždy spolužiaka, a zobrali ich do vázby
@jananovotna88 ja som to počula včera. som myslela že zle počujem, alebo som len nepochopila. Pomaly ako na "divokom západe."
Ešte o majetky nech sa začnú ľudia strieľať.
@anonym_b73b1c
Presne toto je podľa mňa problém celej diskusie o inklúzii. Nikto nespochybňuje, že každé dieťa má právo na vzdelanie. Otázkou však je, aká forma vzdelávania je pre konkrétne dieťa a zároveň aj pre ostatných žiakov najvhodnejšia.
Nie každé dieťa so ŠVVP musí automaticky fungovať v bežnej triede. Niektorým môže viac pomôcť špecializované vzdelávanie, individuálny prístup a odborná starostlivosť. A povedať toto predsa automaticky neznamená nenávidieť deti so ŠVVP alebo ich vylučovať zo spoločnosti.
Práve naopak – ak nám má ísť skutočne o potreby detí, mali by sme byť schopní otvorene hovoriť aj o tom, kde sú hranice súčasného systému a čo konkrétnemu dieťaťu reálne pomáha. Označovať každú kritiku inklúzie za nenávistný postoj je podľa mňa skôr spôsob, ako sa vyhnúť vecnej diskusii.
@anonym_ee88db lepšie by som to nenapísala. Stotožňujem sa s týmto názorom.
@anonym_b73b1c Samozrejme, ze v takychto pripadoch hra inkluzia zasadnu rolu! Kadejaki naruseni nebezpecni jedinci medzi zdravymi detmi! Aj u nas v triede jeden taky s "diagnozou" sa vyhraza spoluziakom zabitim! A riaditelka? Pekne pod kobercek zamietla. Lebo on chudacik ma papier a nevie co hovori vraj!! A potrestat chcela dieta, ktoreho rodic na to upozornil! Preradenim do inej triedy! Grc..
@anonym_b73b1c A nikto tymto inym detom neberie pravo na vzdelanie! Ale nemaju co yobit medzi zdravymi detmi! Brzdia a narusaju cely vyucovaci proces, plus su casto nebezpecni svojim spravanim.

@anonym_autor načo sa vyjadrovať....nepozname okolnosti..zrejme sa ráno nezobudil s tým,že ide zabiť ucitelku a žiakov...alebo ano? Aký mal dôvod? Samozrejme ho nič neospravedlnuje...ale ten linč ked nevieme okolnosti...