icon

Útok na základnej škole v Staškove - učiteľka zomrela

anonym_23dffb
•
Dnes o 11:24
@anonym_8ef565

@anonym_b73b1c chápem, že si rozhorčená. Ale nebolo by lepšie, keby deti so špeciálnymi požiadavkami a správaním mali svoje vlastné vzdelávacie inštitúcie? Neboli by rušené uziapanými frajeríkmi a išli by svojim tempom? Síce toto je off the topic, lebo téma je o inom..

@anonym_8ef565 U nas v triede je uziapany a nebezpecny prave ten integrovany..

anonym_fda52b
•
Dnes o 11:31
@anonym_9f8089

@anonym_autor načo sa vyjadrovať....nepozname okolnosti..zrejme sa ráno nezobudil s tým,že ide zabiť ucitelku a žiakov...alebo ano? Aký mal dôvod? Samozrejme ho nič neospravedlnuje...ale ten linč ked nevieme okolnosti...

@anonym_9f8089 každý kto príde niekde so zbraňou (nech je akákoľvek), ma určite sklon k tomu, aby ju použil a niekomu ublížil. Normálny človek, dieťa, zbraň so sebou nenosí, lebo ju nepotrebuje/nemá záujem použiť

gabrielka94
•
Dnes o 11:33
@anonym_8d0bb6

@katkazatka stavila by som sa ze v tomto pripade ide o dlhodobo problemoveho ziaka, u ktoreho sa problemy zametali pod koberec lebo s nimi nikto nevie pohnut. Nikto nevie upratat agresivnych lenivych obrazovkami zblbnutych ziakov, vsetko sa skryje za diagnozu ktoru treba integrovat. Rodicia mavaju papierom, minister blaboce o vseobjimajucom pristupe a ucitelka sa moze aj pos*at lebo ked ma takych v triede co i len 2 tak zbohom normalne vyucovanie. A žiakovi zakazala babka ministrovat kvoli zlemu prospechu tak to ziak vyhodnotil ze za to moze ucitelka, lebo ved kto iny? Ved toto tym detom tlcu do hlavy ze su vynimocne, jedinecne, a maju byt bezpodmienecne prijimane a na vine je vzdy ucitel lebo nezvladol integraciu a inkluziu. A cakame kedy to konecne buchne a niekto nastoli poriadok. Lebo ukazat prstom na problem a jasne ho pomenovat nikto nemoze kvoli praaaaavam. A cudovala som sa preco Republika tak rastie, ale uz sa necudujem, ludom uz dochadza trpezlivost, a nielen v skolstve.
A nie, neurobil to len preto, ze je tak hlboko veriaci, ale kvoli par euram ktore si tak vedel zarobit a oplieskat na nejaky energetak.

@anonym_8d0bb6 Myslis, ze za miništrovanie dostávajú peniaze?🤔 Toto počujem prvýkrát..

anonym_858c44
•
Dnes o 11:42
@anonym_8d0bb6

@katkazatka stavila by som sa ze v tomto pripade ide o dlhodobo problemoveho ziaka, u ktoreho sa problemy zametali pod koberec lebo s nimi nikto nevie pohnut. Nikto nevie upratat agresivnych lenivych obrazovkami zblbnutych ziakov, vsetko sa skryje za diagnozu ktoru treba integrovat. Rodicia mavaju papierom, minister blaboce o vseobjimajucom pristupe a ucitelka sa moze aj pos*at lebo ked ma takych v triede co i len 2 tak zbohom normalne vyucovanie. A žiakovi zakazala babka ministrovat kvoli zlemu prospechu tak to ziak vyhodnotil ze za to moze ucitelka, lebo ved kto iny? Ved toto tym detom tlcu do hlavy ze su vynimocne, jedinecne, a maju byt bezpodmienecne prijimane a na vine je vzdy ucitel lebo nezvladol integraciu a inkluziu. A cakame kedy to konecne buchne a niekto nastoli poriadok. Lebo ukazat prstom na problem a jasne ho pomenovat nikto nemoze kvoli praaaaavam. A cudovala som sa preco Republika tak rastie, ale uz sa necudujem, ludom uz dochadza trpezlivost, a nielen v skolstve.
A nie, neurobil to len preto, ze je tak hlboko veriaci, ale kvoli par euram ktore si tak vedel zarobit a oplieskat na nejaky energetak.

@anonym_8d0bb6 Ty si dobre hlupa v tom tvrdeni, ze dostaval za ministrovanie peniaze. mozno to niekde robi, ale nie v tejto dedine.
nevymyslaj si a nespin, ked nevies!

pravdou ale je, ze pricina je zly prospech, ktory viedol k zakazu, co mu robilo radost. ale ak by mal ist clovek na koren veci, tak zisti mozno, ze rodicia sa nestarali, v triede nemal kamaratov, do toho vrieskajuca ucitelka a je to

anonym_a77c0d
•
Dnes o 11:45
@anonym_1189c1

@anonym_8d0bb6 presne moja reč, koľko takých poznám.Rodičia sa oháňajú papierom ADHD, ale že sa decku nevenuju, robí si doma čo chce a to iste robí aj v škole a nevinne deti si to odnášajú.Učitelia nemajú inú možnosť len sa s nimi trápiť a tŕpnuť na hodine aby také decko neublížilo druhému.Lebo nevie ako kedy zareaguje ked má agresivne sklony?
Prečo taketo deti nedaju do pomocnej?

@anonym_1189c1 Lebo pomocné školy zrušili. Bolo to super takto to je des. Mne stačí, že máme sociálnu bytovku pri našej ZŠ ,to sme si užili a nie neodsudzujem a to bola nočná mora. Pani učiteľky mi je veľmi ľúto. Druhej pani učiteľke a žiačke prajem skoré uzdravenie.

patricja
•
Dnes o 11:50
@katkazatka

To je problem celeho Slovenska, ze mater sa ide za kazdu prkotinu stazovat do skoly a riaditelka miesto toho, aby podporila ucitelku a ucitelsky zbor, tak aby bola za peknu, tak sa vychadza v ustrety jednotlivcovi-ziakovi. Rodicia podkopavaju autoritu ucitelovi, zhadzuju ich dolezitost a k tomu benevolentna vychova. Prejdite si niektore stupidne prispevky, kde sa tu jednostaj kyda na ucitelov. Ucitelka si dovolila dat domacu ulohu, ucitelka si dovolila chciet od nasho dietata vedomosti, dala im pisomku, skaredo sa pozrela na moje dieta, dala mu vypracovat projekt, dala mu zlu znamku, dovolila si....
Rozne integracie nezvladnutelnych deti, zhyckanych deti...
Cim sprostejsi narod, tym horsia krajina. To si uvedomme.

anonym_ce6151
•
Dnes o 11:52

Mňa by zaujímalo ako sa na skole Staškove rieši šikanovanie. Ďalej ako je možné že chlapca napadlo brat do školy nôž .

hefo
•
Dnes o 12:10
@anonym_ce6151

Mňa by zaujímalo ako sa na skole Staškove rieši šikanovanie. Ďalej ako je možné že chlapca napadlo brat do školy nôž .

@anonym_ce6151 Nôž je nielen zbraň, ale predovšetkým nástroj. Kedysi každý normálny chalan mal aspoň rybičku.

anonym_530f5d
•
Dnes o 12:11

Neviem okolností tohto prípadu a zrejme sa ich ani nedozvieme nakoľko vyšetrovanie aj tak vždy povie len čo sa stalo ale čo tomu predchádzalo ostane zamlčané. No z vlastnej skúsenosti viem, čoho je pubertálne decko schopné ak je dlhodobo pod náročným psychickým tlakom, pod neustálou šikanou a zosmiešňovaním. Extrémne prípady slabších jedincov skončia samovraždou alebo podľa hesla "najlepšia obrana je útok" to dopadne aj takto.

hefo
•
Dnes o 12:13
@gabrielka94

@anonym_8d0bb6 Myslis, ze za miništrovanie dostávajú peniaze?🤔 Toto počujem prvýkrát..

@gabrielka94 Nejaké peniaze sa zvyknú dostávať za miništrovanie na pohreboch či svadbách (brat to mával (zrovna cca. vo veku tohto neštastníka) ako niečo ako brigádu, u nás sa za jeden pohreb na konci 90-tych rokov dostávalo 20 korún, ale nejaká veľká bitka o to i tak nebývala), za bežné omše nie, aspoň som o tom ani ja nepočul.

anonym_a97eb8
•
Dnes o 12:16

Oficiálna pravda o motíve zatiaľ nebola zverejnená, pretože vyšetrovanie Úradu boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK) sa začalo len dnes. Existujú však dôležité zistenia, ktoré naznačujú, že v pozadí útoku boli dlhodobejšie problémy v triede.
Portál Topky.sk informoval, že hneď v pondelok – teda deň pred útokom – na škole zasahovali psychológovia z Centra prevencie a poradenstva. S celou triedou mali dvojhodinové sedenie. Snažili sa tak riešiť a spracovať hlbšie problémy medzi žiakmi, ktoré boli oficiálne nahlásené už minulý piatok.
Čo vieme o priebehu incidentu z medializovaných informácií:
• Terčom útoku 13-ročného žiaka mal byť pôvodne niekto iný.
• Útok na 61-ročnú učiteľku, ktorá zraneniam podľahla, nastal po tom, čo sa snažila chrániť ostatné deti a vyzvala ich, aby utiekli z triedy.
• Pri útoku bola ťažko zranená aj jedna spolužiačka útočníka (momentálne v kritickom stave) a druhá, 44-ročná učiteľka.
Vzhľadom na to, že útočníkom je maloleté dieťa a prípad sa kvalifikuje ako úkladná vražda, polícia detaily o konkrétnom spúšťači (či išlo o pomstu, šikanu alebo psychický skrat) úmyselne nateraz tají. Skutočnú a kompletnú pravdu prinesú až znalecké posudky a výsluchy v najbližších dňoch.

motylik2559
•
Dnes o 12:21

Moj nazor na toto je taky, ze nech sa na mna nikto nehneva, ale aby si 13 rocne decko neuvedomilo nasledky konania? Toto nebol skrat, kedze si do skoly priniesol noz, toto musel planovat uz skor (aj keby vecer predtym). Skrat by bol, keby bol na vyucovani v skole a ozaj napr. tym kruzidlom alebo inym ostrym predmetom zacalo napadat druhych. Takemuto decku bez ohladu na vek by som dala dozivotie, ako aj tomu co velmi podobne sposobil v Spisskej starej vsi. Ved co by bolo kebyze ho po povedzme 6 rokoch (znizena sadzba) pustia? Taktie nie som toho nazoru,ze kazde dieta ma hned pas alebo ine co dnesne mamicky velmi radi hned davaju tomu, ze urcite mal diagnozu. Ano zrejme mal diagnozu, ale psychopata. 13 rocne decko je dost stare na to, aby si vedel uvedomit co ide robit. To, ci bol zo slabsej socialnej vrstvy nevieme, takze ani na toto to hadzat nemozeme. Za to,ze ho vychovavala babka neznamena,ze bol socialny pripad. Ta jeho babka moze byt kludne aj relativne mladsia pani povedzme 50 rocna (mozno aj menej), ktora je zarobkovo cinna a ake su ich socialne pomery nevieme. Nevieme ci jeho rodicia zomreli, alebo boli grazli. Predpokladam ale, ze ta babka sa ho snazila vychovavat, kedze mu dala zakaz monistrovat kvoli znamkam. A co? zakazy su akoze trestne? To uz ozaj decka maju byt polobohovia co mozu vsetko? A ucitelky? - tie obdivujem v dnesnej dobe! Ides do prace a nevies ci sa vratis, lebo nedajboh aby sa co len trosku fyzicky alebo slovne dotkla ziaka. Ziaci su vlastne obete a ucitelky su tie zle, vsak? Nehovorim,ze vsetky ucitelky si sväte , ale aj tie co su povedzme "horsie", tak milí rodicia sa zamysleli preco asi? Ze uz to nie je na skolach ani zdaleka to co byvalo, ked mali ucitelky respekt a ich slovo vahu? Dnes sa decka ucitelke vysmeju do huby a je vybavene. Ale tento 13 rocny, nemal 3 roky, aby si neuvedomoval co ide robit, a to bez ohladu ci bol alebo nebol zblbnuty socialnymi sietami, to by ho tiez neospravedlnilo, pretoze aj na socialnej sieti, ci internete vidi, co sa stane s clovekom ktoreho dobodaju. To je dost stare decko na to, aby si svoje ciny uvedomoval, netreba ho ofukovat,ze chudatko uz davno ho mali riesit a preto za nemoze🙄 Ved toto je cisty psychopat, ziadny pas, ci ine druhy odchyliek a taky mal byt zavrety ked tak uz roky na psychiatrii na uzavretom oddeleni a nie chodit medzi deti. Za mna by mal dostat dozivotie bezpodmienecne. Minuly tyzden si vzala ziacka 9tacka na ZŠ v Petrzalke zivot, vraj kvoli sikane. Toto vazne? A nedajboze podla niektorych za to mozu este ucitelky, nie? Kolkokrat tie ucitelky nevedia,ze ju moze sikanovat cez messanager, whatsapp ci ine siete atd. A vela krat zial riaditelky su take co by boli na strane ucitelov, tak prihliadaju na sponzorske dary rodicov a aj taky vagabund teda nedostane ziaden postih. Takze nie vsetko su deti s pas a inymi "postihmi", moze to byt debil co sa len nevie vpratat do koze, nemusi to byt socialnou vrstvou, pretoze vela krat sa stava ze prave rozmaznanek z bohatsej vrstvy byva sikanator lebo vie, ze sa mu nic nestane. Poznala som zenu co vychovala sama 5 deti a patrili pod slabsiu socialnu vrstvu, ale tie decka boli dobre vychovane- 3 chlapci a 2 dievcata. V skole sa ucili relativne dobre a neboli problemy. Takze nehadzte vsetko hned na vrstvy a poruchy ci diagnozy. Bohvie kde je pravda. Ale nic tohto zmrda neospravedlnuje! Chcela by som vidiet matky, co ho obhajuju ako chudacik nebol rieseny skor, keby ich dieta dopadlo tak,ze skonci na ARO (ci JIS) ako ta ziacka, potom ci by ho obhajovali takeho stareho capa ake je to chuda...

anonym_fdf5cb
•
Dnes o 12:31

Kresťan ako vyšitý :D rovnako aj jeho stará bába...

anonym_8d0bb6
•
Dnes o 12:35
@anonym_858c44

@anonym_8d0bb6 Ty si dobre hlupa v tom tvrdeni, ze dostaval za ministrovanie peniaze. mozno to niekde robi, ale nie v tejto dedine.
nevymyslaj si a nespin, ked nevies!

pravdou ale je, ze pricina je zly prospech, ktory viedol k zakazu, co mu robilo radost. ale ak by mal ist clovek na koren veci, tak zisti mozno, ze rodicia sa nestarali, v triede nemal kamaratov, do toho vrieskajuca ucitelka a je to

@anonym_858c44 svadby, pohreby... dostavaju. Ak to nebolo pre peniaze tak pre vieru? O to horsie.

anonym_1b995a
•
Dnes o 12:35

@anonym_autor

1. Musi jednoznacne odstupit nacisto chory minister skolstva ktory je za to priamo zodpovedny, ukazkovo znicil slovenske skolstvo, je to cely teply pochybny Drucker

2. Treba zrusit cely chory projekt Edupage a znova donutit aby sa ucitel priamo aktivnejsie stretaval s rodicmi a o ich dietati im referoval, rodicovske stretnutia tak budu pre rodicov povinne, tiez sa povolia fyzicke tresty od ucitela a bude nosit kaser

3. Treba uplne zakazat mobilne telefony na zakladnych a strednych skolach, prve upozornenie poznamka, druhe upozornenie dvojka zo spravania bez pardonu, telefony sa budu odovzdavat pri vstupe do nato urcenych bezpecnostnych schranok s identifikaciou tried

4. Treba kazdu nahlasenu sikanu prisne vysetrovat a postihovat, ziaka co dokazatelne sikanoval dat do specialnej skoly a oznamovatela pripadu financne odmenit aby pripady sikany zatajovane uz neboli, rodicom ziaka/ziakov co sikonal odobrat rodinne pridavky

5. Zo škôl treba vyhodit vsetky automaty na sladke napoje a pochutiny, tolerovana bude iba osobne prinesena desiata, pitie a obed

6. Treba zaviest do slovenskych skol bezpecnostneho straznika ktory bude dohliadat na poriadok ako v okoli tak priamo v budove skoly, jedine on bude disponovat kaserom, elektrickym paralyzerom a strelnou zbranou, bude mat kluce od vsetkeho

7. Dokazatelne diagnostikovane deti trpiace ADHD a na ine schizmy treba okamzite vyclenit do specialnych skol, nasledne kompletne zrusit psychologov a asistentov na tych zakladnych

8. Osobne vycleneny clovek z konkretnej skoly kam dotycny ziak chodi bude v nahodnej faze kontrolovat ci ten ziak nema vytvoreny ucet na socialnej sieti, ak ho ma co do 16 rokov bude zakazane, rodicia konkretneho ziaka dostanu prikaz mu ten ucet zrusit, ak tak neurobia, bude ich dieta vylucene z vyucby a budovy konkretnej skoly, tym padom bude mat vymeskane hodiny, rodicia pridu o rodinne pridavky a rodicov dotycneho ziaka navstivi socialna kuratela

9. Ak by sa zistilo ze dotycny ziak si nahraval pedagoga, ziaka alebo ineho cloveka pracujuceho v budove skoly, dostane okamzite 3 zo spravania bez pardonu

10. Na kazdom vstupe do budovy skoly sa zavedie detektor kovov, v pripade zistenia zbrane u ziaka ziak automaticky o cely rocnik prepada, rodicia pridu na rok o jeho rodinne pridavky a rodicov si preveri kriminalka a socialna kuratela

sisa_s
•
Dnes o 12:37
@anonym_1b995a

@anonym_autor

1. Musi jednoznacne odstupit nacisto chory minister skolstva ktory je za to priamo zodpovedny, ukazkovo znicil slovenske skolstvo, je to cely teply pochybny Drucker

2. Treba zrusit cely chory projekt Edupage a znova donutit aby sa ucitel priamo aktivnejsie stretaval s rodicmi a o ich dietati im referoval, rodicovske stretnutia tak budu pre rodicov povinne, tiez sa povolia fyzicke tresty od ucitela a bude nosit kaser

3. Treba uplne zakazat mobilne telefony na zakladnych a strednych skolach, prve upozornenie poznamka, druhe upozornenie dvojka zo spravania bez pardonu, telefony sa budu odovzdavat pri vstupe do nato urcenych bezpecnostnych schranok s identifikaciou tried

4. Treba kazdu nahlasenu sikanu prisne vysetrovat a postihovat, ziaka co dokazatelne sikanoval dat do specialnej skoly a oznamovatela pripadu financne odmenit aby pripady sikany zatajovane uz neboli, rodicom ziaka/ziakov co sikonal odobrat rodinne pridavky

5. Zo škôl treba vyhodit vsetky automaty na sladke napoje a pochutiny, tolerovana bude iba osobne prinesena desiata, pitie a obed

6. Treba zaviest do slovenskych skol bezpecnostneho straznika ktory bude dohliadat na poriadok ako v okoli tak priamo v budove skoly, jedine on bude disponovat kaserom, elektrickym paralyzerom a strelnou zbranou, bude mat kluce od vsetkeho

7. Dokazatelne diagnostikovane deti trpiace ADHD a na ine schizmy treba okamzite vyclenit do specialnych skol, nasledne kompletne zrusit psychologov a asistentov na tych zakladnych

8. Osobne vycleneny clovek z konkretnej skoly kam dotycny ziak chodi bude v nahodnej faze kontrolovat ci ten ziak nema vytvoreny ucet na socialnej sieti, ak ho ma co do 16 rokov bude zakazane, rodicia konkretneho ziaka dostanu prikaz mu ten ucet zrusit, ak tak neurobia, bude ich dieta vylucene z vyucby a budovy konkretnej skoly, tym padom bude mat vymeskane hodiny, rodicia pridu o rodinne pridavky a rodicov dotycneho ziaka navstivi socialna kuratela

9. Ak by sa zistilo ze dotycny ziak si nahraval pedagoga, ziaka alebo ineho cloveka pracujuceho v budove skoly, dostane okamzite 3 zo spravania bez pardonu

10. Na kazdom vstupe do budovy skoly sa zavedie detektor kovov, v pripade zistenia zbrane u ziaka ziak automaticky o cely rocnik prepada, rodicia pridu na rok o jeho rodinne pridavky a rodicov si preveri kriminalka a socialna kuratela

@anonym_1b995a takuto blbost si musel/a dlho vymyslat...

hefo
•
Dnes o 12:39
@anonym_1b995a

@anonym_autor

@anonym_1b995a Najlepšie by bolo všetky deti po narodení hneď odobrať a vychovávať ich v niečom ako basa, len preverenými štátnymi úradníkmi.

anonym_8d0bb6
•
Dnes o 12:39
@anonym_23dffb

@anonym_8ef565 U nas v triede je uziapany a nebezpecny prave ten integrovany..

@anonym_23dffb presne aj u nas to tak bolo, integrovany terorizoval vsetkych vyvreskovanim, ked sa na to upozornovalo na rodicku tak len ze ma diagnozu a je to zlozite, a treba s tym pracovat a bla bla bla, a ked ho nakoniec spoluziaci zmlatili tak este oni boli zli lebo on chudak ma na to papier ze moze robit zle a ostatni to musia respektovat lebo aj on ma pravo vzdelavat sa s nimi.

anonym_73766a
•
Dnes o 12:43

Ja vidim problem aj v tom ze na Slovensku su smiesne tresty za nasilie a ublizenie. Zaviedla by som ovela tvrdsie tresty, ziadne podmienky. Zautocis na niekoho, ides sediet. Po druhe, znizila by som vek trestnopravnej zodpovednosti na 12 rokov

anonym_8d0bb6
•
Dnes o 12:45

"Problémy v základnej škole (ZŠ) Staškov, kde v utorok ráno došlo k útoku, boli zachytené v piatok (25. 9.). Škola ich riešila napriek tomu, že neboli mimoriadne závažné. V pondelok (28. 9.) s celou dotknutou triedou pracovali z centra poradenstva a prevencie....Podľa slov zdroja Nového Času priamo zo školy mal útočník minulý týždeň vystrihnúť fotku z koncentračného tábora a dať do nej učiteľky. Podnet na riešenie tohto skutku dala žiačka, ktorú školák takisto pobodal. Chlapcovi hrozila trojka zo správania a ďalší postup sa mal riešiť zajtra."

anonym_ee88db
•
Dnes o 12:46
@anonym_a97eb8

Oficiálna pravda o motíve zatiaľ nebola zverejnená, pretože vyšetrovanie Úradu boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK) sa začalo len dnes. Existujú však dôležité zistenia, ktoré naznačujú, že v pozadí útoku boli dlhodobejšie problémy v triede.
Portál Topky.sk informoval, že hneď v pondelok – teda deň pred útokom – na škole zasahovali psychológovia z Centra prevencie a poradenstva. S celou triedou mali dvojhodinové sedenie. Snažili sa tak riešiť a spracovať hlbšie problémy medzi žiakmi, ktoré boli oficiálne nahlásené už minulý piatok.
Čo vieme o priebehu incidentu z medializovaných informácií:
• Terčom útoku 13-ročného žiaka mal byť pôvodne niekto iný.
• Útok na 61-ročnú učiteľku, ktorá zraneniam podľahla, nastal po tom, čo sa snažila chrániť ostatné deti a vyzvala ich, aby utiekli z triedy.
• Pri útoku bola ťažko zranená aj jedna spolužiačka útočníka (momentálne v kritickom stave) a druhá, 44-ročná učiteľka.
Vzhľadom na to, že útočníkom je maloleté dieťa a prípad sa kvalifikuje ako úkladná vražda, polícia detaily o konkrétnom spúšťači (či išlo o pomstu, šikanu alebo psychický skrat) úmyselne nateraz tají. Skutočnú a kompletnú pravdu prinesú až znalecké posudky a výsluchy v najbližších dňoch.

@anonym_a97eb8
Prave hlasili ze policia tam bolo aj v piatok? Vyzera to na riadny podceneny pruser...

anonym_0fa244
•
Dnes o 12:47
@anonym_88deac

@anonym_530f5d Prosím?? Ešte raz. To akože ideš toho idiota obhajovať? Že chudáčik bol sikanovany? Poznáš ten prípad? A aj keby, takto sa to má riešiť? Aj ten debil zo SP.Starej Vsi, čo podrezal spolužiačku a zástupkyňu, aj ti dementi 17 roční, čo napadli taxikára, atď, sú všetci chudatko? Tak prepáč, ale potom si retardovana a nebezpečna pre spoločnosť tak ako aj oni

@anonym_88deac Presne o tomto to je, ako keď na pieskovisku chalan treskne druhého lopatkou po hlave a rieši sa útočník, lebo bohvie čo toho chudacika k tomu viedlo. Nakoniec si ten chudák, čo dostal po hlave, môže za to sám. Fakt, toto tu nikdy nebolo..

anonym_9f8089
•
Dnes o 12:54
@anonym_8d0bb6

@anonym_9f8089 minimalne vieme ze ten chalan utocil nozom nie kruzitkom, asi si ten noz zobral rano do skoly za nejakym ucelom.

@anonym_8d0bb6 pozerala som rozhovor a ze den predtym sa tam nieco riesilo zrejme to bolo vyustenie...teraz kazdy pise rodicia zle vychovali...osobne mi je luto kazdej strany ziakovi sa nedostala adekvatna pomoc doplatili nato nevinny

anonym_9f8089
•
Dnes o 12:54
@anonym_8d0bb6

@anonym_8d0bb6 a ta spolužiačka je v kritickom stave 😢

@anonym_8d0bb6 zomrela

anonym_8d0bb6
•
Dnes o 12:56
@anonym_9f8089

@anonym_8d0bb6 zomrela

@anonym_9f8089 boze, to bola ta ktora upozornila na tu fotku ktoru ten magor vyrobil. A ta starsia ucitelka nemala byt cielom utoku, ta chranila deti a vyzvala ich aby utiekli. Magor jeden posahany. 🤐 Teraz ich budeme na stridacku vidiet v telke s tym magorom zo spisskej.

anonym_9f8089
•
Dnes o 12:57
@anonym_fda52b

@anonym_9f8089 každý kto príde niekde so zbraňou (nech je akákoľvek), ma určite sklon k tomu, aby ju použil a niekomu ublížil. Normálny človek, dieťa, zbraň so sebou nenosí, lebo ju nepotrebuje/nemá záujem použiť

@anonym_fda52b no moja mamina nosí slzák chodí po 12stke v noci domov uz sa ju kedysi snazili okradnut....niekedy sa utocnik javi aj ako obet...

anonym_e7430c
•
Dnes o 12:57

Priklad z mojej úplne obyčajnej ZŠ. Žiak agresívny, hlúpy- neučí sa (je mu to jedno), prepadol, mal 3 zo správania, riešený u polície za krádež, poznámky, stretnutia s rodičmi, kolúznou... a viete aké je riešenie? Nie je voľne miesto v resocializačnom centre = máme ho nejako este trpieť. Už to trvá 7 mesiacov, nič sa nedeje. Len tečú nervy všetkým okolo, úrad nerieši- nemá ako. Smutná realita

anonym_39153a
•
Dnes o 12:59
@anonym_1b995a

@anonym_autor

@anonym_1b995a * 10. Na kazdom vstupe do budovy skoly sa zavedie detektor kovov *

ako vyriešiš situáciu ak dieťa ukryje zbraň na školskom dvore, cez detektor v pohode prejde a cez prestávku alebo telesnú keď budú deti na dvore na nich zaútočí?
alebo zoberie z kuchyne keramický nôž a detektor kovov ho neodhalí?
nakúpi sa aj skener ako na letisku kde budú dávať batohy na kontrolu?

anonym_a97eb8
•
Dnes o 13:01
@anonym_ee88db

@anonym_a97eb8
Prave hlasili ze policia tam bolo aj v piatok? Vyzera to na riadny podceneny pruser...

@anonym_ee88db Podľa slov zdroja Nového Času priamo zo školy mal útočník, žiak ôsmeho ročníka, minulý týždeň vystrihnúť fotku z koncentračného tábora a dať do nej učiteľky. Podnet na riešenie tohto skutku dala žiačka, ktorú školák takisto pobodal. Chlapcovi hrozila trojka zo správania a ďalší postup sa mal riešiť zajtra.

marsmykkok
•
Dnes o 13:03

Mňa na týchto prípadoch zaráža že je to vždy útok chlapca voči ženám a spolužiačkám, teda tým slabším, takýto "hrdinovia" nám tu vyrastajú. Ak raz budú mať rodiny dovolia si rovnako voči deťom svojím a ženám? A nie žiaden chudáčik to nie je že vyrastal so starkou a nie je to ospravedlnenie. Poznám dospelých chlapov čo tiež vychovávala starká a boli slušní a aj stále sú.