icon

Útok na základnej škole v Staškove - učiteľka zomrela

anonym_b73b1c
•
Dnes o 13:03
@anonym_1b995a

@anonym_autor

1. Musi jednoznacne odstupit nacisto chory minister skolstva ktory je za to priamo zodpovedny, ukazkovo znicil slovenske skolstvo, je to cely teply pochybny Drucker

2. Treba zrusit cely chory projekt Edupage a znova donutit aby sa ucitel priamo aktivnejsie stretaval s rodicmi a o ich dietati im referoval, rodicovske stretnutia tak budu pre rodicov povinne, tiez sa povolia fyzicke tresty od ucitela a bude nosit kaser

3. Treba uplne zakazat mobilne telefony na zakladnych a strednych skolach, prve upozornenie poznamka, druhe upozornenie dvojka zo spravania bez pardonu, telefony sa budu odovzdavat pri vstupe do nato urcenych bezpecnostnych schranok s identifikaciou tried

4. Treba kazdu nahlasenu sikanu prisne vysetrovat a postihovat, ziaka co dokazatelne sikanoval dat do specialnej skoly a oznamovatela pripadu financne odmenit aby pripady sikany zatajovane uz neboli, rodicom ziaka/ziakov co sikonal odobrat rodinne pridavky

5. Zo škôl treba vyhodit vsetky automaty na sladke napoje a pochutiny, tolerovana bude iba osobne prinesena desiata, pitie a obed

6. Treba zaviest do slovenskych skol bezpecnostneho straznika ktory bude dohliadat na poriadok ako v okoli tak priamo v budove skoly, jedine on bude disponovat kaserom, elektrickym paralyzerom a strelnou zbranou, bude mat kluce od vsetkeho

7. Dokazatelne diagnostikovane deti trpiace ADHD a na ine schizmy treba okamzite vyclenit do specialnych skol, nasledne kompletne zrusit psychologov a asistentov na tych zakladnych

8. Osobne vycleneny clovek z konkretnej skoly kam dotycny ziak chodi bude v nahodnej faze kontrolovat ci ten ziak nema vytvoreny ucet na socialnej sieti, ak ho ma co do 16 rokov bude zakazane, rodicia konkretneho ziaka dostanu prikaz mu ten ucet zrusit, ak tak neurobia, bude ich dieta vylucene z vyucby a budovy konkretnej skoly, tym padom bude mat vymeskane hodiny, rodicia pridu o rodinne pridavky a rodicov dotycneho ziaka navstivi socialna kuratela

9. Ak by sa zistilo ze dotycny ziak si nahraval pedagoga, ziaka alebo ineho cloveka pracujuceho v budove skoly, dostane okamzite 3 zo spravania bez pardonu

10. Na kazdom vstupe do budovy skoly sa zavedie detektor kovov, v pripade zistenia zbrane u ziaka ziak automaticky o cely rocnik prepada, rodicia pridu na rok o jeho rodinne pridavky a rodicov si preveri kriminalka a socialna kuratela

@anonym_1b995a ty si dobre vymletý/á
a už prestante s tým, že diagnoza moze za násilie a agresivitu. drvivá vacsina takýchto skutkov sú zradikalizovaní magori, ktorých rodicia netušia čo ich decko robí na internete a aké má postoje.

anonym_06c7b2
•
Dnes o 13:09

Pre vsetky mudrlantky, ktore posielaju integrovane deti do specialnych skol - rodicia tychto deti by boli VDACNI, ak by ich deti mohli do tychto skol chodit, lenze NEMOZU, pretoze deti s normointelektom do specialnej skoly proste nevezmu. Verte, ze tato kvaziinkluzia nevyhovuje nikomu. Je ale naozaj hrozne pocuvat, ako za to mozu rodicia deti so SVVP alebo tie deti samotne. Ony to nevymysleli!!! K pripadu len tolko - tu opat zlyhali hlavne dospeli, nielen decko, ktoremu "preplo". Pretoze otazka je, co tomu predchadzalo, co to dieta prezivalo a co spravili dospeli, aby mu pomohli, aby predisli takemuto niecomu.. Lebo toto nepsravi nik, kto je v pohode, toto spravi niekto, kto dlhodobo zaziva zataz, ktoru nevladze uniest..

marsmykkok
•
Dnes o 13:11
@anonym_8ef565

@anonym_b73b1c chápem, že si rozhorčená. Ale nebolo by lepšie, keby deti so špeciálnymi požiadavkami a správaním mali svoje vlastné vzdelávacie inštitúcie? Neboli by rušené uziapanými frajeríkmi a išli by svojim tempom? Síce toto je off the topic, lebo téma je o inom..

@anonym_8ef565 bolo, ale teraz sa idú všetci posrať z integrácie a takto to vyzerá. Tie špeciálne alebo osobitné školy mali v triede tak do 10 žiakov a bol tam oveľa osobnejší a individuálnejší pristup a plus proste naučila každý predmet iná učiteľka, učila ich jedna a tá si svojich žiakov poznala aký sú a čo na nich platí a čo nie a takisto aj tie deti vedeli si vytvoriť nejaký vzťah k nej a fungovalo to hoci často to neboli mentálne retardované deti, ale práve také s problémovým správaním.

anonym_b73b1c
•
Dnes o 13:19
@marsmykkok

@anonym_8ef565 bolo, ale teraz sa idú všetci posrať z integrácie a takto to vyzerá. Tie špeciálne alebo osobitné školy mali v triede tak do 10 žiakov a bol tam oveľa osobnejší a individuálnejší pristup a plus proste naučila každý predmet iná učiteľka, učila ich jedna a tá si svojich žiakov poznala aký sú a čo na nich platí a čo nie a takisto aj tie deti vedeli si vytvoriť nejaký vzťah k nej a fungovalo to hoci často to neboli mentálne retardované deti, ale práve také s problémovým správaním.

@marsmykkok často sú to deti s intelektovým nadaním a velkým potenciálom. potom čo? ty by si ako matka bola spokojná keby ti ho šupli medzi cigošov s problémovým správaním. urcite ano. podla toho co pises.

anonym_858c44
•
Dnes o 13:21
@anonym_8d0bb6

@anonym_858c44 svadby, pohreby... dostavaju. Ak to nebolo pre peniaze tak pre vieru? O to horsie.

@anonym_8d0bb6 autorka prispevku to vsak prezentovala inak.
a to ci vobec dostanu za svadbu, pohreb nikdy nie je iste.

mozeme sa domievat, ci tam budu hlavnu ulohu zohravat chybajuci rodicia, chybajuce socialne vazby.

tak ci onak je to neskutocna tragedia pre vsetkych.

anonym_8d0bb6
•
Dnes o 13:23
@anonym_e7430c

Priklad z mojej úplne obyčajnej ZŠ. Žiak agresívny, hlúpy- neučí sa (je mu to jedno), prepadol, mal 3 zo správania, riešený u polície za krádež, poznámky, stretnutia s rodičmi, kolúznou... a viete aké je riešenie? Nie je voľne miesto v resocializačnom centre = máme ho nejako este trpieť. Už to trvá 7 mesiacov, nič sa nedeje. Len tečú nervy všetkým okolo, úrad nerieši- nemá ako. Smutná realita

@anonym_e7430c a najhorsie na tom je ze z toho resocializacneho centra by vysiel este horsi ako tam isiel. Lebo sa tam akurat tak da dokopy s jemu podobnymi.
Lezala som davno s jednou pani v nemocnici, ktora mala takeho 15r vnuka. Kradol, pil, zase kradol, aj ju okradol, predaval veci. Plakala, ze uz nevie co robit, vychovavala ho sama, dcera bola niekde v Rakusku, aspon ze peniaze na neho posielala, otec neznamy a vnuka prehadzovali z diagnostickeho centra do resocializacneho a do vtedy este polepsovne a ona kopec zdravotnych problemov, nohy jedna amputovana pod kolenom a druhu jej akurat amputovali. A vnuk vzdy sa vratil zo zariadenia a padal hlbsie a hlbsie, asi aj drogy. Len trapenie mala, nebolo cesty von, to bolo jasne na prvy pohlad. Ja som vobec nevedela ako by sa jej dalo pomoct, uplne zufalstvo.

anonym_8d0bb6
•
Dnes o 13:24
@anonym_858c44

@anonym_8d0bb6 autorka prispevku to vsak prezentovala inak.
a to ci vobec dostanu za svadbu, pohreb nikdy nie je iste.

mozeme sa domievat, ci tam budu hlavnu ulohu zohravat chybajuci rodicia, chybajuce socialne vazby.

tak ci onak je to neskutocna tragedia pre vsetkych.

@anonym_858c44 tak hlavne uz sa obrazok sklada, uz pomaly prenikaju informacie co tomu predchadzalo a ze ho riesili od minuleho piatka. Uz aj tu su o tom prispevky.

hefo
•
Dnes o 13:32
@anonym_73766a

Ja vidim problem aj v tom ze na Slovensku su smiesne tresty za nasilie a ublizenie. Zaviedla by som ovela tvrdsie tresty, ziadne podmienky. Zautocis na niekoho, ides sediet. Po druhe, znizila by som vek trestnopravnej zodpovednosti na 12 rokov

@anonym_73766a Nezmysel, takýmto prípadom by to vôbec nezabránilo. Ani bežní zločinci neuvažujú nad tým, aký je trest, nieto ešte takíto mentáli.

anonym_6a1148
•
Dnes o 13:34
@anonym_9f8089

@anonym_8d0bb6 zomrela

@anonym_9f8089 odkiaľ viete? Nikde sa nepíše,že aj žiačka zomrela, iba že je v kritickom stave.

anonym_667a4f
•
Dnes o 13:41
@anonym_453fd5

Za mojich detských čias (90te roky) mali učitelia autoritu. Keď učiteľ niečo povedal, doma to rodičia rešpektovali a slovo učiteľa malo váhu. Rodičia nikdy nepodkopali jeho autoritu. Toto čo sa deje dnes, a čo deti robia je len a len výchova rodičov a doma vidí, ako sa vyjadrujú rodičia o učiteľoch...

@anonym_453fd5 presne, dostal od učiteľa za ucho (áno, stávalo sa to), a doma druhú. A nikomu to neublížilo. Deti vyrástli a boli schopné, sebavedomé, do Života (čuduj sa svete aj riaditelia, a pod.)

anonym_667a4f
•
Dnes o 13:45

Je totiž rozdiel medzi zdravou hoc tvrdšou a chorou výchovou

lippanek
•
Dnes o 13:46

Otrasné. Ale to je výchovou všetko. Dnes ide rodič vynadať učiteľovi, to za mojich čias nebolo. Vtedy, keď sa učitel sťažoval rodičom na dieťa, tak doma dostalo výprask. Učitel mal autoritu. Dnes? Hrôza a des.

tibor79
•
Dnes o 13:46
@abbey1

@anonym_9e4394 Áno, inklúzia. V praxi des a hrôza pre obe strany.

@abbey1 presne

anonym_b0a9aa
•
Dnes o 13:55
@marsmykkok

@marsmykkok špeciálne školy stále existujú. V jednej z nich učím. Sú to ale školy pre žiakov s MP, čiže nie pre žiakov s normointelektom a poruchami učenia, či poruchami správania. Títo sú vzdelávaní na bežných školách. Bolo to tak aj v časoch, keď sa tieto školy volali osobitné.

anonym_fda52b
•
Dnes o 13:55
@anonym_9f8089

@anonym_fda52b no moja mamina nosí slzák chodí po 12stke v noci domov uz sa ju kedysi snazili okradnut....niekedy sa utocnik javi aj ako obet...

@anonym_9f8089 slzak slúži na obranu, nie je to zbraň

anonym_fac00f
•
Dnes o 13:59

Dievčatá špeciálne školy sú poväčšine len pre žiakov s mentalnym postihnutim. Systém špeciálneho školstva vymiera. Druhá vec chalan nemusel mat žiadnu diagnózu, takže inklúzia (integrácia už nie je, už dlhšiu dobu inak) s tým nemusi mat nič spoločné. Tam bol problém niekde inde. Vyjadrujem sa ako špeciálny pedagóg na ZŠ, pred tým som robila aj na špecialnej škole aj v Cpp. Nie je to také jednoduché, ako si predstavujete.

anonym_236a3a
•
Dnes o 14:10
@anonym_fda52b

@anonym_9f8089 každý kto príde niekde so zbraňou (nech je akákoľvek), ma určite sklon k tomu, aby ju použil a niekomu ublížil. Normálny človek, dieťa, zbraň so sebou nenosí, lebo ju nepotrebuje/nemá záujem použiť

@anonym_fda52b podľa tvojej chorej a zvrátenej logiky ak človek pracuje ako policajt,poľovník , hubár s nožom ide hneď vraždiť . Čo ti šibe úplne? Vieš koľko ľudí ma normálne zbrojak celý život a nikomu neublížila? Podľa tvojej logiky je potencionálnych vrah úplne každý aj človek s holými rukami lebo aj nimi sa dá niekoho uškrtiť. Neuveriteľne toto…

anonym_fda52b
•
Dnes o 14:17
@anonym_236a3a

@anonym_fda52b podľa tvojej chorej a zvrátenej logiky ak človek pracuje ako policajt,poľovník , hubár s nožom ide hneď vraždiť . Čo ti šibe úplne? Vieš koľko ľudí ma normálne zbrojak celý život a nikomu neublížila? Podľa tvojej logiky je potencionálnych vrah úplne každý aj človek s holými rukami lebo aj nimi sa dá niekoho uškrtiť. Neuveriteľne toto…

@anonym_236a3a evidentne si nepochopila

anonym_236a3a
•
Dnes o 14:21
@anonym_fda52b

@anonym_236a3a evidentne si nepochopila

@anonym_fda52b čomu konkrétne nechápem pouč ma prosim

anonym_fda52b
•
Dnes o 14:24
@anonym_236a3a

@anonym_fda52b čomu konkrétne nechápem pouč ma prosim

@anonym_236a3a skús si prečítať ešte raz v kontexte s témou a možno pri tvojej inteligenčnej možnosti pochopíš. A hlavne v kontexte na aký komentar bola moja odpoved

anonym_609343
•
Dnes o 14:26

Väčšina z vás sa oháňa integráciou a inklúziou. Bohužiaľ ako špeciálna pedagogička s x-rocnou praxou hovorím,že mnohé decká reálne žiadnu diagnózu nemajú. Sú to nevychovani spratkovia, ktorí považujú za realitu akčné filmy a horory, agresívne Pc hry a hlúposti na sieťach, na mnohých rodičia nemajú čas, vychovávaní kamarátmi podobného veku. Vidím papiere, s ktorými prichádzajú. Častokrát v poradniach napíšu, čo si rodičia želajú. Pritom diagnóza sa o dieťa ani neobtrela. Nepíšem o medicínskej diagnostike, ale o poradenskej. Reálne integrované deti sú zväčša správaním bezproblémové.

anonym_b0a9aa
•
Dnes o 14:38
@anonym_1b995a

@anonym_autor

1. Musi jednoznacne odstupit nacisto chory minister skolstva ktory je za to priamo zodpovedny, ukazkovo znicil slovenske skolstvo, je to cely teply pochybny Drucker

2. Treba zrusit cely chory projekt Edupage a znova donutit aby sa ucitel priamo aktivnejsie stretaval s rodicmi a o ich dietati im referoval, rodicovske stretnutia tak budu pre rodicov povinne, tiez sa povolia fyzicke tresty od ucitela a bude nosit kaser

3. Treba uplne zakazat mobilne telefony na zakladnych a strednych skolach, prve upozornenie poznamka, druhe upozornenie dvojka zo spravania bez pardonu, telefony sa budu odovzdavat pri vstupe do nato urcenych bezpecnostnych schranok s identifikaciou tried

4. Treba kazdu nahlasenu sikanu prisne vysetrovat a postihovat, ziaka co dokazatelne sikanoval dat do specialnej skoly a oznamovatela pripadu financne odmenit aby pripady sikany zatajovane uz neboli, rodicom ziaka/ziakov co sikonal odobrat rodinne pridavky

5. Zo škôl treba vyhodit vsetky automaty na sladke napoje a pochutiny, tolerovana bude iba osobne prinesena desiata, pitie a obed

6. Treba zaviest do slovenskych skol bezpecnostneho straznika ktory bude dohliadat na poriadok ako v okoli tak priamo v budove skoly, jedine on bude disponovat kaserom, elektrickym paralyzerom a strelnou zbranou, bude mat kluce od vsetkeho

7. Dokazatelne diagnostikovane deti trpiace ADHD a na ine schizmy treba okamzite vyclenit do specialnych skol, nasledne kompletne zrusit psychologov a asistentov na tych zakladnych

8. Osobne vycleneny clovek z konkretnej skoly kam dotycny ziak chodi bude v nahodnej faze kontrolovat ci ten ziak nema vytvoreny ucet na socialnej sieti, ak ho ma co do 16 rokov bude zakazane, rodicia konkretneho ziaka dostanu prikaz mu ten ucet zrusit, ak tak neurobia, bude ich dieta vylucene z vyucby a budovy konkretnej skoly, tym padom bude mat vymeskane hodiny, rodicia pridu o rodinne pridavky a rodicov dotycneho ziaka navstivi socialna kuratela

9. Ak by sa zistilo ze dotycny ziak si nahraval pedagoga, ziaka alebo ineho cloveka pracujuceho v budove skoly, dostane okamzite 3 zo spravania bez pardonu

10. Na kazdom vstupe do budovy skoly sa zavedie detektor kovov, v pripade zistenia zbrane u ziaka ziak automaticky o cely rocnik prepada, rodicia pridu na rok o jeho rodinne pridavky a rodicov si preveri kriminalka a socialna kuratela

@anonym_1b995a reagujem na tieto tvoje slová:
Treba zrusit cely chory projekt Edupage a znova donutit aby sa ucitel priamo aktivnejsie stretaval s rodicmi a o ich dietati im referoval.

Edupage vôbec nie je zlý, ak sa používa a využíva tak, ako sa má. A prepáč - donútiť učiteľa, aby sa aktívne stretával s rodičom? S rodičmi som tak často, ako to rodičia potrebujú. Teda aj mimo oficiálnych, školou určených rodičovských stretnutí. Ale! nemalo by to byť skôr naopak? nemá byť práve rodič tým aktívnym, ktorý sa zaujíma o svoje dieťa a komunikuje s učiteľom? vieš kto chodí na rodičovské pravidelne? tí, čo nemajú žiadny problém. Vieš kto ma najčastejšie kontaktuje? tí, čo majú nekonfliktné deti. Tí, s ktorými potrebujem niečo riešiť, tí neprídu, nedvihnú telefón, nereagujú na správy.

anonym_30a54e
•
Dnes o 14:40

Toto nie je o inklúzii. Mám v MŠ speci dieťa, ktoré patrí medzi tie, ktoré najviac počúvajú a robia mu zle deti bez diagnózy. Makáme na tom denno denne, stojí ma to tisícky eur a kopec času, ale dieťa mám vypyplane. Prečo má byť v špeciálnej skole? Denne ho kope, stucha a robí zle dieťa, ktoré nemá diagnózu, ale je nevychovane....Veľmi podobné to ma kopec deti s diagnózou, pretože rodičia s nimi pracujú veľmi veľa. Zisťujú informácie, chodia k psychológovi. Sem motať inklúziu je naozaj mimo. Nefungujú oveľa závažnejšie veci a celá podpora škole pri deťoch s agresívnym správaním je nulová. Jeden školský psychológ nič nezmoze. Najmä ak rodič nespolupracuje. Ak spolupracuje tak je to náročné. Ak nespolupracuje, je to prakticky nemožné riešiť. Sociálna kuratela je nula bodov. Polícia rieši až naozaj vyhrotene veci.

anonym_05a064
•
Dnes o 14:40
@motylik2559

Moj nazor na toto je taky, ze nech sa na mna nikto nehneva, ale aby si 13 rocne decko neuvedomilo nasledky konania? Toto nebol skrat, kedze si do skoly priniesol noz, toto musel planovat uz skor (aj keby vecer predtym). Skrat by bol, keby bol na vyucovani v skole a ozaj napr. tym kruzidlom alebo inym ostrym predmetom zacalo napadat druhych. Takemuto decku bez ohladu na vek by som dala dozivotie, ako aj tomu co velmi podobne sposobil v Spisskej starej vsi. Ved co by bolo kebyze ho po povedzme 6 rokoch (znizena sadzba) pustia? Taktie nie som toho nazoru,ze kazde dieta ma hned pas alebo ine co dnesne mamicky velmi radi hned davaju tomu, ze urcite mal diagnozu. Ano zrejme mal diagnozu, ale psychopata. 13 rocne decko je dost stare na to, aby si vedel uvedomit co ide robit. To, ci bol zo slabsej socialnej vrstvy nevieme, takze ani na toto to hadzat nemozeme. Za to,ze ho vychovavala babka neznamena,ze bol socialny pripad. Ta jeho babka moze byt kludne aj relativne mladsia pani povedzme 50 rocna (mozno aj menej), ktora je zarobkovo cinna a ake su ich socialne pomery nevieme. Nevieme ci jeho rodicia zomreli, alebo boli grazli. Predpokladam ale, ze ta babka sa ho snazila vychovavat, kedze mu dala zakaz monistrovat kvoli znamkam. A co? zakazy su akoze trestne? To uz ozaj decka maju byt polobohovia co mozu vsetko? A ucitelky? - tie obdivujem v dnesnej dobe! Ides do prace a nevies ci sa vratis, lebo nedajboh aby sa co len trosku fyzicky alebo slovne dotkla ziaka. Ziaci su vlastne obete a ucitelky su tie zle, vsak? Nehovorim,ze vsetky ucitelky si sväte , ale aj tie co su povedzme "horsie", tak milí rodicia sa zamysleli preco asi? Ze uz to nie je na skolach ani zdaleka to co byvalo, ked mali ucitelky respekt a ich slovo vahu? Dnes sa decka ucitelke vysmeju do huby a je vybavene. Ale tento 13 rocny, nemal 3 roky, aby si neuvedomoval co ide robit, a to bez ohladu ci bol alebo nebol zblbnuty socialnymi sietami, to by ho tiez neospravedlnilo, pretoze aj na socialnej sieti, ci internete vidi, co sa stane s clovekom ktoreho dobodaju. To je dost stare decko na to, aby si svoje ciny uvedomoval, netreba ho ofukovat,ze chudatko uz davno ho mali riesit a preto za nemoze🙄 Ved toto je cisty psychopat, ziadny pas, ci ine druhy odchyliek a taky mal byt zavrety ked tak uz roky na psychiatrii na uzavretom oddeleni a nie chodit medzi deti. Za mna by mal dostat dozivotie bezpodmienecne. Minuly tyzden si vzala ziacka 9tacka na ZŠ v Petrzalke zivot, vraj kvoli sikane. Toto vazne? A nedajboze podla niektorych za to mozu este ucitelky, nie? Kolkokrat tie ucitelky nevedia,ze ju moze sikanovat cez messanager, whatsapp ci ine siete atd. A vela krat zial riaditelky su take co by boli na strane ucitelov, tak prihliadaju na sponzorske dary rodicov a aj taky vagabund teda nedostane ziaden postih. Takze nie vsetko su deti s pas a inymi "postihmi", moze to byt debil co sa len nevie vpratat do koze, nemusi to byt socialnou vrstvou, pretoze vela krat sa stava ze prave rozmaznanek z bohatsej vrstvy byva sikanator lebo vie, ze sa mu nic nestane. Poznala som zenu co vychovala sama 5 deti a patrili pod slabsiu socialnu vrstvu, ale tie decka boli dobre vychovane- 3 chlapci a 2 dievcata. V skole sa ucili relativne dobre a neboli problemy. Takze nehadzte vsetko hned na vrstvy a poruchy ci diagnozy. Bohvie kde je pravda. Ale nic tohto zmrda neospravedlnuje! Chcela by som vidiet matky, co ho obhajuju ako chudacik nebol rieseny skor, keby ich dieta dopadlo tak,ze skonci na ARO (ci JIS) ako ta ziacka, potom ci by ho obhajovali takeho stareho capa ake je to chuda...

@motylik2559 Nejde o obhajobu. Nikto jeho konanie neospravedlnuje. Ale kedze ho mala riesit CPPP-cka, tak diagnozu mat musel. Zial nikdy nevies kedy komu prdne v bedni. Moze to byt aj uplne pohodovy ziak,ktory sa navonok nijak nejavi. Nevidis do kazdej hlavy. A dnesne deti su extremne predrazdene, s narusenou psychikou...staci malicko. Vidim to doma,zial mam dieta s diagnozou a snazim sa ho vychovat najlepsie ako viem. Ale zarucit sa za neho neviem, do mozgu mu nevidim a ani jeho hormony neviem ovladat. Ale klobuk dole pred tymi,co to vedia. Mohli by aj nam "negramotnym" dat know-how.

anonym_236a3a
•
Dnes o 14:43
@anonym_fda52b

@anonym_236a3a skús si prečítať ešte raz v kontexte s témou a možno pri tvojej inteligenčnej možnosti pochopíš. A hlavne v kontexte na aký komentar bola moja odpoved

@anonym_fda52b okey ešte ras, hovoríš že ak niekto príde “niekde “ niekde je do školy, parku,lesa, pivnice kam kolvek. S “nejakou zbraňou” tu by bolo potrebné aby si zadefinovala čo chápeš pod pojmom “ zbraň” útočnú pošku? Asi áno ,nôž? Asi závisí či v kuchyni alebo v škole , palica, roxor, lopata alebo aj hole ruky. S tvojho príspevku vyznieva že každého pokladáš za potencionálneho vraha . Príklad ak uvidíš v parku niekoho kto ma pri sebe takticky nôž v tebe to zrejme intuitívne vyvolá strach a podozrievanie, ale takýto človek ho môže nosiť kvôli agresívnym psom ktorého majiteľ nechá na voľno . Naschval spomínam park pretože hovoríš “hocikde” . Tento človek je u teba “nenormálny” pretože normálny by predsa nôž do parku nebral

anonym_30a54e
•
Dnes o 14:43
@anonym_05a064

@motylik2559 Nejde o obhajobu. Nikto jeho konanie neospravedlnuje. Ale kedze ho mala riesit CPPP-cka, tak diagnozu mat musel. Zial nikdy nevies kedy komu prdne v bedni. Moze to byt aj uplne pohodovy ziak,ktory sa navonok nijak nejavi. Nevidis do kazdej hlavy. A dnesne deti su extremne predrazdene, s narusenou psychikou...staci malicko. Vidim to doma,zial mam dieta s diagnozou a snazim sa ho vychovat najlepsie ako viem. Ale zarucit sa za neho neviem, do mozgu mu nevidim a ani jeho hormony neviem ovladat. Ale klobuk dole pred tymi,co to vedia. Mohli by aj nam "negramotnym" dat know-how.

@anonym_05a064 nemusel mať diagnozu. CPP robieva krízovú intervenciu vtedy, keď je treba bez ohľadu na to, či má dieťa diagnozu. Nevidíš do hlavy žiadnemu dieťaťu. Nielen tomu s diagnózou.

gabrielkaa
•
Dnes o 14:48
@anonym_236a3a

@anonym_fda52b okey ešte ras, hovoríš že ak niekto príde “niekde “ niekde je do školy, parku,lesa, pivnice kam kolvek. S “nejakou zbraňou” tu by bolo potrebné aby si zadefinovala čo chápeš pod pojmom “ zbraň” útočnú pošku? Asi áno ,nôž? Asi závisí či v kuchyni alebo v škole , palica, roxor, lopata alebo aj hole ruky. S tvojho príspevku vyznieva že každého pokladáš za potencionálneho vraha . Príklad ak uvidíš v parku niekoho kto ma pri sebe takticky nôž v tebe to zrejme intuitívne vyvolá strach a podozrievanie, ale takýto človek ho môže nosiť kvôli agresívnym psom ktorého majiteľ nechá na voľno . Naschval spomínam park pretože hovoríš “hocikde” . Tento človek je u teba “nenormálny” pretože normálny by predsa nôž do parku nebral

@anonym_236a3a ano. Napriklad vo Viedni plati na viacerých miestach zákaz nosenia zbraní…. Teda nemôžeš prísť len tak napríklad s nožom

anonym_236a3a
•
Dnes o 14:51
@gabrielkaa

@anonym_236a3a ano. Napriklad vo Viedni plati na viacerých miestach zákaz nosenia zbraní…. Teda nemôžeš prísť len tak napríklad s nožom

@gabrielkaa a vieš aký to ma následok?😉 že ti ktorý ho majú na vlastnú obranu ho radšej nevezmú pretože sa boja problému so zákonom , a ti ktorý sa rozhodnú skutočne vraždiť ho vezmú aj tak pretože nemajú čo stratiť. A potom večer v správach pozeráš ako “ domáci” dobodal troch ľudí , lebo ho nebol kto zastaviť…

motylik2559
•
Dnes o 14:53
@anonym_05a064

@anonym_05a064 To,ze ho mala riesit cppp este neznamena,ze by mu na diagnozu prisli. Nie nemusel ju mat (ale aj mohol). Len nemam rada, ked vela matiek len za to,ze nejake decko nieco spravi robia z toho uz diagnozy hned a pritom je vela zmrdov aj bez diagnoz....Tym mojim prispevkom som chcela povedat, aby sa neskatulkovalo hned na to co je blbo povedane, ale "v móde",ze vsetko su diagnozy. Pretoze aj to, ze daju preventivne dieta posudit cppp, nemusi hned vyjst s dg (aj ked niektorí rodicia to vedia zneuzit). Nehadzat vsetko hned bez dalsich poznatkov. Neviem sice, ktora mamicka bola na mieste cinu,ze dokazu presne co sa stalo a hned sudia ci boli zo slabsej vrstvy, ci mal diagnozy atd. Ja som napisala,ze toto vsetko nevieme. Ale napriek vsetkemu je zaver taky, ze jeho cin je neospravedlnitelny. Ziadna matka by nechcela byt na mieste rodicov tej ziacky, to uz by nemali hubu plnu reci ci mal dg alebo nie, tomu ver. A mal dost rokov na to, aby vedel co robi...a ostatne veci su pre zatial len dohady ludi.

anonym_fda52b
•
Dnes o 15:01
@anonym_236a3a

@anonym_236a3a nie, nechápeš stále ako som to myslela. Už ma neoznacuj a nespamuj to tu. Ostatné pochopili.