icon

Zoberie sanitka kočík, bicykel a odrážadlo?

27. mar 2026

Čo sa stane v prípade že sa stane úraz napríklad matke ktorá je s dieťaťom sama na výlete. Príde sanitka. Vezmú ju a aj dieťa ? Alebo čo sa stane s dieťaťom ? Ak.ma.povedzme 3-5-6-8 rokov ? A čo ak sa stane úraz dieťaťu a majú aj kočík, bicykel, kolobežku.. ? Zoberú tieto veci do sanitky alebo ich nechajú napospas niekde na chodníku ? Ak sú tam sami.

dajda_01
27. mar 2026

@anonym_autor Ahoj 🙂 som zdravotná zachranárka z terénu 🙂 Ak sa stane úraz matke a nemá kto po dieťa prísť (otec,niekto z rodiny) dieťa berieme s matkou do nemocnice, rovnaká situácia ak je matka v domácnosti sama a potrebuje akútny prevoz a dieťa nemá s kým ostať doma alebo kto ho postrážiť hoci aj suseda dieťa berieme s matkou, samozrejme je iné malé malé dieťa a 10r+ to samo vydrží napr hodinu do príchodu niekoho z rodiny, čo sa týka bicyklu kociaru atď snažíme sa to vždy vyriešiť ponechaním BEZPEČNE na mieste, či už sa požiada nejaký dobrý človek v okolí (napr uraz na ulici na dedine všetky susedy pozerajú čo sa deje) keď sa jedná požiada ci môžu postráziť bicykel v garazi pár hodín kým sa to vyrieši za tie roky nikto nepovedal nie, prípadne sa zavolá polícia a zoberú to k sebe, alebo opäť rodina nech príde po bicykel/kočiar atď, ak vôbec nič je už na ochote zachranarov, ak je pacient v akútnom ohrozeni života a ja potrebujem okolo neho behat a robiť v sanitke neberiem nikdy nič, ak je to "len zlomená noha" a predpokladám ze transport bude bez komplikacii brala som už napr aj invalidny vozik, veľké choditko Gaparat pacienta čo spadol na ulici, dokonca veľkého psa z autonehody na diaľnici 😆 lebo polícia ani hasiči ho zobrať nechceli ,normálne s nami šiel veľký pes žiadna čivava🙂

dajda_01
27. mar 2026
@stellarstar

@anonym_autor no policia sa tým babrať nebude, ak niekoho zavoláš ten ti to môže zobrať ak nemáš nikoho ostane tam niekde v kriku

@stellarstar určite nikdy nič v kriku neostane ;)

doriiis
27. mar 2026

Zavolá sa polícia, ktorá veci zaistí alebo počká, kým po ne niekto príde. Sanitka veci neberie

marhulka13
27. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@marhulka13 äno trápi ju to a je to celkom praktická otázka matky, ktorá asi nemá nikoho, kto by jej pohol v krízovej situácii. Ja šporím dieťaťu na bicykel dlho sama, lebo ťažký by nezvládol. Takže ak bude mať dieťa úraz príde samozivitelka a jej deti aj o kočík aj o bicykel? Sa troška preber žena. Aby ťa raz nedohonili tvoje postoje.

@anonym_6e1cc5 tak treba chodiť na prechádzky bez týchto veci a nebude problém. Lebo tak či onak ti to do sanitky nevezmú, tak ako to chceš inak riešiť

stellarstar
27. mar 2026
@dajda_01

@stellarstar určite nikdy nič v kriku neostane ;)

@dajda_01 myslíš? Na sk žijem na hlavnej a koľko razy tam havárka a veru nie raz ostali veci v kríkoch

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@marhulka13 äno trápi ju to a je to celkom praktická otázka matky, ktorá asi nemá nikoho, kto by jej pohol v krízovej situácii. Ja šporím dieťaťu na bicykel dlho sama, lebo ťažký by nezvládol. Takže ak bude mať dieťa úraz príde samozivitelka a jej deti aj o kočík aj o bicykel? Sa troška preber žena. Aby ťa raz nedohonili tvoje postoje.

@anonym_6e1cc5 ty si to ako predtavujes... matka samozivitelka ide s dietatom v kociku druhym na odrazadle... stane sa kolizna situacia vyzadujuca osetrenie... pride sanitka, nalozi jedno dieta, druhe dieta, matku, bicykel aj odrazadlo? Bohuzial ale nie... v pripade zivot ohrozujucej situacie na toto nikto nema ani len kapacitu ... a sanitka teda ani v neohrozujucom stave...

dankakuc
27. mar 2026

no môjmu otcovi sa stal úraz. Spadol na bicykli. Okoloidúci zavolali sanitku, lebo si rozrazil hlavu. Sanitka prišla, naložili jeho a bicykel nechali na mieste. Bolo to u nás v meste, tak jedna pani - dobrá duša, čo ho poznala tak zaviezla bike do najbližšieho obchodu a dali nám vedieť

maryetta
27. mar 2026

Ak by som riesila sanitku. Neriesilaby som kocik ani kolobezku. To by bolo na dlhe dni uplne vedlajsie.

dajda_01
27. mar 2026
@krasneleto

@anonym_6e1cc5 a toto je podla teba co za postoj? do sanitky ide iba dieta, monhe sanitky nenalozia ani nikoho ineho ako doprovod.. ani matka nie... matka nech si zabezpeci svoj odvoz do nemocnice rovnako ako odvoz svojich veci... a ked je to urgentny stav... vtedy skutocne neprepocitavas kolko ta vide novy bicykel alebo ine ftakoviny...

@krasneleto dieťa ide na 99% vždy s doprovodom rodiča🙂 (výnimka transport vrtuľníkom, tam naozaj nieje miesto pre ďalšiu osobu, alebo transport kritického dieťaťa-uspate,zaintubovane kde potrebuješ plne voľný priestor pre prípadné komplikácie)

krasneleto
27. mar 2026
@dajda_01

@krasneleto dieťa ide na 99% vždy s doprovodom rodiča🙂 (výnimka transport vrtuľníkom, tam naozaj nieje miesto pre ďalšiu osobu, alebo transport kritického dieťaťa-uspate,zaintubovane kde potrebuješ plne voľný priestor pre prípadné komplikácie)

@dajda_01 presne tak , mam napriklad ale susedu, ktora ma 8 deti... ale vseobrecne ak to stav a kapacita umozni, tak urcite ano... ak nie tak nie... ale hrotit odvoz dvoch deti , bajku aj kociku je za mna otazka mimo misu

krasneleto
27. mar 2026
@dajda_01

@dajda_01 mam aj opacnu skusenost... ale to je na inu temu...

dajda_01
27. mar 2026
@dajda_01

@anonym_autor Ahoj 🙂 som zdravotná zachranárka z terénu 🙂 Ak sa stane úraz matke a nemá kto po dieťa prísť (otec,niekto z rodiny) dieťa berieme s matkou do nemocnice, rovnaká situácia ak je matka v domácnosti sama a potrebuje akútny prevoz a dieťa nemá s kým ostať doma alebo kto ho postrážiť hoci aj suseda dieťa berieme s matkou, samozrejme je iné malé malé dieťa a 10r+ to samo vydrží napr hodinu do príchodu niekoho z rodiny, čo sa týka bicyklu kociaru atď snažíme sa to vždy vyriešiť ponechaním BEZPEČNE na mieste, či už sa požiada nejaký dobrý človek v okolí (napr uraz na ulici na dedine všetky susedy pozerajú čo sa deje) keď sa jedná požiada ci môžu postráziť bicykel v garazi pár hodín kým sa to vyrieši za tie roky nikto nepovedal nie, prípadne sa zavolá polícia a zoberú to k sebe, alebo opäť rodina nech príde po bicykel/kočiar atď, ak vôbec nič je už na ochote zachranarov, ak je pacient v akútnom ohrozeni života a ja potrebujem okolo neho behat a robiť v sanitke neberiem nikdy nič, ak je to "len zlomená noha" a predpokladám ze transport bude bez komplikacii brala som už napr aj invalidny vozik, veľké choditko Gaparat pacienta čo spadol na ulici, dokonca veľkého psa z autonehody na diaľnici 😆 lebo polícia ani hasiči ho zobrať nechceli ,normálne s nami šiel veľký pes žiadna čivava🙂

Najmilsí pacient 😄

anonym_329251
27. mar 2026

@anonym_autor
A zabudla si este domaceho milacika Bernardina😀

anonym_b23070
27. mar 2026
@dajda_01

@dajda_01 ak je pacient v akútnom ohrozeni života, tak zachranar v BA nam po prichode povedal, ze sme si mali zavolat dopravnu zdravotnu sluzbu k obvodnemu a nie RZP. Mama po prevoze do nemocnice zomrela.

viestta
27. mar 2026
@anonym_7bc96e

@anonym_autor Veci zabezpečí polícia, aj na ich máme. K zlomenej nohe na 90% sanitka nepríde.

@anonym_7bc96e k zlomenej nohe sanitka pride, nie na majakoch ale pride, pretoze pacienta treba stabilizovat a odviezt na dalsie osetrenie. Ci mas pocit, ze so zlomenou nohou pojde pacient taxikom?

anonym_90ff75
27. mar 2026

@anonym_autor vieš si predstaviť ako do priestoru sanitky nasáčkujú záchranári kočík, bicykel, alebo podobné veci? A popri tom majú dostatok priestoru na postaranie sa o pacienta? A po príchode do nemocnice spravia s tými vecami čo? Úplne nepredstaviteľné. Veci v týchto situáciách nie sú pre záchranárov podstatné.

anonym_6e1cc5
27. mar 2026
@marhulka13

@anonym_6e1cc5 tak treba chodiť na prechádzky bez týchto veci a nebude problém. Lebo tak či onak ti to do sanitky nevezmú, tak ako to chceš inak riešiť

@marhulka13 aha čiže osamelé matky s deťmi nemajú chodiť už ani na bike a v kočíku, lebo sa na nich táto prehnitá spoločnosť vykašle? Už nechodíme na dovolenky nikde a ani bike hej? Nech sa ti to všetko nevráti moja.

mondolina
27. mar 2026
@dajda_01

Najmilsí pacient 😄

@dajda_01
tiež pracujem v zložkách a poviem ti, že všetko je o ľuďoch.
aj u vás, aj u nás( polícia) a všade.
vidíš, ja by som tiež aj toho psa zobrala a nenechala ho tam.
všetko je o ľuďoch v zásahu.

anonym_6e1cc5
27. mar 2026
@krasneleto

@anonym_6e1cc5 otazka je skutocne prakticka... ale velmi pritiahnuta za vlasy,... kocik zozenies, bajk takisto, aj odrazadlo... chybat v pripade kradeze bude rovnako matke samozivitelke ako matke nesamozivitelke... ver ci never alebo dakuj bohu, kedy si si k vlastnemu dietatu nemusela volat zachranku a nebol v zivot ohrozujucom stave... toto by bolo posledne , co by ta trapilo

@krasneleto denne riešim zdravotný stav môjho dieťaťa a ak by malo prísť kvôli zlomenine o bicykel či o kočík, nebolo by mi to jedno. A ver tomu, že rovnako to úrčite nebude mrzieť osamelú matku vs matku, ktorá má partnera. Netušíš ani o čom píšeš, asi si nikdy nebola v tak zúfalej situácii, keď na všetko šporiš dopredu celé roky a aj tak denne padáš na hubu. To dieťa má vo voľnom čase možno len ten bicykel a výlety do okolia.

anonym_7bc96e
27. mar 2026
@viestta

@anonym_7bc96e k zlomenej nohe sanitka pride, nie na majakoch ale pride, pretoze pacienta treba stabilizovat a odviezt na dalsie osetrenie. Ci mas pocit, ze so zlomenou nohou pojde pacient taxikom?

@viestta áno, normálne chodia na urgent po vlastnej osi, netvrdím, že vôbec nepríde, ale väčšinou nie.

marhulka13
27. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@marhulka13 aha čiže osamelé matky s deťmi nemajú chodiť už ani na bike a v kočíku, lebo sa na nich táto prehnitá spoločnosť vykašle? Už nechodíme na dovolenky nikde a ani bike hej? Nech sa ti to všetko nevráti moja.

@anonym_6e1cc5 ty sa už toľko nezavzdusnuj, ja som písala o situácii kedy ide o ohrozenie života, že by mi bolo jedno, čo bude s tými vecami. Ja tu nehejtujem samoživiteľky, ale ani raz si nepovedala, ako by si tie veci ochránila. Nechala ísť dieťa samé a ostala strážiť veci?

martul
27. mar 2026
@anonym_7bc96e

@anonym_autor Veci zabezpečí polícia, aj na ich máme. K zlomenej nohe na 90% sanitka nepríde.

@anonym_7bc96e na 100,% príde aj k zlomenej ruke, alebo nohe . Moja vlastná skúsenosť. Prečo píšeš keď nevieš?

svetlonos
27. mar 2026
@anonym_autor

@marhulka13 tak sanitka príde aj k zlomenej nohe napríklad, tam o život nejde

@anonym_autor
Zavolaj po sanitke hneď aj taxík, zaplatíš mu a dáš adresu, kam to treba doviesť. Už si niekedy sedela v sanitke? Ja nedávno. Ešte tak možno odrážadlo na zloženie by sa niekde suchli aké kočík a podobne? Ani náhodou.

anonym_6e1cc5
27. mar 2026
@marhulka13

@anonym_6e1cc5 ty sa už toľko nezavzdusnuj, ja som písala o situácii kedy ide o ohrozenie života, že by mi bolo jedno, čo bude s tými vecami. Ja tu nehejtujem samoživiteľky, ale ani raz si nepovedala, ako by si tie veci ochránila. Nechala ísť dieťa samé a ostala strážiť veci?

@marhulka13 jasné že nie, ale aj veci majú svoju hodnotu a to aj v ohrození života. Malo by to fungovať tak, aby zložky zohraté natoľko, aby zabezpečili na mieste tak zdravie ako aj majetok. Teraz dosť riešim čo v prípade napríklad autonehody, alebo ak sa mi pokazí niekde auto a ja mám deti v aute. Včera som práve rozmýšľala, ako to spraviť v tejto situácii. Nuektorí ľudia ani netušia, čo všetko musí osamelá matka zabezpečiť a ošetriť, aby rodina fungovala a o deti bolo postarané.

anonym_7bc96e
27. mar 2026
@martul

@anonym_7bc96e na 100,% príde aj k zlomenej ruke, alebo nohe . Moja vlastná skúsenosť. Prečo píšeš keď nevieš?

@martul Tak ako kde, podľa operátora a obsadenosti posádok. Píšem skúsenosti z urgentu a operačného strediska

michaelam2
27. mar 2026

Vlastna skusenost…volala som sanitku starej pani ktora spadla na bicykli a rozbila si hlavu. Sanitka prisla, vzali ju ale bicykel vziat nevedeli. Kontaktovali sme mestsku policiu, prisli, bicykel vzali a kontaktovali rodinu.
Myslim ze by ju tiez velmi mrzelo keby o bicykel prisla, takze otazka je podla mna uplne v poriadku.

anonym_6e1cc5
27. mar 2026
@michaelam2

Vlastna skusenost…volala som sanitku starej pani ktora spadla na bicykli a rozbila si hlavu. Sanitka prisla, vzali ju ale bicykel vziat nevedeli. Kontaktovali sme mestsku policiu, prisli, bicykel vzali a kontaktovali rodinu.
Myslim ze by ju tiez velmi mrzelo keby o bicykel prisla, takze otazka je podla mna uplne v poriadku.

@michaelam2 ❤️ veľká vďaka za takých ľudí ako si ty.

krasneleto
27. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@krasneleto denne riešim zdravotný stav môjho dieťaťa a ak by malo prísť kvôli zlomenine o bicykel či o kočík, nebolo by mi to jedno. A ver tomu, že rovnako to úrčite nebude mrzieť osamelú matku vs matku, ktorá má partnera. Netušíš ani o čom píšeš, asi si nikdy nebola v tak zúfalej situácii, keď na všetko šporiš dopredu celé roky a aj tak denne padáš na hubu. To dieťa má vo voľnom čase možno len ten bicykel a výlety do okolia.

@anonym_6e1cc5 ja pisem o situacii, kedy neriesim bicykel, ale to, ci dieta prezije... ja som samozivitelka btw. a dopredu sa ani len nezamyslam, co by bolo keby...

michaelam2
27. mar 2026
@anonym_6e1cc5

@michaelam2 ❤️ veľká vďaka za takých ľudí ako si ty.

@anonym_6e1cc5 ou dakujem pekne 🙂 toto potesilo 🙂

anonym_6e1cc5
27. mar 2026
@krasneleto

@anonym_6e1cc5 ja pisem o situacii, kedy neriesim bicykel, ale to, ci dieta prezije... ja som samozivitelka btw. a dopredu sa ani len nezamyslam, co by bolo keby...

@krasneleto možno máš rodičov, alebo nikoho kto ti pomáha. My nemáme nikoho a na všetko musím mať plán B.