Aké je žiť s pocitom, že som pekná?
Otázka je mierená na tie, ktoré sú naozaj že pekné ženy, že to vedia a aj im to okolie odjakživa dáva najavo. Ktoré majú súmernú tvar aj postavu, žiadne výraznejšie vady krásy. Nie je mierená na tie, ktoré si myslia, že vyzerajú dobre, lebo majú len prehnane sebavedomie. Máte pocit, že sa vám žije ľahšie? Že ste si ľahšie našli partnera, pripadne v minulosti ste nemali núdzu o frajerov? Že nejak pôsobíte na ľudí sympatickejšie, či už úplne cudzích v bežnej dennej komunikácii alebo v rámci kamarátstve? Že sa ráno pozriete do zrkadla s nevidíte nič, čo by vás deprimovalo? Že aspoň čo sa týka výzoru a spokojnosti so sebou máte o starosť menej v živote?
Pokial si to chces vyskusat, v dnesnej dobe sa da preoperovat vsetko … pekne zeny to mozno maju jednoduchsie do urciteho veku a potom pride vek, kedy za peknou musi byt viac ako len obal. Maju to lahsie v prvom momente, v rychlejsom zoznamovani atd … ale v druhom … chlapi sa ich aj boja a nasadia im parohy aj z ineho pohladu nie tak atraktivnou. Kamaratstva maju inx zaklad ako krasu … mozno sa zoznamis tychlejsie, ale pokial to nie je ucelove je jedno ako vyzeras….
A treba si uvedomit este jednu podstatnu vec: krasa a jej vnimanie je vysoko subjektivne
@anonym_d421d0 len to naozaj tak je - pre vačšinu pekných to nie je nič dôležité - pretože to je niečo, čo je automatické a netreba to riešiť 🤷♀️
@anonym_d421d0 len to naozaj tak je - pre vačšinu pekných to nie je nič dôležité - pretože to je niečo, čo je automatické a netreba to riešiť 🤷♀️
@biba_18 sú to gény a doteraz prežili lebo boli dosť dobré
A zrazu by neboli?
Ilúziu akože krásy to je biznis, ktorý práveže ničí ten prirodzený výber a preto vztahy su na tom horšie a tak zle ako pomaly ani nebolo
@anonym_autor keď ti niekto povie že aj si pekná,to ešte neznamena že ozaj si pekna,len to že dotyčnemu sa páčiš
@anonym_autor vedia to o sebe a vidím ako sa k nim okolie správa , mám kamarátku je krásna ako bábika štíhla proste bez chyby , robotna žena dokonca a chlapi div že sa o ňu nebijú všade sa jej niekto prihovára a volajú ju von
Sesternicu mám modelku neviem odkiaľ pobrala toľko krásy doslova , a každý sa za ňou trhá
Ale zas nie sú namyslene ani povýšenecke
Kamoška nemá vysoké nároky
Sesternica je z lepšej rodiny takže tam chlap nesmie byť hocijaký
Vzdelané šikovné žiadne Barbie
V mojej dobe, keď som vyrastala a bola mladá som bola pekná, aspoň mi to okolie hovorilo. Vieš to sú také narážky - musíš sa prihlásiť na miss, prečo ste ju ešte neprihlásili apd. Nemala som núdzu o nápadníkov, o mužskú pozornosť kdekoľvek, muži mi radi pomohli, taxikár ma odviezol zadarmo, autobus mi zastal na priechode, vodič električky vždy na mňa počkal, revízor mi odpustil pokutu, policajt mi odpustil pokutu a ešte ma odpredavil domov, záchranár, čo ma viezol v sanitke mi na druhý deň písal, či som v poriadku a prišiel za mnou do nemocnice. ... Ale ja som si nikdy neverila, že som pekná a vždy som sa považovala za škaredú, tučnú, vždy som bola s niečím nespokojn. Dnes vidím, že to tak nebolo, že som bola úplne v pohode. Mala som nízke sebavedomie. Ale v každom prípade, v dnešnej dobe by som asi bola za šedú myšku s tým mojím výzorom 🙂
@anonym_081ac3 absolutne nerozumiem čo to má spoločné s mojim príspevkom. ale nemusím vedieť všetko, že 🤷♀️
Moja dcéra je veľmi pekná, vysoká a ma krásne zuby. Páči sa mužom a znepokojuje ma, že aj 50+ sú uslintani, keď ju vidia. Ona ma 20, ale keď ideme spolu púta pozornosť , dostáva komplimenty a pozvánky na rande.
@anonym_18459a ja som v 20 takto bola, aj mladí s odvahou, aj uslintani starší páni. Vždy som si poradila. Oni zas tí starší väčšinou len slintajú a nedovolia si nič viac a nechajú sa slušne usadiť. Dcéra, ak je zvyknuta, tiež má už určite spôsoby, ktorými sa slušne a jemne vie ohradit a odradiť 😉
@anonym_autor nepovažujem sa za peknú ženu v tom zmysle, že wau… Nemám ani vysoké sebavedomie, čo sa krásy týka, ale zasa ani úplne udupané. Nepíšem anonymne, takže každá si môže urobiť svoj názor (aj keď krása je relatívny pojem, každý za krásne považuje niečo iné). Ale komplimenty dostávam aj od mužov, aj od žien. Dokonca aj od random okoloidúcich som už dostala, keď ma na ulici zastavili. Ale veľa sa usmievam. A ako tu už niekto písal, úsmev urobí mnoho.
No, stretávam sa s predsudkami. Častokrát som počula na svoju adresu “však ty si vlastne úplne v pohode, keď ťa človek lepšie spozná.” Tiež mi niekoľkokrát bolo povedané, že tam, kde som, som vďaka svojej kráse. V jednom zamestnaní mi dokonca bolo povedané, že pre môj vzhľad si mysleli, že mozog nebudem používať. Teraz mám už manžela a dve deti, ale keď sa stretnem s niekym z mojej minulosti, tak mi už viacerí chalani/muži povedali, že aj keď som sa im páčila, tak sa ma báli osloviť ohľadom možného vzťahu, pretože si mysleli, že sú pod moju úroveň. Môj bývalý mi vedel povedať, presne ten moment, kedy som ho “dostala”. Môj manžel mi vedel povedať presne ten moment, kedy som ho “dostala”, až po rokoch pri náhodnom stretnutí sa začal náš vzťah.
Áno, dnes už so svojim výzorom viem pracovať a viem to využiť aj vo svoj prospech, ale zasa nemyslím si, že pekné ženy to majú úplne ľahké.
@anonym_autor krása ženy vychádza z toho čo vyžaruje - ak je so sebou spokojná a netrpí komplexami, tak žiari. A to vidí aj okolie. Krásna žena vie dať kompliment aj inej žene a nepotrebuje hľadať a poukazovať na nedostatky iných žien ❤️ a áno krásne ženy to majú v živote ľahšie.
pekná žena objektívne nemá šancu posúdiť, či je jej život jednoduchší, lepší atď., a to z jednoduchého dôvodu - nikdy nežila život tej menej peknej alebo dokonca škaredej. To, čo je pre škaredú "nedosiahnuteľné", je pre peknú absolútny štandard, o ktorý nemusela usilovať, proste ho žije.
pekná žena objektívne nemá šancu posúdiť, či je jej život jednoduchší, lepší atď., a to z jednoduchého dôvodu - nikdy nežila život tej menej peknej alebo dokonca škaredej. To, čo je pre škaredú "nedosiahnuteľné", je pre peknú absolútny štandard, o ktorý nemusela usilovať, proste ho žije.
@tiezjedna nemyslím si, poznala som, ženu ktorej bolo jedno ako vyzerá, ako sa správa a aj osobná hygiena bola na nízkej úrovni. Raz sme sa tak viaceré medzi sebou rozprávali aké je nechutné keď na nás chlapi pokrikuju a piskaju a ona sa zadivila, že také niečo neexistuje, že to je len vo filmoch... Poznám situácie kedy ženy (ktoré si mysleli, ze su menej pekné) posielali svoje 'krajšie' kamošky vybavovať za ne veci lebo im skôr vyjdu ľudia v ústrety. Znova zopakujem, že vždy je to otom čo, žena vyžaruje.
V niektorých ohľadoch je to ľahšie ale aj vo vela ťažšie. Veľa ľudí odsúdi pekný ženy a myslia si, že sú hlúpe alebo že úspech dosiahli vďaka kráse..
@tiezjedna súhlasím, ale treba povedať aj to “B” - ako pekná žena nevie objektívne posúdiť, či to má jednoduchšie, tak rovnako to nevie objektívne posúdiť tá menej pekná. Kým jedna bojuje so životom preto, že je menej pekná, druhá bojuje so životom preto, že je pekná. Ani jedna to nemusí mať jednoduché, ale zasa obe to môžu zvládať bravúrne.
Mne sa ako mladej stávalo, že v práci, v ženskom kolektíve ma hneď odsúdili. Nedali mi ani šancu. Dvakrát som to skusala v ženskom kolektíve, potom som už pracovala len s mužmi a bolo to v pohode.
@anonym_autor vies,co si vzdy muzi aj zeny na zene vsimnu ako prve???
USMEV,USMEV,USMEV.
Mozes byt krasna,nabotoxovana bez 1 vrasky,lebo vek naozaj neoklames,ale USMEV moze byt krasny aj v 30,40,50,60,70.
Tam to caro hladaj,nie v umelynach,nie botoxoch,co ti zarucia,ze si bez vrasiek za to mimika bez usmevu.
Tam je ta ozajstna krasa zeny.
A ano vzdy dostanem komplimenty,vy sa tak krasne usmievate.
K vam je radost ist nakupovat a pod.
@anonym_42ea19 Neviem prečo sme si zobrali ten trend zo západnej Európy, že sa musím vždy usmievať....usmievať sa keď s niekým komunikujem okej ale usmievať sa bezdôvodne ? prečo ?
@anonym_9f7a87 a prečo hneď úsmev od ucha k uchu. stačí ten vnútorný úsmev ktorý ťa robí milšou a nevyzeráš nasrano…
@anonym_42ea19 Neviem prečo sme si zobrali ten trend zo západnej Európy, že sa musím vždy usmievať....usmievať sa keď s niekým komunikujem okej ale usmievať sa bezdôvodne ? prečo ?
@anonym_9f7a87 lebo je to lepšie, ako byť zamračená a vrčať? A inak aj to je jedna z veci, ktorou sa odlišujú pekné ženy od menej pekných. Nemusíš byť vyškerená od ucha k uchu ako joker, ale usmievať sa očami vieme všetci. Ale musí to ísť zvnútra, nasilu to nevyzerá dobre.
A toto je fakt dobrý trend, čo sme zobrali zo západu. Mne sa napríklad aj v USA páči, že ľudia nemajú problém komunikovať. Kľudne aj na ulici sa ti hocikto prihovorí a nie je to divné.
@anonym_9f7a87 lebo je to lepšie, ako byť zamračená a vrčať? A inak aj to je jedna z veci, ktorou sa odlišujú pekné ženy od menej pekných. Nemusíš byť vyškerená od ucha k uchu ako joker, ale usmievať sa očami vieme všetci. Ale musí to ísť zvnútra, nasilu to nevyzerá dobre.
A toto je fakt dobrý trend, čo sme zobrali zo západu. Mne sa napríklad aj v USA páči, že ľudia nemajú problém komunikovať. Kľudne aj na ulici sa ti hocikto prihovorí a nie je to divné.
@biba_18 Som chlap
@tilly Bol som v Nemecku a prave tých nemeckých kolegov čo som postretaval v meste chodili s úsmevom a v práci čistý psychopat (takže usmievať sa bezdôvodne nie je normálne) a práve to na západe robia, že sa usmievaju ako Joker ale v očiach zlo....treba viac kukať do očí....napríklad z Koleníka mi dobro nikdy nešlo ale tu ani nejde o to že či z neho dobro ide alebo či vie tancovať všade hrá rolu výzor či u mužov alebo žien (rovno reagujem na autorku)
Maju samozrejme lahsi zivot. Len sa nesmu zavriet v bubline, lebo staroba pride rovnako na pekneho aj skaredeho a na tej peknej ta zmena bude vidiet najviac. Nie kazdy to psychicky unesie, ze najskor 20 rokov kraska a potom v starobe zrazu zmena na sedivu nezaujimavu mys. Vidno to na peknych hereckach, ako sa po 50-60 zacnu pichat botox, prezenu s plastikami, az v pokrocilej starobe sa zavru doma a radsej ani nevychadzaju von medzi ludi (Olga Schoberova, J.Brejchova, B.Bardot, U.Andress,...)
@anonym_autor pekné ženy to majú ľahšie skôr ich zamestnaju, majú charizmu, viac nápadníkov
@anonym_02ace3 kto má pekné črty tváre, vlasy zostáva vacsinou aj na starobu pekna
@anonym_9f7a87 je to take tazke pri pozdrave dat aj usmev???ale chapem,ked clovek ma tazky zivot ani na usmev nema dôvod,a pre takychto ten obycajny usmev znamena vela,ci chcu ci nechcu musia ho opätovat.A aj oni maju hned krajsi den,aspon na tu danu chvilu.
@anonym_9f7a87 je to take tazke pri pozdrave dat aj usmev???ale chapem,ked clovek ma tazky zivot ani na usmev nema dôvod,a pre takychto ten obycajny usmev znamena vela,ci chcu ci nechcu musia ho opätovat.A aj oni maju hned krajsi den,aspon na tu danu chvilu.
@anonym_42ea19 Však pri pozdrave áno ale píšem tu o úsmeve len tak do vzduchu, že to človek nemusí...na mňa sa aj Rusi/Rusky usmievali keď som ich ako čašník dobre obslúžil ale liberálov by rozpdrapilo len zato bo sú to Rusi a mohli by byť aj neviem jak milí ale keď príde nejaký psychopat rozmaznaný zo západu a trieska so všetkým tak nič nepovedia 🤣 dvojaký meter
@anonym_9f7a87 to že si chlap vieš ty - pre mňa si anonym a číslo - nijak ťa to ako chlapa nedefinovalo… takže ti to prepíšem aby si to aj ty ako muž pochopil:
a prečo hneď úsmev od ucha k uchu. stačí ten vnútorný úsmev ktorý ženu robí milšou a nevyzerá nasrano…

Teraz tu zacnu vypisovat vsetky pekne, ake to pre ne nie je dolezite byt pekna.
Kebyze som pekna ani pre mna to dolezite nie je, lebo som pekna.
Problem nastava u tych nepeknych.