Prečo starnú celebrity lepšie než bežní ľudia?
Ahojte, mám už rodičov okolo 80tky a snažím sa porovnať, kde je disproporcia a problém. Ak sa pozriem na mojich rodičov v tomto veku a pozriem sa na takú Meryl Streep, Jane Fonda, Cher, Barbru Striesand, Susan Sarandon, Sigourney Weaver, Helen Mirren či zosnulú Dolly Parton, tak vidím, že ten zdravotný stav je niekde inde. A teraz nehovorím o vizáži a plastikách, ale o motorike, stabilite, rýchlosti, obratnosti apd. Ľudia v tomto veku bývajú spomalenejší, nezriedka príde tremor - tras rúk, sú menej obratní, a už im nesläúži pamäť tak, ako v mladosti. U týchto ľudí to však vôbec nie je vidieť. Napríklad Róbert De Niro sa zasekol vo svojej 60tke. Aký je tam patent? Prečo v takej kondícii nie je dnešný starší človek. A to hovorím o tých aktívnych dôchodcoch, čo chodia aj na túru, aj si pocvičia, hrajú stolové hry apd.
Preboha, to je teda porovnávanie. A ako ty vieš ako tie tvoje celebrity fungujú v bežný deň, keď nie sú pred kamerami a na červenom koberci? Odkiaľ vieš, že nie sú chorí, berú milión liekov a lekára vidia často?
Nemôžeš porovnávať niekoho, koho vidíš v telke 5 krát za rok a niekoho, koho vidíš takmer každý den
Mozno to bude aj tym, ze bezni ludia makaju priemerne 50 rokov, vacsinou tazke prace... Hercov sa asi tato manualna praca moc nedotyka.. ked nebudes cely zivot fyzicky makat, ale budes mat peniaze na rozne zakroky a co ja viem co a celkovo budes mat iny zivotny styl/srandard, tiez budes asi inak vyzerat a aj sa inak citit...
@anonym_autor celebrity su predsa oddýchnuté či psychicky či fyzicky o deti sa im starali opatrovateľky to sa nedá porovnať s našimi seniormi čo pracovali celý život vo fabrikách v nevyhovujúcom prostredí
Lebo nieje práca ako práca...
Keby si tvoji rodičia zarábali tým ako vyzerajú aj oni by na tom boli lepšie. Bežný človek nemá peniaze, chuť ani možnosti ako celebrity. Plus je rozdiel či makáš pár týždňov z roka alebo každý deň, či sa musíš starať aj o deti a domácnosť.
Sorry.....Nedokážem pochopiť ako môžes porovnávať jablká s hruškami?
Chlapov čo sa nadreli v bani,z zlievarni, na stavbach a ženy ktoré kopali na poliach a potom doma druhú šichtu zväčša za minimum s niekým kto nikdy ťažko manuálne nepracoval a mal niekonasobne vyšší prijem
Myslím si, že uvedené celebrity to rozhodne nemajú úplne ľahké, psychicky náročná práca je mnohokrát ešte náročnejšia ako manuálna práca. A herectvo je teda na psychiku poriadny zaberák.
Keďže ale sú očividne viac pri peniazoch, ako bežný slovenský dôchodca, môžu si samozrejme vo voľnom čase dovoliť omnoho viac - lekárska starostlivosť, doplnky, fyzio, skrášľovacie procedúry atď atď.
Čo sa týka pamäte, sú trénovaní, naučení milión strán naspamäť, (takmer) každodenné memorovanie asi mozog cvičí trochu viac, ako sem tam vylúštená krížovka a dobre pospájané sudoku.
Plus, ako je napísané vyššie, väčšinou ich vidíme nastylovaných, na červenom koberci, vyobliekaných, ženy vymaľované. Doma, bez foťákov a kamier... môžu pokojne vyzerať úplne príšerne 😀
A co B.Willis(Afazia), M.J.Fox(Alzheimer)? Ani celebritam sa nevyhybaju choroby a vek.
Myslím si, že uvedené celebrity to rozhodne nemajú úplne ľahké, psychicky náročná práca je mnohokrát ešte náročnejšia ako manuálna práca. A herectvo je teda na psychiku poriadny zaberák.
Keďže ale sú očividne viac pri peniazoch, ako bežný slovenský dôchodca, môžu si samozrejme vo voľnom čase dovoliť omnoho viac - lekárska starostlivosť, doplnky, fyzio, skrášľovacie procedúry atď atď.
Čo sa týka pamäte, sú trénovaní, naučení milión strán naspamäť, (takmer) každodenné memorovanie asi mozog cvičí trochu viac, ako sem tam vylúštená krížovka a dobre pospájané sudoku.
Plus, ako je napísané vyššie, väčšinou ich vidíme nastylovaných, na červenom koberci, vyobliekaných, ženy vymaľované. Doma, bez foťákov a kamier... môžu pokojne vyzerať úplne príšerne 😀
@rusalinka nehovoriac, že byt svetoznama celebrita je náročné,sukromie žiadne,prenasledovanie novinarov, fanúšikov atď
Stačí tu, že sa pretriasa na sr nejaká nevera a osobný život aké su vyhrážky, urážky atd
Takže v tomto je to nič moc
@anonym_autor tak si porovnaj aj životný štýl celebrít a tvojich rodičov. Ako pracovali, ako žili, ako sa o seba starali celý život - zdravotná starostlivosť, kozmetické či chirurgické zákroky, rôzne procedúry, šport pod vedením profesionálnych trénerov atď. Koľkokrát za týždeň chodili tvoji rodičia do fitka, na masáž, kozmetiku, wellness? Koľko plastík má tvoja mama? Nakoniec nemusíme chodiť ani ďaleko za hranice - pozri sa na Vondráčkovú, Studenkovú, Mázikovú... tiež ženy v rokoch, a teda tvár upravíš plastikami a makeupom, ale kondičku neoklameš. Isto majú aj svoje zdravotné problémy, akurát o nich nehovoria, ale bolo by naivné si myslieť, že ich nič po zdravotnej stránke netrápi.
@anonym_autor tak si porovnaj aj životný štýl celebrít a tvojich rodičov. Ako pracovali, ako žili, ako sa o seba starali celý život - zdravotná starostlivosť, kozmetické či chirurgické zákroky, rôzne procedúry, šport pod vedením profesionálnych trénerov atď. Koľkokrát za týždeň chodili tvoji rodičia do fitka, na masáž, kozmetiku, wellness? Koľko plastík má tvoja mama? Nakoniec nemusíme chodiť ani ďaleko za hranice - pozri sa na Vondráčkovú, Studenkovú, Mázikovú... tiež ženy v rokoch, a teda tvár upravíš plastikami a makeupom, ale kondičku neoklameš. Isto majú aj svoje zdravotné problémy, akurát o nich nehovoria, ale bolo by naivné si myslieť, že ich nič po zdravotnej stránke netrápi.
@sissy27 Nedávno som Zdenu St. videla, ona je krásna žena, o tom potom, vieme, že na svoj vek to nie je prirodzené starnutie, ale to nikoho trápiť nemusí, výsledný efekt je, podľa mňa - wow. No ale to som chcela, že pri bežnej chôdzi na nej jednoducho ten vek vidno, ten pohyb je strnulejší, proste to vidno, že je to starší človek.
A myslím, že rovnako sú na tom aj uvedené hviezdy, pár minút na červenom koberci, herecká rola - tam to hrajú, tam je to iné. Keď príde uvoľnenie, vypnutie kamier - ktohovie...
@anonym_autor lebo manualne vobec nepracuju, nemaju zbytocny denny stres z toho ze nebudu mat na veci a teda svoje pozitky peniaze, preto lebo za nich upracu, navaria a pokosia ich otroci pardon sluhovia za par šekelov, samozrejme patria do elity kam sa kazdy nedostane teda uzivaju si uzavrete vecierky plne alkoholu, drog a neviazaneho bezbreheho sexu..., to nie je ako pasova robota od nevidim do nevidim za smiesne peniaze..., preto...
Sorry.....Nedokážem pochopiť ako môžes porovnávať jablká s hruškami?
Chlapov čo sa nadreli v bani,z zlievarni, na stavbach a ženy ktoré kopali na poliach a potom doma druhú šichtu zväčša za minimum s niekým kto nikdy ťažko manuálne nepracoval a mal niekonasobne vyšší prijem
@katica06 Prečo si myslíte, že staršia generácia, povedzme 70, 80+, dreli v baniach, fabrikách, na poli...? Vždy, keď je takáto téma, tak sa dozviem, že všetci muklovali v kamenolomoch minimálne a doma ešte statok, role..máte mnohe veľmi skreslenu predstavu o časoch minulých.
@anonym_autor no keby si s nimi zila videla by si to inak.
@rusalinka Presne tak, neviem prečo si mnohí myslia, že náročná práca je len fyzická. Veľmi fkreslena predstava.
@katica06 Prečo si myslíte, že staršia generácia, povedzme 70, 80+, dreli v baniach, fabrikách, na poli...? Vždy, keď je takáto téma, tak sa dozviem, že všetci muklovali v kamenolomoch minimálne a doma ešte statok, role..máte mnohe veľmi skreslenu predstavu o časoch minulých.
@anonym_2cc3d8 a skadial si myslis ze dnes maju ich pravnucence pozemky na ktorych si stavaju domy alebo ich prenajimaju? Moj znamy zdedil desiatky pozemkov ale su tak rozdrobene lebo rodiny sa koli nim jednak udrali tak spajali, ze vysledok je dnes ten ze zarastaju, tie byty, tovarne, mosty, cesty, skoly, to vsetko vybudovali fyzicky ludia od I republiky cez komunistov, banda po 89 len rozkradla, znicila a prenajala.
@anonym_2cc3d8 môj otec a strýko boli stavbári, nebohý ujo pracoval na družstve, staral sa o dobytok,vidím ich reálny zdravotný stav. Kamoške otec bol baník ani len 70 ks sa nedožil
Teraz sme trochu zošli z cesty. Nehovorím o vizáži, o plastikách a výzore. Hovorím o celkovej vitalite. Ani môj otec, ani moja mama nerobili manuálne. Otec bol VŠ profesor, docent, mama bola lekárka. Obaja žijú veľmi aktívne, turistika, hory, more, plávanie, záhradka. Obaja sú relatívne zdraví - srdce poslúcha, žiadne onko ochorenie. Ale kĺby si idú svoje, napriek tomu, že berú rôzne doplnky, že sa aktívne hýbu. Ak postavíte veľa seba Cher v 80tke, čo odspieva celý koncert a tancuje na pódiu a moju mamu, vidíme tam jasný rozdiel v pohybe tela. A teraz vôbec nehovorím o výzore ešte raz. Ale o vitalite.
Lebo sa o seba starajú, musia denne cvičit, zdravo sa stravujú, užívajú vitamíny, dbajú o svoje zdravie a o svoj celkových stav. Naši rodičia každý deň zjedli mastnú vyprazenu sniclu a sedeli s pivom v ruke, nehýbali sa, stravovacie návyky katastrofálne. Nebolo zvykom zastarať o svoje zdravie a o svoju postavu. De Niro vyzerá na svoje vek.
@anonym_autor možno je to tým, že keď už niekam idú, majú okolo seba tím, ktorý ich oblečie, nalíči, účeše - aj mužov, pričom ide o krátky úsek dňa na verejnosti. A ja poznám pomerne veľa dobre vyzerajúcich starších ľudí, spoločný menovateľ je šport a sociálny život.
Teraz sme trochu zošli z cesty. Nehovorím o vizáži, o plastikách a výzore. Hovorím o celkovej vitalite. Ani môj otec, ani moja mama nerobili manuálne. Otec bol VŠ profesor, docent, mama bola lekárka. Obaja žijú veľmi aktívne, turistika, hory, more, plávanie, záhradka. Obaja sú relatívne zdraví - srdce poslúcha, žiadne onko ochorenie. Ale kĺby si idú svoje, napriek tomu, že berú rôzne doplnky, že sa aktívne hýbu. Ak postavíte veľa seba Cher v 80tke, čo odspieva celý koncert a tancuje na pódiu a moju mamu, vidíme tam jasný rozdiel v pohybe tela. A teraz vôbec nehovorím o výzore ešte raz. Ale o vitalite.
@anonym_autor ale tá Cher skáče na pódiách tak 60 rokov. Čo robila tvoja mama pred 60 rokmi? Pre Cher je toto bežný spôsob života, bežná záťaž tak ako pre tvojich rodičov turistika alebo bicykel. A to ešte nevieš, aké tabletky alebo injekcie musí do seba Cher napchať pred predstavením, aby tie 2 hodiny vydržala a nevidíš ani to, čo sa deje potom. Možno týždeň vkuse leží a nevládze sa pohnúť 😀 Ty z ich života vidíš len kúsok, ktorý sa verejne prezentuje.
choroba si nevybera.
kondicku za tusii kazdy moze sam.
to vidis aj na 40-50tnikoch.
Hviezdy fičia na adrenochrome preto sú vitálni.
@klara546 je to na predpis alebo sa dá voľne kúpiť?
@anonym_autor ale tá Cher skáče na pódiách tak 60 rokov. Čo robila tvoja mama pred 60 rokmi? Pre Cher je toto bežný spôsob života, bežná záťaž tak ako pre tvojich rodičov turistika alebo bicykel. A to ešte nevieš, aké tabletky alebo injekcie musí do seba Cher napchať pred predstavením, aby tie 2 hodiny vydržala a nevidíš ani to, čo sa deje potom. Možno týždeň vkuse leží a nevládze sa pohnúť 😀 Ty z ich života vidíš len kúsok, ktorý sa verejne prezentuje.
@sissy27 pred 60r moja mamina cvičila na spartakiádach. Plus robila v atletiku. Otec hral futbal celú mladosť, po VŠ už viac rekreačne. Zdravo sa stravujú celý život - ovocie, zelenina, vláknina, zdravé tuky, omega 3, l carnosine, chondroitínsulfát, žiaden alkohol, žiadne cigarety, žiadne drogy, turistika, plávanie, lyže, tenis...
A co B.Willis(Afazia), M.J.Fox(Alzheimer)? Ani celebritam sa nevyhybaju choroby a vek.
@anonym_58d947 Michael J. Fox ma Parkinsona
@anonym_0e866c Všetci pravnucence majú pozemky, ktoré zdedili a ktoré teraz prenajímajú? Ja sa pozastavujem nad tým čierno-bielym videním sveta, jednoducho v minulosti všetci fyzicky dreli a bodka. Tak, ako dnes, aj v minulosti pracovali ľudia aj v kanceláriách, školách, laboratóriách..stavby sa najprv projektovali, prácu na poli tiež niekto riadil, atd
@sissy27 pred 60r moja mamina cvičila na spartakiádach. Plus robila v atletiku. Otec hral futbal celú mladosť, po VŠ už viac rekreačne. Zdravo sa stravujú celý život - ovocie, zelenina, vláknina, zdravé tuky, omega 3, l carnosine, chondroitínsulfát, žiaden alkohol, žiadne cigarety, žiadne drogy, turistika, plávanie, lyže, tenis...
@anonym_autor celebrity maju svojich lekarov, ktori sa o nich poriadne staraju, nie ako ked ides k praktickemu, a ani na teba nepozrie + maju plastiky, liposukcie, osobnych trenerov, vyzivovych poradcov, a hlavne robia co ich bavi, to ti prida na dobrej nalade, a zivot inak ide
@anonym_autor tak ale Cher má aj bohovskú genetiku, videla si jej matku? A nemôžeš porovnávať hranie futbalu a atletiku, dokonca ani turistiku, s cielenými tréningami pod dohľadom odborníkov - predpokladám, že silové tréningy, fyzioterapeut každý deň, špeciálne diéty. Tých ľudí živí telo, investujú doň. Bežný človek na to nemá ani toľko času a ani zdrojov. Na druhej strane máš pomerne veľa zničených celebrít, alebo takých, čo zomreli v mladom veku. Elvis bol aká hviezda a ako dopadol.

Hviezdy fičia na adrenochrome preto sú vitálni.