icon

Prečo starnú celebrity lepšie než bežní ľudia?

27. aug 2026

Ahojte, mám už rodičov okolo 80tky a snažím sa porovnať, kde je disproporcia a problém. Ak sa pozriem na mojich rodičov v tomto veku a pozriem sa na takú Meryl Streep, Jane Fonda, Cher, Barbru Striesand, Susan Sarandon, Sigourney Weaver, Helen Mirren či zosnulú Dolly Parton, tak vidím, že ten zdravotný stav je niekde inde. A teraz nehovorím o vizáži a plastikách, ale o motorike, stabilite, rýchlosti, obratnosti apd. Ľudia v tomto veku bývajú spomalenejší, nezriedka príde tremor - tras rúk, sú menej obratní, a už im nesläúži pamäť tak, ako v mladosti. U týchto ľudí to však vôbec nie je vidieť. Napríklad Róbert De Niro sa zasekol vo svojej 60tke. Aký je tam patent? Prečo v takej kondícii nie je dnešný starší človek. A to hovorím o tých aktívnych dôchodcoch, čo chodia aj na túru, aj si pocvičia, hrajú stolové hry apd.

abbey1
27. aug 2026
@anonym_2cc3d8

@katica06 Prečo si myslíte, že staršia generácia, povedzme 70, 80+, dreli v baniach, fabrikách, na poli...? Vždy, keď je takáto téma, tak sa dozviem, že všetci muklovali v kamenolomoch minimálne a doma ešte statok, role..máte mnohe veľmi skreslenu predstavu o časoch minulých.

@anonym_2cc3d8 Môj otec veru baník bol. A ak mama ťažko manuálne pracovala. Prišli dom z prace a šup vlastnoručne stavať dom. Keď dom stal, tak po práci záhrada, zavárať, štrikovať, vyšívať, pomáhať kamarátovi na stavbu.

2691
27. aug 2026

@anonym_autor lebo majú prachy na rôzne plastiky , ozdravné procedúry a nemusia čakať v čakárni, alebo na urgentne 6 hodín.Majú doma slúžky a pestúnky, stravu o akej sa ti ani nesnívalo. Ale, má to aj pozitívum - naše mamy aspoň nie sú v kuse na drogách...

anonym_2cc3d8
27. aug 2026
@katkazatka

Lebo sa o seba starajú, musia denne cvičit, zdravo sa stravujú, užívajú vitamíny, dbajú o svoje zdravie a o svoj celkových stav. Naši rodičia každý deň zjedli mastnú vyprazenu sniclu a sedeli s pivom v ruke, nehýbali sa, stravovacie návyky katastrofálne. Nebolo zvykom zastarať o svoje zdravie a o svoju postavu. De Niro vyzerá na svoje vek.

@katkazatka Ak to tak robili tvoji rodičia, tak to povedz tak, že moji rodičia boli takí jednoduchší a celý život sa devastovali. Nehovor tak o všetkých, budeš za jednoduchšiu aj ty.

beronsche
27. aug 2026
@klara546

Hviezdy fičia na adrenochrome preto sú vitálni.

@klara546 nech žijú konšpiračné teórie...

gab
27. aug 2026

@anonym_autor môzu to byt dedicne dispozicie, môze byt, ze si dali vymenit kolena alebo bedrove klby. Dalsia vec, vitaminy, starostlivost, masaze, fyzioterapia, akupunktura, stravovanie podla TCM, pripadne specialne stravovanie, osobny trener,mentalny kouc, + k tomu vsetkemu plasticke operacie a ak ju aj nieco boli necaka na termin u lekara par mesiacov ako je to tu.

a dalsia vec, isto nerata peniaze z vyplaty do vyplaty, nesplaca nejaku hypoteku, prebdene noci pri detoch, a pod. proste to sa neda porovnavat

anonym_2cc3d8
27. aug 2026
@abbey1

@anonym_2cc3d8 Môj otec veru baník bol. A ak mama ťažko manuálne pracovala. Prišli dom z prace a šup vlastnoručne stavať dom. Keď dom stal, tak po práci záhrada, zavárať, štrikovať, vyšívať, pomáhať kamarátovi na stavbu.

@abbey1 Ale veď v poriadku, tvoji rodičia žili tak a iní zas inak. Hovorím, že nie všetci dreli v minulosti fyzicky.

katkazatka
27. aug 2026
@anonym_2cc3d8

@katkazatka Ak to tak robili tvoji rodičia, tak to povedz tak, že moji rodičia boli takí jednoduchší a celý život sa devastovali. Nehovor tak o všetkých, budeš za jednoduchšiu aj ty.

@anonym_2cc3d8 velmi inteligentny komentar. Bravo.😁 Inteligentný človek by to pochopil tak, ze za socializmu sme neboli zvyknuti starať sa o svoje zdravie ani o zdravu stravu. Inteligentný človek tam videl nadsázku.

abbey1
27. aug 2026
@anonym_2cc3d8

@abbey1 Ale veď v poriadku, tvoji rodičia žili tak a iní zas inak. Hovorím, že nie všetci dreli v minulosti fyzicky.

@anonym_2cc3d8 Všetci určite nie. Ale snáď i sama musíš uznať, že pred tými rokmi sa bežne ľudia viac nadreli. Neboli jednorazové plienky, práčky so sušičkou, robotické vysávače, kosačky, donáška jedla, aj práca na poli bola iná, detto nebola taká robotizacia vo výrobniach. Čo si väčšina nezavarila, netušila,... tak proste nemali. A mohli by sme pokračovať.

beronsche
27. aug 2026

@anonym_autor vidíš len tie celebrity, ktoré sú na tom dobre.. to skresľuje dojem.

Môj otec ma síce len "71", ale fyzicky a vlastne aj vyzorovo je na tom lepšie ako niektorí aj o 10-15r mladší muži..
Jeho recept na vitalitu je byť fyz. aj mentálne aktivny. Ale fyzicky tak poriadne, nie prechádzka 2-3x tyzdenne. je to človek, ktorý má ešte toľko plánov, že musí do 150r žiť..
Inak celý život pracoval manuálne.

Raz som strela 82r pani.. neverila som, že má toľko... Neuveriteľné vitálna. Štíhla, upravená, pozitívne naladena. Chodila ako mladica, rozmýšľala rovnako. Bývalá učiteľka, vraj má veľmi rada spoločnosť mladých ľudí... Ona mala tiež veľmi rušný život - od aktivít v klube dôchodcov, cez výlety až po denno denne nachodené kilometre..

Myslím si, že ak človeka nezmôže choroba, ktorá sa nevyhýba ani mladším, ako napr. rakovina, veľa závisí od mentálneho nastavenia a životného štýlu..

mirage
27. aug 2026

@anonym_autor to, čo robia tvoji rodičia sa nedá porovnávať s hviezdami. Napr Mick Jagger - 83 rokov. Tak som guglila - yoga, silový tréning, tanec,, šprint, meditácia, osobný kuchár, plávanie, kickbox a balet. Toto robí aj tvoj otec? 🙂

2691
27. aug 2026
@anonym_2cc3d8

@anonym_2cc3d8
Presne tak katkazatka, tvoji rodičia sú, alebo boli "jednoduchší", aby sa tí "inteligentnejší ", ktorí sa presťahovali z dedín do mesta, nemuseli narobiť a mohli si užívať všetky výdobytky modernej doby. Ale, keď sa večer odlíčia.....

2691
27. aug 2026
@katkazatka

@anonym_2cc3d8 velmi inteligentny komentar. Bravo.😁 Inteligentný človek by to pochopil tak, ze za socializmu sme neboli zvyknuti starať sa o svoje zdravie ani o zdravu stravu. Inteligentný človek tam videl nadsázku.

@katkazatka inteligentný nie, iba malomestiak pôvodom z dediny...

2691
27. aug 2026
@mirage

@anonym_autor to, čo robia tvoji rodičia sa nedá porovnávať s hviezdami. Napr Mick Jagger - 83 rokov. Tak som guglila - yoga, silový tréning, tanec,, šprint, meditácia, osobný kuchár, plávanie, kickbox a balet. Toto robí aj tvoj otec? 🙂

@mirage preto je taký strhaný....

anonym_40f02d
27. aug 2026

@anonym_autor drogy a ine latky na potlacenie, navyse take stare celebrity kolko vidis na fotke alebo kratkom zabere par minut? Nevidis ich bezny zivot, vidis kde su nastajlovany pre showbiznis a kamery, fotoaparaty. Aj tvojich starich rodicov keby niekto tak vizualne upravil s podanim nie vzdy legalnych liekov na potlacenie priznakov tak by dokazali jeden vecer alebo par hodin byt naoko ako mladici. Navyse u niektorych je to aj zivotny styl, ze su vitalni mas aj necelebrity 70tnikov vitalnych ale aj takych, oproti ktorym niektori 50tnici su v horsom zdravotnom stave.

anonym_6d80d1
Autor odpoveď zmazal
anonym_6d80d1
27. aug 2026

@anonym_autor vidis Dolly Parton umrela na rakovinu a nikto o tom nevedel. Ty nevies v sukromi ako sa ludom zravotne darí. Ked sa maju lepsie mozu ist pred kamery a ukazat sa v dobrom svetle. Ale doma je to iné. Na druhej strane bohatí maju lepsiu zdravotnu starostlivost. Staraju sa o nich tí najlepsi s najnovsimi technologiami. Predsa len Amerika je inde ako Slovensko v tomto. Dolezite je taktiez aj pravidelne cvicit uz v mladosti a to sa ukaze v starsom veku. Nielen na vzhlade.

2691
27. aug 2026
@anonym_2cc3d8

@katica06 Prečo si myslíte, že staršia generácia, povedzme 70, 80+, dreli v baniach, fabrikách, na poli...? Vždy, keď je takáto téma, tak sa dozviem, že všetci muklovali v kamenolomoch minimálne a doma ešte statok, role..máte mnohe veľmi skreslenu predstavu o časoch minulých.

@anonym_2cc3d8 my ani nemáme skreslené

anonym_6d80d1
27. aug 2026

@anonym_autor mna ucila ucitelka ktora mala 72 rokov. Neskutocne ciperna, po schodoch priam bežala, mentálne ako mladá, zdravá. Ucila matematiku a neustale trenovala mozog. Myslim su ze to je pre mozog dolezite. Neustale ho zapajat ucenim sa niecoho naspamat, aj zlozitejsim premyslanim ci obycajne lustenie krizoviek.

ivka21
27. aug 2026

@anonym_autor jednoducho lebo nepracuju vo fabrikach na tri smeny 50 rokov. Lepsia zdravotna starostlivost.

rozkvet1
27. aug 2026

@anonym_autor je to velmi individualne. XY celebrit malo v mladom veku rozne choroby, vid Selena Gomez lupus a psychicke problemy. Alebo kolke celebrity mali rakoviny. Celebrita nie je ziaden boh ale je to clovek ktory sa zvycajne chce ukazovat v dobrom svetle.
Moja babka v 84 rokoch jazdila na bicykli ako mladica a mentalne bola totalne v poriadku. Jediné lieky ktore uzivala boli od tlaku. A vidis taka chúďa Dolly udajne mala rakovinu. Takze nie, celebrity nie su automaticky zdravé a stastne v zivote. Mnohi z nich sa predavkuju drogami pre psychicke problemy

anonym_2cc3d8
27. aug 2026
@katica06

@anonym_2cc3d8 môj otec a strýko boli stavbári, nebohý ujo pracoval na družstve, staral sa o dobytok,vidím ich reálny zdravotný stav. Kamoške otec bol baník ani len 70 ks sa nedožil

@katica06 A? Keď tvoj tato, ujo, tak všetci? Veď len toľko hovorim, že tak, ako teraz aj v minulosti ľudia pracovali manuálne aj inak. Neviem, načo to toľko riešiť.

petronelag
27. aug 2026

@anonym_autor V iných západných krajinách mali po celý život inakšie podmienky, aj lekársku starostlivosť, aj tam bol iný spôsob napr. stravovania. Veľa záleží aj od genetiky, ja poznám jednu 70 ročnú pani a je celkom štíhla, vysoká a vyzerá akoby mala asi tak 45 rokov, vždy upravená, pekne oblečená, žiadne šediny, žiadne plastiky, stará sa o seba, pritom má dosť náročný život.

anonym_42a2ce
27. aug 2026
@mirage

@mirage súhlas. Napríklad Vondráčková maká od 4 rána na páse a fitku. Tu sa dôchodkyňa vyberie na hríby, alebo do záhrady a tvrdí koĺko má pohybu 🙈

anonym_2cc3d8
27. aug 2026
@katkazatka

@katkazatka Cim som sa ťa dotkla? Ja patrím ku generácii, ktorá sa podľa teba napchavala mastnými sniclami, chlastala a hnila na gauči. Nevidím tam nadsazku, tak som sa ohradila, že nie všetci sme tak žili. Čo to má s inteligenciou tiež neviem.

simca06022011
27. aug 2026

@anonym_autor nemyslim ze ide iba o genetiku, ide o zivotny styl a pracu co ludi velakrat ovplyvni aj na vyzore. A to je fakt, zena co maka manualne alebo v strese cele dni, je rada ze zaplati ucty, stara sa o rodinu, deti, nema xy opatrovateliek, kucharok a upratovaciek, nema cas na sedenie v salonoch, riesenie vyzoru, cvicenia a prechadzky, a detoxiky a take a onake dovolenky. ten stres, sa podpise na vyzore, starostlivost tiez, namaha...
Zase nie vsetky celebrity su krasne a zdrave, staci pozriet co robia drogy, alkohol s nimi, tiez maju problemy, .. zdravie a zdravi vzhlad si udrzuju peniazmi, kym sa da. CO vela beznych ludi taku moznost nema, plus amerika.. povedzme si tak, ze pre tych co peniaze maju, je tam aj v zdravtnictve kadeco mozne...

jednoduchomaria89
27. aug 2026

Ich telo a vizaz je ich hlavná devíza, tiež naj lekári , lieky ,procedúry , estetické zákroky , celoživotne cvičia s trénermi ,kvalitná strava

anonym_b96054
27. aug 2026
@anonym_2cc3d8

@katica06 A? Keď tvoj tato, ujo, tak všetci? Veď len toľko hovorim, že tak, ako teraz aj v minulosti ľudia pracovali manuálne aj inak. Neviem, načo to toľko riešiť.

@anonym_2cc3d8 mám by menovať celú ulicu? Rodinu? Každý je na tom v tom rovnako.

Neverím že v porovnaní Robert de Niro a môj otec mali prístup k zdravotnej starostlivosti na rovnakej úrovni a mohla by som pokračovať

veselo_neveselo
27. aug 2026
@anonym_autor

Teraz sme trochu zošli z cesty. Nehovorím o vizáži, o plastikách a výzore. Hovorím o celkovej vitalite. Ani môj otec, ani moja mama nerobili manuálne. Otec bol VŠ profesor, docent, mama bola lekárka. Obaja žijú veľmi aktívne, turistika, hory, more, plávanie, záhradka. Obaja sú relatívne zdraví - srdce poslúcha, žiadne onko ochorenie. Ale kĺby si idú svoje, napriek tomu, že berú rôzne doplnky, že sa aktívne hýbu. Ak postavíte veľa seba Cher v 80tke, čo odspieva celý koncert a tancuje na pódiu a moju mamu, vidíme tam jasný rozdiel v pohybe tela. A teraz vôbec nehovorím o výzore ešte raz. Ale o vitalite.

@anonym_autor ked porovnavas Cher, tak ona urcite denne cvici v posilke 🙂 Ako vsetky holywoodske hviezdy. Denne, cielene.

To nemozes porovnavat s obcasnou tutistikou, morom, plavanim, ona cely zivot drela v posilovni. Ta strata svalov a pruznosti idu ako prve, a nie, take "bezne" cvicenie nestaci na udrzanie stavu. Musia behat, skakat, strecing, jogu, zdvihat tazke bremena, cielene budovat svaly. To pomaha aj na kooordinaciu, stabilitu, sebaistotu nielen pri chodzi.

anonym_2cc3d8
27. aug 2026
@2691

@katkazatka inteligentný nie, iba malomestiak pôvodom z dediny...

@2691 Toto je presne ten geniálny názor, keď sa za pracu považuje len tá fyzická, najlepšie, ak sa pri nej poriadne upotis. Taky malomestiak z dediny, sediaci niekde v kancli..no fuj, darmozrac jeden

simca06022011
27. aug 2026
@anonym_autor

Teraz sme trochu zošli z cesty. Nehovorím o vizáži, o plastikách a výzore. Hovorím o celkovej vitalite. Ani môj otec, ani moja mama nerobili manuálne. Otec bol VŠ profesor, docent, mama bola lekárka. Obaja žijú veľmi aktívne, turistika, hory, more, plávanie, záhradka. Obaja sú relatívne zdraví - srdce poslúcha, žiadne onko ochorenie. Ale kĺby si idú svoje, napriek tomu, že berú rôzne doplnky, že sa aktívne hýbu. Ak postavíte veľa seba Cher v 80tke, čo odspieva celý koncert a tancuje na pódiu a moju mamu, vidíme tam jasný rozdiel v pohybe tela. A teraz vôbec nehovorím o výzore ešte raz. Ale o vitalite.

@anonym_autor no ale pozor, klby su trosku aj ina vec, napr genticka, niekto ich ma znicene skor a iny neskor. Svaly tu maju svoju ulohu, malokto pred 20-30-40r travil dni v posilnovni. O tom, ze realne nevies ci ma nema nejaka celebrita problem s klbami ani nehovorim, pri dnesnych liekoch, operaciach, mozu mat davno kopy zakrokov, mozu byt aj denne na tbl a nevieme o tom a aktivita? ty vidis to co ukazu, ale unava a pod veci, idu aj pri nich...
Plavanie a zahradka s tym nic neurobi. Co robil kto pred 60r je tiez uplne mimo.. kopa ludi cvicila na spratakiadach... kopa z nich uz dnes nezije alebo v 60tke menili klb, po 40tke ich boleli chrbty, alebo neskor pribrali.. . Tiez som cvicila, gymnastiku robila cele detstvo a mam 40 a boli ma cely clovek.. proste to s tym ABSOLUTNE nic nema co kto kedy robil v mladosti. Svalova hmota a vsetko ubuda neskor, rekreacne nestaci bohuzial na to aby cloveka v 80tke nebolelo nieco. Vela veci je proste danych, ale cas neoklames. Celebrity sa aj preznetuju zdravo a pekne, ale tiez su to ludia, boli ich kadeco, nevladzu, tiez hocikedy spia = ale to sa na sietach malokedy dozvies.