Ktorá vysoká škola je najmenej náročná?
Ahojte, nechcem ziadnu prestiznu VŠ, staci mi taká, kde ma nebudu do nicoho moc "tlacit", ak viete co myslim. Svoje nA kAzDeJ vYsOkEj MaS tOhO vElA si nechajte pre seba...Ak poznate nejaku kde to je "volnejsie" sem s tym!
Nájdi si akú školu študovala Beňová. Vraj ju tam videli študenti preberať si diplom. Ale na žiadnej hodine ani skúške ju nikto nikdy nevidel.
@iwesska pre boha ziveho len to nie - dalsi rychlokvasny ucitel, ktoremu decka pezu na nervy a chodi do roboty len preto aby sa nepovedalo 😧
Chod prosim studovat tu filozofiu. S VS biednej kvality sa nakoniec tiez moc neuplatnis, mnohi zamestnavatelia uz urcite VS neberu vazne. Ked budes mat poriadnu VS, ktora ta bude bavit, na ktorej si aj nieco odmakas a zarozmyslas si, tak sa uplatnis, o tom nepochybuj. A tiez budes mat aj celkovo lepsi pocit.
som na internete asi 25 rokov a je také nepísané pravidlo, že na neformálnych fórach sa tyká!
ty myslíš teraz školu alebo odbor? ja si myslím že socialna práca nebude bohvieako ťažká
poznám len jednu takú: Vysoká škola života, úplne pre teba.
veď si vygúgli kde berú bez prijímačiek a vyskúšaj.
Podla toho,,co ta naozaj bavi ...ak praca s ludmi, tak socialna praca, pravo....ved ak ta naozaj nieco bavi,,tak to bude pre teba malina.
Nevyberal podla toho co sa.zda.byt lahke. Napr. Folozofia....niekto povie, ze rozpravky, no pre mna osobne makacka.....
Mam za sebou vs v dennej aj externej forme. V b. Bystrici.
Nerobili rozdiely medzi externymi a dennymi studentami.
Socialnu pracu v TT spravili snad vsetci, moc velky mozok asi netreba, ak Ti to moc na gymli nejde, tak tuto isto spravis, ale nasledne su vsetci zamestnani v Peugeote a VW, lebo fakt sa s tym odborom nalokto uplatni a ani v tych automibilkach ich potom nechcu moc brat, musia im dat vyssi plat, ako obycajnym stredoskolakom s mat., ale tak, ked je malo ludi, vezmu aj ich. Tak lepsie v podstate bez takej nijakej VS, aspon rychlejsie robotu najdes. Teda, ak to nie je o tom, aby si este nemusela par rokov pracovat a zivili Ta rodicia, v tom pripade je to skola vhodna pre Teba.
@prasiatko30 Vsak na VS by ucila,kde na ZS sa uci filozofia? 😁
Môj synček Vilko chodi na hlohovecky harvard❤️🥰 odporucam😍😍😍😍😍😍
tak u nas chodia vseci co to beru tak ze len mat na socialnu pracu.. ale neviem no .. apropo robim v statnej sprave mam vystudovanu technicku skolu a pre mna nebola narocna ale vela studentov nepreslo ( viac ako 95 percent mojich spoluziakov malo pocit ze to bola naozaj tazka skola :D).. zavisi aj od toho na co si nadana co ti ide to chod studovat a nebudes mat problem s tym ze co od teba vyzaduju lebo aj menej vyzadujuca skola ak sa ucis to co ta nebavi a nezaujima a nemas na to talent sa ti moze zdat tazka
Mna udivuje, ze vacsine pride akceptovatelnejsie aby mlada studovala len preto aby bola na nejakej kvazi univerzite aj ked ju to vobec nezaujima a v podstate je to strata casu a penazi, na miesto toho aby si urobila mozno nieco kratsie a praktickejsie, co by jej pomohlo sa umiestnit na pracovnom trhu. Naozaj je najdolezitejsie mat akykolvek univerzitny diplom?? Naozaj jej to pomoze v buducom zivote a hladani roboty??
A prečo je pre teba nutné mať vysokú školu? Či už budeš mať len gympel alebo navyše nejakú pochybnú vš, je už ozaj jedno. Radšej si za tie roky, čo prerobíš na vš zarábaj.
@prasiatko30 presne, kopec vysokoškolákov končí aj tak niekde v Kauflande alebo za pásom, pretože pre nich nie je miesto na trhu.
Keď budú mať všetci pracujúci ľudia VŠ, všetci budú manažéri a sedieť v kancli?
Nechapem tie utocne komentare na autorku. Ma zaujem vystudovat vysoku skolu, pytala sa na najlahsiu, nikto z nas netusi, ci chce popri tom pracovat alebo nema na to mozgove zavity alebo preco. Uz tu na nu kydate a utocite.
Ved za chvilu sa bez vs nebude dat zamestnat ani ako upratovacka. Bud jej poradte a ked nemate co k veci, nepiste.
Ja som studovala externe, cize som si platila za semester, na moju vs by tu napisali, ze je odpad, ale ja som ju potrebovala len kvoli titulu, aby som mohla postupit v zamestnani v sukromnej sfere (nie statna sprava) a splnila som si sen, ze som si vystudovala pravo. Ked sa obzriem spat, cudujem sa ako som to popri praci dala, nebola to najlahsia skola pre niekoho, kto chce mat Acka a byt perfektny a aj tak ju tu hejtuju prispievatelky.
Na moju poziciu by nikto neriesil aku mam skolu, mam kopec praxe, IQ a vedomosti. Cize mozes studovat hocico, ak sa dovzdelavas v odbore, v ktorom chces robit karieru
@canany vsak to je to, ze ty si si dorobila vs externe, lebo si mala zaujem a zaroven si chcela a robila si. Problem v tychto kvazi studentoch je to, ze chcu byt zapisani na vs aby sa nepovedalo a jejedno co tto je - tak uz vidis robit verejny prieskum na fore aby za mna rozhodli co budem studovat ako pripravu na moj buduci zivot🤦🏽♀️to uz je len znak o zivom zaujme o to co bude robit. Potrebuje len nejaku zasivaren na dalsie 4 roky a jej absolutne fuk co to bude - samozrejme kdesanebude musiet pretrhnut a ak ju nechaju prejst cez rocnky lem za to, ze zaplati skolne tak super. Podla toho co pise, si myslim, ze pokial bude na vyske tak fotrik budeplatit vyzivne a treba ist na vs - inak tomu nerozumiem
Ak ti šla matika tak UKF Nitra aplikovaná informatika. Za mna to po gymnáziu bola krása. Pár hodín super prednášky všetko zaujímavé načrtnuté rôzne smery a spolužiaci popri tom firmy stihli budovať 🙂
Lahka je skola ktora cloveka bavi
@canany ale prosim, netreba preháňať. Upratovačka určite vysokú školu nepotrebuje. Dá sa nájsť práca, pripadne rozbehnúť podnikanie aj bez vysokej školy. Ta ma za účel posunúť vedomostnú úroveň študenta oveľa vyššie, získať poprípade aj praktické zručnosti a dosiahnuť "vysoky level" poznatkov v rámci problematiky ktorú študujem. Ak niekoho nebaví učenie , resp. nemá odhodlanie obetovať veľkú časť svojho času a úsilia zo začiatku, tak na čo pôjde na vysokú školu. Tiež som si dorabala vysokú školu pri deťoch externe a poviem na rovinu, že to malo úplne iný rozmer keď to bolo s odstupom času od strednej školy. Vážila som si viac všetky vedomosti, na prednášky som chodila s nadšením, na skúšky som sa neučila za trest ale pre mňa to bola forma oddychu, keď som mohla čítať a vzdelávať sa. Stretla som sa viackrát s prístupom, že človeka to nebavilo, pred skúškami v pokročilých ročníkoch nevedel základné delenie, charakteristiky, nevedel vysvetliť základné pojmy. Ale prešiel, lebo mal ťahak a veľmi veľa šťastia pro skúškovom. A na co mu bola ta škola? Neposunul sa vedomostne za to dlhé obdobie nikam. Ale ma titul, to je základ. Hanba dnešnej doby. Ľudia sú zvyknutí čítať len fb,iné sociálne siete a potom to tak vyzerá v každej sfére.
Ako vôbec nerozumiem prečo autorku urážate, nepísala že či chce popri štúdiu pracovať netušíte či ma rodinu deti….a áno sú aj ľahšie a ťažšie odbory.Ja som vyštudovala pravo ale mám len Bc. (exterene).Ono keď máš titul občas ta to posunie hlavne vo verejnej správe,zariadenie pre seniorov,ak teda rozmýšľalaš nad sociálnou prácou.Moj manžel tam pracuje ako opatrovateľ a ľudia ako vedúca oddelenia a pani na sociálnom majú tuto školu.
@zuzi_747 potom za 10-20 rokov mozeme otvorit tuto temu, co clovek dosiahne s tym, ze ma VS a nema.
Co sa tyka vedomosti, ano ja si velmi vazim, co som sa tam naucila, aj ked sladkovicovo ma vacsina na MK za podradnu skolu. Chodila som aj na ekonomicku po strednej, ale to bolo take, ze musim a nevedela som sa nejako prisposobit tomu.
Mam to aj s detmi tak, musia sa ucit, musia pocitat, robit DU a nechcu, vsetko neguju, lebo MUSIA. Ine je ked clovek chce, aj im vysvetlujem, ze ked sa budu ucit uz teraz, mozu si potom vyberat VS, zamestnanjr, maju viac moznosti,ale nepocuvaju. Musia si tym prejst, aj my by sme sa rady vratili do minulostiy s tymi skusenostami co mame teraz 😀 a robili veci inak. Aspon ja urcite, dbes maju take moznosti mladi, len su lenivi a cakaju, ze vsetko im padne z neba
@mima172 Tak na mužovej univerzite bol aj denný študent aj externista na tom tak isto.A to im povedali hneď na začiatku.
@medda_beda Jasné, ved ja netvrdím, že je to tak všade. Reálne sa všade tvrdí, že sa nerobia rozdiely ale realita je často x celkom niekde inde.
Ak sa chceš uplatniť, ako píšeš, nekvalitnou a smiešnou školou sa akurát vylúčiš už v procese zaslania zivotopisu. Byť na mieste potenciálneho zamestnávateľa, dávam bokom životopisy ľudí so školami, ktoré tu už boli spomínané. Studuj to, co ťa baví, čo si vieš predstaviť, že budeš robiť v budúcom povolaní. Ak na to nemáš, tak aj to je v poriadku, vieš slušne vyžiť aj bez vysokej školy. Nemusí mať každý výšku. Nech sa urazí, kto chce, v živote by som sa nepriznala za Bezpečnostný manažment, Sládkovičovo, DTI - tá škola vlastne ani názvom školou nie je, volajú sa technologický inštitút, či technologická inštitúcia, žiadna univerzita. Niet seriózneho zamestnávateľa, ktorý by nad týmto nedvíhal pobavene obočie. Keď máš miesto napr. v štátnej správe isté a potrebuješ to iba na vylepšenie tabuľkového platu, tak beriem späť.
@mima172 u nás je napr realita taká, že denni všetko preberajú pekne podrobné na seminároch, všetko si vyskúšajú, na všetko dostanú odpovede, majú čas a priestor sa pýtať. My dostaneme informačné listy, literatúru, podmienky pre ukončenie ( väčšinou seminárka, test a niekde ešte po Tom aj ústna skúška 😂l a potom sa snažia za dokopy za celý semester za 6 hodín nás "učiť", respektíve prvú sobotu nám niečo vysvetlia, ďalšiu sobotu máme prezentácie seminárok a ďalší termín je už skúška. Vôbec nám nedávajú 5 termínov, často nám povedia že Max tri a do toho sa musíme vojsť aj s opravnymi....tento semester nás nahnali všetko odovzdať a naplánovať skúšky tak, že sme z 90% ľudí mali 13.5 poslednú skúšku. Denným vtedy ešte len začalo skúškové. Čiže za mňa externí- oveľa menej času na učenie (a teraz nerátam že máme aj rodiny, deti a prácu), vkuse kvôli všetkému brať dovolenku 😂, takmer žiaden priestor na otázky, brutál samostudium....a ešte si za to aj platíme. Mám spolužiačky ktoré sa rozčuľujú systémom, že "tak do pi** tu do mnou jednajú jak s 18r deckom, ja som dospelá žena a platím si za to" ....ale úprimne väčšine vyučujúcich je to jedno. Nás začalo 24, už je nás 18 . Proste to že si človek platí neznamená že má niečo ľahšie. Takto spätne si hovorím že na prvej dennej VŠ som si vôbec nevazila ten čas, slobodu a priestor na učenie sa. Teraz na externom som pravidelne na prášky každé skúškové

Ak si myslis,ze vdaka "nejakej" VS a 3 pismenkam pred menom budes zarabat nadstandardne,tak sa vrat nohami na zem. Lahke skoly maju taku uplatnitelnost,ako mas teraz z gymnazia.
A co ti brani tu filozofiu vystudovat a ist ucit?