icon

Musia profesori akceptovať akademický titul?

1. mar 2025

Dievčence ak mám titul PhDr. a študujem na univerzite mali by profesori akceptovať titul? Je bežné aby Vás oslovovali menom a keď si napíšete dopredu aj titul škrtajú Vám ho?

krasneleto
1. mar 2025

@gelifil prosim ta, vies si pozriet prvy riadok slavneho linku? kto je profesor? vies si dohladat, kto udeluje titul a ako sa nadobuda? vies... tak asi tolko k tebe... nazyvaj ty profesora aj pani upratovacku , ak to tak citis, a kludne aj ucitelku na ZS... faktu, ze je to nespravne oznacenie, nakolko tento clovek nema tento titul, sa nevyhnes...

gelifil
1. mar 2025

@krasneleto ty si aka zavadzajuca?...mas tam uvedene dva vyznamy slova a kzes mi pozriet si ten prvy...ten druhy neakceptujes , lebo sa ti nepaci.....ake vtipne, ze slavny link😅😅😅

krasneleto
1. mar 2025

@gelifil ako je druhy vyznam v kontexte udelovania titulu profesor? v ziadnom

gelifil
1. mar 2025

@krasneleto uplne mimo misu....

krasneleto
1. mar 2025

@gelifil mimo misu si ty a kompletne, lebo nedokazes pochopit, ze profesor je titul... a nie halabala pracovny nazov, a je mi srdecne jedno aky slovnik neaktualizovany od 2003 roku to uvadza...

slovakboy
1. mar 2025

Škrtanie titulu na univerzite v žiadnom prípade! To by si nesmel dovoliť nikto ani mimo akademickej pôdy. Na akademickej pôde je titul niečo ako hodnosť medzi vojakmi. Keď ti to niekto škrtne asertívne požiadaj aby ti to tam dotyčný napísal. Nie ty, ale on. A neodíde od neho kým to pred tvojimi očami neurobí. Buď zlá nemusíš kričať ale dôrazne požiadaj žiadne prosenie. Ty chceš a žiadaš na čo máš právo. Nesnaž sa vyjsť s týmito ľudmi za dobre. A hoci si budú šuškať, v skutočnosti získaš rešpekt. Sťažuj sa hovor o tom. Kto si dovoľuje spochybňovať titul vydaný na univerzite? Podvodníkom a hlupakom ako je Danko neodobrali titul, tak tebe, ktorá si len rozširuješ štúdium nemá nikto právo znevažovať výsledok tvojej prace a snaženia.

gelifil
1. mar 2025

@krasneleto kazdy inteligentny sudny clovek rozdiel medzi vyznamami chape, ale ani tvojantipatia nic nezmeni na tom, ze v jazyku funguju oba vyznamy...tu vobec nebola otazka o udelovani titulu prof. pred menom

gelifil
1. mar 2025

@krasneleto ty budes asi z tych jesitnejsich titulovanych, vsak?😉

btus
1. mar 2025

@petracandle doktorantov sme neoslovovali profesor. Tí boli inžinieri. Ale vlastne áno, docent bol pán docent. Keď ja som študovala dávnejšie . Pardón. Zmažem príspevok.

btus
1. mar 2025

@petracandle a neštudovala som na pseudo škole ale na Žilinskej univerzite.

krasneleto
1. mar 2025

@gelifil absolutne mimo si.. ja titul nepoužívam, nevyžadujem. píšem iba v tlačivách, kde je nutné uviesť... a na strednej aj vysokej skole som neprofesorov nazyvala profesormi... mozes pokojne spat... to , ze ma slovo dva a viac vyznamov nemení nič na tom, že nie som povinná neprofesora oslovovať profesorom, pretože nim nie je... to je celé

ankare
1. mar 2025

@btus Doktorand, nie doktorant.

andreakotesova
1. mar 2025

@krasneleto u nás na univerzite sa učitelia oslovujú podľa titulu. Docentovi predsa nepovieš pan profesor...

luliu
1. mar 2025

Nerozumiem kde ti ho kto skrta. Akože píšeš písomku - podpises sa s titulom a ona ti ho skrtne? Lebo naozaj nechápem a neverím ti, že ti ho niekto skrtne, že by sa pousmial to áno, ale škrtať?

gelifil
1. mar 2025

@krasneleto ano, a to si si nevedela zistt, aky ma tvoj vyucujuci titul? takze chybu si robila ty....ja som ta nikde neosocovala, aka si....napisala som ,,mimo misu" (pises)...ale ocividne mas problem aj s citatelskou gramotnostou.koncim.

krasneleto
1. mar 2025

@andreakotesova ako vidis, podla prispevku , mozne je vsetko

krasneleto
1. mar 2025

@gelifil nehnevaj sa, ale v rokoch, ked ja som bola na strednej skole sa velmi nenosilo ucitelovi vysvetlovat, ze nie je profesor a nie som povinna ho tak nazyvat... a nie, vtedy som si taketo veci nezistovala, dufam ze mi to prepacis...napisala som ze si absolutne mimo, citaj svoje prispevky, bola to reakcia na tu moju udajnu titulovu jesitnost... a vdaka za tvoj cas, mne rozum vstepovat netreba. a k citatelskej gramotnosti sa vyjadrovat nebudem, kedze si sama doteraz nepochopila, co pisem

andreakotesova
1. mar 2025

@krasneleto inak môj manžel je UČITEĽ (s funkčným miestom profesora) na vysokej škole s titulom prof. 😁 a na SŠ sú profesori s titulom Mgr... 😅

bielasovicka
1. mar 2025

Autorka, ty musíš mat veľmi ťažký život. A ešte ťažší majú ľudia okolo teba 🫣

krasneleto
1. mar 2025

@andreakotesova viem, moj priatel je Mgr, ale oslovuju ho aj pan ucitel, aj pan profesor.. ale nevyzaduje svojvolne

bielasovicka
1. mar 2025

Jaaaj pardon, za oslovenie "autorka"

krasneleto
1. mar 2025

@bielasovicka preco si hned vysmesna... ako ked raz titul mam a pisem si ho, tak mi ho nikto nebude skrtat, to kde sme?

patus_2
1. mar 2025

Popravde si myslím, že ty nebudeš žiadna doktorka a ani na VŠ si ešte nechodila. Som momentálne na tretej Vš a ani na jednej si nikto nikdy nedovolil študentom tykať a škrtať už existujúce akademické tituly. A profesorka s titulom menším od teba, to radšej nekomentujem. Si ešte na strednej, však, tam máte "profesorov"?

kiki68
1. mar 2025

Mas titul, tak na akademickej pode ho mas pouzivat. To je nejaka etiketa predsa.

kiki68
1. mar 2025

@krasneleto na VS musia Magister, rovnako ako by museli mna titulom. Moze to byt divne, Ale je to etiketa VS

bielasovicka
1. mar 2025

@krasneleto to není výsmech. Len jej neverím.

autor
1. mar 2025

Podpísala som sa do jedného dokumentu a docentka mi ho preskrtla a robí to stále tak zvažujem im zrušiť zmluvu

@bielasovicka čo tým chces povedať? Takže potom nerešpektuje ani ľudí s titulom MUDr.

andreakotesova
1. mar 2025

@autorka Titul MUDr. získaš po 6-rocnom štúdiu na medicine, kdezto titul PhDr. získaš max. do roka od začiatku rig.konania napísaním rigoróznej práce a urobenim skúšok. Je to len taký titul "naviac"... taka "nadstavba" Mgr. titulu.

eff007
1. mar 2025

No a mne magisterke - ucitelke na 8rocnom gymnaziu deti tykali a volali ma menom. Samozrejme boli mladsi, mali od 12 rokov. A tu som. Nechapem toto.
To bol urcite strasne dolezity dokument, kde ho skrtli... Prezencka?

koniarova
1. mar 2025

Neporovnávala by som titul MUDr. a PhDr..To je ako.... Ani neviem napísať. 😂