icon

52-ročná Beňová je tehotná... ☹️

13. júl 2020

Podľa mňa je to obrovská nezodpovednosť nielen matky, ale aj toho lekára, ktorý jej to umožnil. Myslela som si, že už Sklenaříková v 46 rokoch je strop, potom ale prišla Judínyova v 49 a teraz Beňová v 52 rokoch. Naozaj si tieto “celebrity” myslia, že oklamú prírodu? Trápi ma to kvôli tomu, že potom si aj normálna žena povie, že bude mať dieťa v geriatrickom veku, ale sa to už nebude dať. Lebo toto je čisto vypiplané na peniazoch.

cinda555
Odpoveď bola odstránená
delphineta
14. júl 2020

Maš riadne komplexy teda len neviem z čoho,nič Ťa do toho nie je,ktovie čo si Ty zač a aku špinu musiš riešiť vo svojom živote.Už len že si tuto temu založila ako anonym svedčí o Tebe-hanbiš sa sama za seba ale spoza anonyma dokážeš nať posmešne a jedovate reči

miriam11
Odpoveď bola odstránená
stanzi
14. júl 2020

X rokov sa prizivuje v Bruseli...? Ake jednoduche, tak preco sa tak neprizivujes aj ty, mila zakladatelka? 🙂

lucka_ke
14. júl 2020

och toľko zbytočných príspevkov, pani je v 6. mesiaci, dieťatko sa narodí či sa to niekomu páči alebo nie

delphineta
14. júl 2020

@stanzi presne tak,to je závisť

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
selu11
14. júl 2020

Keby sa každý staral sám o seba bolo by o každého postarané.

ukulela
14. júl 2020

Aký rozdiel? Okrem zdravotného rizika pri pôrode je to rodič ako rodič .... mám aj otec.

katarinaina
14. júl 2020

vôbec nechápem čo ťa to trápi... asi nemáš čo napráci...

lucy2712
14. júl 2020

Presne kvôli ľuďom ako si Ty, je na svete len zle a čoraz horšie. Ty sa máš starať o seba a nie o druhých. Predstav si, že aj staršie otehotneli a porodili, čo to vôbec riešiš? Takým ako si Ty by som dala po papuli.

katarinaina
14. júl 2020

a prečo si ľudia čo sa im nedarí mať vlastné deti neadoptujú???

bambuliii
14. júl 2020

Dopraj, bude Ti dopriaté 🙂

cinda555
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
14. júl 2020

@katarinaina pretoze.nie kazdy vie cudzie dieta prijat za svoje. Ja by som sintoez neadoptovala. Bud vlastne alebo ziadne.

oli18
14. júl 2020

@0silvia0 tak Beňová už chvíľu nie je prirodzená, ale už urobená.

meluela
14. júl 2020

Benova je krava co je mozno este prilis malo vulgarne slovo, hanbim sa za nu ze reprezentuje nasu krajinu v eu a aj za to je ze to jedna z mala zien v politike - a to pisem kvoli jej dlhodobej politickej angazovanosti v strane smer napriek vsetkym svinstvam ktore sa diali a pre jej osobne styky s pochybnymi ludmi (vid chatova fotka s kocnerom, manzelstvo s flasikom etc.). Ale to, ze je tehotna je cisto jej vec a zelam jej aj babatku vela zdravia. Ak si sa chcela bavit na temu ci je eticke aby sa matkami mohli stat zeny dlho po menopauze, to je na inu debatu.

ktochytavzite
14. júl 2020

no taka Beniva este ok lebo ma aj statsie dieta,cize rodila aj v normalnom veku,ja skor nevhaoem zeny ako Adriana Sklenarikova kt kvoli kariere si nechcu robit deti cakaju a otm ked uz su v orechode sa spamataju a idu na umele ,takym by som ako lekar ziadne umele nerobila,skratka ked zena moze otehotniet orirodzene aj v 50 ok ale nasilu cez petriho mysky je to chore.

ukulela
14. júl 2020

@meluela ok, ale tu vieš, či je Beňová dlho po menopauze?

nini1010
14. júl 2020

Kedysi zeny rodili od 15-17 rokov az do skoncenia plodnosti a kto sa nad tym pozastavoval?Nebola antikoncepcia tak rodili kym sexualne zili.Nechapem tieto zenske co ohovaraju druhych do ktorych ich nic nie je.Z nejakeho dovodu to priroda nastavila tak,ze je zena plodna aj v 52 rokoch,nielen do 30-tky.Jedna zdrava zabezpecena zena tuziaca po dietati otehotnie a niekto si mysli ze ma pravo to sudit!Boze slepice jedny.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
ckatka
14. júl 2020

@katarinaina prečo neadoptuju?
1. Lebo nie každý má gule na to vychovávať cudzie dieťa
2. Lebo detské domovy sú plné detí...ale väčšina z nich je zaostala, postihnutá, alebo majú nejakú vadu, na ktorú si potenciálni budúci rodičia netrufnu....
3. Lebo na zdravé biele bábätko sa čaká aj 5 a viac rokov...
4. lebo to nie je také jednoduché...nám to trvalo niekoľko rokov a x krát sme to skoro vzdali v priebehu procesu, pretože...to je dlhý príbeh...ale bojovať so socialkou...súdmi...domovom...

Podarilo sa nám to...A dnes neľutujem. Ale boli chvíle...priznávam...keď som to lutovala a chcela vrátiť čas. Dnes už sa za to nehanbím...viem ze to bola len fáza...

To.len aby ste vedeli, ako je to s adopciou. Nie každý sa na to cíti...A najmä chlapi máloktorí sú s tým stotozneni...A keď to nechcu obaja...nemá to zmysel.
Nesudme nikoho...nevieme akú cestu prešiel.
Ja každej jednej mamičke prajem zdravé babo...A každému babu zdravých milujúcich rodičov. Nie je to naša vec. Keby šla na potrat...zlyncuje ju pol republiky. Takto dala šancu na život...nech už to dieťa vzniklo akokoľvek. Je to fakt len a len ich vec...

nyusika
14. júl 2020

@meluela po menopauze nie je, keďže dieťa počala

meluela
14. júl 2020

@ukulela neviem a je mi to jedno. nech hlavne to babatko sa narodi zdrave a nech mu je dobrou mamou, napriek tomu co je zac

0silvia0
14. júl 2020

@nini1010 podla rozpravania mojej svagrinej to vraj fungovalo tak, ze zeny jednoducho ustopli svoj sexualny zivot a chlapom uz viac nedali, lebo nechceli zazit "ostudu", cize tehotenstvo po 40+.
Zene, ktorej sa pritrafilo tehotenstvo vo vyssom veku sa ostatne slepice smiali (ano, slepice boli, su a budu) v style, ci nemaju ine na robote ako sa po sebe taki stari liepat. Sexualita sa brala inak ako teraz, bola tabuizovana. Mojho muza ako 7. v poradi porodila mama ako 42-rocna v porodnici (ostatne deti rodila doma) a ked ju priviezla sanitka domov, dala sa vysadit o ulicu dalej, lebo nechcela, aby ju susedky videli s babom na rukach a klebetili, lebo sak hanba, stara sexuje....
Koniec historickeho okienka.

meluela
14. júl 2020

@nyusika so zmrazenymi vajickami alebo s darcovskymi sa da spravit ivf aj zene po menopause

nyusika
14. júl 2020

@meluela a ty s ňou chodíš na kávu ??

meluela
14. júl 2020

@nyusika to sa rozpravas so mnou?
Pisala som len:
1. Ze je to ****. Na to staci citat seriozne noviny.
2. Napriek tomu je mi jedno, ci je alebo neni nehotna a prajem jej v tomto ohlade vsetko dobre a vela stastia v zivote.
3. Fakt netusim ci je alebo neni po menopauze a ani som ziadnu uvahu o jej vajecnikoch nedavala. Pisala som ze ak chce niekto debatovat na tuto temu, tak nie o maternici Benovej ale radsej vo vseobecnej rovine o etickych problemoch IVF vo vyssom veku.
4. Vyjadrenie o IVF po menopauze sa vztahuje na to, ci je to medicinsky mozne. Ano, je. Cize z toho ze Benova pocala nevieme usudit ci je alebo neni po menopauze (ak by nas to predsalen trapilo). Nevieme to usudit preto, lebo otehotnenie je mozne pomocou IVF aj u zien po menopauze.
Este nieco nejasne?

katarinaina
15. júl 2020

@kvetinka75 a potom sú títo rodičia na pochode za život

katarinaina
15. júl 2020

@ckatka nikoho nesúdim a obdivujem rodičov ktorí to dokázali ale tiež pravda aj to že spoločnosť sa často stavia v adoptívnym rodičom chrbtom.