9 utorkov svätej Marty
Prajem pekný večer. Verím, že môj príspevok nebude nikoho obťažovať. Dnes sa Vás totiž nechcem na nič opýtať, len mám veľmi silnú potrebu napísať také osobné svedectvo.
Pred niekoľkými týždňami som náhodne narazila na tzv. modlitbu Deväť utorkov svätej Marty, ktorá dáva prísľub, že skôr ako uplynie deväť týždňov dostaneme to, o čo v modlitbe vrúcne prosíme 🙏
Uverila som, pravidelne som sa modlila a moja prosba bola naozaj vypočutá🙏Nebudem konkretizovať, ale to čo bolo z môjho pohľadu ešte včera nemožné, sa dnes podarilo.
Som veľmi šťastná a zároveň vďačná, a preto sa chcem s touto modlitbou, ktorá je pre mňa zázrakom, podeliť aj s Vami. Možno niekto z Vás prechádza ťažkým obdobím, alebo ho niečo trápi, tak sa môže obrátiť na sv. Martu🙂
Ešte raz prajem všetkým pekný večer!
@darinkaninka Proto mě a Lenku označuješ a píšeš v množném čísle. Jasně. Alespoň neklam. Vzpomínáš Ježíše a úmyslně klameš a ještě obviňuješ, že já rýpu. To je tedy úcta. Nemám slov. Ne, opravdu se nejedná o chytání za slovíčka a pro příště si ujasni, co o kom píšeš.
Taka pekna tema a samozrejme niekto musi mat svoju pravdu a IBA svoju. Poznam ateistov poznam krestanov a aj svedkov Jehovovych v robote a cuduj sa svet zijeme "v mieri". Tzn ze ja respektujem ich a oni respektuju mna.
@darinkaninka
Keby si nás neoznacovala tak tu zbytočnú diskusiu nepredlzujes.
@bmuller Prezehnanie sa nie je modlitba. A to je úplne iná problematika (dogma trojice z 3.stor, litra bola prijatá hlasovaním biskupov na Nicejskom koncile - mnohí boli proti..ale to je skutočne už zase iná téma). A nie, nemáme sa modliť k prorokom, ani k Mesiasovi. Môžeš v modlitbe použiť "prosim tá o to a hento Bože, v mene Ježiša Krista" (tým poukazujes do ktorej skupiny nasledovníkov ktorého z božích poslov patris).
Rovnako tak mohli ľudia Abraháma prosit Boha "prosím ťa Bože o hento a tamto, v mene tvojho podľa Abraháma",, a iné. No nemodlí sa a neprosí sa k ľuďom.
Končím v diskusii. Idem robiť niečo užitočné. 😀😀 Majte sa. 🙂🙂
@dahliaa nie si Boh 😉 a jasne som napísala, že je to priam detinské vylozenie. My ľudia vieme pomenovať len to, čo naše schopnosti obsiahnu, s čím máme skúsenosť. Preto si podla príbehov vyselektujeme a pripisujeme Bohu ľudské vlastnosti. Preto v Starom zákone je Boh popísaný často ako žiarlivý, trestajuci,... v Novom milujúci, odpustajuci,... Samozrejme, Boh je pre naše obmedzené schopnosti vo svojej komplexnosti nepochopiteľný a nepoznatelny.
@lenkakravcova Lenka, a ako sa vyrovnávaš s faktom, že v Biblii nie je o tom vašom prorokovi ani zmienka. Biblia bola daná Židom ako vyvolenému národu. Všetci proroci boli Židia, aj Ježiš ako Mesiáš a Syn Boží bol Žid. Jeho narodením, smrťou a zmŕtvychvstaním sa naplnili predpovede prorokov. On bol očakávaný a prišiel. Ale vášho "proroka" nikto v Biblii neočakával, niekde nie je o ňom ani zmienka. A ešte k tomu pohan, veď proroci boli všetci z vyvolenného národa.
@lenkakravcova a čo ak si ja myslím, že tá moja viera je a bude nadradená iným? Čo s tým spravíš? 🤔
Chcem sa opýtať, či sa modlitba modlí aj v utorok ráno a večer? Ďakujem za odpoveď
@andrejocka36 v utorok,je jedno o koľkej🙂 stačí iba raz
@stella03 ďakujem. Chcem sa túto modlitbu začať modliť od dnes, tak som nevedela, koľkokrát sa modlí.
@stella03 dobry den. Chcem sa opytat k modlitbe. Mozno to bude zniet ako hlupa itazka, ale ona sa modli s ruzencom a teda ten text 9 utorkov sv. marty plus vsetko, co oatri k ruzencovej modlitbe? Alebo iba ten text z obrazku v tejto postupnosti? Som veriaca, ale nikdy som sa takto velmi vrucne nemodlila, skor tie moje modlitby su rozhovor s Bohom ako s kamaratom, vlastnymi slovami, kedy mu aj dakujem, aj ho prosim, aj sa ho pytam. No zivot prinasa rozne bolestive a tazke momenty a rany :( a chcem tuto modlitbu zaradit do svojho zivota.
@macinko321 dobrý večer, modlitba sa modlí bez ruženca, iba ten text 9 utorkov. Verím, že pomôže 🙏.
@macinko321 presne tak ako píše stella03 🙂 aj ja verím, že modlitba pomôže..modlila som sa ju naozaj od srdca, precitila som ju, aj som si pri nej poplakala a stal sa zázrak. Ja na túto modlitbu nedám dopustiť 🙏 verím, že aj vám pomôže 🙂
@lenkakravcova myslim, ze ked sa modlime k svätym a teda k niekomu inemu ako Bohu, tak v takom zmysle, ze ich prosime, aby oni za nas orodovali u Boha. Takze, ak som.sa modlila napr.k sv. Rite, Marte, tak v zmysle, nech sa za mna prihovara u Boha.
Krasne, mne vsak nepomohlo, modlila som sa aj k sv.Rite a Gerardovi, asi maju so mnou ine umysly.
@valdovalda Asi sa tým len potvrdzuje to, že ťa nepocuju. Lebo sú proste mŕtvi a nie sú Vsepocujuci Boh.
Keď hovoríš k šéfovi tak tiež nejdeš za jeho sekretárkou a nepýtaš ju aby s ním pokecala ona. Bolo by to: a) trápne b) manipulativne z tvojej strany c) v tomto prípade ešte aj hlúpe keďže "šéf" to počuje a vidí ako sa snažíš poza jeho chrbát presviedčať iných (ktorí ťa nepocuju), miesto toho aby si na rovinu povedala jemu co chceš.
@lenkakravcova no ja neviem, nie som dobra a asi ani prava krestanka, neviem ako to ponimaju knazi ak sa bavime o krestanstve a rimskokatolickej cirkvi, ale ty si tiez nejaky "hybrid" vo viere
@lenkakravcova akoze ak sa niekto modli k svatym, neznamena, ze neprosi aj priamo Boha 🙂 lenze umysly Bozie nepozname, tak tazko tvrdit, ze nas Boh (ne)vypocul kvoli "zlej" modlitbe.... a Allah snad vypocuje kazdu prosbu?
@bmuller Lenka psala, že nepocuju ti ,,svatí". - ,,Asi sa tým len potvrdzuje to, že ťa nepocuju. Lebo sú proste mŕtvi a nie sú Vsepocujuci Boh."
Jinak ano, Bůh (Allah) ví o všem.
Korán 64:4 On zná dobře vše, co na nebesích je i na zemi, On zná, co skrýváte i co najevo dáváte. A Bůh dobře ví, co v hrudích vašich se tají.
@dahliaa
@lenkakravcova
Prečo máte potrebu do kresťanskej témy stále písať o alahovi? Mali by ste rešpektovať, že každý má svoju vieru 🤦♀️

@lenkakravcova no ked teda mame prosit Boha priamo, tak to moze byt aj cez Proroka? 😉
Lenka, uvedom si ze, modlitba ci obrady u krestanov zacinaju prezehnanim - V mene Otca i Syna i Ducha Svateho... to tiez (nie) je korektne?