icon

Aká je vaša výška IQ?

15. dec 2025

Pozdravujem vas, mile damy. Obraciam sa na tie z vas, ktore poznaju ... aspon priblizne ... vysku svojho intelektualneho kvocientu a su ochotne podelit sa oň v ramci malej, cisto zvedavej diskusie. Nejde o porovnavanie ega ani o sutaz, skor o snahu nahliadnut na to, ako zeny same vnimaju svoj kognitivny potencial a ci ho povazuju za relevantny v kazdodennom zivote. Zaujima ma tiez, ci podla vas cislo IQ koreluje s praktickou inteligenciou, emocionalnou zrelostou alebo schopnostou robit rozumne rozhodnutia. Budem rad za kultivovane, uprimne odpovede a rozne pohlady na tuto temu.

Strana
z2
elisebah91
Včera o 21:13

Ja neviem aké mám IQ nikdy som si nemerala ale podľa Gallpu mám EQ asi na vyššej úrovni ako väčšina ( vyšla mi tam empatia na 3mieste) IQ a EQ si dve rozdielne veličiny, teda meraju rozdielne veci
Niekto môže mať IQ vysoké a EQ na bude mrazu a naopak.

darinkal
Včera o 21:16
@anonym_2dd0ad

@anonym_badbbc ja som bola normalne v psychologickej ambulancii

@anonym_2dd0ad a okrem toho ? To každý koli tomu ide k psychológom.?

cervenaruza123
Včera o 21:30

@anonym_autor Myslim, ze hodnota IQ moze mat velku prakticku hodnotu v tom, ze IQ odzrkadluje istym sposobom logiku uvazovania. Ludia s vysokym IQ sa napriklad casto citia nepochopeni. Jednoducho uvazuju inak a preto maju pocit, ze nezapadaju do partie uz aj na skole a neskor v praci a tak. Hodnota IQ vie preto podla mna cloveku pomoct pochopit, preco to tak je. Ze nie je chybny, ale ma napriklad iny sposob uvazovania ako vacsina populacie. Takisto podpriemerne IQ moze cloveku ukazat, ze darmo sa bude trapit s logikou, bude to prenho naozaj len trapenie, vacsi vyznam prenho ma rozvijat ine talenty. Kto sam seba dobre pozna a vnutorne skuma, vela veci pochopi sam. Ale hodnota IQ je jedna z veci, ktore cloveku mozu pomoct pochopit viac sam seba.

zuzana76
Včera o 21:37
@darinkal

@darinkal nie, Mensa robieva raz za cas testy, sleduj stranku mensy a tam najdes terminy, ale pocet miest byva obmedzeny, byva to v roznych mestach

gerrwie_girl
Včera o 21:43

Naozaj inteligentný človek musí mať vyvážené IQ a EQ. Podľa mna málokto tu vie svoje IQ. To by sa im asi musel venovat odbornik a otestovat ich. Na internete je neúrekom testov ale niektoré su ťažšie, niektoré ľahšie. Mne vyšlo 141, co samozrejme považujem za blbost 😀. EQ som si nikdy nemorala. Osobne by ma zaujímala výška jedného aj druhého pod dohľadom odborníka.

anonym_2dd0ad
Včera o 21:45
@darinkal

@darinkal ja som bola akoze v manzelske poradni, ako prve sme robili iq testy

anonym_f1518d
Včera o 21:50

Chodila som na jedno z tych "top" gymnazii a pred maturitou vybrali 6 najlepsich z triedy a mna na iq testy, mala som prekvapivo najlepsie vysledky z nas 7 a to bolo 126. Povazujem to za relevantne, na rozdiel od internetovych testov, kde ma kazdy 150+.

anonym_6df65d
Včera o 22:34
@anonym_2dd0ad

@darinkal ja som bola akoze v manzelske poradni, ako prve sme robili iq testy

@anonym_2dd0ad vazne? Ja som myslela, ze to je skor o rozhovoroch, resp. pocuvani. A oni si ta takto rovno na zaciatku preklepnu, ze s kym maju tu cest a ako na teba rozpravat, aby si pochopila? :D to ked niekomu vyjde podpriemerne, ma vobec ten druhy chut s nim este nieco riesit? :D fakt pocujem to prvy raz

anonym_2e9af9
Včera o 23:23

160

anonym_e98dfa
Včera o 23:26

@anonym_autor ja sa pamätám na 129. V škole mi to stále išlo veľmi dobre, matematika aj humanitné smery, na VŠ som už skôr prešla na kreativitu a jazyky. V puberte som bola príliš normálna, žiadne väčšie krízy ani nevhodné rozhodnutia. V osobnom živote som zatiaľ volila vždy dobre, ja mám talent na čítanie ľudí a rozum vie vždy zvíťaziť nad prehnanými emóciami, takže som si nikdy k telu nepustila osoby, ktore by ma neskôr sklamali, ublížili mi a pod. Pracujem denne s ľuďmi a viem si získať ich dôveru, ktorú nikdy nezneužívam, ale používam tak, aby som ich inšpirovala a posúvala ďalej. Mám aj jednu slabosť, a tou je podľa mňa úbohá priestorová orientácia. Dosť mi to prekáža v bežnom živote, ale naučila som sa s tým fungovať. Som tiez veriaca, s čím som dlhé roky bojovala - rozum verzus viera. Zažila som nevysvetliteľný zázrak, vlastne ich bolo viac, a to ma presvedčilo. Za mňa, radšej by som mala o niečo nižšie IQ, ako mať nedostatok sebareflexie, slušnosti alebo sa venovať činnosti, ktorá síce aj vďaka zapojenemu intelektu veľa vynáša, ale na úkor vzťahov, rodiny alebo zdravia. Ale v minulosti som to takto vzdy nevidela😊

unbeholfen
Včera o 23:47

Ja mám takú knihu že IQ testy, a tam sú úlohy aj časový limit na ne. Je to na kapitoly ze IQ test, EQ test, a zručnostný test. A ten časový limit ma dosť odradil lebo vedel by som vyriešiť ten príklad ale v klude bez časového limitu. Takže kedy je to objektívne? Lebo keď sa chcem zmestiť do časového limitu, tak také čo nechápem hneď na prvý pohlad vynechám, a tým pádom strácam body. Ale ak to robím bez merania času, a mám čas nad tým rozmýšlať, prídem na to. Takže čo sa ráta? Niekto by to nepochopil aj keby sa na to hodinu pozerá. Ja to pochopím ale dlhšie mi to trvá. Takže ak som išiel na časový limit vychádzalo mi 80 lebo som sa ponáhlal. Ak som robil bez času tak som väčsinu úloh vyriešil a hneď vyšlo cez 100. Potom bola EQ časť, to mi velmi išlo, a to bolo lahké tam sa skladali vety, dopĺňali slová a také podobné veci, tam aj cez 130 vyšlo. A to zručnostné som neskúšal.

anonym_4fe71f
Dnes o 05:02

Ja 138, deti boli merané pred školou, nad 140. Ja rozdiel badam, ale nie som špecificky v nejakom odbore viac “nadaná”, skôr vseobecne. Logické myslenie prevláda.

anonym_0720bd
Dnes o 06:03

@anonym_autor IQ a EQ su velmi diametralne odlišné ... ak má niekto vysoké IQ, moze mať velmi, ale príliš nízke EQ....EQ je však pre mna viac ako dolezité, najma v osobnom živote...to sa oklamať nedá...a určite nemusí kolerovať s IQ...može, ...ale EQ je vzácnosť...preto najprv pozerajme EQ, az potom IQ. O charaktere cloveka, o postoji, pocúvaní druhých, a konaní, najprv hovorí EQ, IQ je len pridanou hodnotou! Nie naopak, aj ked je to tak zauživané!

unbeholfen
Dnes o 06:12

Vraj medzi 90-120 je priemer. Väčšina ho má viac.

anonym_161e23
Dnes o 06:26
@anonym_6df65d

@anonym_2dd0ad vazne? Ja som myslela, ze to je skor o rozhovoroch, resp. pocuvani. A oni si ta takto rovno na zaciatku preklepnu, ze s kym maju tu cest a ako na teba rozpravat, aby si pochopila? :D to ked niekomu vyjde podpriemerne, ma vobec ten druhy chut s nim este nieco riesit? :D fakt pocujem to prvy raz

@anonym_6df65d tieto testy patria ku vseobecnej diagnostike osobnosti a vyhodnocuju sa komplexne aj s inymi testami.nie je to tak ze ti idu merat IQ zo zabavy.idu zistovat ci nie je nejaka porucha organicka napriklad a ta ma vplyv samozrejme na tvoje spravanie. Darmo by sa s tebou len tak rozpravali kes nevedia s kym maju docinenia

anett9
Dnes o 08:42

@anonym_autor keď si zoberieme koľko ľudí s AS má vysoko nadpriemerné IQ...tak skôr nekoreluje.

anonym_1f4af9
Dnes o 08:47

82 a teraz sa tu mam cítiť asi velmi zle pri vas všetkých 🫣

nurielka
Dnes o 09:41

dufam, ze tu nikto neberie do uvahy tie testy z internetu..

joannita
Autor odpoveď zmazal
anonym_55c677
Dnes o 10:27

Môj synovec má IQ 160, merané v Mense.

anonym_845b70
Dnes o 10:54

@anonym_autor tiež sa zamýšľam nad tým aký má tento údaj použiteľnosť do života. Na ZŠ som bola priemer, nič moc, ale mala som vela spolužiakov so samými jednotkami a niektorí boli fakt múdri, pamätám si ako som ich obdivovala. Nepamätám sa, že by nám v 80.rokoch niekedy merali túto hodnotu. Potom po dostudovani všetkých stredných a vysokých škôl sa nikto z mojich spolužiakov výrazne nepresadil, všetci vedieme bežný život dnes takmer 50rocnych ľudí. Spolužiačka, ktorá si myslím, že bola úplny top, lebo vyhrávala všetky pytagoriady a súťaže, mala toxického otca, po VS doslova utiekla do Ameriky, a dodnes žije na americkom vidieku doslova pánu Bohu za chrbtom úplne obyčajný rodinný život.

unbeholfen
Dnes o 11:13

To neni o živote, kopa ludí čo prepadávali aj na ZŠ a nedorobili si ani SŠ robia vekslákov, pasákov, prostitútky, dílerov, biletárov, šoférov pre mafiánov, v podsvetí si lepšie zarobia ako niektorí s titulmi. Jeden róm robí úžerníka a patrí medzi najbohatších v ich dedine, druhý róm zase špekuluje s pozemkami a domami, a tiež patrí medzi vplyvnejších v ich dedine… A väčšina z nich nemá ani strednú, a prehav majú horší ako keď ja trapoším tým nasilu akcentom. Tak si tipnite ako by dopadli na IQ teste. Možno by nevypočítali ani tretiacku matematiku, ale kšeftovať s autami, spraviť gádža o lóve, to vedia. A to je aký druh inteligencie že sa jeden čavo ani poriadne vyjadrivať, ale zlato mal, v tom vedel chodiť.

biela_sova
Dnes o 11:25

@anonym_autor Ahoj, mám podľa IQ testov vysoké IG, aj synovi diagnostikovali mimoriadne nadanie. Ovládam 9 jazykov, napriek tomu, že som prírodovedne zameraná aj orientovaná na právo. IQ z mojej skúsenosti nie u každého koreluje s praktickou inteligenciou, emocionalnou zrelostou alebo schopnostou robit rozumne rozhodnutia. U mňa je to tak. Ale, v oblasti, v ktorej dá nevyznám, potrebujem na tie rozhodnutia aj názor odborníkov v tej oblasti. Aj vysvetliť predné, prečo k nemu dospeli. Všeobecne hodnotím mimoriadne nadanie ako male prekliatie. Vidíš medzi riadky v každej situácii a nikdy si nežiješ tak s ľahkosťou bytia ako iní ľudia. Závidím im to.

gerrwie_girl
Dnes o 11:26
@nurielka

dufam, ze tu nikto neberie do uvahy tie testy z internetu..

@nurielka ja sa obávam ze vela žien ich berie do úvahy 😀. Co pozerám tak je tu sama žena s IQ nad 130 😀. Ja som tiez písala ze mi vyšlo 140, ale s kolegom sme to robili a jemu 138. Je to proste blbost. Kadejaké IQ testy na internete sa robia a potom ludia veria ze su vlastne genialni 😀.

missviolet
Dnes o 17:07
@gerrwie_girl

@nurielka ja sa obávam ze vela žien ich berie do úvahy 😀. Co pozerám tak je tu sama žena s IQ nad 130 😀. Ja som tiez písala ze mi vyšlo 140, ale s kolegom sme to robili a jemu 138. Je to proste blbost. Kadejaké IQ testy na internete sa robia a potom ludia veria ze su vlastne genialni 😀.

@gerrwie_girl ja som myslela, ze si tu uvadzame tie oficialnymi testami potvrdene hodnoty, ake isto mas pravdu, ze skor tie online testy su rozsirene. Mne meral psychologicky institut

blackcat8885
Dnes o 19:04

V 18ke pred prihláškou na vš som bola na testoch u psychologicky vyšlo mi 110. Vš som zvládla v pohode ale nezivim sa tým čo som študovala

anonym_40a46e
Dnes o 19:13

Len ja sa sulam ake tu vsetky uvadzaju vysoke IQ? 😁

unbeholfen
Dnes o 23:23
@anonym_40a46e

Len ja sa sulam ake tu vsetky uvadzaju vysoke IQ? 😁

@anonym_40a46e však nech majú, medzi múdrýma luďma sa aj sprostí majú lepšie.

anonym_8d2c27
Dnes o 23:39

mne bolo namerané pomerne vysoké IQ a aj tak som za svoj život urobila pár tak tupých rozhodnutí , že aj človek čo má vychodenú špeciálku by ich asi neurobil . Má to jednu veľkú výhodu , rýchlo sa učím , dobre vnímam , viem sa rýchlo rozhodnúť.

Strana
z2