Aká je vaša výška IQ?
Pozdravujem vas, mile damy. Obraciam sa na tie z vas, ktore poznaju ... aspon priblizne ... vysku svojho intelektualneho kvocientu a su ochotne podelit sa oň v ramci malej, cisto zvedavej diskusie. Nejde o porovnavanie ega ani o sutaz, skor o snahu nahliadnut na to, ako zeny same vnimaju svoj kognitivny potencial a ci ho povazuju za relevantny v kazdodennom zivote. Zaujima ma tiez, ci podla vas cislo IQ koreluje s praktickou inteligenciou, emocionalnou zrelostou alebo schopnostou robit rozumne rozhodnutia. Budem rad za kultivovane, uprimne odpovede a rozne pohlady na tuto temu.
@anonym_autor ja som naposledy robila IQ testy na ZS, pamatam si, ze spoluziacke vyslo nizsie IQ ako mne, ale dnes ovlada az tri cudzie jazyky, za to ja poriadne ani jeden a co si este pamatam, tak tam boli otazky z matematiky na ktore sa bez urcitych znalosti nedalo spravne odpovedat, cize nie vsetko bolo o logike a preto je moja odpoved, ze IQ testy ak su v nejakom rozsahu neurcuju priamo inteligenciu cloveka, ale ak napriklad vynde niekomu IQ ze 20, tak vtedy mozeme povedat, ze je to uz naozaj malo a podpriemer.
95. A tú tuposť je vidieť. Nič s tým ale nenarobím, bohužiaľ.
mám vysoké iq, kognitivne som na tom tiež vysoko, čím ďalej tým viac som ale unavená všetko riešiť a je mi to v podstatne jedno. rozprávam 3 svetovými jazykmi, stále sa niečo nové učím, ale moje šťastie je inde. rozumné rozhodnutia v rámci normy, závislosti sa rozumom veľmi nedajú riešiť, ale vedomými rozhodnutiami ich viem korigovať…
EQ a IQ rozlisujem a vnimam ako rozdielne veci. Niekto ma medzi nimi vyrazne rozdiely... IQ mam 129 merane v 18tke. V realite - zivim sa jednoznacne rozumom, vzdy som bola studijny typ, chodila na bilingvalne, fungujem vacsinu casu v cudzich jazykoch. Manualne som pomerne lava. V praci sa zvyknem zapracovat rychlejsie, nez sa ocakava, mavam dobre vysledky. Ale - v skole som si musela materialy prechadzat, nestacilo mi len sediet a pocuvat na hodine napriklad... a matematiku som si extremne oddrela, hlavne taka abstraktna mi nesla.... ak len cisla, to ano, ale nezname a pod, tam uz zacal problem.
IQ som mala pred 15 rokmi 126, dnes v 45tich rokoch ho mám 118.
25, a ega neúrekom. 😎🤙🏻
Mne pred dvoma rokmi vypocitala psychologicka 106. Ale bud sa zmylila ona, alebo ja som si tie dve tazsie vysoke skoly vymyslela…. 🙂 IQ je ine ako EQ, EQ je u mna nikdy nekonciaci proces rozvoja.
Mne bolo IQ v puberte namerané 135. Mám vyštudovanú VŠ so zameraním na matematiku a informatiku. Som dosť technicky zameraná, baví ma to a považujem to za zábavu 😅 ale zároveň ma veľmi bavia aj kreatívne činnosti - kresliť, maľovať, vyšívať, hačkovať, piecť, zdobiť, robiť proste pekné veci 😊 ľudia, ktorí ma nepoznajú vždy tipujú, že som študovala nejaký humanitný smer.
Ja svoje neviem 🤷♀️ nebola som u psychologicky na testoch. Načo by mi to aj bolo?
@anonym_autor Ja som si uz davno nemerala, ale kedysi som si robila nejake testy a vychadzalo mi 135-150 v zavislosti od testu. Oficialne som si ale nedala merat nikdy. Som matematicka.
S emocionalnou zrelostou to podla mna nekoreluje a tie rozhodnutia mnohe teda tiez neboli nic moc 🙂 Ked som chodila do skoly na zakladnu a strednu, tak povedzme ze tam bolo vidiet nejaky rozdiel medzi mnou a spoluziakmi v uceni, vedomostiach a v zaujmoch. Po ludskej stranke by som ani nepovedala, bola som dieta a pubertacka so vsetkym, co k tomu patri, ako vsetci ostatni. A dnes, ked si kazdy nasiel nejaku tu svoju cestu v zivote a oblast, kde je dobry, tak uz nevidim rozdiel ziadny.
Moj manzel ma IQ urcite este o dost vyssie ako ja a ma nesmierne bohate vedomosti. Povedala by som, ze to na nom vidno na prvy pohlad, ked ho clovek chvilu pocuva. Tiez je matematik. Ale po ludskej stranke plati to, co pre mna - clovek ako ostatni, tiez si presiel vselijakymi problemami, ktore aj velmi dlho nevedel zvladnut, podchytit, robi chyby ako vsetci, vie sa spravat aj iracionalne ako vsetci.
Ked si robim na nete iq testy,tak vyse 100vky,proste priemer.Ono ked uz vidite v skole,najlepsie sa maju priemerni ziaci.Nadpriemer je zle,lebo inde chyba a moc ich v beznej skole nechcu a zase podpriemer tak isto.
Takze zlaty stred priemer,ale v zivote to mam tak bud vsetko alebo nic,ten stred nikdy neviem najst.
Pred covidom chodili s mensy testovať verejnosť, neviem či to funguje ešte stále. A kamoska ma stiahla že pod ideme. Nepovažujem sa za nadpriemerne inteligentného človeka, IQ mi vyšlo 134. Nemám vysokú školu, nie preto že by som ju nezvládla, ani som sa o to nepokúšala lebo ma nikdy nebavilo učenie a celkovo som sa v škole snažila zdržiavať čo najmenej. V bežnom živote sa mi to odzrkadľuje celkom dosťMám extrémne dobrú logiku, priestorové vnímanie, predstavivosť, na ženu až príliš veľkú technickú zručnosť, viem robiť veľmi rýchle rozhodnutia (premyslene), som dobrý plánovač a organizátor, ľahko sa učím nové veci a hlavne ma to bavi a zistila som že aj jazyky mi celkom idú (za posledné 3r som sa nie cielene naučila bez problémov dohovoriť 2 jazykmi). Muž si zo mna robí srandu, pretože keď sa mu snažím ,,mojou rečou” niečo vysvetliť - hlavne niečo technicko-praktické tak ako keby na neho rozprával mimozemstan (lebo nevidí to čo mám v hlave). Čo sa týka eq, ťažko povedať. Som racionálna, nerobím unáhlene rozhodnutia, emócie držím bez problémov pod kontrolou, nestresujem, nepanikarim, nie som urážlivá ani vztahovacna, som taký ten typ emočne úplne stabilného človeka aj vo veľmi (ale že fakt veľmi) vypätých situáciách, ….ale je tu jedno veľké ALE…. Absolútne nie som empatická voči ľudom. Aj keď sa snažím, je mi jedno, že sa niekto cíti zle alebo sa teší neviem sa do neho vcítiť ani pochopiť.
@anonym_autor na strednej som mi vyslo 97, to bolo pred 30 rokmi, za mlada som nemala problem s pc, pokladnou, ked ma v novej praci posadili pred pc, nemala som problem robit s novym programom, ktory som nikdy nevidela (vynimka bola corel draw). vekom badam, ze kognitivne schopnosti sa spomaluju, uz na mobile pri niektorych veciach tapam. ale s pc robim skor intuitivne, stane sa, ze ma kolegyna zavola k nejakemu "problemu", ja to "opravim", len sa ma nepytajte, co som urobila. a ci vyska iq suvisi so schopnostou spravne sa rozhodovat, to teda netusim, lebo som extremne nerozhodny typ. keby som si mala vybrat medzi zltym a modrym hrncekom/trickom, tak sa fakt neviem rozhodnut, lebo mam rada zelenu. tiez sa neviem rozhodnut, ktoru knihu citat a tak mam chronologicky zoznam podla toho v akom poradi som ich kupila a v tom poradi ich citam.
@anonym_autor mierne napriemerne nieco okolo 120, nikdy mi nesli logicke a matematicke zadania.
@anonym_autor u psychologicky pred pár rokmi namerané 130. Mám gymnázium a VŠ, manžel myslím že hovoril 131, je sudca.
dostali ste? .....
Dear xxxxx
We are pleased to inform you that the results of your recent Mensa test confirm that you have achieved a score within the top 2% of the population. This means that you are eligible for membership of Mensa.
Further details about joining Mensa, including membership options and benefits, can be found via the link below:
If you have any questions regarding your results or membership, please do not hesitate to contact us.
Congratulations on your achievement, and we hope to welcome you as a member of Mensa soon.
Kind regards,
Mensa Membership Team
Mensa UK Ltd
www.mensa.org.uk
Medzi 135-139(merane viac krat) robim v 40ke to co ma bavi ,vo svojom odbore a citim to asi najviac na takej tvorivosti posuvat veci vpred,vymyslat nove projekty a byt tak trochu vizionarkou v pracovnych veciach.v osobnom zivote mi vysoke IQ nepomaha,tam su potrebne ine schopnosti. A teda mam manzela a deti,bezny rodinny zivot,chvalabohu
Je velky rozdiel ako k tomuto cislu prides. Ja mam 146 a som clenom mensa (teda uz neplatim clenske tak niesom). Pointa je, ze takyto oficialny IQ test je uplne iny ako nejake online testy. Na tych online som mal daleko vyssie hodnoty. Rozdiel aj napriklad aj v pocete otazok a hlavne v pocte odpovedi, kombinuje rozne druhy otazok (vizualne, ciselne,...) a tiez je tam koeficient veku. Teda cim si mladsi, tym mas mensie cislo. Ten vek tam pridava nieco ako "prakticku inteligenciu"
dvakrat robene , raz 128 a raz 129, bolo to uz pred vyse 20 rokmi
Je velky rozdiel ako k tomuto cislu prides. Ja mam 146 a som clenom mensa (teda uz neplatim clenske tak niesom). Pointa je, ze takyto oficialny IQ test je uplne iny ako nejake online testy. Na tych online som mal daleko vyssie hodnoty. Rozdiel aj napriklad aj v pocete otazok a hlavne v pocte odpovedi, kombinuje rozne druhy otazok (vizualne, ciselne,...) a tiez je tam koeficient veku. Teda cim si mladsi, tym mas mensie cislo. Ten vek tam pridava nieco ako "prakticku inteligenciu"
@ivanztt necitala som vsetko,ale odkial predpokladas ze sa bavime o online testoch? To je asi vseobecne zname,ze relevantny je len test robeny a vyhodnoteny psychologom
Mna by zaujimalo ci sa toto nahodou ZAS nepouzije na nejaky clanok na nemenovanom mediu. Iste panie si tu totiz robia "prieskumy"
Z mensa testu 136. Rozumovo aj zrucne som nadpriemerne sikovny, ale mam za to nizke EQ, co mi stale komplikuje zivot medzi ludmi
200
2x robene tiez pred asi dekadou, oba razy mi vyslo 132, ale mam pocit, ze cim som starsia, tym mi klesa..... Nemerala som zatial odvtedy, ale isto by bolo uz nizsie, myslim, ze najma kvoli nepatrnym chybickam kvoli vyssej nepozornosti a nesustredenosti :-/
Dufam, ze mi este ostane nejake kladne cislo, kym sa dostanem (ak dozijem) do dochodku 😅😅
@anonym_autor 😆 a kde si to viem zmerať. Mňa by to zaujímalo.
Ja som mala na zakladnej okolo 115.. matika mi vzdy isla.. ale mam pocit ze uz teraz mam to iq mensie aj ked sa hovori ze klesat nemoze.. ale citim ze uz to nie je co to byvalo
@anonym_autor 😆 a kde si to viem zmerať. Mňa by to zaujímalo.
@anonym_badbbc ja som bola normalne v psychologickej ambulancii
Mna zas zaujima, preco niekto potrebuje vediet svoje IQ. Teda pokial nie je zbaveny svojpravnosti...
Ten cely Mensa identitny klub mi je tak strasne proti srsti. A cele elitarstvo okolo toho. Mne bolo namerane este na gymku 135, ak si dobre pamatam, a je to v mojom zivote ta najnezmysluplnejsia informacia, ktoru o sebe viem. Myslim, ze to cislo o mne nic nevypoveda a odvtedy si myslim, ze som emocne 1000x vyspelejsia a to je pre mna omnoho dolezitejsie nez to, ci viem vyratat nejaky priklad z matiky alebo dosadit spravny obrazok do vzorca. Nemeria to charakter, zrelost, empatiu, schopnost zit zmysluplny zivot... Strasne ma stvu ludia, ktori IQ beru ako zdroj sebahnodnoty. Tolko z mojho rantu.

@anonym_autor ja pred par rokmi 129.