Aké su vaše skúsenosti s poverami v tehotenstve?
Povera 1.: V tehotenstve s dievčatkom je chut na slané, pri chlapcoch na sladké
povera 2. : V tehotenstve s dievčatkom býva zle, pri chlapcoch nie.
Dakujem za reakcie
podla mna hlupost,ako aj vsetky povery. mam dievcatko,vracala som dokopy 4krat. najprv som jedla viac slane a neskor zas sladke. a dvojicky to neboli 😀
na mna to sedi uplne.zle mi vobec nebyvalo,uplne super tehu som mala a sladkeho som sa nemohla dojest 😀 a mam synceka 😉
Takym poveram never...mne byvalo zle, po 3 mesiaci by som zjedla aj dvere keby boli sladke 😀 pracovala som v potravinach takze kvantum penazi za sladkosti som minala 😀 .Stare kolegine hovorili ze to bude 100% dievca.Dost sa mi pokazili vlasy a nechty (vraj dievcatko ubera krasu) tak som si uz zacala zvykat na myslienku ze budeme mat dievcatko a bum je to chlapec 😀 nepovedali sme co cakame a teraz vravia ze mam male brusko to bude urcite dievca 😀 ja uz sa tym poveram len smejem 😀
Za seba môžem povedať, že pri tehu s dievčatkom som milovala uhorky, na sladké som chuť nemala vôbec a pri druhom s chlapcom som sa nevedela dojesť čokolády, ktorú som predtým jedávala minimálne, takže chute mi sedia. Nevracala som ani pri jednom tehotenstve, len ma naťahovalo, pri dcére mi bývalo horšie, pri synovi menej-možno aj preto že som sa hneď po prebudení najedla. Fakt, že dievčatá berú krásu, a pri chlapcoch je brucho špicaté, musím vyvrátiť, pri oboch sa mi pleť polepšíla a po pôrode mi vypadávali vlasy a tvar bruška, že baby vraj idú do bokov a chlapci dopredu-mne to sedelo, ale videla som pár tehuliek, kde to vôbec nebolo tak. Kámoška mala typicky špicaté brucho a bolo to dievčatko, takže tomu neverím.
Ja som ako tehotna jedla vsetko, raz som mala chut na sladke, potom na slane, potom zas na sladke a takto to islo dookola. 😀 Nebolo mi zle ani raz a narodilo sa mi dievcatko. 🙂
ja som z 9 mesiacov pregrcala 6 mesiacov a bolo jedno, či som zjedla slane alebo sladke...mala som velmi rada jablka a moja babka vravela, že ak žene počas tehotenstva chutia jablka, bude to chlapec....a mame 2roč.synčeka 🙂 🙂 🙂
never v povery. Mne pri dcérke zle nebývalo, pri synovi áno, aj keď som zvracala len pár krát. A chute... pri dcérke mi šli na chuť jogurty a rajčiny a pri synčekovi tiež rajčinky a šalát ala krab, pizza
Ahoj no ja mám chlapca a keďže som vracala ešte v deviatom mesiaci nemala som veľmi chuť na nič 😀 😀
Ja som pri prvon tehu ani nevedela,že som tehu, nebyvalo mi zle a pri druhom som skoncila v nemocnici, prevracala som 4 mesiace v kuse... A obidve detičky sú chlapci 😀 😀 😝 😝
j
@lumimi nie je to pravdive..naozaj su to len povery, nezalozene na pravde 🙂 ked som cakala maleho jedla som stale len maso a to len bravcove 😀 z ovocia som jedla len sivky a hrozno, a bolo mi zle rovnako, ako kamoske co cakala dievcatko, sice mne byvalo zle az v piatom mesiaci 🙂 ja na povery neverim, lebo tiez som mala napr. gulate brusko a vsetci vraveli, ze gulate je dievcatko a do spica chlapcek a pravda to nebola 😀
No ani podla mna to nieje pravda.Cakali sme dievcatko a jedla som cely cas sladke:D
ja mam dievcatko a zrala som vsetko sladke co mi do rany doslo a vracala som este den pred porodom.... dokonca som opeknela a nikto mi neveril, ze cakam dievca 😉
ja mam dvoch chlapcov, na sladke som mala chut furt, ale to ja mam vzdy a pri prvom mi nebolo zle a pri druhom vkuse. cele 3 mesiace.
to su bludy 😀 pri prvej dcerke som ani nevedela ze ju cakam, ziadne chute som nemala. druha ma vytrapila a chut na slane som nemala. pri oboch tehotenstvach mi tipovali ludia podla tvaru bruska, ze cakam chlapcov 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
mne byvalo v tehotenstve zo začiatku velmi zle a neskor som mala viac chut na sladke a mam chlapca.
u mňa neplatí ani jedna - vždy má lákalo skôr mäso-teda asi slané 🙂 a zle mi bolo do 4. mesiaca 😝 a mám chlapca
a mne zase vraveli že pri chlapcovi býva počas tehu zle - čo sa mi splnilo a že keď mám chuť na slané a mäso tak bude chlapec a ak by som mala chuť na smotanu a mliečne tak dievča 😅 - tých povier je toľko že stačí si vybrať a určite sa s niečím trafiš.
no u mna to asi trošku platí.. 🙂 ja mám dievčatko.. žiadne chute na sladké, žiadne iné chute... jedine čo som musela mať, každý deň ovocie.. inak som vraždila. :D a do 5m, som každé každučké ráno vracala...
uuuuuuuuuuplna povera....ja som bola tehu 4x takze mam co porovnavat, prve 2 tehu tak zle, ze v 12.tt na infuzky do nemocnice...3 tehu absolutne mi zle nebolo a 4 tehu len tak vseliak ....prve 3 su dievcatka a 4 je chlapcek...je pravda, ze pri malom som bola ovela viac maskova ako pri dievkach...ale ani to neviem ci je pravidlom, lebo papkala som vzdy na co som mala chut 😀 😀 😀
@lumimi , no tak to ja by som musela mať samé dcéry 😀 Zle mi bývalo až-až.
Čo sa týka chutí, to isté na sladké som nebola vobec.
Takže na základe mojho ,,pozorovania" je to blud 😉
Rovnako mi lekár hovoril, že ak páli záha, bude to vlasaté dieťa, moji boli totáááááááááálne holohlaví.
Je pravda, že pri poslednom synovi, som sa cítila inak a predpokladali sme, že konečne to bude dcéra. Ale na základe štatistík- manžel z 3. bratov, švagor 3. synov, takže bolo viac ako pravdepodobné, že to bude chlapec 🙂
ahoj...u mna v prvych mesiacov skor nechut a potom normalne chute na "vsetko"🙂 a zle mi bolo prve dva mesiace pri oboch 😝 😅
Ja som do 4mesiaca mala nevoľnosti, mám chuť aj na sladké aj na slané :D a že vraj to bude chlapček 🙂 takže ja na povery nejako neverím 😉
moja sestra keď čakala chlapčeka, tak jej najviac chutila čerstvá kyslá kapusta rovno zo suda 😀 a prvých pár týždňov je bolo aj zle... takže tieto povery "nefungujú"... 😉
ta chut na sladke u mna plati. pri malej som nemala vobec chute a teraz hlavne sladke by som jedla a najlepsie na striedacku s kyslym :D
a pri malej mi nebolo zle vobec a teraz ked cakam chlapceka som trpela nevolnostami do piateho mesiaca :(
ja tu prvu poznam naopak 😀 ja som cakala chlapca a chutilo mi cervene maso,slane a nezdrave jedla.....teraz cakam druhe a chuti mi sladke a zdrave jedla ale este nevieme co to bude....ale na to sa nespoliehaj poznam baby co podla povier mali mat vzdy nieco ine ako nakoniec mali 😉
Moje prvé bolo dievčatko: Nebolo mi vôbec zle, mala som rada sladké, slané som nevyhľadávala.
Teraz čakáme druhé, ešte je skoro zistiť čo to bude. Ale začali mi celodenné nevoľnosti, vyhľadávam slané, sladké skoro vôbec, veľa vecí čo som milovala teraz neznesiem.. Takže som zvedavá či to bude chlapček..alebo ostaneme pri dievčatku ale úplne inom priebehu....
hmmm ja som cakala chlapca ale na maso som vobec nemala chut 🙂)))
ale ani na sladke 🙂))))
zle mi bolo do 7 mesiaca... som musela byt na liekoch :((
na povery - celkovo - nielen v tehotenstve neverím...
čo sa týka tých 2 konkrétnych:
chuť na slané som mala v oboch tehotenstvách (sladké mi nechutilo bôbec)....
zle mi nebolo ani raz počas žiadneho z tehotenstiev ....
obe tehotenstvá boli viac menej úplne rovnaké
máme dievčatko a chlapčeka 😉
ja na povery neverim vobec, ale k tvojej otazke. mam dve dcerky. pri prvej som prestala sladke jest uplne a ani som nevedela, ze som tehotna, tak mi bolo fajnovo. pri druhej som sa sladkeho nevedela dozrat a zle mi bolo cele tehotenstvo z cohokolvek, k comu som si cuchla... 🙂

Tak mne sedia obe poveri na 100% ale aj tak je to podľa mňa somarina...Vraví sa že keď žena čaká dievča tak oškaredie lebo jej dievčatko berie krásu a mne každý vravel, že som opeknela..