icon

Akné mi ničí život

17. aug 2020

Dobrý večer prajem,
trápi ma akné. Už asi 7 rokov, od mojich 11ich. Nedokážem sa s tým vyrovnať, nič naň nezaberá (pokojne do komentu dajte nejaké tipy, na 90% z nich Vám odpíšem, že som ich už vyskúšala). Nie je to najhoršie akné, viem, že sú aj horšie stavy, no ide o to, že mne na moje už dlhodobo nič nezaberá. Rozmýšľam kvôli akné o hrozných veciach, nebaví ma žiť, nechodím von, nesocializujem sa, nedokážem to. Objavila som liek s názvom isotretinoin, odmietajú mi ho dávať. Skúsila som už dve kožné, bezúspešne. Som skutočne zúfalá... Nejaké rady od vás?

Akné mi ničí život
danielka2011
19. aug 2020

Ahoj na hormonálne akné je dobre užívať pupalka dvojročnú kúpiš v lekárni.

paulicka213
19. aug 2020

Ahoj, ja som presne kvôli akné začala užívať antikoncepciu, po prvom vysadeni sa cca po troch mesiacoch vratilo a keď som vysadila druhý krát po cca 8 rokoch, tak odvtedy mám pokoj..ani jeden kožny mi nepomohol a to som ich vystriedala zopár..

wayfarer
Autor odpoveď zmazal
tatiana1329
19. aug 2020

@marinecka95 ahoj. Mozes mi prosim presne napisat co konkretne pouzivas? Pripadne fotku obalu. Aj ten cistiaci gel, aj serum, proste vsetko na tu plet. Dakujem

marinecka95
19. aug 2020

@tatiana1329 všetko som odfotila a pridala vyššie do príspevku
Používam toto:
https://www.marykay.sk/sk-sk/tipy-a-trendy/page...

marinecka95
19. aug 2020

@tatiana1329 plus denný krém z tejto rady. Ak máš záujem a nemáš v okolí MaryKay tak Ti viem odporučiť pani na bazoši, ktorá predáva produkty za nákupnú cenu (mínus 30% z ceny v katalógu)

julsh123
19. aug 2020

@aa_andi ahoj, na akej operácii si prosím bola?
Aj ja mam pco, ale problém s otehu som nemala, síce som dvakrát mala MA v 8tt ale otehotnela som max na 3 cyklus, príčinu potratov mi zistili až na endokrinológii ako chronicky zápal stitnej a k tomu z hormonálneho profilu že mám zvýšené androgeny a viac nič... Ani cysty mi doteraz neboli zistené ani nič... Teraz som zase tehu už v 26tt ale už s euthyroxom

laurabenceova
19. aug 2020

Ahoj, neviem ci to uz niketo pisal, vela komentarov je a nejako sa mi nechce vsetko citat. Napisem ti moju skusenost. Ja som mala este horsiu plet a nic mi neponahalo ziadne diety ani lieky. Ako prisla korona a nikde som nechodila prestala som pouzivat make up. Rano a vecer som si vycistila tvar a nikdy som taku cistu plet nemala ako teraz. Nehovorim ze ti to pomoze ale mne to pomohlo najviac

rojko
19. aug 2020

Môžem sa spýtať, koľko máte rokov? Ja mám 40 a z akné bojujem doteraz...v puberte začali čierne hnisavé pupence na lícnych kostiach, na nose mám doteraz, potom červené hnisavé vyrážky...asi všetky " fázy " , tak by som to pomenovala. Mala som depky, v škole sa mi posmievali, von som nevyšla bez " fasády" , ako tomu nadávam doteraz...viem čo prežívate, ja som sa natrápili pár rokov...brala som aj antibiotika, bola v nemocnici na zlupovacej kúre, chodila na rôzne čistenia, do solárka, na chemický peeling, vyskúšala rôzne krémy, rôzne značky kozmetiky...pomohla mi kozmetika Avene, ktorú používam doteraz. Ani po pôrode sa u mňa nič nezmenilo - mám 2 chlapcov, 17 r. a 4.roky a to mi vraveli, že po pôrode sa všetko zmení, telo sa vyčistí a pod...ale, dokázala som s tým žiť, lebo si vždy poviem, že sú horšie veci...veď aj Cameron Diaz - herečka má akné a pozrite sa, aká je to krásna žena. Trochu som zmenila jedálniček, ale u nás je akné dedičné. Mal ho môj otec, majú ho moji bratia a teraz aj môj synator.

nito
19. aug 2020

Ahoj mam podobnú skúsenosť. Brala som Aknenormin. 2 roky bol pokoj, teraz sa to zase objavuje. Tak som si kúpila vitamín A a BIOTIN a Betakaroten, beriem 3 týždeň a vidím neskutočny rozdiel. Cístim syrovým mydlom od kawaru, vodu mam s kyselinou salicilovou a krém taktiež kawar. Mne inak veľmi pomohol pobyt v Podhájskej vtedy mi to zmizne tiež. Veľa vody čistej a zihlavovy čaj. Najlepšie s mladej žihľavy v prírode natrhanej.

tatiana1329
19. aug 2020

@marinecka95 dakujem. Popozeram si to. Kontakt mi predbezne mozes prosim napisat do spravy.

eva_kvietok
20. aug 2020

Jedine curacne...fuj je to humus, treba tam robit testy pecenove, neotehotniet... ale jedine toto pomohlo mojmu manzelovi a aj jednej znamej...len ma to hnusne vedlajsie ucinky...smad, dezorientacia, sucha plet...no po pol roku mas krasnu plet..

sapa20
20. aug 2020

Koloidné striebro?

martina772
20. aug 2020

Isotretinoin je syntetický derivát vitamínu A. V tých liekoch užívaš v podstate len jeho vysokú dávku. Takže po vysadení sa ti to skôr či neskôr vráti. Akné je vnútorný problém. Koža len dáva na povrch vnútornú špinu. (Aj psychickú). Krémy a vodičky nevyriešia príčinu akné. Ak máš instagram skús si pozrieť smolen.klaudia alebo https://zdravie.pluska.sk/rodina-a-tehotenstvo/... tiež je aj na instagrame tuším sarahs_day

delphineta
20. aug 2020

Beloretin-krasne zidu akne

rusovcankamonika
20. aug 2020

Ak máš myšlienky,že ťa nebaví žiť,isotretinoin ti určite nikto nepredpíše.V zahraničí sa teraz riešia prípady,keď rodičia tvrdia,že ich deti práve pre užívanie toho lieku spáchali samovraždu.Viď.tu:https://www.topky.sk/cl/11/1953927/Zd...
Mne pomáha krém Belakne-je na predpis u kožnej.Skúšala si ho?S akne sa naťahujem už od 14stich a teraz mám 42:(Inak,mám rokmi odskúšané,že jediná vec,ktorá mi naozaj vyčistí pleť je obyčajná Alpa.Síce kozmetičky nad ňou zalamujú rukami,že veľmi vysúša pleť,ale ja na ňu nedám dopustiť.Skús si vyčistiť pleť takým spôsobom ako robíš bežne a potom,keď si budeš myslieť,že už je čistá daj na vatový tampón Alpu a vyčisti si tvár aj ňou-uvidíš,že tampón nebude biely🙂A pomáha aj úprava stravy-vylúčiť cukor,údeniny,mliečne výrobky(aspoň veľmi obmedziť,ak už úplne nevylúčiš),červené a tučné ,mäso.Neexistuje žiadny zázračný krém,ktorým sa natrieš a všetko bude o.k.-treba komplexné a dlhodobé zmeny v životospráve.

simikak
20. aug 2020

Akne treba liečiť z vnútra. Mne zabera jedine ked vyradim lepok, mliecne výrobky, a vyhybam sa cukru a celkovo priloham ako ryza a zemiaky a takisto potraviny plne éčok a umelých konzervantov veľmi skodia pokožke . Iba toto ma zatial zbavilo akné. Akonahle nabehnem na beznu stravu akne je späť. Takže maste, kremy, tablety mozu zabrať ale nie je to dlhodobe riešenie. Mam na sebe tiez poskusane co to ci uz tablety alebo kremy, maste a nic nevydrzalo večne. Bohuzial su ludia co im pomoze iba strikny režim v stravovaní.

simikak
20. aug 2020

A jasne ze treba sa mat rad a prijat aj takyto neduch ako tvoju súčasť a to je asi najťažšie ale isto toho pojde ľahšie zbvait s pozitivnejsim myslením.

dadka_bb
20. aug 2020

Cez den si to zakryvas make upom? Alebo niecim? Ja som si furt rypala vyrazky a cez den kydala make up a puder. Potom som plet nehala dychat , slnko dezinfikuje,a na noc natret cistym zinkovym kremom. Za mesiac parada

majla87
20. aug 2020

Isotretinoin ma zavazne neziaduce ucinky. Pokial sa jedna o hormonalne akne, nenavrhovali ti antikoncepciu? Ta vie velakrat s pletou pomoct

jezkojanka
20. aug 2020

Mne sa tiež robieva občas. Našťastie len málo.... A zisťujem že zo stravy to mám. A je to otravne.. u mňa to bude premnoženou kvasinkou...ktorá spôsobuje zápal v tele na koži... veľa ak nie všetko je zo stravy a stresu... Skúšala si tvar čistiť mydlom s čiernym uhlím? Je veľa slovenských značiek..značka Mylo aj Musk napr má.. skúsila by som prírodnú kozmetiku..alebo potom aj kozmetika Kvitok napríklad aj je fajna alebo Soaphoria, alebo Yemna alebo Dulcia. Všetky majú niečo na aknoznu pleť. Aj poradia ;)

zuzankkaa1
20. aug 2020

Ahoj. Mala som taku plet tiez od skorej puberty. Vsetko co sa pouzivali zvonku nepomohlo. Az teraz mi kozna predpisala isotretinoin, Beloretin. Konecne po 38r nemam ani jednu vyrazku,nemam mastnu plet,vlasy sa mi nemastia. Nic ine mi dovtedy nepomohlo. Chod do toho kym neplanujes deti,nesmie sa pri tom otehotniet. Na 100% pomoze

autor
20. aug 2020

@dadka_bb Makeup nenosím, skrývam to pod vlasy.

autor
20. aug 2020

@majla87 Antikoncepcia má nežiadúce účinky tiež, ikeď ja som nemala žiadne keď som ju brala. Každopádne nepáči sa mi niekoľko rokov brať antikoncepciu kvôli akné, zvlášť keď nie som ani nebudem sexuálne aktívna. To nie je riešenie u mňa, len dočasné.

mackamosna
20. aug 2020

Skus si dávať prírodnú masku :med zmiešaný so škoricou, aspoň každý druhý deň na 20-30minut a potom umyť 🙂

altaya
20. aug 2020

Ahoj, ak nechceš ísť formou tabletiek a kúzelných krémov, (mne nezabralo absolútne nič) môžeš zmeniť životosprávu a začať športovať. Zbavila som sa akné, mám lepšie vlasy, a dokonca mi vymizli alergie. Telo treba "upratať" zvnútra. Akné tiež nie je len povrchový problém, treba riešiť príčinu, nie dôsledok.
Držím palce 👍

mikaela32
20. aug 2020

Ahoj mne pomohla antikoncepcia co ma pridane latky proti akne, ale taktiez spravne cistenie (vyrobky s AHA a BHA kyselinami) a hydratovanie pleti

adkamama
20. aug 2020

Rozhodne strava, zistili mi laktoz. intoleranciu, po vynechaní mlieka nastala zmena na pleti - pupienka na čele a tvári, ani bezlatozové mlieko to úplne nerieši.

adkamama
20. aug 2020
majla87
20. aug 2020

Noooo 😀 lenze keby mas brat isotretinoin, tak musis aj antikoncepciu. Aspon by sa to malo tak u zien brat. Antikoncepcia oproti isotretinoinu je nic... a hlavne ked to mas hormonalne, neviem naco chces do seba pchat isotretinoin... ved to sa ti po dalsich cykloch zas vrati