icon

Ako beriete ľudí, ktorí majú peniaze a ich polovičky nič okrem chválenia sa nerobia?

22. feb 2022

Dobrý deň. Premyslam nad životom a ako beriete ľudí, ktorí majú peniaze(nič nerobia ich polovičky) a práve tie ich polovičky sa chvália ako sa dobre majú, len sa pred kazdou návštevou chvália a chvalia kam idu, kde boli, čo nové drahé kúpili atd. Nepohnu doma ani prstom. Často pri stretnutí sa smejú stále, vkuse úsmev na tvári ako im je dobre. Čo myslite ako takí ľudia dopadnú? Ja neviem či ja som úplne mimo alebo nerozmýšľam ale akosi neviem pochopiť a neviem prijať tu nespravodlivosť :( sú zdraví ľudia ktorí môžu chodiť do prace a nechodia a potom sú chorí ľudia, ktorí majú bolesti a vlastne, sú spokojní že žijú. 😢 mne srdce trhá, keď sa stretnem s kamarátkou, ktorej mamka je chorá. Ledva žije ale keď sa stretneme s inou kamarátkou, ktorá sa ma dobre, ako keby si kamoska neuvedomovala čo ma a čo nemá povedať pred nami. Sú iste veci, na ktore si treba davat pozor čo pred kým hovoríme lebo toho druhého môžeme silno zraniť :(
Prepáčte za výlev

kittykat22
22. feb 2022

ja si myslim, ze zavidis. Zena nemusi nic robit, ma mraky penazi a este je doma a robi si co chce. A teba ide vnutorne roztrhnut, ze robis 100x viac a mas sa 100x horsie. Ze? A vies cim to je? Pretoze si myslis, ze vsetko si treba zasluzit. Vsetko si treba vydriet. O vsetko sa treba prinict. A to co si myslis, to si do zivota aj tahas.

miskakyska
22. feb 2022

Prď na to a buď rada,že sa ráno zobudíš💗

lililala
22. feb 2022

Poviem ti iny pohlad . Mam kamosku ktora nesla po materskej do prace , je doma s dcerkou aj ked uz mohla byt v skolke. Muz zaraba dobre, nikdy sa nechvalia ale ziju si dobre preco by som mala zavidiet ? Muz jej robi nonstop ona sa stara o domacnost. Na druhej strane poznam zeny , povedzme stredna trieda, na nete usmevu co vsetko dokazu ustrikovat , predat a doma hladne neumyte deti. Co myslis co ma viac ,,mrzi" ? Aj ked zily mi to netrha nech robi kazdy co chce ale za mna netreba nikomu nic zavidiet nikdy nevies kto ako naozaj zije a ake problemy riesi. Radsej uprimna radost ako falosne usmevy

tafita
22. feb 2022

Ja za takouto temou vzdy vidim trochu zavisti.

somtunovaa
22. feb 2022

Ja zas neznášam neustále sťažovanie sa. Radšej sa poteším z úspechu niekoho ako z frflania niekoho. A mat kamarátku ktorá ma potrebu zakladať tému o tom že niekto sa rad chváli by som nechcela.
Inak o com ma rozprávať taká žena čo nič nerobi iba míňa peniaze a nemá žiadne starosti? Či ma sedieť ticho aby niekoho neranila?

desore
22. feb 2022

Kazdy sa narodi pod inou hviezdou. Ak nechces byt frustrovana, nestretavaj sa s ludmi, ktori su majetnejsi. Zbytocne to u teba vyvolava negativne emocie.
Predstav si, ze som dlhu dobu nepracovala, nemusela som. Porodila deticky, stravila krasnu MD a nasla pracu, aby som intelektualne neklesla na same dno.

svetlonos
22. feb 2022

@stanulienkat velmi dobre si to napisala. Tiez si myslim to iste. Som zvedava, ci by tak reagovala, keby sa tak dobre mala jej dcera 😁 pri manzelovi.

mpg
22. feb 2022

Niektoré tieto ženy okrem toho, že sa starajú o domácnosť a deti robia aj účtovníctvo firme svojho muža a majú takto práce celkom dosť. Raz som sa s takou susedou rozprávala a ona sa smiala z toho, že celá ulica si myslí, že nemá čo robiť keď je ešte doma a nešla naspäť do práce.

fleur1111
22. feb 2022

Mne berú energiu ľudia, ktorí neustále nad niečim šomrú a nedokážu vidieť tie pekne veci v živote. Radšej počúvam a stretávam sa s ľudmi, ktorí vravia o svojich úspechoch v živote a radostiach. V niektorých veciach ma to motivuje a som za takých ľudí vďačná. Skús zmeniť uhol pohladu.

maribell
22. feb 2022

Zvláštne, že ľudia dobrovoľne práve takýchto ľudí sledujú na Instagrame, kde sa ľudia chvália dovolenkami, luxusom,.. ale keď niekoho takéto osobne poznajú, tak to neznesú 🤔
Ja si naopak rada vypočujem "chválenie", ale to bude tým, že som pozitívny človek, a sťažovanie zo mňa vysáva energiu 🤕

domak2
22. feb 2022

A zas niekto svatejsi od pápeža 😅 Tak síce mate dve autá a 3x v roku dovolenku, ale chráň pan sa tým chváliť. 😂
Ja by som bola rada, že sa mojej kamarátke darí a to je všetko. Ak by som rada nebola, asi to nebude moja kamarátka

21oktober
22. feb 2022

a zas ja mám rada ľudí ktorí sa pochvália, kľudne aj opakovane . Vždy lepšie ako by mali neustále sťažovať , cicať z človeka energiou , nadávať na svoj zlý život , od takých ja veru utekám . Kamarátky mám aj také čo pracujú a aj také čo sú doma, živia ich manželia. Aj lepšie situované aj horšie situované, aj s postihnutým dieťaťom . Ak sa stretneme , tak vždy sa každá pochváli niečím novým , aj tá s ťažko postihnutým dieťaťom aké robí pokroky , kde s ním bola na akom liečené ako zohnala peniaze . Nikdy som ju nepočula nadávať na ten skur.... život a prečo práve ona a prečo hentá je doma a má schopného muža čo zarobí a ona sa môže venovať deťom a rodine, dokonca má opatrovateľku a aj pani čo jej chodí vypomáhať s upratovaním . K autorke ... riešiš veci ktoré ti ani neprináležia, staraj sa o svoj život , teš sa z toho že tom druhému sa darí , bude sa ti lepšie žiť.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
23. feb 2022

No dpc, uz aby som si premyslela na co sa budem stazovat ked sa ma niekto spyta ci chodim do prace a ja poviem ze nie, prace mam doma dost, rovnako ako soplov zo skolky, karanteny kazdy tyzden atd.
Asi som stretla minule podobne zameranu osobu ako si ty, ked sa ma spytala ze ci chodim do zamestnania, tak zostala zaskocena ze nie.
Normalne som videla ako jej srotuje kasa v hlave 🤦 lebo potom z nej vypadlo ze kupuje zreby a ked vyhra, tak da vypoved 😃
Mala som jej chut povedat nech sa sustredi na veci co vie ovplyvnit a nespolieha sa na stastie, ale v dedinskom prostredi uz je dost ze neslopes stale a si proti nevere a uz si vylucena komunita, takze som sa len usmiala 😃
Urcite si myslela ze sa bohapusto vychvalujem.
Dufam ze sa ma nabuduce neopyta, kam ideme cez jarne prazdniny, lebo si budem musiet vymysliet ze budeme sediet doma a kukat do zahrady.

h2
23. feb 2022

@domak2 Sranda, ze? 😂 Autorku by ani nenapadlo sa pochváliť, že majú dobrú prácu, 2 autá a 3 dovolenky do roka. Ale aj tak sa tu tým pochválila. 😁

mircalla
23. feb 2022

@dreamss Velmi trefne

acrobaleno
23. feb 2022

Ako by mali dopadnúť? Veď nezáviď.

rebellefleur
23. feb 2022

Baby, ja si tentokrát myslím, že ste na ňu príliš tvrdé.. Myslím, že väčšine, ak sa prihodí niečo nie nepríjemné, ale zlé si aspoň raz v mysli povie: prečo ja? Podstatné je to, aby sa človek týmito pocitmi nenechal prevalcovať, aby sa človek naučil brať jednoducho život taký, aký je. Aby sa naučil všetko zlé prijať nie ako ranu od života, ale ako výzvu. A to chce veľmi silnú osobnosť alebo dlhší čas pracovania samého na sebe.
Jednoducho nesúďte nikto nikoho - či už autorka ostatných alebo baby vy autorku 🙂

autor
23. feb 2022

Ah, ja som napísala do diskusie a jedna baba začala témou, že závidím a vy automaticky ste niektoré nabehli na to, že závidím. Ale je zbytočne tu písať, že nezávidím, len nerozumiem. No nič, keď niekto nechápe tak ako môže napísať normálny názor. A Dakujem tým babám, ktoré napísali normálny komentár, ich pohľad🙂

mircalla
23. feb 2022

Toto milujem, ktore napisali "normalny" komentar = komentar, ktory ti vyhovuje. Ja nerozumiem mnohym ludom, keby som mala vsetko riesit, asi sa zblaznim. Toto, co ty riesis povazujeme za trivialnost. Nemusis im rozumiet, ale nechapem, preto ta to ta strasne irituje a zamestnava ti to mysel. Takze odkaz bol skor - neries to. Asi nemas ine problemy.....alebo si taka povaha. Zi a nechaj zit, nemusis rozumiet. Nijako ti neublizuju ti ludia. Ja riesim len ludi, ktori maju priamo na mna nejaky negativny dopad.....napriklad sikana v skole a pod

zlatica99
23. feb 2022

Načo sa nad niečím takým vôbec zaťažovať. Závidieť niekomu? Každý nech si žije svoj život tak ako chce

h2
23. feb 2022

Jasné, "normálny" komentár. A ostatné sú asi nenormálne. Ty píšeš, že nezávidíš, len nechápeš. Ale veď už Ti tu bolo vysvetlené, že to, čo Ty považuješ za chválenie, to tie osoby tak neberú. Z ich pohľadu sa nechvália. Rozprávajú sa s Tebou o ich živote. Tak ak to ani po viacnásobnom vysvetlení nechápeš, chyba nebude v "nenormálnych" komentároch.

zmrzlinka2021
23. feb 2022

@autorka
Tak to praj tej zene a tes sa s nou.
V com je problem?
Peniaze zarobi jej muz, v manzelstve su spolocne.
Nehodnot ich rodinu, ich fungovanie, ich domacnost a ich financie - toto je vyslovne sukromna zalezitost kazdej rodiny. Respektuj rozlicne fungovania parov / rodin

21oktober
23. feb 2022

Ja mám teraz na stole spis kde po rokoch dobrého života jednej ženy ktorá sa najprv starala o deti a popritom pracovala, chodila na dovolenky - jednoducho normálne a dobre žila , ich manžel úplne zruinoval . na všetko záložné právo , zo dňa na deň bola postavená pred hotovú vec. Jej muž urobil tak neodpustiteľné kroky voči svojej rodine , že všetko končí . Čo som tým autorke chcela povedať, že raz si hore a raz sa môžeš prepadnúť úplne na samé dno , doslovne lusknutím prstov. A človek ktorý sa má teraz naprd o 10 rokov môže byť niekde inde.

simca06022011
23. feb 2022

no v prvom rade sa staraj o seba, lebo poviem ti z vlastnej skusenosti, to je TVOJ pohlad z vonku na to ako to v takychto domacnostiach funguje. Casto to nie je med lizat a za tym usmevom je kadeco ine. Je smiesne, ze ty beries ako chvalenie sa , ked niekto povie, ze niekde bol. Tak sa nerozpravajte o nicom... a budte ticho, aby si sa nedozvedela kde kto bol a co robil. Ja som rada ked mi znami niekam idu, porozpravaju, zazitky opisu... vytesujem sa so susedou ked si spravi travnik, a kamoska ked si urobi novu detsku izbu. Ludia su ok, komunikuju, len podla vsetkeho nie su tvoja krvna skupina. To co robi doma svagrina tebe moze byt jedno, ja som tiez doma a kedze moj chlap s dcerou ledva travil cas, tak povinne ju vozil do skoly a zo skoly. Tiez somre ze nevarim (kazdy den varim :D), tiez somre ze sa neupratuje (kazdy den sa upratuje... ).
Mne tvoje reci pridu ako zavist... ked nechces pocut novinky a beries veci ako chvalenie sa, tak nekomunikuj. Ty si nam tiez povedala, ze mate dve auta, idete 3x do roka na dovlenku atd.. chvalis sa? preco? 🙂

zmrzlinka2021
23. feb 2022

@simca06022011
Lenze ty si pravdepodobne stastna a vyrovanan osobnost.
Su vsak ludia, ktori su nespokojni, maju nizke mzdy, blbeho partnera, nulovu podporu a to, ze pocuju, ze niekto je OK, dari sa mu a ten niekto sa s tym zdiela, tak v nich vzbudzuje este vacsiu mieru frustracie.
Napr. ja kvoli tomuto som nepovedala mojej rodine ani svoju poziciu v praci - viem, ze by sa to "rozprchlo" a mohlo by to niektorych clenov este viac "rozvasnit". Proste beriem na nich ohlad.
A preto je normalne, ze v zivote cloveka plati "vrana k vrane sada".
Zial, ono to nie je popularne hovorit, ale vela nespokojnych ludi velmi rado zavidi, nepraje a potom aj im sa tak "dari" a su neustale v takom kruhu svojej vnutornej nespokojnosti.

simca06022011
23. feb 2022

Diskusiu som ani nečítala ešte, cize nenabehli sme na nic vsetky 😂

simca06022011
23. feb 2022

@zmrzlinka2021 no áno, my napr smr mali pred rokmi jednu dovolenku takto vybratu a nešli sme 😂 lebo. Sme si povedali ze sa to rozhukne a rečí bude všade kopa 😂
Len tu autorke.nic nechyba, a vadi jej to ☺️

williamska1
23. feb 2022

to, že má niekto peniaze a chváli sa tým, ešte vôbec neznamená, že je v súkromí proste šťastný. poznám mnohé také žienky, ktoré veľmi rady dávajú najavo to, ako sú finančne zabezpečené, no napríklad v oblasti lásky, to veru nie je bohvie čo

jakoma
23. feb 2022

Keby zeny, ktore maju dobre zarabajucich manzelov pracovali, mali by vyssi prijem a mali by viac novych veci na chvalenie, to by ti vadilo menej? :D
tiez nemam rada, ked sa niekto stazuje, ked to zo seba musi kamoska dostat tak jasne, ale nie vzdy, vsak co ja s tym spravim.. ja sa s dvomi kamoskami (zvlast) stretnem a vytesujeme sa spolu, jedna z nich sa tesi zo stavby domu a tehotenstva, druha sa tesi, ze sa uci sit na stroji 🙂 ja sa tiez vytesujem a poviem co mam nove. Ak by sme si zavideli, neboli by sme priatelky a ja nestracam cas na naoko vztahy. Ta prva kamoska mala v zivote a detstve viac stastia ako druha (ktora nemala otca a vyrastla vo velmi skromnych podmienkach), ale kazdy si je strojcom svojho stastia a obe ziju spokojne, ta druha sa nestazuje na nespravodlivy osud a podobne.. a ak ti kamoska nevyhovuje, nestracajte spolu cas. Deleny zial je polovicny zial, delena radost je dvojnasobna radost