Ako by ste využili deň voľna pri štvordňovom pracovnom týždni?
Predpokladajme, že odrobíte po-pia každý deň po 10 hodín (alebo len klasicky 8 a máte skrátený úväzok). Manžel je v práci, deti sú v škole, môžete byť doma samy.
Ja by som začala tým že by som sa ráno vyspala dlhšie 🙂
Keďže pracujem aj dva víkendy v mesiaci, tak mi vychádza voľno aj cez týždeň lebo pracujem na smeny.. aj dnes tak mám.. nikdy dlhšie nespim (už to ani nedokážem), lebo niekto deti zobudiť musí, v prípade že som doma, tak aj muža (keď mám prácu odchádzam keď ešte spia) no a keď mám teda takto voľno, tak zväčša upratujem, pripravím si jedlo na poobedie keď prídu deti zo školy, niekedy si chvíľu čítam, parujem ponožky či skladám oblečenie pri počúvaní podcastu.. a dnes špeciálne sa učím veci na zajtrajší míting a mám hroznu trému..
je to moj den na upratanie, les, obchody, kava s kamoskami...akokedy ako to vychadza.
@maranta_leuconeura ja som tak pracovala. Od utoroka do piatku a bud dennu alebo nocnu a striedalo sa to po dvoch tyzdnoch. Denne boli eate fajn ale, ked som mala osem nocnych a po styroch vlastne tri dni volno, aj tak som fungovala prevazne v noci. Nerobilo mi dobre to striedat
A keby si sa dlhsie vyspala, kto by nachystal deti do skoly? Ja nemam pevnú pracovnú dobu, ale proste sa dlhsie nemôžem vyspat, lebo deti… a to ani cez vikend, lebo má zobudia
A do akej školy? Tam by nemali štvordňový pracovný týždeň?
A do akej školy? Tam by nemali štvordňový pracovný týždeň?
@evaevitae pisala, že manzel v praci a deti v skole 🙂
Na volný čas predsa. Alebo úrady. Oddych. Výlet. Bolo by to super. Ale na Slovensku môžme zabudnúť. Home office je verejný nepriateľ a 4 dňový pracovný týždeň je väčší strašiak ako Šimečkova mamka.
Pri nasom zivotnom tempe, ako sa poznam, by som len lezala a pozerala do blba. Vypla hlavu uplne, docitala knihu, dala by skm si teple ranajky, kavu a nerobila ze nic... toto potrebujem zatial najviac
Mávala som,išla som na masáž,kozmetiku. Teraz mám delenú pracovnú dobu. Cez prestávku operiem,uvarím,upracem a po robote mám pokoj.

Pospala by som si dlhšie, odviezla deti do inštitúcií, zohnala niekde fajnové raňajky, priniesla obom domov, možno naložila práčku (lebo u nás je vždy čo dať do nej), dačo spratala, čítala knihu, vybehla na nákup poobede, alebo do záhrady a hurá na zber detí z institúcií. 🤷♀️