icon

Ako často kupujete a pijete alkohol?

16. júl 2024

Je podľa vás ešte v norme, keď človek konzumuje tvrdý alkohol 2x do týždňa cca 1 dcl (napr. biely rum, becherovku)? Zvyknete si kúpiť alkohol, ktorý vám chutí alebo ho chcete ochutnať a potom ho postupne vypijete? (Nemyslím pivo ani víno).

Strana
z3
tenty
16. júl 2024

Vôbec nekupujeme ani nepijeme. Všetko čo doma máme, sme dostali. Už to tu u nás nejaký rok prebýva.

candii
16. júl 2024

My nikdy. Nekupujeme a ani nepijeme. Keď tak, maximálne príležitostne .. na Silvestra len sampus. Aj to len za jeden pohárik

bessie12
16. júl 2024

Kupujem alkohol, ktorý mi chuti, ale aj taky, ktorý chcem ochutnať alebo je v akciovej dobrej cene. Mam rada whisky, rum a gin. Víno malokedy pijem. Mam doma niekoľko druhov alkoholu, ale nepijem nejak často. To jedine vtedy, keď mam dovolenku. Vtedy takmer denne sa pije 😁 inak 1-2x za mesiac si dám 2-3 drinky alebo keď idem s kamoškami do baru. Rada si tiež robím rôzne kokteily 🍹

miska1997
16. júl 2024

Za mňa veľa.. Max na oslavy inak alkohol nekupujeme ani nekonzumujeme. Raz za čas pivo keď príde v lete na chuť...

lucia11kob
16. júl 2024

Starý rodičia si dávajú každý deň ku káve aj po dve štaperlíky slivovicu. Majú cez 80 rokov a takto fungujú čo ja pamätám 😉Myslím, že nie sú alkoholici

petracandle
16. júl 2024

My s partnerom sme úplný abstitenti. Nie sme bývalý alkoholici alebo čo, skrátka sme sa tak rozhodli nakoľko Slováci sú národ alkoholikov, vidno to aj podľa diskusií tu...jediné čo kupujem je víno do varenia

ssimusska
16. júl 2024

Rok nepijem už vôbec, predtým som si dala tak 1x za týždeň s babami vonku fľašku prosseca ( pre 3 ) . Ale nikdy mi nenapadlo si doma len tak naliať niečo.

reanda
16. júl 2024

@lucia11kob aj moj dedko si dal kazdy den stamprlik borovicky 🙂 .. tusim az do smrti mu chutilo.. fajcil len tusim do osemdesiatky, to ho potom prestalo bavit.. dozil sa 96 rokov.. a v zivote som ho nevidela opiteho

abbey1
16. júl 2024

Milujem kvalitný rum. Alkohol nekupujem skoro nikdy, ale dosť často dostávam kvalitné prosecco.
Raz mesačne hodíme s kamarátkami na babinec, vtedy si posedime pri poháriku, dvoch max.
Robiť alkoholika z človeka, ktory si dá dvakrát týždenne pohárik je také konikovské. 🙂

panonia
16. júl 2024

Nekupujeme a nepijeme...a keď náhodou niečo dostaneme posunieme ďalej.

slavomira236
16. júl 2024

Nemam doma ziadny alkohol..mozno raz za10 rokov kupim flasu a stoji tam orvorena teda dlho

ariannazara
16. júl 2024

Vypijem si s kamoškou keď ku mne príde kľudne aj 3 krát do týždňa šampanské, prosecco alebo aperol..nemám problém ale sama si nikdy nenalievam a nevyhladavam doslova alkohol aj keby som mesiac nepila je mi to šum..v lete si rada dám a kamoskami ale neprehanamto

cacianka
16. júl 2024

@viestta nepostrehla si trochu irónie ?
rok som si sama nenaliala, na veľkú noc ma nikto neponukol, na vianoce nás ani nenapdlo si daťt prípitok, a na tej oslave áno,-tak som si vermút zriedila džúsom a tie 3 som vypila asi počas 9 hodín, prekladané dobým jedlom a zákuskami. a viem že 2 roky predtým teraz 2 roky nebude oslava, kde by ma ponúkli, takže sa za alkoholpičku nepovažujem.

cacianka
16. júl 2024

@simca06022011 konečne niekto kto pochopil iróniu 👏
dostali sme víno, po 3 rokov sme vyliali , zkyslo. malibu mám otvorené 2 roky, vypila som asi 3 poháriky, štedro zaliate mliekom a ľadom, vajčák sme zabudli na veľkú noc aj doniesť z komory, vianočný prípitok sme zabudli doniesť alko, tak sme si dali zázvorový nápoj bez alka. jooooj teraz somn si spomenula, minulý rok som pila v septembri hafirovicu, idem ja do kúta....

viestta
16. júl 2024

@cacianka no nepochopila... Co uz

sense
16. júl 2024

Mame doma niekoľko fliaš, niečo sme kúpili, niečo sme dostali.. Ale nepijeme denne.... 1 DC vína ku večeri za popíjanie nepovažujem... Nie je to niečo co musí byť, ani nepociťujem nejaké príznaky stres ci nervozitu ak si nedám.... Inak som letno dovolenkový "alkoholik" nemám problém si dat na dovolenke každý večer apéro či už v podobe prosecca ci apérolspritzu alebo Hugo. Po dovolenke ma to už ale tak neberie...

sense
16. júl 2024

@lucia11kob môj starý otec tak k poobednajsejnl kave stamperlik rumu, inak kávu nepil tiež sa dožil takmer 90r... A nikdy som ho ani nevidela nič iné alkoholove piť

kiwi3
16. júl 2024

nekupujem a ani nepijem cca 10 rokov. ani pivo. najnovsie studie ukazuju, ze alkohol nie je nijak prospesny, a to v ziadnom mnozstve. osobne mi to vobec nerobilo nikdy dobre, uz po malom pive som bola dehydrovana a na druhy den mi bolo blbo.

sisaka
16. júl 2024

Nakupujeme, keď dôjdu zásoby, alebo keď chceme niečo nové vyskúšať, pijeme príležitostne, nie pravidelne. Keď nepijem mesiac nechýba mi to, ale tak čistí alkoholici sme, keďže si doprajeme sem tam k jedlu, či pri posedení s kamošmi a nevylievame ho do záchodu.
A teraz bez ironie - Poznala som alkoholikov a teda rozhodne pili viac ako 2 drinky za týždeň.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
kacena2022
16. júl 2024

My doma nepijeme alkohol,ale kupujeme raz ročne vaječný likér.Na Vianoce keď dôjde návšteva a dáme im za štamperlík.

danyelia
16. júl 2024

Hehe, samozrejme, že všetky sme tu ťažké alkoholičky, lebo si dáme 2x za týždeň nejaký ten drink 😁 Jasné, že píšu len tie, ktoré sú vzorné a nepijú. Tie, čo si občas uhnú sa nepriznajú, lebo ich tu tie slušné ukameňujú. U nás kupuje alkohol len muž, väčšinou brandy, on nepije už 15 rokov vôbec, mne naleje občas večer pohárik, na dovolenke aj každý deň, dokonca aj 2 či 3 😱 Nikdy som ale nevypila pivo, nikdy som nebola opitá, nepila som počas choroby či 4 tehotenstiev a nie, nie som alkoholička. Všetko je predsa pre ľudí a ak si dá niekto drink a vie svoju mieru, netreba z toho robiť až takú vedu...

megika1
16. júl 2024

Griotku, becherovku sme mali ako fajnotku, kým mi chutilo ....teraz nechutí. Muž si dá dobrý gin, či pivko, červené víno. No, mám v okolí partie, páry, ktoré sú cez víkendy v liehu pravidelne.

lenik98
16. júl 2024

Nikdy ho nekupujem a pohar vina si dam na vianoce (donutim sa).. aj na krstinach syna som bola neskutocne podrazdena z toho ako rodina riesila hlavne alkohol aby bol.. nechapem tento alkoholicky narod. Hnus

duppka13
16. júl 2024

Tvrdy alkohol som naposledy pila 2 roky dozadu na svadbe a len symbolicky na pripitok. Tvrdy alkohol nekupujeme, ked tak dostavame na sviatok nejake flase. Este nikdy ma nenapadlo doma si sama od seba naliat tvrde 😳 asi tak raz za tri mesiace dostanem chut na vino, to mam v chladnicke a vypijem tak jeden dva pohare, potom zvysok pouzijem do varenia. Manzela som doma nikdy nevidela pit za osem rokov, ani tvrde ani vino ani len pivo. Ked tak ide na pivo s kamaratmi. Ja si dam v lete tak 3x pivo na terase s kamaratmi.
Ano, je divne si kupovat tvrdy alkohol lebo mi chuti a potom pit deci za den. Zavana to alkoholizmom. Diskusiu som necitala.

lalenka33
16. júl 2024

Tak my sme s chlapom asi mimo ,,normálu MK" , ale my si teda dáme spolu pohár vína večer v posteli pri dobrom filme, alebo posledne sme prišli na chut medovej whisky. Iný alkohol nepijeme, ani pivo. Nechodíme po baroch, ani krčmách, deti nemáme. Takí francúzi by už boli podľa merítka žien na MK všetci na Prednej Hore. Vraví sa, že deci červeného vína je liek.
Na Vianoce robím domáci beylis. Ešte mám fľašu v chladničke od Decembra. S mamou a segrou si zvykneme dať 1,5 deci vína alebo ochutený gin s tonicom.
Pre mňa je alkoholik ten, čo pije od rána do večera a bez alkoholu nevydrží. Nie človek, čo si dá aj denne 1,5 -2 deci vína.
Náš známy, nepije vodu. Po príchode z práce pije len pivo. Pracuje v zahraničí, ale keď je doma s deťmi a behá na aute, tak nevypije ani kvapku aj 2 týždne. Alkoholik by to nedokázal.

petsvk
17. júl 2024

no napríklad u nás vydrží neotvoril flaša v bare kľudne aj rok , no ak sa otvorí , behom mesiaca dvoch sa záhadne vyparí 🙂

nitran
17. júl 2024

ja nie, u nás sa nepije. Teraz v lete keď tak nealko radler

lenka.25
17. júl 2024

Akurát še prišli domov z piva . Nemame deti doma , tak sme išli z mužom na pizzu a dali sme si po dve veľké 😀 . Neviem ako často pijeme , lebo nemám potrebu to sledovať a zapisovať si do dennicka 😃 . My mame radi pivo a kvalitný rum . Pivo cez leto pijeme dosť často možno aj 2-3 krat do týždňa , často po práci si vybehneme sadnut na jedno - dve . V zime nepijeme skoro vôbec , lebo nám to vtedy nechuti . Rum kupujeme , keď ideme na našu , alebo k niekomu na chalupu , tak si pri grilovačke dáme za stamprlicek 🥃

Strana
z3