icon

Ako mám reagovať?

11. mar 2022

Dobrý den. Veľa žien tu píše a ma podobný problém ako ja keď muž žene nepekne hovorí. Príklad. Náse dieťa má poruchu reči. Môžem zato ja ze som ho nenaučila rozprávať. Neskoro bolo dieťa odplienkovane lebo vzdoroval môžem zato ja. Dieťa odvrava môžem zato ja moja výchova. Vymysla. S jedlom môžem zato ja. Utrhne sa mi kabelka pásik na plece v obchode som nemožná hanbí sa za mňa. Ozvem sa k predavačke som trápna. Slová typu som hlúpa nerozumiem ničomu. Ja už neviem ako mam reagovať na mužove reči. Nebaví ma to. Co vy nato?

Strana
z2
autor
11. mar 2022

@luccija on nie je s ničím spokojný. Ani doma ani v práci. Toho sa obávam aby syn nebol ako muž. Vysvetľujem mu ale deti sú ako spongie nastávajú vsetko

vorkola
11. mar 2022

No aj ja mam skoro takeho podobneho,ja hovorim ,ze je postihnuty z detstva.Asi mu matka takmer vsetko dovolila,lebo sa upla na synacika.Otec mojho manzela ich opustil, ked mal asi 7 rokov,nasiel si inu. a moj manzel sa ani doteraz s tym nezmieril.a vybija si zlost na mne.Ale ja mu castokrat vynadam .Skratka musis ho prekricat,tak aby sa on unavil.,lebo fakt ,ked budes stale ustupovat ,spravi z teba trosku.Zakial vladzes, pomaly si chystaj financie a ked sa to zhorsi, radim ti odist, .a ked ta bude prosit,aby si sa vratila ,nevrat sa, lebo bude este horsi.Ja som ho prijala ,spät, a nas zivot, hroza ,des,az som ochorela.Teraz trochu zmäkol, lebo mu objavili onko ochorenie

autor
11. mar 2022

@vorkola roky som ustupovala ale otvorili sa mi oči a už nemienim tolerovať jeho správanie stále obdivoval iné ženy ideme po ulici a on nahlas aká pekná kocka. Vravím mu mne to nehovor mňa to nezaujima

autor
11. mar 2022

@kocurikpupcek ak mi náhodou niečo spadne namiesto toho aby povedal nevadí to sa stáva. Tak povie ze mi všetko padá. Ak mám zdravotný problém bežný zápal moc. Ciest či ekzém na ruke a idem k lekárovi už som Babovka co so všetkým bežím hned k lekárovi.

matana2
11. mar 2022

Ved tiez sa na nom zvoz. Povedz mu nech na teba hubu neotvara. ze je trapko. uz len tak od teba si dam radit, pozti sa na seba. Mamlas. A ked sa zasa ozve tak mu povedz : hovor to svojej babke, ty este stale rozpravas?
Na strednej sme mali krasny od*ebavaci slovnik.
Ale teda, ste dospely, a led to nepochopy podobrom tak ho riadne zvoz. A trosku sebavedomia do toho. Mysli si ze si 1000x lepsia ako on a on ti nesiaha ani po malicek na nohe.

autor
11. mar 2022

@matana2 skúšala som to ale vynada mi škaredo.

kocurikpupcek
11. mar 2022

Fuha, tak to ste ako vo vojnovom zákope. On v jednom a ty v druhom. Ešte k tomu stres za čo sa dnes na teba vyziape. 😔 Bude to dnes za utierku, lebo bola zavesená na krivo? Alebo že hračky boli po koberci, lebo veď dieťa sa hraje?
Pri takom jeho výstupe, mu len sucho s iróniou zopakuj:" ale, ale, tak pánko zas došiel nasratý, zase si to vybíja doma.
Ty mu nesmieš ukázať, že sa ho bojíš. V žiadnom prípade neplač pred ním. Ked to na teba príde, sa zatvor do kupeľne, tam sa v tichosti vyplač. Potom hore hlavu. Tvojou zbraňou je na ňho ironia. Daj poker face bez emócií.Ale nie tak, že ho budeš podpichovať. To nie. Použi ju vtedy ak bude mať zas a znova primitívne reči. (Prevrať oči dohora...och už zase máš náladičku a pousmej sa ironicky)V očiach maj vyraz :"sa pos*r ty magor"
Sem tam si zbaľ kufor a povedz mu, že toto sa takto nedá, buď sa uvedomí alebo o vás príde. A keď chce opakovať vzorec po svojich rodičoch, tak si mal na to nájsť inú. Nie teba. A odíď na pár dní. Trebars k rodičom. Potom príď domov a neozývaj sa k nemu prvá.
Ináč synovi vysvetľuj, že ocko sa nespráva ok. Ku konkrétnej situácii. Syn sa aspoň naučí, že to a to ockovo správanie nie je v poho = nebudem to brať za vzor, lebo je to zlé.
Keď sa to nezmení, postupne sa pripravuj na odchod. Priprav si plán, čo ako kde.
Chlapec musí pochopiť, že keď bude opakovať vzor z domu, tak tufy cesta nevede.

0silvia0
11. mar 2022

Odid od neho, nelubi ta, nevazi si ta...

autor
11. mar 2022

@0silvia0 to už viem. Ale myslím ze je. Zle nastavený v hlave ze žena sa ma starať o muža a byť ticho počúvať vo všetkom muža. Takto to nefuguje predsa

0silvia0
11. mar 2022

Ano, je zle nastaveny. Nezisti to ak budes jeho zle nastavenie tolerovat...

kocurikpupcek
11. mar 2022

A porieš si ten ekzém. Keď je velmi zle, daj si na to už hormonálnu masť. Inak občasne jedz probiotika (kúp si v lekárni aj tri rôzne druhy a striedaj) vyhýbaj sa sladkému, menej múčnych jedál...namiesto somarín chrúmaj surovú zeleninu a neboj bude dobre. Chlap si nemá čo dovoľovať.

autor
11. mar 2022

@kocurikpupcek ok ďakujem.

laura164
12. mar 2022

Neviem aké máš veľké dieťa, ale staraj sa o seba a o dieťa. Fakt taký chlap nestojí o tvoju energiu, zbytočne si ju míňaš. Prihlas malého na krúžky a chodi tam s ním. Ja by som s takým chlapom chcela byť čo najmenej. Ja by som mu to vracala naspäť, keby mu niečo spadne tak povieš že a zase? Keď okomentuje baby, tak mu povedz, že je to trápne, že ti robí len hanbu kade chodí. Čo on tebe, tak aj ty jemu.

svetlonos
12. mar 2022

Je to kreten, ak mozete, odidte rychlo. Vela stastia prajem

oliolijanka
13. mar 2022

Precitala som si iba tvoje komentare, nie celu diskusiu a teda vycitas muzovi, ze na tebe vidi iba chyby. Ale nevsimla si si, ze ty robis to iste. Hladas chyby na nom, nie na sebe. Nie, nie si trapna, ked sa ti roztrhne ramienko na kabelke, si trapna, lebo mas vedla seba muza, ktory sa za teba hanbi, ked sa ti roztrhne ramienko.
Cize netreba menit jeho, men seba. Vobec nestracaj energiu menenim jeho, rozmyslanim o nom, investuj do seba, rozmyslaj o sebe, uc sa napriklad povedat nie bez strachu, ze ho "sklames".

autor
13. mar 2022

@oliolijanka áno súhlasím ma to logiku. Dakujem

autor
13. mar 2022

@svetlonos ďakujem.

lenkakravcova
13. mar 2022

Ono to tak vyzerá v manželstvách, kde ide niektorému členovi len o to, čo od toho druhého získa (respektíve niekde je to aj obojstranné v nepozeraní na dobro druhého). V tomto prípade ťa berie tvoj muž asi len ako doplnok do domácnosti v štýle pracovného robota. 😕 Keď urobíš čo chce, je to ok. Ak nie, tak ta ako nástroj zjazdí.
Ma voči tebe nejaký vzťah? Ma ťa vôbec rád? Skúste sa o tom porozprávať. Lebo ak ťa má rád, tak si musí uvedomiť, že si rovnako človek a potrebuješ rovnaké zaobchádzanie ako by si on prial aby bolo zaobchádzané s ním samým.

autor
13. mar 2022

@lenkakravcova súhlasím. Ak som ticho dám jedlo na stôl. Umyjem po ňom riad lebo to ma robiť žena vraj len. zaobstaram okolo dieťaťa co treba je ok. Ale ma aj reči typu neviem upratovať. Co. Som.to ja za matku? Podľa mňa má už nemá rád lebo takto sa muž k žene ktorú miluje nespráva. A vytknúť mi ešte ze nie som milá na neho? Tak to sa ani nedá.. Všetko kritizuje. A sam nie je dokonalý. To veru nie

0silvia0
13. mar 2022

Autorka a ty ako reagujes na jeho vycitky a namietky? Co mu na to povies? Odkedy zacal byt k tebe takyto?

autor
13. mar 2022

@0silvia0 No ja nie som ticho, argumentujem ze to nie je pravda. ale nikam to nevedie. skonci to slovne tak ze som hlupana sprosta. vyvola hadku a potom povie ze zato mozem ja.

beatta7
13. mar 2022

presne ako si povedala, takto sa nesprava muz k zene ktoru miluje, to je podla mna odpoved na vsetko :-/

madeline1
13. mar 2022

Tak mu povedz, ze ta nebavi to jeho spravanie...nenechavaj sa nim deptat, tak ako si to napisala nam, tak to povedz jemu...prirodzene clovek aj ochladne, on voci tebe, ty voci nemu. Zacnite rozhovorom... Ak citis, ze to ma zmysel a je medzi vami len napatie z okolitych problemov je to lahsie riesitelne...kazdopadne musi vediet ako to na teba posobi, mozno si neuvedomuje ako sa sprava a musi vediet ako sa citis vo vztahu ty...ty aj on si polozte otazku, co idete s vasim vztahom robit....

autor
13. mar 2022

@madeline1 za tie roky som pochopila ze s nim sa nedá. Rozhovor neexistuje. Začne kričať a všetko čo ja poviem je pre neho zle a hlúpe. Len on ma pravdu. Podľa neho. Robila som mu raňajky. Všetko na stôl. A on no a čo? To žena predsa má robiť. Starať sa o muža. Ale ja keď som mala nádchu čaj mi neuvaril. Mal argument ci nevládzem vstať z postele urobiť. Si ten čaj.. Prestala som mu robiť raňajky

katkati
13. mar 2022

Nieže žena sa ma starať o muža. Majú sa starať navzájom jeden o druhého. Veď začni kričať aj ty a povedz mu to takým štýlom ako on tebe. A keď sa mu nepáči, nech rozvedie. Nedajte sa ženy ponižovať.

autor
13. mar 2022

@katkati asi tak. Ja keď kričím tak ma na mňa vetu chod do p... Ani naj psychológ nato nemá radu na taky typ ľudí. Žiaľ.

Strana
z2