icon

Ako mám rozumieť celoplošnému testovaniu od 18. januára?

17. jan 2021

Prosím vysvetlite mi ako chápete tomu, čo sa posledných pár hodín píše o celoplošnom testovaní, ktoré by malo začať už zajtra a od stredy už človek nemôže ísť bez testu ani do práce 😭 z domu pracovať nemôžem takže si mám zobrať dovolenku a objednať sa na antigenový test v najbližšom mobilnom odberovom mieste? Alebo počkať či sa testovanie zorganizuje v obci v ktorej bývam? Naozaj som z toho všetkého zúfalá keďže do práce musím chodiť a neviem ako sa zariadiť

baccio
18. jan 2021

Ak chceš ísť do práce od 27.1 do 2.2 potrebuješ test urobený od 18.1.....a ak budeš chcieť ísť do práce od 3.2 do 7.2 budeš potrebovať test od 27.1....ale to druhé budú upresnovat podľa počtu pozitívnych testov po tom 18.1.....to je v skratke.

pribinak
18. jan 2021

@ivetz ja som napísala debil na testovanie. Nie na očkovanie. Ďakujem za pochopenie

hettinka
18. jan 2021

@lenka2710 skolky otvoria najskôr po 1.2.

lenka2710
18. jan 2021

@hettinka myslíš?? U nás písali na stránke, že budú otvárať školku pre všetky deti od 25, teraz je otvorená len pre deti pracujúcich rodičov! No ved uvidíme, tak ci tak je to trosku na hlavu, keďže niekto sa otestuje trebárs dnes, test mu bude platiť až od 27,to máš vyše týždňa a plus týždeň bude platný, takže vyše 2 týždne, preboha, ved za tie dva týždne to človek môže chytiť ani nebude vedieť kde a bude mavat vyše dvoch týždňov negatívnym testom 🤦‍♀️🤦‍♀️ sa mi to zdá dosť pritiahnuté za vlasy

basska_b
18. jan 2021

@lenka2710 Tak isto to bolo pri prvom celoplosnom testovaní. Ten modrý papier v podstate už po opustení miesta testovania nemusel vôbec platiť. Z toho vyplýva, že prísny zákaz vychádzania pre tých, ktori nepôjdu na test (nemôžu ani do prírody), nie je kvôli ochrane zdravia iných, ale kvôli tomu, aby donútili všetkých ísť na test.

hettinka
18. jan 2021

@lenka2710 no tak to sa po včerajšku zmenilo, keďže Krajči povedal, že idu pracovať na otváraní škôl po 1.2.

mogaa
18. jan 2021

Normálne budú fungovať terajšie odberové miesta + veľa zamestnávateľov bude testovať u nich v práci + mestá zriadia odberové miesta ako pri prvom kole(a je na danom meste či ich zriadia len cez víkend alebo aj budú fungovať 3-4dni....takže v podstate to testovanie natiahnu v čase a nemali by byť nikde šóry že sa bude čakať 2hodiny na test....

lenka2710
18. jan 2021

@hettinka to som nezachytila, vďaka za info 😉 keďže mňa to už ani nebavi počúvať ich, radšej si pustím nejaký film 🙄

lenka2710
18. jan 2021

@basska_b no ved jasne, ved ja rozmýšľam ze nepôjdem, keďže muž chodi sa pravidelne testovať a ja som doma na RD, a keď ani školky teda nebudú otvárať, tak v tom nevidim zmysel, teda aspoň pre mňa, ten týžden nejako doma dám s deťmi 🙄 hádam

zuzkalujza
18. jan 2021

Čiže ak pracujem z domu nemusím ísť na testy, dobre tomu rozumiem? Lebo som na ATB pre akútny zápal priedušiek a nerada by som v takomto stave behala po odberom meste a nedrapla ešte aj covid ☹

avril299
18. jan 2021

@zuzkalujza nie nemusis, do lekarne, obchodu a vyvencit psika do 1km od domu mozes bez testu, ani ja nejdem, kedze pracujem z domu a s nikym som sa tento rok este nestretla 😀
skore uzdravenie samozrejme, pekne vylez doma, ziadne testy 😉

luccija
18. jan 2021

@zuzkalujza ak budes doma tak naco?este viac ochories

zuzkalujza
18. jan 2021

@avril299
@luccija Ďakujem 🙂

hettinka
18. jan 2021

@lenka2710 uplne rovnako, len robím v školstve, tak sledujem čo sa má tyka

hettinka
18. jan 2021

@avril299 do lekárne bez testu nemôžeš. Len potraviny najblizsie k domu.

hettinka
18. jan 2021

Školy:

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
lenka2710
18. jan 2021

@snezienka33 úplne s tebou súhlasím, jediný dôvod kvôli ktorému by som šla je ten, aby som mohla ísť s deťmi von, preboha ved to je choré, že človek ani na prechádzku s deťmi bez testu nemôže ísť! Dosť čo mi malá pili uši, že chce a chce ísť do školky, teraz ani sánkovať sa nebude môcť ísť, pokiaľ sa nepôjdem otestovať 🤦‍♀️ ešteže bude platnosť len 7 dní, potom sa bude testovať len v kritických okresoch, teda aspoň tak som to pochopila

hettinka
18. jan 2021

Ľudia, ale uvažujme, ak nepôjdu všetci, teda nepojdu ľudia 100% zdraví vďaka homeoffice, nepôjdu deti zatvorené doma na distancnom, starší izolovaní ľudia, ale pôjdu len ľudia “v pohybe”, chorobnosť v % vyjde oveľa vyššia, ako reálne mame. Možno niekoľkonásobne vyššia a zatvoria nás doma do mája 😢

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
lenka2710
18. jan 2021

@hettinka no len ci im nejde práve o to 🙄 ja už by som sa ani nečudovala, lebo to co už oni predvádzajú hranici so zdravým rozumom

hettinka
18. jan 2021

@snezienka33 ani môj syn, ani ja v práci. Dcéra nastúpila na VS, učiteľov a spolužiakov ešte ani naživo nevidela. Síce v Čechách, ale je to to iste aj tu. Byt platíme zbytočne, aspoň najom nám znížili, ale je to na nervy.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
hettinka
18. jan 2021

@lenka2710 veď mne to hneď napadlo, keď začali, že nemusíme ist, vynimky atd.
A nie je to absolútne zabezpečené. Všetko hodili na firmy a samosprávy.

hettinka
18. jan 2021

@snezienka33 skôr poriadne nachladnut. Veď v zime aj 5 minut stat na mieste je dlho. Ak nepôjdeme, zasa bude ziapať, že sme ignorovali, a domáce väzenie bude pokračovať.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
hettinka
18. jan 2021

@snezienka33 no vidíš, a dovoľuje si. Koaličnému partnerovi verejne nadáva do idiotov, vedcov uráža, všetci sú “mudrosraci” a konšpirátori, nikto nič nevie a všetci tu asi chceme “tancovať na hroboch”, len on je bez chyby.

Akože do včera som bola taká, že veď vydržíme, nejako to prejde, budem doma. Ale od včera som vážne nás.ata.

avril299
18. jan 2021

@hettinka do lekarne mozes ist aj bez testu, odkial mas ze nie? bez testu od 27.1. nemozes do prace a do prirody, ale do lekarne, potravin mozes

janickacrazy
18. jan 2021

@lenka2710 inak je to psycho, že pôjdeš sa s deťmi sánkovať a musíš si so sebou brat certifikát 🤨

lenka2710
18. jan 2021

@hettinka ja som taka nas.ata a nie kvôli sebe, ved som doma s malým, ani kvôli mužovi, ved normálne pracuje ale kvôli tej mojej malej, úplne mi jej je ľúto! V piatok sme sa boli smykat a prišla tam aj jej trieda zo škôlky, no teda pár deti ktoré tam chodia, keď odchádzali, tak mi chúďa tak plakala, že aj ona chce ísť 😭😭 ved to nieje ani po psychickej stránke zdravé pre tie deti byť stále doma, ved to trvá už skoro rok a lepšie to teda nieje ani náhodou! Keď bolo v jeseni celoplošné toľko reči, že už budeme voľnejšie dýchať, všetko sa otvorí a bla bla, čísla ešte stúpli, takže lockdown, čísla neklesaju, zase testovanie 🤦‍♀️🤦‍♀️ Kde jen udelali soudruzi chybu?? Podla mňa to celoplošné bol zlý nápad, a teraz je to zas na hlavu, keďže vyše dva týždne budeš mat test, ktorý už na druhý deň nemusí platiť