Ako nájsť otca?
Mam 17 a na svojho otca mam len matne spomienky, zablesky z velmi skoreho detstva. Podla fotografii zil s mamou do priblizne mojich 3 rokov. Jeho meno viem z rodneho listu. Na facebooku som ho nensla alebo nespoznala. Mama mi jeho cislo odmieta dat. Nasla som aj rozsudky zo sudu 5 rokov stare, tam jeho adresa je, ale podla katastru tam uz nebyva. Ako ho najst?
Ahoj, tipy na hľadanie otca tu máš dobré, asi by som najprv skúsila ísť sa spýtať na jeho novú adresu, či náhodou niečo nevedia…každopádne držím ti palce,aby si ho nasla a aby si nebola sklamaná..a určite nám daj vedieť ako to dopadlo..
A krstni rodicia kto boli? Niekto z otcovej strany? Pozriet do krstneho listu na fare.
ja by som napisala list novym majitelom bytu, ktory im predal tvoj otec. mozno oni budu mat na neho kontakt.
Ale on ťa nikdy nekontaktoval ako svoju dcéru? To je tiež zvláštne.
Volala som na mestsky urad. Povedali mi, ze mam prist s obcianskym a ak som neplnoleta, tak aj s mamou. Uz zostava len vyskusat kontaktovat majitelov toho bytu, kde byval.
@ibrunova Nie nikdy. Mam len take zablesky, ze sme s mamou u neho byvali a raz som tam bola aj sama. Ale v rozusdkoch je, ze ma musel vozit k novemu priatelovi mamy a tam vznikli problemy. A tiez tam je, ze jeho nova zena pisala mame a chceli ma vidiet. Mama to nedovolila. Vobec som to nevedela.
nemôžeš tu zverejniť jeho meno,dátum narodenia a kde mal posledné bydlisko,nikdy nevieš
Držím palce, aby si otca našla a nech to dopadne ako si predstavuješ ty.
Podľa mňa je od tvojej mamy nepekné ak sa k tomu nechce vyjadrovať. Keď bolo ublížene jej, nemá to ovplyvňovať vzťah teba a otca. Ak bol zlý človek aj voči tebe tak máš pravo to vedieť.
Ja si myslím, že robíš dobre ak ho chceš vypátrať. Samozrjeme ber ohľad na mamu, vďačis jej za veľa, ale musí ti dat priestor spoznať aj otca. Držím palce a napíš ako to dopadlo
Nehľadala by som takého otca...keby mal záujem o Teba, tak by sa o Teba zaujímal viacej ako len posielal výživné. Poznám kopu rozvedených rodičov a mnohí majú deti v striedavej starostlivosti, alebo dohodnuté kedy otec chodí za dieťaťom a zopár prípadov kedy sa otec absolútne nezaujíma o dieťa a posiela výživné (alebo neposiela a maminka musí riešiť) - tí, čo sa nezaujímajú o dieťa zväčša mali nejaké partnerské ťažkosti alebo napr posielali ženu na potrat s neplánovaným dieťaťom.
riadne sa porozprávaj s mamou a tlač na ňu aby Ti ona povedala prečo sa rozišli. čo ak je agresívny, bil ju/Teba, je psychický manipulátor a to že sa nestretávate je pre Teba to najlepšie? keby sa o Teba aspoň trochu zaujímal, tak by sám skúsil zavolať.
ak volala jeho nová žena, to akurát svedčí o tom, že si našiel niekoho fine, kto chcel spoznať jeho dcérku, ale taktiež to značí o tom, že on sám nemá záujem, lebo to riešila jeho žena, nie on sám.
Hlavne povedz mame, že chceš vypátrať svojho otca. Možno jej konečne dopne, že si dosť veľká na to, aby si poznala pravdu, aj keď môže byť bolestivá.
@vso10 Presne to som si myslela donedavna a viac menej otca som neriesila. Ale ako som nasla a precitala rozsudky, tak chcem ho najst. A dalsia vec je to, ze k tomu sa nikto nikdy nevedel vyjadrit, ani mama, ani babka, ani dedko. Odpoved mamy na moju otazku, ze preco nema zaujem bola stale ze preto lebo nechce. V rozsudkoch je pisane, ze chcel a su tam aj dokazy. A mama mala tiez priatela. Otec mal tiez novu zenu, ale o tej sa hovori az v neskorsich rozsudkoch.
tak už len počkať, kým budeš mať 18 a potom to skúsiť cez MU. Alebo cez FB kde hľadajú stratené kontakty. Alebo si nájsť na FB alebo iných soc. sieťach mesto v ktorom žil a tam skúsiť hľadať. Niekto ho musel poznať - susedia, v práci. Ke´dže máš 17, predpokladám, že on má okolo 40. Pár rokov hore dole, takže musí byť niekde zamenstatný, možno má aj nejakú ďalšiu rodinu. Držím palce
Drzim palce nech sa ti to podari a nech niesi sklamana. Ja by som to tiez skusila cez novych majitelov bytu 🙂
Ja si myslím, že cez Mestský úrad to nepôjde, neviem, či môžu len tak dávať údaje obyvateľov.
na tvojom mieste by ma určite zaujímal aj otcov názor na vec. niekedy sú ozaj aj matky na vine všetkému. je jedno že sa o teba starala a vychovávala ta, to je síce pekne, ale neznamená to, že ta teraz vlastní a musíš robiť len to čo ona povie. máš aj otca a nemusí byt všetko len tak ako ti to mama podala. osobne som teraz svedkom toho ako jedna zena ničí nášho kamaráta, s ktorým ma dieta. všetko čo spraví je zle, vsetko! matku provokuje jeho záujem o dcéru. a sám už povedal že nevládze a nevie či ju nenechá tak a nepočká či dcéra za ním sama raz nepríde..
@vso10 Preboha, to čo tomu dievčaťu píšeš? Však sama píše, že s otcom žili do jej 3 rokoch a sama má záblesky ako si ju potom aj otec bral. Taktiež uvádza, že ma veľa fotiek ako ju otec drží na rukách. V rozsudkoch vyčítala, že otec platil výživné pravidelne a to súd vždy zisťuje. Otec, ktorý ženu posiela na potrat sa veselo nefotí držiac v rukách svoje dieťa. Tu bude problém krátkodobý milenec matky. Byť chlapom, tak nechcem 3 ročné dievča odovzdávať milencovi matky s ktorým matka ani dlho nebola. Dievča našlo rozsudky a bohvie čo všetko sa dozvedela.
@ha_space možno práve preto že mám skúsenosť s manipulátorom, ktorý na fotkách a aj v bežnej komunikácii vyzerá úplne normálne, tak preto odporúčam nech dievča vytiahne pravdu z matky a až následne rieši či bude kontaktovať otca.
pokiaľ otec mal záujem o dieťa, a nemal záujem o stretávanie dievčaťa a milenca, mohol riešiť striedavku/návštevy. mali nový rozsudok o výživnom pred 5r, čiže dievča malo 12rokov - to je dosť vysoký vek na to, aby súd schválil aj striedavku. je vari v papieroch, že otec chcel riešiť návštevy? zatiaľ to sem nepíše slečna, takže usudzujem, že nie...
ja len aby sa dosť nepopálila. mama má nejaký dôvod prečo ho nekontaktuje
@vso10 myslím, že zakladateľku nezaujímajú názory, či áno alebo nekontaktovať otca. Chce ho nájsť a hľadá spôsob. ,,Zbožňujem,, keď sa nikto vyjadruje k niečomu, na čo sa človek ani nepýta. Nechaj to na ňu, keď chce, nech hľadá. Nikto nevie či bol manipulátor alebo nie. A ty už duplom nie. Keď neviem poradiť, aspoň nerozdávam nevyžiadané rady
@vso10 Mna sa na otca, ked som bola mladsia pytali. Na matrike, ked mi menili priezvisko a este nejaka dalsia pani. Vzdy som povedala, ze otca nepoznam a nestretavame sa a ja o to nemam zaujem. Tak mi povedala mama, ze ked on nema zaujem, tak mam povedat, ze ani ja nemam. A v rozsudkoch je, ze otec uvadza, ze ked ja sa nechcem stretavat, nebude ma nutit. Ked ja sa chcem volat po mame, tak mi nebude branit. Ale ja som nevedela ci sa chcem stretavat. Ale teraz chcem, lebo viem viac informacii k tomu.
Ja by som sla tam kde mal predtym ten byt a spytala sa novych majitelov ci o nom nieco vedia, pripadne susedov, do obchodu v okoli kde mozno nakupoval, mozno ti povedia nejaku indiciu co ta posunie dalej, mozno ti vedia povedat ze kde pracoval, alebo kam chodieval jest, popijat/zabavat sa, ci navstevoval daky klub, a potom sa sla opytat tam, pripadne nieco zistis este o dalsej rodine, vyhladat jeho mamu teda tvojich starych rodicov z otcovej strany, zatial ma napadlo len toto ak internet zlyhal.
@vso10 A ako bude dievča vedieť, že to čo povie matka je pravda? Lebo ju vychovala a matke sa vždy verí? Dievča nechcelo návštevy, lebo matka povedla, že otec nemá záujem. Manipulátor sa snaží manipulovať. Manipulátor nenechá veci len tak s odôvodnením, že keď dievča nechce, tak ju nebude nútiť. A prečo by mama mala nutne mať nejaký dôvod? Prečo nemôže mať otec dôvod k tomu, aby kontaktoval matku? Podľa vyjadrenia autorky si matka našla milenca s ktorým jej matka dlho nebola. To je podľa teba v poriadku? Voziť dievča niekam ku krátkodobej známosti? Naviac dievča malo 3 roky. 3 ročné deti si veľmi rýchlo zvykajú. Nemohlo toto otca raniť? A ako potom donútiš dieťa ku kontaktu, keď nechce? Asi otec vyhodnotil, že kontakt vynucovať nechce, pokiaľ s matkou sa nedá rozumne dohodnúť. A ženy, ktoré odídu od muža k milencovi a tento vzťah im nevýjde, vedia byť pekne nepríjemné.
Ísť na miesto kede byval naposledy a pozistávať od ľudí ,susedov kde asi sa presťahoval.
Určite aspoň jeden človek bude vedieť čo je s ním.
Ak cítiš potrebu ho nájsť hľadaj......
Mám známu ktorej sa tiež rodičia rozviedli, mama striedala priateľov....a keď sa mladučká vydala a mala sama problémy v manželstve, splnila si túžbu nájsť svojho otca, ktorý jej s jeho novou manželkou boli a sú veľkou oporou dodnes.....
Jej mama sa nikdy nedozvedela( už zomrela) ,že sa s nimi potajomky stretáva.
Este ma napadlo ci nema dalsie deti a tie by sa mozno dali najst na fb.
No mne sa zdá že tu hrala nečistú hru tvoja mama. Ona bráni vášmu kontaktu nie on alebo ty. Pritlačiť na mamu a všetko o tom čo vieš jej povedz. Možno sa ona boji že sa dozvieš nejaké zle veci aj na ňu ale to už teraz po rokoch nie je podstatne. Si stále dosť mladá na to aby si mohla mat dobrý vzťah s otcom. Povedz jej že ho chceš spoznať a nechceš od nej ujsť. Neobchádzajú však mamu pretože by si mohla ublížiť aj jej aj sebe aj otcovi. Najlepšie je presvedčiť ju aby ti povolila kontakt s ním. Kľudne sa na ňu aj nahnevaj a vykric jej že ti ho zatajovala. Ale sľub jej že ho budeš vždy kontaktovať len s jej vedomím a že nechceš ísť proti nej.
A môže to byť aj prípad, že je matka jedna zo žien, čo zámerne znemožnili kontakty otca s dieťaťom, lebo je zákeráčka. Alebo je jej bývalý psychopat. Ktovie čo sa tam stalo. Ale pravdepodobne to bude to najjednoduchšie vysvetlenie.
Tvoja mama veľmi divne reaguje. Čo je za odpoved lebo nechce? Podľa mna tvoja mama klame vo viacerých veciach. Verím, že nájdeš otca keď to takto chceš.
@slovakboy Mama mi jeho kontakt neda. Povedala, ze keby niekto z otcovej strany chcel, tak by ju kontaktoval. Ale ju podla rozsudku kontaktovali. Aj otec ju kontaktoval, aj jeho zena, dokonca aj babka. Mama im povedala, ze ak ma chcu niekam vziat, tak len jedine s nou. A otec sa s nou uz nechcel stretavat. Mama sa vyjadrila na sude, ze otec ju napadal a vyhodil z jeho bytu. Ale on to poprel, on na sud napisal, ze vyhodil z bytu len jej priatela, ktory za nou chodil. A v tych rozsudkoch je, ze mi s novou zenou poslali darceky k vianociam. Mama tam napisala, ze darceky od cudzich ludi neprima. Ze to mali dorucit osobne. Ale otec nechcel s mamou ziadny osobny kontakt. Mama sa s nim sudila pre vyssie vyzivne celkom asi 7 krat.
Tvoj otec zrejme mame veľmi ublížil. Nevieme si predstaviť co prezivala, ale to nie je dôvod, aby ta odstrihla od otca. Napriek tomu, nemôžeš sa na ňu zato hnevať. Otec určite svätý nebol.

mas plne pravo spoznat otca-aj keby si mala byt z neho sklamana .. mama ti nesmie zatajovat kde je ... to ze sa ona v nom sklamala neznamena ze aj ty musis byt ... ziadna matka nema pravo odoberat otca dietatu// si skoro dospela a ty sa musis rozhodnut ... zajdi na mestky urad-i ked podla mna nepochodis-niesi dospela... spytaj sa starkej od mamy ci nevie pripadne zajdi na staru adresu co mas-mozno ak sa byt predaval vedia nou adresu ... alebo si sadni s mamou rzne jej povedz ze bud ti to povie alebo proste bues rozosielat spravy na fb ci ho niekto nepozna az sa jedneho dna najde ...