icon

Ako nájsť otca?

13. júl 2022

Mam 17 a na svojho otca mam len matne spomienky, zablesky z velmi skoreho detstva. Podla fotografii zil s mamou do priblizne mojich 3 rokov. Jeho meno viem z rodneho listu. Na facebooku som ho nensla alebo nespoznala. Mama mi jeho cislo odmieta dat. Nasla som aj rozsudky zo sudu 5 rokov stare, tam jeho adresa je, ale podla katastru tam uz nebyva. Ako ho najst?

kvetinka75
14. júl 2022

@simona20201309 mohlo to byť aj opačne. Mama mohla ublížiť otcovi a ten nechcel viac s nou byť ale s dcérou sa chcel stretávať. Ale matkina ješitnosť urobila svoje. Ťažko súdiť keď nevieme podrobnosti.

autor
14. júl 2022

@simona20201309 Ja neviem ako to bolo. Ale na otca nejake spomienky, take zablesky mam. A boli pekne. A v rozsudkoch je, ze mamin priatel vyhodil otca z karnevalu v skolke. Tam mam tiez nejaky zablesk. Aj na to, ze mala nejakeho priatela si spominam. Aj na to, ze sa s tym novym priatelom hadali a rozisli. Ale otec ma kontaktovat chcel, to viem. Viem, ze si ma aj bral k sebe.

simona20201309
14. júl 2022

@kvetinka75 😒 mohlo. Strasna krivda voči autorkenaj otcovi! Normálne smutno mi je, lebo tie roky sa už nevrátia.

simona20201309
14. júl 2022

A možno aj to je dôvod, prečo matka tak veľmi brani tu, aby sa stretli.... dozvedela by sa pravdu

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
bluka2
14. júl 2022

Máš nejaké peniaze? Najdi si privátneho detektíva, toto bude pre nich úplná hracka

ha_space
14. júl 2022

Autorka, ja som vždy bola názoru, že veľkú rolu so stykom/nestykom/nezáujmom otca s tak malými deťmi má aj dôvod rozchodu rodičov. Z toho čo si napísala sa tak nejak snažím pochopiť ten dôvod. Píšeš, že mama mala priateľa ku ktorému ťa tvoj otec vozil v tvojich 3 rokoch. Keď s ním žila, museli sa nejakú dobu poznať. Neviem prečo mala tvoja mama nového priateľa, keď si bola tak malá. Mohlo to byť preto, že tvoj otec sa k nej nepekne správal, mali iné názory, tlačil na ňu v rôznych veciach. Na druhú stranu si mohla priateľa nájsť aj preto, že tvoj otec jej nebol dosť dobrý. Alebo dobrý bol, ale našla niečo lepšie. To je jej vec. Píšeš ale strašné veci, napr. tvoj otec musel vyhodiť jej priateľa z jeho vlastného bytu, mamin priateľ tvojho otca vyhodil z karnevalu, ktorý si ty mala vo škôlke. Píšeš, ze na otca máš pekné spomienky. Keby sa voči tebe otec choval zle, určite by si mala nejaký záblesk. Píšeš, akoby si na ten karneval nejakú spomienku mala a na tú situáciu si spomínaš. Prepáč, ale nejaký mamin priateľ nemal právo vychadzovať tvojho otca z karnevalu. Píšeš, že rozsudky máš prečitané, mama sa súdi často, keby bol nejaký dôvod, že otcova účasť na karnevaloch je pre teba nebezpečná, určite by si sa o tom v tom množstve rozsudkov dočítala. Fakt netuším prečo sa tvoji rodičia rozišli a mama mala v tak krátkej dobe priateľa, s ktorým sa tiež za krátku dobu rozišla. Pokiaľ je pravda, že chodila s ním do otcovho bytu a on ani o tom nevedel, nezachovala sa pekne. A pokiaľ trvala na tom, aby ťa otec vozil k tomu jej novému priateľovi, otca to mohlo raniť. Ty ako malá si mohla mať rada aj svojho otca aj toho jej nového priateľa. Tvojho otca táto nová šťastná rodinka, ktorá vydržala krátko mohla raniť. Možno otec aj styk chcel, ale bez akejkoľvek komunikácie z tvojou mamou. Nevieš čo mu spravila. Možno sa aj k nemu chcela vrátit, ale on nechcel, tak mu robila problémy. Píšeš, že do 3 rokov rodičia spolu žili, máš 17, posledný rozsudok pred 5timi rokmi a celkovo 7 rozsudkov. To si za 9 rokov 7krát nechala zvyšovať výživné alebo prečo sa súdila? Píšeš, že si sa dočítala, že otec platil pravidelne a toto si súdy naozaj overujú. Takže o zvýšenie sa asi fakt jednalo. Zvláštne je tiež, prečo jej vadí kontakt s tvojim otcom, babkou bez jej prítomnosti. Uviedla tvoja mama niekedy na súde, čím je stretnutie teba s otcom a babkou tak nebezpečné? Prečo ti mama neodovzdala darček, ktorý ti poslali? Prečo chce, aby ti darčeky nosili osobne a tým si vynútila aj jej kontakt s ním? Otec s ňou komunikovať nechce a to ju možno serie. Niektoré ženy sú už také. Niekedy otcovia rezignujú. Zistia, že komunikovať s človekom, ktorého predstavy o živote sú ďaleho za hranicou únosnosti je zbytočné a dieťa bude šťastnejšie ak neni svedkom týchto komunikácii.

Píšeš dosť rozumne, otca by som vyhľadala. Si takmer dospelá a keby tvoja mama bola vysporiadaná po toľkých rokoch so vzťahom s otcom jej dcéry, tak ti na tvoje otázky odpovie a kontakt ti dá. Opakujem, ty si takmer dospelá.

Skús sa pozrieť ešte na nejaké FB skupiny mesta kde žil, prípadne inzercie toho mesta. Možno niekedy niečo predával. Vieš s tých rozsudkov aj meno jeho ženy, môžeš vyhľadať aj ju.

Potom môžeš poslať list na bývalu adresu tvojho otca. Uviesť, že si jeho dcéra, uviesť svoj telefón a poprosiť, či by ti nenapísali adresu alebo číslo tvojho otca. Ak od neho kúpili byt, nejaké údaju mať budú.

Nezabúdaj, že budeš mať 18. Môžeš sama podávať návrhy k súdu a nie tvoja mama. Súd si jeho adresu zistí. S mamou súdne komunikuje, určite bude aj s tebou.

Veľmi ti držím palce.

chichua
14. júl 2022

Napíš mi správu

andreatytler
14. júl 2022

Autorka V zahranici takto rodinu adoptovanym detom hladaju sukromne agentury, alebo detektivy ako radila @bluka2. Je to pomerne bezne a naozaj su velmi uspesni. Neviem ale ako je to na Slovensku, ale za pokus to stoji ak mas peniaze.
Ale pred tym ako zacnes, by som ti poradila o tom povedat mame. Zda sa ze je velmi silne proti tomu aby si otca kontaktovala a ak to urobis poza jej chrbat budes mat velky problem a velmi si mamu rozhadas. Treba jej to povedat odhodlane a s rozhodnutim, nema pravo ti v tom branit. Ale treba hrat voci nej ferovu hru a nie schovavacku. Okrem toho sa urcite priprav na to ze otec sa s tebou nemusi chciet stretnut, alebo ak sa aj stretne, budete len dvaja cudzi ludia a budete si musiet vztah pracne vybudovat. Takze budes mat rozhadzanu mamu a otca ktory nema ziadny zaujem. Jasne ze to moze byt aj ine, ze otec sa velmi potesi, ale je lepsie sa mentalne pripravit na to odmietnutie a potom byt milo prekvapeny ak to bude inac.
Prajem velmi vela stastia.

aandrea9
14. júl 2022

Napíš mi správu, možno viem pomôcť s hľadaním a najdením.

slovakboy
14. júl 2022

Som presvedčený že keď otec zisti že si ho vyhľadala bude šťastný. Určite ťa neodmietne a nebude ťa vnímať ako cudziu. Pre neho je 15 rokov krátka doba.

simona20201309
15. júl 2022

Daj nám vedieť, keď bude niečo nove, pripadne sa ti podarí ho vypátrať. Celý čas na teba myslím.

ann092
15. júl 2022

@simona20201309 ja tiež, snáď nám napíše keď niečo zisti ako to celé dopadlo

ankare
15. júl 2022

Skús vyhľadať meno v katastri.

mimi3008
15. júl 2022

@ildiko36 alebo chce mama chranit seba a svoju reputaciu

ildiko36
15. júl 2022

@mimi3008 neni to iste, nevieme co sa tam odohralo, ale ked otec nemal zaujem o svoju dceru zrejme ma matka dvôvod preco nechce dcere rozprávať o otcovi.
Ťažko povedať či autorka koná spravne ale ked jej mama sa o tom dozvie tiež bude sklamaná zo svojej dcery, že poza chrbtom spravila patranie.

mimi3008
15. júl 2022

@ildiko36 no ved ale dcera mamu pytala, ta sa to rozhodla sabotovat, tak jej nic ine, nez poza chrbat, neostava

andreatytler
15. júl 2022

@mimi3008 Nemusi hladat otca poza chrbat. Staci ak mame povie ze co robi. Mama jej v tom asi nepomoze ale musela by ju doma zamknut v komore aby jej zabranila v hladani.
Ono myslim ze mama bude nahnevana tak ci tak, ale ak by som ja bola ta mama, tak by som bola viac sklamana ze mi to dcera tajila.

ildiko36
15. júl 2022

@mimi3008 ja si to neuznávam poza chrbát, aj mama by mala byť viac otvorena ku svojej dcere, a povedať jej pravdu.Zrejme ma dvôvod preco drží odstup od toho chlapa..chlap platy výživne ale nehľadá tiež spoločnosť svojej dcery, pritom vie urcite kde byva

sparrows
17. júl 2022

Dúfam, že ho nájdeš a dozvieš sa, čo sa skutočne stalo 🙏

ann092
22. aug 2022

@autor ahoj ako to dopadlo ? Hľadala si?

autor
24. okt 2022

@ann092 Ahoj, otca som nasla. 🙂

ann092
25. okt 2022

@autor ahoj vážne ? 🙂 a ako sa k tebe zachoval ? Ako to celé dopadlo? mama o tom vie ?

jana005
25. okt 2022

Super, teším sa s tebou.
A mama to ako zobrala?

autor
25. okt 2022

@ann092
@jana005
Prve stretnutie bolo zvlastne, spraval sa akokeby ma poznal celu dobu. Uz sme sa 4x videli, mam aj surodencov , teraz cez vikend idem k nim na oslavu, v zime uz mame naplanovanu lyzovacku. Mama to zatial nemoze rozdychat, ale otec ma na to upozornil.

777januska777
25. okt 2022

A ty na neho co hovoríš? Mama to vzala ako, ešte stále ti o tom nechce nič povedať?

ann092
25. okt 2022

@autor teším sa s tebou, že to takto dopadlo a s otcom ste si našli k sebe cestu 🙂 to je super, že sa začal k tebe hneď takto správať a nie ako k cudziemu človeku,veľmi pekné od neho, nie každý by sa takto zachoval

autor
25. okt 2022

@777januska777 Milo ma prekvapil. Velmi o minulosti nechce hovorit, ale dost sa pytal na skolu, kamaratov, atletiku. Uz som sa zoznamila aj s jeho zenou, mam surodencov 7 rocnych bratov - dvojicky. Oba su prijemny par, jeho zena ma aj odviezla domov. Maju velky dom, ja chcem o necele dva roky studovat v rovnakom meste ako byva otec. Mozem byvat u nich, to povedali spontane sami od seba. Teraz cez vikend k nim idem. S mamou to uz je horsie.

moonlight1210
25. okt 2022

Super, ze to dobre dopadlo. Len to teraz neprezen, aby si si pre zmenu nepokazila vztah s mamou.
O ich minulosti sa podla mna este dozvies. Nakoniec ti kazdy povie tu svoju verziu. Usudok si budes musiet urobit sama.
Akualne ju otvarat asi nechcu, lebo tam su krivdy, ktore asi este nepreboleli.

simona20201309
25. okt 2022

Krásny príbeh. Toto je na knihu😃.
Ale tiež ber ohľad aj na mamku. Je to veľmi nefer, že ti bránila spoznať otca, ale nezabudni, že sa o teba starala celé roky.