icon

Ako postupovať, keď nedostanem blok?

26. jún 2024

Poradí niekto ako postupovať ak idem do prevádzky kde nedaju blok?
Príklad - idem platiť a nedostanem blok, môžem trvať na tom ze ten blok potrebujem alebo nezaplatit?

autor
26. jún 2024

@maranco fúú 150 - to si ešte veľmi malo povedal,
v BA alebo podľa studia aj 2 ci 3x tolko

caroline_
26. jún 2024

@sara07 tak tak, obyčajne vypalne podľa mňa 🙃

rozculena
26. jún 2024

na 95% všade platím kartou a to žijem v zapadákove....dokonca kaderníčka,ku ktorej chodím roky,mi dá blok automaticky.U fyzio platím tiež kartou.
V sekáči mi nedávajú,to je fakt,a ešte v jednom obchode s textilom,hrala to na mňa,že sa jej vybila bateria....nuž,ostala bez tržby,až tak strašne som tú vec nepotrebovala.

sara07
27. jún 2024

@stanulienkat chod štátu myslíš tie zaujímavé tendre pre určitu skupinu ludi . som sa fakt pobavila, predražené cz o mastnú sumu atd ...
myslíš tie zlaté vládne padaky čo si popodpisujú, tučné odmeny a platy ? zaujímavé nájmy pre vládne budovy pre určité vyvolené firmy ?
tie odvody začínajú byt neunosné, aj teraz idu hore, štát zdvinhne min mzdu ale len preto aby vytiahol viac prachov na odvodoch a daniach , prečo nezníži odvody a dane a dph a tak pomôže skutočne ludom ?
ked tie odvody budú znesitelné a štát inak šafáriť ver že nebudeš riskovat či ano alebo nie blok, proste ho dáš

sara07
27. jún 2024

@maranco ale ano to je jedna strana že nemajú na zdvihnutie platov
a čo takto dat si poslanci, vládna top menšie platy
alebo vymenovaných profesiam dat menšie dane, danovy bonus aby IM ostalo viac z výplaty , výsledok je rovnaký či ti pridajú plat alebo dáš menej na daniach, ich zaujima suma ktorá pristane na páske na učte a čo sa týka zdravotníkov začínaju mat lepšie platy ako v čechách len je o tom ticho , to nie je také zaujímavé, dohaneme doháname
ale my vysvetli prečo by sa stále mali zdierat živnostiníci, ešte aj maličký čo sa tam natahuju o 2 € na tovare a pomaličky si nazbieraju , také dobre dojne kravy čo nemaju na vyber dobrý material chápem
prečo dávajú také užasné ulavy pre mega firmy a automobilky a potom zase a znova sa tam vláčia robotnici z indie atd .. prečo neurobia to čo robia niektoré firmy na vychode že naučia romov pracovat trva to sice pol roka rok ale naučia
prečo neduju také platy v automobilkách aby sa z východu ludom oplatilo tam príst a nechodili do čiech robit, prečo im nedáme lepšie podmienky aby nám tu zostali ???
ano kydat na živnostnikov je najlepšie , fakt si myslíš že momentálne odvody sú v poriadku ? a je jedno či máš dobrý alebo zlý mesiac ,
kolko ludi hlavne na fb to vidímm robí a vyraba veci na čierno lebo by ich nedali , píšem sz len tak sa to hemží , hlavne oblečenie, svadba a niektoré veci len pozerám že maju odvahu . majú lebo proste po troške si zarobia
ked vidíš že skutočne štát tie prachy samozrejme čast vrati aj skupine ktorá ich vytvára je to inom ale ty len odvadzaš odvadzaš a nič,
staraju sa hlavne aby dôchodci mali - mi povedz napr obedy babky čule do kostola 2x denne , kopec vedia aj vyliezt po svojich ale obedy si dajú vozit rozvozom , pri tom škola kde by ich dostali maju po rovinke v tieni 10 min ale nechce sa im, ten rozvoz musi niekto zaplatit, kto má problém s chôdzou plne chápem ale nie čo tu behaju pokrikujú plne vitálne babičky ale majú sa dobre .. a to neriešim že býva jedna v 3 izbovom byte tak zrejme až tak zle sa nemaju
idu sa dávat 13 dôchodky , prečo sa dávali aj ludom čo maju nad 1000€ dôchodok ? prečo to nezastrešia nejak ? nemáme na to ale dáme lebo to je oblubena skupina a kludne si aj požičiame
zase tých 30€ čo spomínaš aj tak z nich čast dá štátu v podobe DPH ale ked nemá čo minut , nemá ani on ani štát nič

simca06022011
27. jún 2024

@maranco kedysi som bola taka naivná aj ja😂

kris_tin257
27. jún 2024

Nedávanie blokov je štandard, jedna vec gastro/kaviarne, potom máme služby ako kaderníci/nechty/masáže atď všetko sú to peniaze na ruku... Nehovoriac o rôznych stavbarskych prácach...
S pravidelným davanim blokov som sa stretla jedine v potravinách drogériách obchodných sieťach a hoteloch (faktúry)...

simca06022011
27. jún 2024

A keď chcete, tak si pozrieť treba aj tabuľku nárastu miezd a pomer dane/ príjmu z toho za roky... A každý zamestnanec uvidí, kde je " probléma". Ze sa %tualne zvýšilo daňové zaťaženie ľudí a preto napriek vyšším mzda to na páskach nevidno ( resp nic vyrazne)
Rovnako to majú podnikatelia... ono je krásne vidieť ze wow ma tak.tolko a toľko ľudí 😂 ale nárast nákladov iba tých platieb štátu je vysoký... ci myslíte že napr v bb je mesto bez prevádzok zo srandy? Alebo.si to firmy nemôžu dovoliť pri výške dane z nehnuteľností? Vysokým nájmom? K tomu dane a odvody (kooopa vydavkov nedanovych, ktore sa platia) zdaňovanie " milionarskou sadzbou" je úplne psycho😂 ale hurá rovnosť
Bloky majú dávať.. to.je fakt a povinnost. Aké netreba sa čudovať ak sa niekto rozhodne inak. Platba kartou je jedna z ďalších klincov do rakvy. Pohodlná platbička zákazníka a pre obchodníka tisíce eur do luftu 😂

canany
27. jún 2024

Neviem ci to tu bolo spomenute, ale blok nesluzi len na ucely zdanovania prijmov, ale mate to aj ako doklad pre pripadnu reklamaciu. Napr tetovacie studio, spravi tetovanie, zavlecie nejaku pliagu a bez bloku, potom povie, ze to nebolo u nich.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
sara07
27. jún 2024

@simca06022011 zabudla si že banka si za pohodlnu platbu od zákaznika strhne tiež bakšiš, a najviac ma zaraža ako sa rozčuluju ked niekde maju napísané že platba kartou od 5 € no ano proste ...
inak plny suhlas s tým čo píšeš, len rastie odvodové a danove zataženie,a nikde to nevidno
s tou bb si mala pravdu minule sme tam boli na výlete a ako to začína byt ako námestie duchov, ešteže to tam tahaju turisti , čo su na terasach inak neviem

simca06022011
27. jún 2024

@sara07 nezabudla som, ved presne to pisem.. ze to stoji tisice

sara07
27. jún 2024

@esterr_ka tam to nie je vždy o tom aby nedal , lenže banky si učtuju slušné poplatočky od podnikatela

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
sara07
27. jún 2024

@esterr_ka prenájom terminalu na mesiac začina od 13€ , alebo si kupiš za od 200 €, poplatky sú rôzne od 3% -12 % podla typu obratu atd ..
ono sa ti to nazbiera aj po centoch ale to už ludia nevidia, že banky nebudú nič dávat zadarmo, max pár mesiacov aby ta namotali

lakebabe
27. jún 2024

Mne blok nedáva kaderníčka ani kozmeticka takisto neberú karty, v živote som sa neozvala, lebo by mi ten blok dala , ale už by ma nikdy neobjednala ,lebo je ku nej poradovnik a už roky neberie nových. Ani ho nepotrebujem. Nikdy nedávali blok ani Vietnamci na nechtoch ani v obchodoch iba vyslovene na vyžiadanie. Vo veľa malých butikoch sa viem dohodnúť ze bez bloku a dajú zľavu.
Ale pokiaľ si ho vypýtas tak ti ho daju

hiro
27. jún 2024

@sara07 "prenájom terminalu na mesiac začina od 13€ , alebo si kupiš za od 200 €, poplatky sú rôzne od 3% -12 % podla typu obratu atd .."
Akoze odkial mas take cisla? Len tak prve co som vygooglil:
https://www.comgate.sk/cenove-tarify-platobneho...
Mesačný prenájom platobného terminálu. Zadarmo pre mesačný objem transakcií na terminál vyšší ako 4 tis. EUR
zadarmo alebo 7,90 EUR
Platobné karty Visa a Mastercard, Google Pay a Apple Pay
Všetky typy kariet (spotrebiteľské, podnikateľské, vydané v EÚ aj mimo nej)
0,98 % + 0 EUR
Takze 7,90€ + cca 1% z platby.
@lakebabe diky, prepac 🙂

lakebabe
27. jún 2024

@hiro asi si zle označil 🙂

zuzubb007
27. jún 2024

Nedávajú bloky, lebo podnikať na slovensku je likvidačné, dať ku každému bloček to môžeš rovno zatvoriť prevádzku, ja neviem mňa to vôbec netankuje, mne keby nedali bloček ani v potravinách všetko to zahadzujem, automaticky vravím, nedávajte bloček, však keď chces vypýtaj si bloka

sara07
27. jún 2024

@hiro podla toho kde hladáš, a aký máš obrat, iné podmienky dajú maličkému obchodiku a iné supermaketu
jeden portál dokonca má tak proviziu za platbu kartou, že ti berie nielen cenu za tovar ale komplet aj s poštovným .. 1,6% majú, teraz som si to overovala
to čo ty píšeš by som brala tak ale realita je inde

zara1357
27. jún 2024

Máme známeho , ktorý si na jednej veselici v obci vypýtal blok pri kúpe fernetu a cigánskej ( je to 16 rokov dozadu) doteraz sa na tom smejeme. Dnes je doba iná, blok máš dostať všade

simca06022011
27. jún 2024

@hiro aj pracujes s tym comgate? len zo zvedavosti sa pytam samozrejme, aki su spolahlivi a tak... hodila by som to "sefovi" na porovnanie :DD my mame ale kopu roznych poziadaviek na platobne brany a karty... preot by som skor niekoho spolahliveho, kopa penazi sa tade premelie

maranco
27. jún 2024

@hiro to vyzerá dobre 0,98 %
pre malých podnikateľov som doteraz pozeral Sumup tam je bez nájomného a 1,95% poplatok

@sara07
Najlepšie je však okamžitá platba tam dostane podnikateľ celú sumu a s nikým sa nemusí deliť. Zatiaľ to pokryje cca 70% trhu z počtu bankových účtov.

Inak za minulý rok sa na Slovensku kartou zaplatila suma 11 358 099 226€ ak by bol poplatok 1% tak banky a kartové spoločnosti zarobili len na poplatkoch od obchodníkov 113 miliónov €.

Celosvetovo americká Visa má zisk len za štvrťrok 4,49 miliardy eur, MasterCard trochu menej.
https://zive.aktuality.sk/clanok/zS0wb6j/zisk-k...

Z každého eura 50 centov zisku. Ako zarába VISA či MasterCard?

https://www.youtube.com/watch?v=02dmsTFwAdg
hiro
27. jún 2024

@simca06022011 Nie to mi len tak google vyhodil.
@maranco "Z každého eura 50 centov zisku. Ako zarába VISA či MasterCard?" - boze to je zase titulok. Nie ze by nehovoril pekne k veci ale toto tam da... Preco tam nedal titulok napriklad co aj v strede hovori: "z kazdej minutej 100 dolarovky ma VISA 25 centov"

simca06022011
27. jún 2024

@hiro no vies, tie platby kartou maju nevyhodu pre obchodnika, nemas proste 100% a postupne... ty zaplatis kartou, dalsi zaplati kartou, obchodnik zaplati dalsiemu kartou... a banky zarabaju. A je fuk ci je to 5-10-20%... kazdy niekomu plati a je to v podstate nekonecny rad.
JA inak tiez platim kartou, ale rozmyslim si, ci malej prevadzke idem platit 5EUR kartou... alebo v gastre. To radsej tie % mozem dat ako tringelt casnicke, a niekto realny z toho bude mat uzitok.
ale to je zase ina tema.
Ja nemam pri sebe teraz vypisy ani zmluvu, netusim kolko mame % ale to su neskutocne palky co nam vubka uctuje, ano jeden dnicek je nic.. lenze ono sa to za tych 365dni nazbiera.. a prides na to, ze ej to je suma co ti chyba na dalsieho zamestnanca, alebo dan z nehnutelnosti :D alebo nieco ine.

maranco
27. jún 2024

@hiro no mohol to jednoduchšie napísať že z tržby majú 50% zisk, tiež zbytočné stravenkové firmy boli najziskovejšie firmy na Slovensku, mali zisky vyše 40%, obyčajná jedáleň má zisk okolo 5%.
https://www.aktuality.sk/clanok/559083/gastrace...

maranco
27. jún 2024

@simca06022011 v akom odvetví pracuješ? ak tam nestojí rad zákazníkov pri kase, skúste začať používať okamžité platby, v Číne je to bežné aj na trhovisku tak by ste mali celú sumu

Pavel Dvořák platí v Číne mobilom cez QR kód na trhovisku čas 0:40

https://www.youtube.com/watch?v=N-qIMn5diNs

Platby mobilom v Číne cez QR kódy čas 6:36

https://www.youtube.com/watch?v=2DF2PlEmWoY
simca06022011
27. jún 2024

@maranco tak to by urcite nepreslo :DDD eshop mame, aj prevadzku, cize aj platobna brana musi byt, aj teminal na prevadzke... a tam sa nebude nik z tych ludi zabavat s prevodmi. NIektori zakaznici su taki, ze mozem byt vobec rada, ak si vedia objednavku urobit vopred... :D

Ja si to pekne nachystam cez prazdniny, a vyrukujem na bankara nasho s tymto, nech daco robi s poplatkami :D

maranco
27. jún 2024

@simca06022011 no na eshop ideálne je platiť prevodom/okamžitou platbou, to už robí znalejší človek, dáš tam vygenerovaný link https://www.payme.sk/vytvorte-payme a zaplatí jedným klikom.
Len treba mať napojený eshop na pohyby na účte a pravidelne viackrát za deň aktualizovať stav platby.
V niektorom eshope som videl, že pri platbe prevodom na účet mali 0.5% zľavu, ako motivácia takto platiť.

Postupne sa to rozbehne keď to budú ľudia používať. Nato EÚ vymyslela okamžité platby aby boli kus nezávislý od monopolu amerických kartových spoločností.

Ako okamžité platby mať ako ďalší spôsob platby, okrem platby kartou a hotovosťou.

simca06022011
27. jún 2024

@maranco uvidime, zase ludia su na tie karty nauceni. My sme to zaviedli len cca 3 -4r dozadu a to mame shop asi 18rokov... lebo proste stale bol na to dopyt. A aj sa to vela vyuziva. Prevod bol vzdy mozny.
Ucet sa neda na eshop priamo napojit, to jedine ak bude zamestnanec s pristupom do bankingu kontrolovat. A stale nie su okamzite platby u kazdeho okamzite.