Ako postupovať pri mailoch z Nigérie?
Prosím Vás všetky o pomoc.... Predám po internete Casualplay S6 a ozvala sa mi jedna pani a najprv mi napísala,že má záujem a či jej ju viem poslať...Napísala som,že nech napíše adresu a zistím si poplatky a dám jej vedieť,koľko ju to víde... 😒 a ona mi toto odpísala:
Ello
Am Dr Yvonne forme Holland a som záujem kúpiť Váš predmet
a. ja vám ponúknu 300Euro za položku vrátane lodných nákladov
cez miestnu pošte na môj klient adresu a ja prevedenie platby na
vám cez rýchle on-line banku, aby bankový prevod na váš bankový účet .. tak som sa
chcem, aby ste sa dostať späť ku mne s plnou bankové spojenie, aby mohol byť
platbu na svoj účet ..
Názov banky ...
Názov účtu ...
Číslo účtu.
Budem čakať počuť od vás čo najskôr, a tu je
adresu a ja čakajú na svoje plné bankové spojenie skoro, takže som
môže .... vykonať platbu čoskoro
Name: Sam Rotimi
Address :No 5 , Oke Iyin Road Akata
State :osun state
City: ilesha
Zip code: 234036
Country:Nigeria
Mobile #:08090730082
Vďaka .....
Čo si o tom myslíte???Už len to,že tam je nigéria mi to nesedí.... Dám jej číslo účtu a vyrabuje mi ho??? 😔 Neviem čo jej odpísať....A trochu ani tomu e mailu nerozumiem,... Poradte prosím...Ďakujem za každú radu.
Babulky poradte.V domienke predaja,prveho v mojom zivote cez net ☹ sa mi ozval samozrejme podvodnik z UK.Predpokladam,ze to bude nigerican alebo aka podvodnicka zgerba...Samozrejme ja idiotko som poskytla cislo mojho uctu a kod banky.Az po piatom maily mi napisla,ze tovar mu mam poslat do UK.Tak uz som pochopila o co ide...Vymazala mail,ale moje osobne udaje som mu poslala.Co mam teraz podniknut?Moze sa kludne naburat do mojho uctu a pridem o uspory?Ci mam upovedomit banku?Som z toho zufala!!!Prosim poradte mi.
Vdaka.
Vie iba moje priezvisko a to je všetko...Uz som si to zistila v banke ci cislo uctu by bolo zneuzitelne v moj neprospech.Chvalabohu banka to ma osetrene a zariadene tak,ze by to bolo dost komplikovane a tazke dostat sa do mojho uctu.Ak by chceli poslat peniazky na moj ucet,tak by som musela uviest kod banky a ja neviem co este vsetko...
pridavam dalsieho podvodnika rampasek11@globomail.com - rampasek (neregistrovaná/ý) - Dnes o 09:03
Dufam ze ked som len odpisala z mailu mi nic nehrozii.. Ziadne cislo uctu som nedala..
Dnes sa mi ozval pan, že má zaujem o kocik....rampasek11@globomail.com
mne tiež chodí nespočetné množstvo tých priateľov z nigérie, UK a pod., všetko vymazujem, ani nečítam...
tak uz aj mna maju...pisala mi pani z misulka291@gmail.com - ze je ochotna mi dat za kocik 800e vratane poplatkov, a ze je to darcek pre dceru do Nigerie...uz len to ze pani z USA - ktora tvrdi, ze sa narodila v USA slovenskym rodicom, posiela dcere do Nigerie Teutoniu....ved tie kociky su po celom svete, preco by ho chcela priamo odomna zo SR, ze? betari..esteze je modrykonik 🙂))))))))))))))
pripajam novy kontakt - csukkerjoshua334@gmail.com 😒 😒 😒 😒
dalsi kupujuci svadobne saty.... misulka291@blumail.org
kočky hlavne nerobte to, ze poslete peniaze "akoze" za prepravu.. a ze potom vam ich paypal pripise na ucet.. paypal taketo veci nerobi..
ak niekto posle peniaze cez paypal, hned su na ucte, on ich nezadrziava.. a uz vobec nie, aby cakal, ci vy poslete niekomu akoze za postovne cez western union 😝
pozor, lebo oni sfalsuju aj email od paypalu , aj logo tam daju.. len si treba porovnat adresu emailovu s original paypalom email adresou 😉
na mna to tiez skusali pred troma rokmi s gaučom.. anglictina samozrejme hrozna z ich strany.. tak som mu vrelo odpisala, ze nech si nemyslia, ze kazdy z vychodneho bloku je uplny idiot.. pekne som mu ponadavala v anglictine, nech si zapamata 😀
takze na taketo emaily absolutne nereagujte, aj ked lakaju -" money are not problem, ill pay everything" 😀 no joo, to víííš
Co robit pri takychto mailoch? - ani ich neotvarat a ak ich nahodou otvorite tak vyhodit a vobec si nad tym nelamat hlavu - nepokusat sa o obchod roka ale radsej rozmyslat
nereagovat, ked otvorit nahodou, najlepsie vymazat...to len k nam na SVK prislo neskoro..toto su veci 10-12 rokov stare..ked to zacalo, kamos v Australii prisiel o cely majetok..mne dosiel taky blud prvykrat pred 9 rokmi(nie posledny), precitala, vymazala... 😝
Jonasova Anna
0:59 (pred 7 hodinami)
komu: mne
Dobrý den,
Vdaka za Vašu odpoved chcem aby si mi poslat celkové náklady na
položky a navyše zásielky na môjho syna v Nigérii cez lokálnu poštou
(posta.sk). Prosím, môžem zaplatit iba bankovým prevodom ..
Aj cakajú na Vašu odpoved ..
Uz ani neodpisujem 🙂
Baby, uz to nie je len Nigeria, mne sa ozvali na inzerat, sedacka za 10 € a este mi zevraj posle za shipping 300 € + este nejakych 30 na neviem co..adresa je: eliacelso@outlook.com, takze davajte bacha baby!!
JA som sa dostala uz tak daleko, ze mi zobrali 9 € z PayPalu..zrusila smo cely PayPal a dala si zablokovat katŕtu a poziadala o znovuvydanie (k bankovym udajom sa nedostali, ale tak bala som sa, kedze mi z PayPalu odisli nejake peniazky)..
Toto odo mna chcel:
ello ,
Thanks for your response.I'm satisfied with the condition and Agree with the price,I need to let you know that my shipping agent will be coming for the pick up as soon as the payment has been complete and approved by PayPal and the shipping agent will be the ones to help me handle all other necessary details to complete the deal when they get to your home address for the pick up. .so i'll be buying the merchandise without seeing it, i'll arrange the pick-up of the merchandise with a Private Courier Service as soon as you get your payment and if you don't have an account with paypal, its pretty easy, safe and secured to open one. Just log on to www.paypal.com, I need you to provide the following details so that i can proceed with the Payment...
Your PayPal e-Mail Address :
Your Full Name:
Your Mobile Number :
Pick Address
Soon as i make the payment and you get the funds, the Courier Service will come for the pick up at your home at your convenient time.
Have a nice day.
Cheers.
Potom okamzite pislali toto:
Hello
The transfer has been completed.Please check your in-box or junk for payment Confirmation,I am sure you must have see the email from PayPal with the confirmation email that the payment has been made,a total of €340 was sent €10 for the Item Purchased and the extra €300 for the shipping charges and am sure you notice that,which you will be sending €300 to the address below via western union also while the remain €30 is for the western union transfer Fee.
Agent Name: STEVEN KOHLER
Address: 13 Winnetka Avenue.
City: New Hope
State: Minnesota
Postal Code: 55427
country: USA
You will go ahead now ad send the agent money as soon as possible and send the western union receipt or the information you got from the Western Union to paypal by replying to the message you received from them and as soon as they verify the western union details valid, all your funds will clear and activated into your account Immediately.
Nastastie nemali tolko udajov, takze dufam, ze pohoda. Hned mi to bolo podozrive, ked mi za 10 € gauc chceli poslat 340 € a ja mam platit shipping a ani mi nic na PayPal neprislo..takze baby budete stale naporoze..
krasny dnicek
@lienockovo, z PayPalu ti nikto peniaze zobrat nemoze. Mohla si im maximalne poskytnut udaje, ktore si ziadali alebo heslo. To uz je ale potom tvoja chyba, nieco ako dat neznamemu kluc od bytu a potom sa hrozne cudovat, ze nieco chyba. A teda ze by ti niekto kradol vaznych 9 € - tak to je dost nepravdepodobne. Pozri si este raz, co to bolo... Fakt, v dobrom.
Pripajam svoju osobnu skusenost. Islo konkretne o zrkadlovku - fotoaparat. Islo o "osobu" JASON DICKINSON z Indiany-usa. Posielal aj potvrdenia z banky ze uhradil na daky medziucet a po mojom odoslani sa peniaze uvolnia. POZOR !!!!!!! Ide o PODVOD. Netreba absolutne reagovat.
Baby a môžu sa nabúrať do účtu, keď som tej krave naletela a poslala číslo účtu? cez gmail? ale hned na to som kukla sem a zistila, tak som správu v gmaili označila ako oznámiť phishing ( Phishing je typ podvodu, při kterém se odesílatel zprávy pokouší přimět příjemce, aby vyzradil důležité osobní informace, například heslo nebo číslo bankovního účtu, převedl peníze nebo si nainstaloval škodlivý software. Obvykle odesílatel předstírá, že je zástupcem legitimní organizace. Další informace
Pokud se domníváte, že tato zpráva je phishingovým útokem, můžete ji nahlásit našemu týmu pro vyšetřování zneužití a pomoci nám tak překazit tento útok a jemu podobné. Pokud tuto zprávu nahlásíte jako útok, odešle se celá zpráva našemu týmu ke kontrole.) Myslíte že to pomôže? 😖 ☹ 😠
@vroni mne nie je luto 9€ a uz si to.nepozriem, PayPal som kompletne zrusila 🙂. Vem, ze to bola blbost, ale aj ja,som si hovorila, ze mne sa to nemoze stat 😀 .
@roderika mozu sa naburat, dvom kamaratom vybielili ucet s dost velkymi peniazmi. Jednemu banka volala, ze ci sa nachadza tam a tam, a tí dvaja zistili az ked pozreli na ucet..otras..asi zalezi od banky..ono ja som napisala mail kmotre do San Diega a ona mi napisala, ze maju program aj na to, ci si otvoris mail a vidia vsetko. A ona mi tam pisala, ze to mam dat do JOJ a nahlasit na policiu. Kedze komunikovali somnou aj pristrednictvom prekladaca po slovensky, tak si to adi prelozili a uz sa neozvali 😅.
ahojte,,davajte pozor na maily od udajne americkych vojakov,,nasli poklad a chcu svoj podiel poslat diplomatickou postou,,slubuju percenta z pokladu,,,potom vam pride mail od zasielkovej sluzby,,ale musite zaplatit poistenie diplomatickej posty,,,v ziadnompripade neagujte na tieto maily,,
@sonyo a niekto na taketo kraviny aj reaguje???' 😅 😅 😅 😅
neodpovedat na taketo maily, nevolat, neposielat sms, moze to stiahnut hned nejake prachy z vasho telefonu, tiez robia tito experti to,ze ponukaju stenata udajne z cenu prevozu, plemien ako mops, buldocek civava a tieto atraktivne psy, ziadaju vsetky mozne zalohy, vzdy je to pisane lamanou cestinou, slovencinou a ked poslete, nedockate sa ani psa, ani penazi. Vzdy konta smeruju na Nigeriu, Kamerun aj ked sa tvaria,ze su napr. briti a pes,ci vec je v Britanii alebo Nemecku.
Je zbytečné tady vypisovat mailové adresy podvodníků, protože jejich maily jsou jednorázovou záležitostí, nijak danou osobu neidentifikují, podvodník sleduje součaně desítky mailů, většina mailů je obhospodařována roboty a skutečný člověk do komunikace vstupuje až když se případná oběť chytí na háček.
Pokud prodáváte něco přes bazar, neuvádějte informace, které by vás mohly identifikovat (telefonní číslo, mail), pokud server zobrazuje vaši mailovou adresu, použijte pro zveřejnění nějaký speciálně pro tento účel založený mail na nějakém freemailovém serveru. Na nabídky prodeje do zahraničí psané lámanou slovenštinou, češtinou nebo angličtinou nereagujte, jedná se ve 100% případů o podvod. Slovo Nigérie v nějaké fázi dopisování se zájemcem by mělo být signálem pro okamžité ukončení komunikace.
Pokud jde o skutečného zájemce, pak ho zajímá, jak zboží vypadá, funguje, v jakém je stavu, jak je staré atd. Neptá se na věci, které jste uvedli v inzerátu. Podvodníka zajímá cena, přestože je v inzerátu uvedena.
Symptomů je víc, hlavní je zachovat si zdravý rozum a neprozrazovat nic, co by mohlo být zneužito. V žádném případě v rámci uzavíraného obchodu neposílejte scany svých osobních dokladů, abyste doložili svoji věrohodnost a to ani v případě, že druhá strana bude za Slovenska/Česka. Na základě takovéhoto scanu je podvodník schopen vyjednat si po internetu půjčku u nebankovního sektoru a vám zbydou oči pro pláč.
Nejste-li si jistí, neriskujte a od obchodu ustupte.
@sonyo Ale proč nereagovat? Klidně ho měsíc tahejte za nos, pište si s ním, ať vám pošle fotku, pak se do něj zamilujete, on do vás taky, pak budete po mailech pár týdnů vrkat o lásce a o n se rozhodne po cestě z Afgranistánu stavit v Bratislavě a slíbí vám, že s váma stráví zbytek života. pozvětě ho na návštěvu atd, atd. Až si řekne o prachy, musíte převzít iniciativu a začít po něm chtít vyplňovat nesmyslné formuláře ministerstva vnitra proti praní špinavých peněz, vaše peníze zadržela banka, potřebujete od něj potvrzení, že zásilka je na cestě, vaší bance nestačí obyčejná fotka, musí to být potvrzené notářem a je potřeba, aby to poslal přímo ten notář, tahejte ho za nos, slzičky, že už jste složila zálohu na společný domek, který si tady chcete pořídit, hypoteční banka chce potvrzení o jeho příjmu, pošlete mu nějaký obrovský soubor třeba kus filmu, který zazipujete s heslem, přejmenujete na hypobank_form.jpg ať to vyplní a pošle zpátky. Týden s tím bude bojovat, pak si vzpomenete, že to bylo zaheslované, ale to heslo jste zatím zapomněla, tak musíte pro další formulář do banky.... On chce prachy a bude se smekat, ale iniciativa musí přicháze z vaší strany. Časem ho to přestane bavit. Když si budete dopisovat prostřednictvím nějakého fiktivního mailového účtu s aktivním antivirem a neprozradíte žádné své reálné údaje a nebudete otevírat žádné přílohy v jeho mailech, jde o relativně zábavnou hru, která vám zabere pár minut denně a můžete bavit kámošky v kavárně.
@makraj ty kokso ty sa musis dobre nudit doma aby si stracal mesiac casu s nejakym debilom co ta chce obrat o peniaze a ktory nestoji ani za zmienku 🙄 ja sa fakt nestacim cudovat na com vsetkom su schopni ludia stracat svoj cas.

@slavocka144 Vidim ze čerstvý prispe ok, já od 14.7 s touto paní komunikujem, už osm vybavovala přepravu....!!!! toto osm si precitala asi v hodině dvanastej!!!! já doverciva by osm jej poslala kočár za 4 stovky do Nigérie, já som ale naivna!!!!!! nápis číslo, zavolam a kecneme..