Ako prebiehala vaša adopcia psa?

4. apr 2023

S mužom a so synom sme sa vybrali do útulku , chceme si adoptovať psa. Syn sa zahľadel do chlpatého šteniatka, muž si myslel že tam na neho bude čakať pes jeho snov a rovno si ho donesie domov, ten psík bol zlatučký ale navrhli nám aby sme sa s vybraným psom chodili a postupne sa zoznamovali. Cestou tam bol taký nadšený a potom dosť sklamaný. Bol upozornený na to že psík netoleruje mačky, a mi mačky máme. Keby bolo po mojom tak tam bol psík senior, ovčiak, mali sme ovčiak, vlani mal 14 rokov, museli sme ho dať uspať, lebo už bol veľmi chorý, už sa mu nedalo pomôcť. Veľmi mi ho pripomýnal aj som si poplakala. Muž bol rázne proti.
Ako prebiehala vaša adopcia psa? Čo vám pomohlo rozhodnúť sa pre konkrétneho psíka?

saraxyz
4. apr 2023

My sme sa jednohlasne zhodli pri vybere. A naša kráska ako keby vedela, že ide ku nám. Taka prítulná bola. My sme si nasu rezervovali den vopred. Pani povedala, ze ak by sme si to na mieste rozmysleli nic sa nedeje. Nase rozhodnutie bolo správne 😉Ja ked som prišla do útulku, tak sa mi páčil jeden psík, ale nebolo tam také komplet waau od ❤ ja keď viem, ze je správne rozhodnutie tak to všetko má silný náboj a cítim to v ❤

syslik81
4. apr 2023

my sme vybrali online ... ked sme prisli este sa spytali c nechceme popozerat aj inych .. prisla som asi pri 3-4 klietku a revala ako male decko-brala by somm vsetkych ... usla som odtial a pockala az nam prinesu nasho vybrateho 😀 .. chodili sme za nim cca 2 tyzdne hrali s avencili a tak .. medzitym stihol kastraciu .. potom sme si ho doniesli ..este nas prisli par x pozriet domov ci je vsetko ok

autor
4. apr 2023

@syslik81
@saraxyz bol to mladší či starší psík?

syslik81
4. apr 2023

u nas vyrastene stana .. vacsieho vzrastu ..

saraxyz
4. apr 2023

Pol roka mala. Stredný vzrast

anjelaa
4. apr 2023

Ja som si vybrala online - úplne neplánovane. Zamilovala som sa. Ta fenka mi vyskočila na fb, odolávala som, nebola som pripravená na ďalšieho psa. Mame jedného, muž nás opustil, zostala som sama s dvoma deťmi. Vyskakovalo mi to tam stále, nakoniec som napísala, nevedela som odolať, ale bola rezervovaná. Po pár dňoch mi pani písala, či mame ešte záujem. Mala som. Do dvoch týždňoch bola u nás. Veľmi ju lubime, jednoducho k nám patrí ❤️

autor
4. apr 2023

Má niekto skúsenosti s adopciou staršieho psa? muž tvrdí že si nezvykne na nové miesto novú rodinku

saraxyz
4. apr 2023

@anjelaa 😍

nelca84
4. apr 2023

Moja kolegyna si adoptovala fenku, ktorej v tom case odhadovali 10 rokov. Bola odobrata z osady a ona ju zobrala do bytu. Bez problemov si zvykla, uz su spolu 4 roky. Je na kolegynu dost naviazana, asi vdacnost za zachranu.

saraxyz
4. apr 2023

Koľko rokov ma ten psík ovčiak?

autor
4. apr 2023

@saraxyz 9rokov

btus
4. apr 2023

bývalá kolegyňa si adoptovala asi 8 ročného psíka. Vraj aby mal peknú starobu. A je úplne v pohode.

saraxyz
4. apr 2023

Ak by si si ho zobrala, tak verím, že by sa Ti odvďačil 😍 verím, že bude u vás. A nebála by som sa rokov (vlastná skúsenosť, nie pes z utulku).

btus
4. apr 2023

@teleskop no, to je pekné, ale podľa mňa by bolo lepšie, keby títo naši spoluobčania vôbec psy nemali. pretože to bude vždy problém so psíkmi od nich. Vždy budú zanedbané, ustráchané, choré. (myslím v čase, keď ich odoberú) Tí "ľudia" by nemali mať žiadne zvieratá. Česť výnimkám.

dominidi
4. apr 2023

Ja som svoju lasku spoznala na fb..napusala som do utulku ake podmienky mame pre nu pripravene a kedze sme zo zaujemcov ponukli zrejme to naj, vybrali nas..potom som pre nu bola v TT, prve dva tyzdne boli pre nu tazke, chuda bala sa, ze ju clovek zase sklame..ked pochopila ze sa nemusi bat, stal sa z nej sebavedomy utasny psik, ktory by za mna aj zivot polozil..nala priblizne 3 roky..
Adopcia aj starsieho psa nie je problem, psik si zvykne a rychlo pochopi, ze je v bezpeci..mali sme starsieho psika v docaske, ten si dokonca zvykol ovela skor ako nasa fena

colsami
4. apr 2023

To nie je pravda ze dospely alebo stary pes si nezvykne. Su to len povery ludi, ktori s tym ziaadne skusenosti nemaju. Nie raz som pomahala umiestnit aj starsie psy a vsetci sa krasne adaptovali.
Ved aj ten starsi pes ked pride do rodiny kde ho chcu zahrnut laskou a pozornostou, si tych ludi prirodzene oblubi ked s nimi travi cas a dostava od nich vsetko co potrebuje. To v zivote realnom nie je "Haciko scenar" ako sa popisuje vo filmoch, ze pes budes teraz pol roka smutny lezat a cakat na stareho pana a nikdy si nezvykne. Z mojich skusenosti staci par dni a aj starsi psik si v pohode zvykne v novom.

1mina
4. apr 2023

My sme si vyhliadli steniatko border kolie (samozrejme mix) volali sme ale pani ze uz si ju jedny zajednali, ale ze pridu aj so svojim psikom ci s abudu tolerovat, ale ze maju momentalne este jedno krasne steniatko ze nech prideme. Po ceste tam (bolo to tak hodku a pol) nam volala ze borderku si nemohli zobrat lebo ich pes bol na nu agresivny, tak ze tam budu obe steniatka a vyberieme si, a odhovarala nas ale dost od borderky ze je to tazsia povaha atd. Ked sme vosli dnu (tieto steniatka boli u pani z utulku doma v docaske) tak ten druhe steniatko si nas nevsimalo a ta borderka priletela k muzovi, otrcila mu pupok aby ju skrabkal proste laska na prvy pohlad 😂 pani z utulku sme sadli (uz sme mali aj rpedtym u rodicov psikov z utulku a aj v docaske) a nemala problem, psika sme brali dnu ale trocha nas varovala ze borderky su predsa len akcna povaha. Kym bola steniatko dala trocja zabrat, ale cca od roka a pol je najlepsia partacka na vsetko aj na lezanie na gauci. Doteraz s muzom hovorime ze je najlepsi pes akeho sme poznali, hrozne je mila.

alexas56
4. apr 2023

Útulok Vám poradil veľmi dobre. Útulky nie sú obchody, že prídete a ,,jééj ten sa mi páči a ide sa domov..'' Ak sa Vám zapáči niektorí psík je ideálne k nemu chodiť, brať ho na prechádzky a uvidíte ako si ,,sadnete''🙂 možno napokon sa Vám zapáči úplne rozdielny psík. Keď máte doma mačky a ten psík čo sa Vám páčil mačky netoleruje, určite sa rozhodnite pre iného..

autor
4. apr 2023

@alexas56
@colsami
@saraxyz
Náš bol na staré kolená chorý, viem čo to aj finančne obnáša, do poslednej chvíle som verila v uzdravenie. Posledné tri roky boli bojom.
Keď bol mladý tiež horšie toleroval mačky, nakoniec sa hrali aj spávali spolu s kocúrom,

autor
4. apr 2023

@dominidi FB nemám, pred návštevou útulku som pozerala ich webstránku ale údaje o psoch neboli aktuálne, možno tak bol aj taký pes čo majú na stránke len ja som pozerala väčšie plemená

autor
4. apr 2023

@alexas56 áno toto nám povedali aj v útulku. Muž cúvol kvôli tomu, útulok je otvorený do piatej nie je šanca sa tam vo všedné dni v takomto čase dosať.

lucia147852
4. apr 2023

Treba myslieť na to, že útulok nie je zverimex. Oni sa naozaj snažia najist zvieratám vhodný domov. Psík ktorého spomínaš pre vás pravdepodobne vhodný nie je, keďže nemá rád mačky a vy ich máte. Z toho budú do budúcna problémy, ktoré budú musieť riešiť, keďže pravdepodobne budete chcieť psíka vrátiť. Vždy treba najist vhidnd zviera pre danú rodinu. Takisto treba zvieratko spoznať, aby ste videli, či si sadnete, či bude vyhovovať vášmu životnému štýlu. Napr domased nemôže mať psa, ktory potrebuje 3-4 hodiny behať a športovec zas psa dôchodcu. My máme z útulku mačky. Najskôr boli len v dočasnej opatere, presne preto, aby sme my aj útulok videli či to bude fungovať. Zvieratko není plyšák, to treba aj synovi vysvetliť. Skúste sa popozerať po inom psíkovi, ktorý k vám bude sedieť.