Ako preniesť chytenú myš?

terka512
4. mar 2018

Ahojte, hľadám nápady.

Bývam v rodinnom dome, ktorý aktuálne rekonštruujeme a po prerábke vody nám ostali diery v podlahe, ktorými ku nám začali do kuchyne preliezať hlodavce.

Samozrejme, že cieľ je rýchlo dom dorekonštruovať a diery zaplátať, ale teraz akútne musíme riešiť aj to, ako sa zbaviť neželaných hlodavcov, aby nám tam žiadne neostali.

Humánne pasce ich veľmi nelákali, ocino potom prešiel na krutú metódu s lepidlom, a takto už bohužiaľ pošli mnohé. Väčšinou sme ich lapené rýchlo našli, takže sme im potom dopriali aspoň rýchlu smrť.

Ale teraz sa našim podarilo chytiť živú myš, pod dekel (veko) zo sporáku.
Rada by som jej dopriala život s vypustením niekde hoooooooodne ďaleko v lese, ale neviem vymyslieť, ako ju lapiť do niečoho, v čom by sme ju tam mohli preniesť.
Viete, že po nadvihnutí sporákového veka na ňu rýchlo hodiť nejakú škatuľu a zospodu ju nabrať nejakým iným kartónom ktorý prifixujem zboku ku škatuli.... Lenže tým, že povrch sporáku nie je rovný, ale sú tam horáky, neviem si predstaviť ako to urobiť.
Máte nejaké nápady?

Nesmieme si nechať odísť príležitosť jej lapenia, no zároveň, ak jej môžem darovať život, lebo ešte nemá dolámané nôžky na lepidle, rada by som volila cestu nezabitia.

Vďaka za rady.

osky
4. mar 2018

Neviem ti poradit.
Ale mys sa dokaze vratit a z nenormalne velkej dialky.
Nie som za tyranie zvierat ale mys je mys.
Toto by som neriesila.zdvihnes dekel a ona bude fuc.nemas sancu ju chytit.
Musis cakat na iny moment.

veronikastrickova
4. mar 2018

Mys sa vrati, naozaj uplne ta chapem, ale nieje to dobry napad

lenadka
4. mar 2018

Podľa mňa ti ujde tam kde je to nemáš šancu. Ja by som urobila radosť nejakej cice a veko zodvihla pred ňou...

lilyianka
4. mar 2018

@terka512 poziciam ti mojich 2 psov, ti radi riesia taketo "problemy"

deti95060810
4. mar 2018

na myši sú najlepšie mačky...máme dve a žiadna pasca sa nevyrovná mačke.... tú myš čo máš pod vekom chytíš len veĺmi ťažko....kým ty zareaguješ - tej už nebude... a nemusíš mať s myškami zľutovanie - oni s tebou nemajú. Vedia narobiť peknú škodu....rodičom prehrýzla na gauči poťah...😉

marsmykkok
4. mar 2018

nad myšami netreba mať zľutovania, zvieratá milujem, ale myši v domoch sú škodcovia, nielen že je to nepríjemné, robí škodu, prenáša to aj choroby-takže život by som jej nedarovala, lebo naozaj sa môže vrátiť-možno rovno aj s malými a ked sa to rozmnoží bude to hotová katastrofa

katarinamarkova
4. mar 2018

@terka512
- nechápem základ: prečo tie diery nezaplátate hneď? veď to je robota na pár minút. To aké diery vám tam prosím ostali??
- najlepšia a najhumánnejšia pasca na myši je mačka.
- myslíš, že je humánne, zobrať jedného živého tvora z jeho domova, prostredia a hodiť niekam ďaleko do neznámej divočiny?.....ja nie.....
ps: pri myšiach som sa nikdy nezamýšlala či je ich chytenie humánne. skôr ma trápila bezpečnosť mojich detí - hygiena, bacile, choroby atd.......ktoré s nimi súvisia.

lindusss2016
4. mar 2018

Tak tak, netreba zo seba robit citlivku, co dopraje stastny zivot kazdemu tvorovi na planete. Mysi je naozaj dost, potravinovy retazec nenarusis 😂 ak takto lapite zivu mys, naozaj ju chyti len macka, lebo akonahle zdvihnes dekel, uz jej nebude a ty na nu nic nehodis. Teda skusit to mozes, ale ostane ti len prazdna krabica. Ked sa trosku otepli, zozente si maca a naucte si ho okolo domu, popripade ho nechajte aj doma, ak sa kuri, ale tak asi nie, kedze prerabate.

matazirafa
4. mar 2018

@lindusss2016 akoze medveda? :D

zlotazla
4. mar 2018

@matazirafa hahaa, zlata 😀

lindusss2016
4. mar 2018

@matazirafa no bud medveda alebo maciatko 😉 vyber uz nech zvazi autorka sama 😂

lindusss2016
4. mar 2018

@matazirafa ale teda ked medveda, tak myslim, ze moze ist aj do nevykureneho domu 😂

charlie1980
4. mar 2018

😅 aka mila tema 😅A kolko starosti kvoli mysi😀 Dufam, ze sa ti to od 14.hod podarilo vyriesit, alebo je este stale pod vekom....?
Ozaj, dufam, ze si veganka, lebo nehumanne je jest aj vsetky zvery...dufam, ze sliepky neposielas naspat do Brazilie.

matazirafa
4. mar 2018

@lindusss2016 no lebo citam ze zadovazte si maca, tak ja som to pochopila fakt ze si maju dat nejakeho medveda do domu ze by sa toho tie mysi bali 😃

lindusss2016
4. mar 2018

@matazirafa no je to mozne, ze by ich vyplasil 😂 mna rozhodne ano