Ako reagovať na blikanie áut na diaľnici?
Aky mate nazor, resp co robite, ked idete v lavom prihu 120-130 km/h, predbiehate a auto za vami vam zacne vyblikavat dialkovymi, nech mu "uhnete"?
@maciatkolulu ano logika, ze niekto moze ist nebezpecne lebo ide do nemocnice je velmi zaujimava... neraz som viezla na urgent niekoho a ano pouzila som trubenie a blikanie vystraznymi, aby ma auta pustali a cuduj sa svete stacilo, nemusela som ist ako blazon a tlacit sa a vsetci naokolo chapali, ze potrebujem len prejst dokonca cestou ma.parkrat videli policajti a ani ma nezastavovali aj oni pochopili a iba mi vyrabali cestu...je pravda, ze ani raz to nebolo na Slovensku
Max.rychlost je 130
A ti,co robia machrov a ohrozuju premavku,sa mozu ist stazoat na ministerstvo akebo na lamparen...
Malokedy je pripad,ze sa ozaj ti ludia nahlia koli zravotnemu stavu ci inej vaznej veci.
Su to machri,ktori vidia len seba.
Moj muz na blikaca zo zadu reaguje spomalenim ..
Ano spomalenim.
Lebo presne-moj muz uz ide 135 a on vyblikava vzadu..
Aj my obcas upalujeme rychlejsie,stane sa,ze clovek sa ponahla,ale ponahlaju sa vsetci.
A na nikoho neblikame ako blbi.....
@vevesh srbi, chorvati, bosna, cierna hora to vsetko su krajiny, kde mimo dialnice ma clovek v kufri celu kolonu lebo oni chcu ist po tych mini uzkych cestach 100 na dacom hrdzavom starom najlepsie yugo, ked ta obieha v serpentinach 😃 ale Taliani su tiez speci, ti povazuju vsade aj na dialniciach rychlost iba za informativnu
@tomasisa ak ide v strednom 100 nerobi nic zle, pravy pruh je pre pomale auta/kamiony.
@limoncino ja chodievam iba v strednom pruhu.
Vzdy sa uhnem. Beriem to za zakladnu slusnost na dialnici.
Btw, do spetaku sa pozera kazde tri sekundy. Nejdem ani predbiehat, ked sa za mnou niekto ruti.
Tak potom chápem to vyblikavanie. Stredný pruh slúži na predbiehanie nie na plynulú niekoľko km jazdu. Ak toto nevieš, vráť sa do autoškoly
Kto sa neuhne alebo dokonca spomali, je za mna uplny sedlak
Ak ides v stredovom pruhu, porusujes predpisy, preto to blikanie. Nastuduj si pravidla cestnej premavky
Autorka, ak je prazdna cesta, aj ked idem 160tkou, idem v pravom pruhu "pre pomale auta a kamiony". Ak vedla teba nikto nesiel, tak si nemala co robit v strednom pruhu. A takisto ak si obehovala 100kou kamion, co siel 95kmh - to sa nemusis potom cudovat, ze na teba niekto blika...
@limoncino este sa mi nestalo ze v pravom pruhu nejdu ziadne pomale auta
V pravom pruhu ides po dialnici vzdy, bez ohladu na to, ci ma dialnica 2, 3 alebo 4 pruhy. Lavy pruh/Lave pruhy mozes vyuzit iba na predbiehanie.
autorka, ak ide 100 v strednom a v pravom nic nejde, je volny tak nie som si ista ale myslim ze to je aj na pokutu...
@veklipo podla toho kolko vodicov blika si nemyslim ze blikaju kvoli ceste do porodnice alebo infarktu.
Ale ano, ak niekto 130 predbieha niekoho kto ide 120 tak je to otravne pre toho kto ma zapnuty tempomat na 140. Takze treba pridat, predbehnut, zaradit sa a pustit rychlejsieho, aj keď je veľká pravdepodobnosť, že bliká kvoli tempomatu, moze byt ze prave toto je ten vazny pripad. Ak je uplny debil tak sa zaradi pred vas a 2-3x vas este vybrzdi (kamerka v aute je fajn).
A treba jazdit tak aby oci sledovali nielen to co sa deje vpredu ale aj za autom. Rychlo bliziace auto si musis vsimnut, hlavne ak si v lavom pruhu.
Opravte ma možno som to zle zachytila, ale nie je nahodou pokuta za to keď niekto na dialnici ide v inom ako pravom pruhu a nepredbehne nikoho pocas 1km? Mozno nie u nas, ale niekde som to pocula.
@autorka No a sme doma 😃😃 tak už je jasné prečo na teba často blikajú keď jazdíš v strednom pruhu 😃😃 za to sú pokuty, na diaľnici sa jazdí vždy v pravom, ostatné pruhy sú len na predbiehanie! Toto si myslela aj moja kamoška ale ona na rozdiel od teba našťastie nemá vodičák. Ty sa vráť do autoškoly
Všetci čo spomalíte,keď vás vyblikavaju hlavne vy ohrozujete a porusujete predpisy ,to je jedno,že tam za vami ide rýchlo a je tu len 130,vy nemáte čo vybrzdovat auto za vami a ohrozovať ho
rýchle auto zbadám dávno predtým než musí začať blikať... takže keď vidím, že sa rúti, buď počkám s predbiehaním, alebo sa upracem do pravého pruhu.
Blikajú len silné auta. Jazdím rýchlejšie a sama blikám, keď ide v ľavom pruhu niekto pomalšie.
Je to normálne.
Sama sa taktiež uhnem autu, ktoré ide, ešte rýchlejšie.
Predbiehaj 120 vtedy, keď zo zadu nikto nejde.
Raz som išla v ľavom asi 140, pričom pravý bol plný podstatne pomalších áut. Za mňa sa prilepil nejaký ďalší vodič a začal na mňa blikať. Nakoľko som sa nemala aktuálne kam zaradiť, tak som mu preblikla zadnou hmlovkou, aby vedel, že ho evidujem a preradím sa, keď to bude možné. Určite by som nezačala pribrzďovať.
@janai1 na pokutu mi 120-130 nepride ako vyrazne nizsia rychlost, a v strednom pruhu preto, lebo na tejto ceste sa mi este nestalo ze v pravom nejde ziadne auto. Hlavne rano a poobede ked je dialnica plna.
@sono2 na dialnici ma kazdy pravo predbiehat napr. kamion co ide 90, zial ja nemam silne a rychle auto a rychlejsie ako 130 si ist netrufam. Preblikavanie ked "robim co mozem" mi pride arogantne, ale to je len moj nazor a chcela som pocut nazor ostatnych a vidim ze zrejme je to ok pre viacerych.
Autorka, ty pletieš 2 rozdielne veci...áno, je v poriadku ísť po diaľnici "iba" 120-130, ale nie je v poriadku jazdiť v ľavom pruhu. Jazdí sa v pravom a ľavý je len na predbiehanie a to na nevyhnutný čas a nie v 120 na tachometri predbiehať 10 kamiónov a blokovať diaľnicu
Lenže sa musíš pozrieť do zrkadla.
Bežne jazdia ľudia ok, povedzme normálne alebo aj 110 v pravo a akonáhle vidia rýchle auto, zrazu majú potrebu odbehnúť čiže chvíľu idú 120 alebo 130 a auto co ide 160 musí brzdiť, lebo veď už nemohli počkať, kým to rýchlejšie auto prejde.
Možno si práve jedna z nich. Nás s mužom ide vtedy poraziť!
Autorka ja ti poradím,daj si viac času na jazdu autom ,na cestu do cieľa,naozaj ak máš strach a aj auto nie je rýchle, bude to lepšia,budeš jazdiť bez stresu a v kľude.Ja rada jazdím rýchlo a ak sa dá idem vždy viac ako 200(žijem v Nemecku) niektoré cesty ani nedám nižšie ako 160 ,ale keď viem ,že dnes som neni v kľude a v pohode (boli ma hlava,som chorá,veľa som teraz cestovala po lekároch v bolestiach)idem čisto v pravom pruhu medzi kamiónmi a mám kľud dokážem reagovať a nik mi za zadkom neblika a nelepí sa na mňa.Este je druhá možnosť,nejazdí po diaľnici,vždy sa dá ísť po vedľajších cestách

Treba si vždy kontrolovať situáciu aj pred sebou, vedľa seba aj za sebou. Ked vidím že sa ku mne rúti auto, uhnem sa čim skôr. Že porušuje predpisy je jeho vec, nie moja. Môže sa stat že sa niekam naozaj ponáhľa. Viac neriesim.
Mimochodom raz sa mne stalo že som musela ist rýchlejšie, pretože mi volali rodičia že dedko umiera a keď sa chcem rozlúčiť mám ihneď doletiet. Vtedy som letela aj ja v ľavom lebo som sa chcela poslednykrat rozlucit, a jeden debil ma vybrzdoval celu dobu a naschval išiel na úrovni auta v pravom pruhu aby sa nedali ani obehnúť, takze som to nestihla- takze buďte tak dobri, a nevychovávajte ostatných vodičov, na to sú tu iné orgány.