Ako riešiť nepríjemné skúsenosti na podujatiach?
Vcera som bola s rodinou na jednom podujati, boli tam stanky s roznymi jedlami, celkovo ta akcia sa kona kazdy rok ako reprezentacia mesta. Bol tam stanok s roznymi syrmi a mali aj na sparatkach na ochutnavku. Ochutnali sme, no nakoniec sme si ziadny syr nekupili a preto nam pani v stanku zacala velmi skaredo, vulgarne nadavat. Kricala za nami aj ked sme odisli. Definovala tym hlavne seba, no moj zazitok z podujatia bol zniceny, sklamalo ma to. Dali by ste vediet organizatorovi?
asi zalezi kolko ste toho pojedli, ale nadavat nemusela, len co s tym ma organizator? Predpokladam, ze pani si len zaplatila miesto na predaj, cize mala si sa stazovat u nej, organizator ti podla mna ani neodpise
@xckaretxxx Podľa mňa je ochutnávka na to, aby sme ochutnali a podľa toho sa rozhodli, či kúpime alebo nie.
Slušnosť je ochutnať kúsok, ak nechutí, poďakovať a ísť ďalej.
Ak chutí, tak si kúpime.
@oblaacik riesila by som vyrobcu syrov, majitela stanku
Ja sa ochutnávkam nevyhýbam, často bývajú stolčeky v Tesco, ale tam je jasné, že je to na to určené a dotyčná nedáva zo svojho..
Človek nevie reagovať hneď na takéto správanie, ak by nebolo zložité napísať recenziu tak by som ju napísala, vulgárne nadávať by som si nenechala.. riadne cez..
@oblaacik Pani v stánku Vás ponúkla? Ak áno a zobrali ste si dvaja po jednom kuse, tak nechápem jej reakciu. Iné keby ste tam celá família a ponúknete sa sami po pár kusoch a nič nekúpite. Ale ak Vás ponúkla, tak nechápem. Však niekto si potrebuje kúpu premyslieť alebo možno ste mohli ísť ešte pozrieť trhy a potom kúpiť alebo sa Vám cena za kúpu zdala vysoká, možno by ste kúpili inokedy inde... To ako keby predavačka v obchode mi nadá, že som si vyskúšala sveter a nekúpila ho...
@xckaretxxx ja sa skôr čudujem, že ty si kupuješ veci, ktoré ti nechutia. Len zo slušnosti. Lebo ja teda nie.
Neverím tomu... Sama chodím predávať na vianočné trhy syr.. aj s ochutnávkou.. veľa záleží na Vašom správaní pri danom stánku, samozrejme sprievodné reči atď. Na trhoch sú predávajúci väčšinou milý ľudia úslužný a ochotný. Zákazníci prídu naozaj rôzny .. niekto je zdvorilý,iný posmešný.. riešiť si to mala hneď s majiteľom stánku . Na každom stánku sú údaje spoločnosti a kontakt na zodpovednú osobu.
@bielasovicka veľmi hlúpy názor, keby aj bola tak by sa tak správať nemala či je biela, čierna , z inej krajiny.
@chupakabra aký hlúpy názor? To bola otázka nie názor tak neprekrucaj. A to ostatne je vlastná skúsenosť, hádam to mam dovolené sem napísať.
@oblaacik Prečo si necháš pokaziť niečo, niekým kto nemá správanie..Akože bola by som v šoku to áno, ale nikdy by som sa neznížila na jej úroveň a nezačala jej ani nadávať ani ju udávať.Nabudúce by som sa jej vyhla oblúkom a urobila jej zlé meno.Nech ľudia vedia..kde radšej nie. Ale žeby mi taký niekto zničil zážitok ..tak to ano náhodou! Človek zažije v živote toho veľa a nie všetko je vždy pekné, slniečkové.
Myslim, ze to skor bolo o tom, ze to islo z jej vlastneho, nie ako ked ponuka hosteska nejakej firmy. Ona mala tie vzorky pre ludia, co maju zaujem kupit. Na cloveku vidis, ci ma zaujem, alebo si vsade len tak "zobne". Ja to vidim aj v obchodoch, zobne si jedno hrozienko a este sa divi, ze to niekomu vadi. Ja ak nemam zaujem kupovat syr, tak si preto ani nevezmem. Predavajuca to musela zaplatit a ak by zobkali vsetci ucastnici, tak tam rovno preobila a radsej mohla doma sediet.
inak, ja tiež robím na mieste, kde je možnosť ochutnať. A sú takí ľudia, ako ty, že ochutnajú dve tri veci a potom odídu..ja síce niekomu nenadávam, ale myslím si svoje.. mala si jej dať aspoň dve eurá,že ďakuješ, keď už si si nič nekúpila ... To by som urobila ja. ...
Načo to píšeš sem? Mala si to riešiť s tou pani co kričala, povedať jej...
@oblaacik po mne raz tak na trhu hulakala tucna dedinčania keď som sa spýtala na cenu kytice natrhanej v zahrade ktorá zvädne do druhého dňa. Chcela za burinu desiatky eur (už nepamatam) že ako si to predstavujem s neviem čo. Už kvety na trhu zo “záhradky” nechcem a ani na trh radšej nechodím. Ono predpokladať že predavačka ktorá stoji na tej zime v stánku je normalne jadrový fyzik je tiež naivne.
@zeldia na mňa raz narevala kvetinarka na celu ulicu, že minule som nakúkala a nič som nekupila! 🙂
niektori predači nepochopili, že ich živobytie zavisi od zákaznikov a mali by si ich predchadzat..teraz nekupiš, kupiš inokedy..oni si potajomky vyrabaju nepriateĺov dopredu, čim len sebe škodia
kultura predavania na Slovensku je nie celkom, ako by mala byť..môže si myslieť svoje, ale nemusí to hneď nahlas oznámovať celému svetu
nepotrebujem podlízavých predavačov, stači, že nebude na mňa metať blesky
To nechapem, ked ste jej ani nic divne nehovorili. Vsak moze byt rada, ze niekto sa pristavi. Ja mam des, ked ma niekto oslovuje, pretoze som vyberava a aj ked skusim tak to nepasuje, pokial som uz dopredu to nemala vysnivane, aby to vzniklo, lebo viem co chcem a preco a kedy som pripravena a nemusim mat furt na rozhadzovanie. Si myslia ti podnikavci ze kazdy caka na ich zazrak prave. Musia mat stastie.
Citala som si iba par prispevkov. Vcelku brutal ako sa tetka zachovala. Musela to byt dost jednoduchá stvora. Asi nepochopila princip ochutnavok. Taki ludia by to vobec nemali robit. U nas to funguje uplne bezne a pokial sa nieco vystavi na ochutnanie, tak sa s tym aj rata, ze to nie kazdy kupi, ale mozno len 10 percent. Ako tu niekto pisal, nie kazdy tovar co si vyskusam som povinna aj kupit. Organizator s tym nic neurobi. Ak si pamatas co to bol za syr, mozes oslovit producenta s tym, ze pani dobru reklamu jeho vyrobku nerobi. Inak mne takito hlupi a vulgarni ludia tiez dokazu pokazit naladu. Som trosku precitlivela. V tomto závidím mojmu muzovi, ten by jej dost ostro povedal a dalej by neriesil, vypustil by to z hlavy.
Tak ak by sa zbehlo podobných "sťažností" organizátorovi na daný stánok viac, môže dať majiteľovi na ďalšie akcie ban, takže úplná blbosť to byť nemusí. Ale ak vieš, komu stánok patrí, tak by som skúsila socky. Taká fajnová recenzia by im tam pristála, že až. A hneď by som si urobila pre istotu prtscr, pretože je veľmi pravdepodobné, že to zmažú... Prípadne by som to v slušnejšom tóne vložila ako komentár priamo pod to podujatie (ak sa na sockách vyskytuje). No ale primárne zváž, či sa ti chce tým zaoberať a mrhať čas. Pretože valný výsledok to asi neprinesie, proste nabudúce vieš, komu sa vyhnúť oblúkom👍
mne ešte napadlo že väčšinou sú tie ochutnávky nie úplne hygienické.
a vcera si si preco usta neotvorila? preco si sa nezvrtla nevratila a nepytala si kontakt na veduceho ci majitela? nechsm tam zo seba robit debila aby na mna kricali ako na zlodeja to dokaze len malokto..kazdy normalny clovek sa minimalne ohradi-nemusis sa hned hadat ale aspon upozornit na nevhodne spravanie
@xckaretxxx Ako naozaj sa na mňa nehnevaj, ale kupovať niečo iba zo slušnosti, aj keď mi to nechutí ?? To už kde sme? Minule som kukala na 1000€ televízory, nabudúce ich asi budem musieť všetky kúpiť. Zo slušnosti, lebo sa to asi patrí 🤷🏼♀️
@bielasovicka ani ja nie.
Vymyslená téma
Slušnosť je aj odmietnuť ochutnávku,ak nemáš záujem daný produkt kúpiť.Ja zase nechápem ludí ako si to môžu bez chochmesu strčit do papule a v duchu vedia,ze v ten den isto nebudu kupovat taký produkt.Mi nevrav,ze ste mali zaujem o nejaky syr,ale zrovna ten jej vam nechutil?...
@karolinakr paskuda pahltna 🤣 .
Ja vždy prv pozorujem z dialky a sledujem čo robia. Ked vidim ako to chytaju hnusnymi paprcami, tak mi je zle. Uz roky obchadzam oblukom, taketo podujatia. Autorka, radsej si uz nic nedavaj nikde. 🙂 Pre tvoju psychicku pohodu, aj komfort.

@bielasovicka keď tam bola ochutnávka, syrov, to znamená nie iba jeden druh, tak si asi niečo vyberiem. Zo slušnosti.