icon

Ako riešiť problém so sťažnosťami na poštárku?

23. okt 2024

Ahojte, kde vyššie ako na poštu môžem poslať sťažnosť na poštárku? Bývame v malej dedine, nemáme poštu chodí k nám pojazdná pošta. Bývame v tej istej dedine ako svokra a poštárka je jej veľmi dobrá kamarátka. Máme so svokrou neutrálny vzťah, muž ju tiež nemusí, extra sa nestretávame a keď už tak je to na takej úrovni ako keby to bola nejaká vzdialená rodina. No svokra chce asi vedieť o nás viac a dohodla sa s poštárkou že našu poštu bude nosiť ku svokre. Zo začiatku sme to ešte prekusli že teda po pomýlila sa, lenže neskôr to prišlo k tomu že k nám nechodila žiadna pošta ani balíky ale všetko nám nosila svokra a veľakrát aj otvorené. Muž to riešil so svokrou a ja som si odchytila poštárku. No posunuli sme sa tam že ku nám nosí len moju poštu a mužovú stále nosí ku svokre, občas tam prihodí aj moju ale to už málokedy. Ja mám aj splnomocnenie preberať mužovú poštu a nikdy mi ju nechce dať, aj keď viem že čaká nejaký dôležitý list vraj mamička má právo podpisovať za neho a nie žena...už sme písali 8 sťažnosti na Slovensku poštu, vždy dostaneme odpoveď že to vyriešili dohovorom, upozornením a takto, raz sme dokonca dostali odpoveď že je to tvrdenie proti tvrdeniu a poštárka si nieje ničoho takého vedomá. Kde sa dá ešte podať sťažnosť? Ďakujem

koniarova
23. okt 2024

Hneď by som prerušila všetky kontakty so svokrou.

zuzkaa1991
23. okt 2024

Zavolajte na zakaznicku linku. A tam podat staznost....
Treba dat staznost poprípade na manazersky obvod kazda posta ma svoj ;) tam je manažér (veduci) veducim postam

mimirka32
23. okt 2024

Tiez som raz takto podavala staznost na postu, aj odvolanie a bolo to vraj tvrdenie proti tvrdeniu. Oni toto asi kazdemu odpisuju🤬 a to som cakala list, o ktorom keby som nevedela, ze ma prist, mala by som problemy.
Casopis, ktory som odoberala mi tiez najskor nechodil, zacal az ked som napisala do redakcie, ze mi nechodi,oni to nejako poriesili s postou.
Jedine fakt poslat si nieco co ma ist do vlastnych ruk na podpis a ked to preberie svokra, poslat staznost, ze k vam sa posta nedostala. A trvat na tom, ze podpis nie je tvoj, ziadat dokaz o podpise a vyhrazat sa. Toto vie fakt cloveka nahnevat, hlavne ked vie, ze ma pravdu a takto ho odbijaju.

ibrunova
23. okt 2024

Trestné oznámenie je poriadna blbosť

denisa0504
23. okt 2024

Ja osobne by som šla na to inak.. vieš, že falšovanie podpisu je trestný čin? Možno pošta si to neuvedomujeme a má to za tvrdenie proti tvrdeniu, no nie je zase také ťažké dokázať, že ide o podpis niekoho iného. Možno by som ich o tom upovedomila, alebo to rovno riešila na polícii či s právnikom (ak to pošta napriek upozorneniu bude stále brať na ľahkú váhu a bagatelizovať...)

denisa0504
23. okt 2024

@ibrunova takže trestný čin má prehliadať? Prečo?

ibrunova
23. okt 2024

@denisa0504 najprv si treba pozrieť, čo ten trestný čin zahŕňa. Toto určite nie je trestný čin. Ako svokra zneužíva osobné údaje? Nehovorím, že by ma to tiež nevytáčalo, ale trestný čin?

minenkak
23. okt 2024

@ibrunova Osobitným motívom sa rozumie spáchanie trestného činu

a) na objednávku,

b) z pomsty,

c) v úmysle zakryť alebo uľahčiť iný trestný čin,

d) v úmysle verejne podnecovať k násiliu alebo nenávisti voči skupine osôb alebo jednotlivcovi pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine, pôvodu rodu alebo pre ich náboženské vyznanie, ak je zámienkou pre vyhrážanie sa z predchádzajúcich dôvodov,

e) v úmysle spáchať trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme podľa § 419,

f) z národnostnej, etnickej alebo rasovej nenávisti, nenávisti z dôvodu farby pleti, nenávisti pre sexuálnu orientáciu, alebo

g) so sexuálnym motívom.

minenkak
23. okt 2024

@ibrunova Odňatím slobody na štyri roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 alebo 2

a) a spôsobí ním značnú škodu,

b) z osobitného motívu, alebo

c) závažnejším spôsobom konania.

ibrunova
23. okt 2024

@minenkak a aká škoda tu vznikla?

minenkak
23. okt 2024

@ibrunova pomsta

minenkak
23. okt 2024

@ibrunova nenávisť

minenkak
23. okt 2024

@ibrunova kontrola

ibrunova
23. okt 2024

@minenkak kontrola je trestný čin?

maranco
23. okt 2024

Na YT boli videá ako vybabrali so zlodejmi balíkov, do balíka umiesili niečo čo po otvorení balíka rozfŕkalo smradľavý bordel na toho človeka a mali tam aj kameru s ktorou si to natočili
Prípadne také niečo čo dávajú do kaziet s peniazmi do bankomatov, že tú farbu tak ľahko zo seba neumyješ.

Zapnite si obaja schránku https://www.slovensko.sk na doručovanie, úradné zásielky vám potom budú posielať elektronicky.

Obaja si zapnite https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/ ráno ti príde mail že dnes bude doručovaný doporučený list alebo balík a vieš si ho sledovať, alebo aj hneď reklamovať ak je prevzatý a si ho nedostala.
Len v tom je háčik, ten email posiela tá doručovateľka ktorá ten list nesie.

ibrunova
23. okt 2024

@maranco ten smradľavý bordel by mohol byť zaujímavý 🤣

modrykolibrik
23. okt 2024

GDPR porusenie

ibrunova
23. okt 2024

@maranco si predstavujem svokru s červeným práškom na tvári 😭

hipuska
24. okt 2024

posta je jeden skorumpovany podnik. Toto mi vyplula umela intelingncia. Jedna je z odvolanim na GDPR a druha na trestny zakon. Zaroven by som tam este doplnila, ze zasielku..uved konkretne cislo (pozbieraj aj viac, aj za cely mesiac, pripadne si poposielaj zo 5 listov s dorucenim do vlastnych ruk)...kedy ste to nepodpisali, a uved konktretne priklady, ze ziadas o presetrenie podpisu prevzatia...

hipuska
24. okt 2024

Vážený pán/pani riaditeľ/ka Slovenskej pošty,

Týmto podávam sťažnosť na postup poštového doručovania, ktorý sa týka mojej osoby. Rád/rada by som upozornil/a na závažné porušenie ochrany osobných údajov v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 (všeobecné nariadenie o ochrane údajov, známe ako GDPR).

Mám problém s tým, že poštová doručovateľka doručuje moje zásielky mojej svokre, ktorá následne tieto zásielky preberá, podpisuje a dokonca mi ich otvára bez môjho vedomia či súhlasu. Toto konanie nie je v súlade s právnymi predpismi týkajúcimi sa ochrany osobných údajov a porušuje moje základné právo na súkromie.

Podľa GDPR majú fyzické osoby právo na ochranu osobných údajov a pošta má povinnosť zabezpečiť, aby boli moje osobné údaje vrátane zásielok doručované iba mne alebo oprávnenej osobe na základe môjho výslovného súhlasu.

Žiadam o okamžité prešetrenie tejto situácie, prijatie nápravných opatrení a zabezpečenie, že moja pošta bude doručovaná výhradne mne alebo osobe, ktorú na to oprávnim. Zároveň žiadam, aby bolo posúdené, či došlo k porušeniu predpisov o ochrane osobných údajov.

V prípade potreby som pripravený/pripravená poskytnúť bližšie informácie a spolupracovať pri riešení tohto problému.

S pozdravom,
[Vaše meno]
[Vaša adresa]

hipuska
24. okt 2024

Vážený pán/pani riaditeľ/ka Slovenskej pošty,

Týmto podávam sťažnosť na neadekvátny postup pri doručovaní poštových zásielok, ktorý sa týka mojej osoby. Konkrétne ide o to, že moja svokra opakovane preberá moje poštové zásielky a podpisuje ich mojím menom bez môjho vedomia a súhlasu. Domnievam sa, že toto konanie porušuje zákon a môže byť považované za falšovanie podpisu, čo je v rozpore s právnymi predpismi Slovenskej republiky, konkrétne s ustanoveniami Trestného zákona č. 300/2005 Z.z.

Podľa § 352 Trestného zákona je falšovanie a pozmeňovanie údajov na listinách, vrátane podpisov, trestným činom. Moja svokra sa týmto dopúšťa falšovania môjho podpisu, a tým ma pripravuje o možnosť riadne prevziať a skontrolovať obsah mojich zásielok. Žiadam preto Slovenskú poštu, aby okamžite prijala opatrenia na zabezpečenie toho, že moje zásielky budú doručované výhradne mne alebo inej oprávnenej osobe, ktorú na to vopred písomne splnomocním.

Rád/rada by som požiadal/a o prešetrenie tohto prípadu a prijatie krokov na zlepšenie bezpečnosti doručovania, aby sa v budúcnosti predišlo podobným situáciám.

Ďakujem za pochopenie a za rýchle vybavenie tejto záležitosti.

esteris
24. okt 2024

@hipuska inak dá sa obrátiť aj priamo na Úrad GDPR, oni teda presetruju riadne a dávajú si záležať

simca06022011
24. okt 2024

@hipuska ešte by som tam spomenula v nejakej forme, ze doručuje mojej svokre " na inej adrese ako je uvedena na zasielke"

Lebo na jednej adrese je to dosť bezne, ze preberie ten co otvorí dvere ak ho postar pozná.

dota6
24. okt 2024

Ahoj, a nešlo by to aj takto? Mne aplikácia pošty ukazuje pohyb balíku. Že bol prevzatý na doručenie a aj to, že bol doručený. Skúsila by som to. Nech ti niekto pošle balík doporučene. A akonáhle tam bude svietiť doručené ale nie tebe, okamžite telefonát na poštu, vedúcu a vysvetlenie, komu bol doručený a z akého dôvodu. A ešte by som jej povedala, že nabudúce tam bude tv nejaká :D
Asi si to predstavujem jednoducho, ale ja by som spravila veľké zle na pošte, keby tam svietilo doručené a ja to nemám v rukách.

karolinakr
24. okt 2024

počúvaj, grafológ vie zistiť, že svokrin podpis nie je totožný s podpisom tvojho muža...dajte si odborný posudok a pošta je v riti..len musite sa dostať k tym dokladom a to asi len za asistencie policie, neviem jak inak

katie253
24. okt 2024

Ja fakt nerozumiem tym poštárkam, ved ja na prevzatie manželovej pošty potrebujem splnomocnenie, ktoré vydáva pošta, mám kartičku, ktoru vydala pošta a bez tej kartičky a môjho OP mi jeho poštu neodovzdajú v žiadnom prípade. Ako je možné, že u vás preberá poštu svokra, ktorá toto splnomocnenie nemá?!
Jedným maminym známym dokonca raz podpísala prevzatie pošty sama poštárka a list neodovzdala, bolo to predvolanie na súd, o ktorom nevedeli ze sa konalo. Mali z toho problém a pátrali kde je list. Nakoniec zistili, ze podpis na podpisovom hárku nebol ich a poštárka sa priznala, že to podpísala za nich, liat vyhodila....no mala problém ako mraky kvôli tomu....

katie253
24. okt 2024

Riešili to normálne cez políciu...

pbra40
24. okt 2024

Zaplatila by som si postovy priecinok/schranku na poste. Ak by to i nadalej postarka dorucovala, mas aspon dokaz, ze ti to ma davat do priecinmu.

stanulienkat
24. okt 2024

Tiez by som to riesila TO. Ochrana osobnych udajov, listove tajomstvo, falsovanie verejnej listiny-podpisu. Zrusit kontakty so svokrou.