icon

Ako sa vyrovnať so sklamaním z krajiny?

malena
3. jan 2025

Dievčatá, verím, že ma pochopíte a neodsúdite... Nielen že som stratila hrdosť, na svoju vlasť, ale začínam ju doslova nenávidieť. Odkedy slováci znovu zvolili smer,hlas,sns ale najviac sa hnevám na ich voličov. Poslednou kvapkou je Ficovo vyhrážanie sa Ukrajine. Veľmi osobne sa ma ta dotýka, moja dcéra študentka už druhým rokom doučuje slovenčinu ukrajinské detičky, ktorým rusi zabili otca, a niektorým aj mamu, ani sa to nedá vyjadriť slovami, čoho sme svedkom, lebo sa s nimi aj ich rodinami stretávame aj mimo doučovania. Viete aké to je pozerať na plačúceho chlapca, ktorému práve oznámili, že mu zabili otca na fronte, do zaslzených očí mladej ukrajinskej ženy rozprávajúcej o tom, ako jej rusi uniesli brata do zajatia a už mesiace o ňom netušia,je neskutočný rozdiel to počuť a vidieť na vlastné oči... A potom sa otočíte a počúvate od slovenských spoluobčanov, ako by ich utopili v lyžičke vody, lebo rusi sú naši bratia, lebo ropa, lebo hento, lebo tamto. Cítim takú strašnú zlosť, a nie je to len čo sa týka tejto oblasti, ale celkovo, čo stvára táto vláda, ako nám všetko zrušili a zavádzajú nové dane, a pritom oni si pridávajú, šetria len na nás... Najnovšie povolili dovoz radioaktívneho odpadu na SVK, sme jednoducho odpad pre ostatných. Ako sa s týmto všetkým vyrovnávate vy ?

negymama
4. jan 2025

@mimka1402 jasne ze su ok, s tym ze ide vsetko hore. Ved mudry premier im vysvetli , ze kto za to moze, a kam maju obratit svoj hnev.
/ukrajinci, caputova, usa, eu, nato, simečkov pes ..atd. atd. moznosti je vela/
Plus robenie divadielka s hymnou, postrelenim, aby sme sa nenudili a nemysleli na take hluposti, ako su dopady konsolidacie.

tykat
4. jan 2025

@sisaka len poznamka "...Osvedčené praktiky súčasných progresívnych liberálov..."
Nie su osvedcene resp. ak si myslia ze tym prilakaju volicov koalicie tak su na omyle.

Mna neskutocne irituje ako stupenci opozicie pohrdaju volicmi koalicie, ale neuvedomuju si ze inych, ktorych by ziskali ak chcu vladnut na Slovensku nemaju. Novy liberalny volic sa len tak niekde neokoti.
Presne preto prehrali a presne preto by prehrali aj dnes. Hovorit niekomu aky je dezolat, tupec, rusofil... este nikoho neobratilo na "pravu vieru". Mozu organizovat neviem kolko protestov, vzdy tam pridu len ti isti. Novych touto retorikou neziskaju.

gribka1
4. jan 2025

@sisaka Nezdá sa mi, že by bolo zakázané vyjadrenie iných názorov. Je toho dosť, nikoho neobmedzujú v prejavoch. Každý si hovorí aj robí čo chce. Médiá si môžeš tiež vybrať aké chceš.

jana_eyre_2
4. jan 2025

@tykat až na to, že túto rétoriku nepoužíva opozícia, ale obyčajní ludia, len voliči koalície to radi vkladajú do úst opozície a koalícia im v Tom rada pomáha (lebo to už nie je vidno ako liberálov napadá opačná strana a dehonestuje však?).. podobne ako zvelicovali ich predvolebný program, ktorý nikdy skutočne nečítali..

stanulienkat
4. jan 2025

@sisaka ty mas rozdvojenu osobnost??? Mozno len zle chapem. Alebo mas v tom uz gulas ty.

Pises: Radšej si ruku odseknem ako voliť komunistu, stačilo mi vyrastať v socializme, nepotrebujem to zažívať znova, rovnaké praktiky, rovnaká rétorika, rovnaká snaha ovládať ľudí, ovládanie médií, širenie štátnej propagandy. Ak ti také spoločenské zriadenie vyhovuje super, koli tomu ešte nemusíš urážať ľudí, ktorí chcú vládu, ktorá nebude rujnovať ich vlastných obyvateľov, bude sa snažiť neprekračovať budget, imigráciu úpravy na....nebude zvysovat ststny dlh......

Nerozumiem. Ved to, co pises, sedi uplne na dnesnu vladu. To je opis smerohlas, sns. Teraz som zmätena ja-pises za vladnu koaliciu, alebo proti nej??

martin96321
4. jan 2025

@sisaka Preco nazyvas progresivcov a liberalov svinami? Predpokladam ze si zena a asi si neuvedomujes,ze vdaka progresivnym a liberalnym ludom mas orava ake mas. Mozes volit,mozes studovat,mozes si vybrat zamestnanie a niesi podriadena muzovi.........Nezastavam sa akoze liberalov ani sa nikdy nebudem zastavat ziadneho politika ,alebo strany lebo na to nieje nikdy dovod. Ale aby niekto niekomu nadaval do svin ,len preto ze nezdiela ich nazory........chore. Ale to bude asi tou pravou,narodnou slovensko-krestanskou tradicnou vychovou.

tetapetra
4. jan 2025

@mimka1402 na 99% s tebou súhlasím okrem toho,že som nikdy nevolila PS 😀 a asi ani nebudem, niečo mi tam vadí. Zatiaľ neviem čo. Ale inak vo všetkom 👏🏻

tykat
4. jan 2025

@jana_eyre_2 dlhodobo vidim ako sa volicky PS chovaju tu v diskusiach, cervene pred ocami a zhadzovanie ludi za ich nazor. Mna toto fakt nepresvedci, k takym ludom patrit nechcem.

Pred volbami PS pohrdalo volicmi dnesnej koalicie, ak ich nechce OK ale inych mat nebude. Ak chcu vladnut tak musia oslovit aj tych. Fico a spol.su stari harcovnici, im je jedno kto im da hlas, oni chcu vladnut a urobili vsetko preto aby tie hlasy pozbierali. Ak to PS takto robit nechce tak vladnut nebude. Slovensky volic koalicie je nejaky a ak chcu jeho hlas musia sa mu pacit.

sisaka
4. jan 2025

@stanulienkat ja som jasne v prvom príspevku napísala, že na Slovensku nemáte koho voliť. To, že niekto neuznáva progresivcov ešte neznamená že je zástanca Fica a keď nie som podporovateľ Fica musím byt automaticky podporovateľ progresivcov. Koalícia aj opozícia sú u vás ľavičiari, možno jedna strana je menšie zlo, ale vzhľadom, že vašu politiku sledujem len okrajovo nedovolila by som si povedať, kto je menšie zlo

gribka1
4. jan 2025

@tykat V opačnom garde to tak nie je?

karolinakr
4. jan 2025

@janinah zvláštne, s akým zápalom sa venuješ protestom a ked sa ta človek spýta, aké nedostatky vidíš v zdravotníctve z prvej ruky, tak nevieš ani slovom objasniť

mimka1402
4. jan 2025

@tetapetra Ja si určite viem predstaviť lepšiu stranu ako Ps, žiaľ v ponuke ju nemáme.😀 Ja by som najradšej bola keby sa volili iba konkrétni ľudia a nie celé strany... No ale ak vezmem, že kto čo, vidím tam asi jedinú možnú šancu zvrátiť to čo je aktuálne. Ja ale som človek, ktorý "rob si čo chceš kým mi neublizujes". Teda ano "slniečkar" pre niekoho. Viem čo nechcem. Oberanie ľudí o práva, či už ženské práva utp a ďalšie bizary. Čo za mňa boli aj u matovica, kde zaborska podavala rad radom bizarné návrhy... Vidím veľa perfektnych ľudí v rôznych stranách, škoda ze nie sú v jednej.😀

jana_eyre_2
4. jan 2025

@tykat jaaaj, ja som ale blbá, ja som si totižto všímala posledný rok samé urážky liberálnych fašistov, čo ohrozujú ostatných 😒 asi máme inú optiku teda a dosť ma to mrzí, lebo som ťa mala zaradenu inde.. ešte aj tá s ktorou tu tak súhlasíš podáva svoje názory tak strašne milo, však...

sisaka
4. jan 2025

@martin96321 ja som vyjadrila názor na poslancov kanadskej liberálnej strany v parlamente. Nenazvala som tak ani ich voličov, ani predstaviteľov slovenskej progresívnej strany. Národnú slovenskú krestansku výchovu nemám, inak by som sa na Slovensku umárala ako všetci Slováci, čo sa hrdia tým, že nemôžu odísť z krajiny, lebo bez nich by to tam určite padlo a taktiež nie som kresťanka, aj keď teda určite nejaké kresťanské hodnoty uznávam.

ibatanecnica
4. jan 2025

@janinah nechodim na ziadne a ani sa ziadnych nemienim zucastnovat

ibatanecnica
4. jan 2025

@mondolina neviem z coho si toto usudila. Aha viem kto nema rovnaky nazor ako vy tak jasne je za socik komunizmus a Fica. Zabudla som.

ibatanecnica
4. jan 2025

@tykat presne si to vystihla. To je vacsinavolicov PS taka. Zhadzovat nadavat. Nic ine. A uz koncim v tejto diskusii lebo arogantny iba arogantnym zostane

gribka1
4. jan 2025

@ibatanecnica Jaaaj, plakanie, oni sú tí zlí, nadávajú na nás. To isté aj opačná strana, nadáva a zosmiešňuje. Treba sa už konečne pozerať na každého individuálne. Veľmi sa skupinkujete, hádžete ľudí do jedného, toho opačného vreca. Urážate sa, treba normálne diskutovať. Inak sa nedostaneme nikam.

tykat
4. jan 2025

@jana_eyre_2 pozri si tuto diskusiu kto zacal utocit , takto sa to zvrtne v 90% politickych diskusii. Volici koalicie su vacsinou ticho, aj v prieskumoch, preto to tym agenturam nevychadza. Volici opozicie (tu na MK co si vsimam) vykrikuju, urazaju, zosmiesnuju ak sa co i len vynori iny nazor. Ja som si tu tiez precitala ze som hnusna dezolatka a rusofilka. A to sa len snazim poukazat na to ze dnesna opozicia sa nepoucila a dalej si ide svoje kolecko, hyperbolizuje kazdy prd, opakuje slova ktore im doporucila nejaka marketingova agentura (ficova drahota, chaos, fico je unaveny, nechce sa mu vladnut...) namiesto toho aby sa venovala skutocne dolezitym veciam a prezentovala riesenia. Vzdy su 3 kroky za Ficom, ked je F ticho tak spinkaju. Ja si vzdy s nadejou citam ich nove prispevky na internete alebo pozeram tlacovky a som neskutocne sklamana. Myslela som si ze snad Korcok to nejako pozdvihne, chyti do ruk... ale prd, nula nula nic. Fico sa vobec memusi bat.
Pre mna su PS nevolitelni, chyba tu opozicia aspon ako bol Dzurinda. Volila som SaS teraz nemam koho.
Takto tu bude F do 80tky, a bude sa len fnukat a vyplakavat aki su volici tupi ze ich nechcu volit. Z toho si hlasy nenazenu. A to ze niekto nevoli PS neznamena ze voli Fica.

ibatanecnica
4. jan 2025

@gribka1 ja som reagovala.na zaklade odpovedi tu na MK v tejto diskusii. Staci si precitat komentare. S takymito ludmi uz nemam zaujem diakutovat

ibatanecnica
4. jan 2025

@tykat mam taky pocit ze.tu poslednu vetu nedokazu pochopit. Lebo podla nich.nevolis PS volis Fica. Tiez som sa tu s tym stretla..automaticky ta zaskatulkuju. Takym sa vyhybam nema to zmysel. Takze pre.mna tento smer tie nevolitelny

mircalla
4. jan 2025

@sisaka Kotlar je ten, co tvrdi, ze pandemia nebola....Asi ako ty

tykat
4. jan 2025

@ibatanecnica presne, lebo jedina spravna strana je PS a ziadna ina. Tiez ma to uz nebavi obhajovat sa ze fakt nie som volic koalicie, ale nebudem len preto volit PS.

gribka1
4. jan 2025

@tykat Kto vás tu presviedča, že PS je tá správna strana?

jana_eyre_2
4. jan 2025

@tykat to nemyslíš vážne, že sú ticho.. ako vážne nechceš vidiet, alebo fakt nevidíš.. okrem toho, ja som nikde netvrdila že si volila Fica a že medzi PS a Ficom nič iné nie je.. toto s obľubou tvrdia ľudia prave s tým červeným pred očami..

jana_eyre_2
4. jan 2025

@gribka1 myslím že uz sú tak nasrate, že ani nevidia čo kto reálne píše.. 😒

diaszoky
4. jan 2025

@1gramofon a ukrajinci co robili? Kolko slovakov zabili? To nevies?????

mimka1402
4. jan 2025

@tykat
@ibatanecnica to je blud, keďže ano veľa ľudí volilo ps ale čo z toho? Keďže malo ľudi volilo sas, či iné strany / myslím protipoly nacistov a Fica) a presne takto to aj dopadlo, žeby sa nedala zložiť vláda aj keby ps malo ako prvé možnosť skladať.😀 Takže nie, nie každý kto volil Ps si myslí, že všetko robia dokonale, sama by som volila iba ľudí a nie strany, ale pre mňa nič lepšie ako ps zatiaľ nie je. Respektíve tu človek je vyhnany do extremu a toho co sa "každý bál aby tu neboli lgbt.." Tak máme toto, niekedy človek vyberá menšie zlo..
Takže tvrdiť že každý odudzuje že niekto nechcel Ps, to si nemyslím a v každej strane sa nájdu extrémisti, ale takéto extrémistické urážky? 👀Načo to je dobré? Vy sa len tľapkate po pleci s tým akoby vás niekto urazal za nevolenie Ps.😀 to je smiešne a absurdné. Proste nikdy nikomu nepomohlo polarizovanie či "oni sú horší ako my,my sme lepší...".

ibatanecnica
4. jan 2025

@mimka1402 urazky a tlapkanie sa po pleci v kazdej takejtodiskusii zacina z druhej strany.

mimka1402
4. jan 2025

@ibatanecnica Toto robíš aktuálne ty... Stačí začať od seba.