Ako uveriť v Boha bez pochybností?
Ahojte veriaci/veriace! Ako ste dokázali uveriť v Boha bez pochybností? Musíte sa každý deň rozhodnúť veriť? Má niekto tu i osobný vzťah s Bohom? Ď.
@jankafresova Chýba ti uznanie iných, tak si lajkuješ vlastné príspevky??? 😉
Ešte raz: Ja som sa ťa minule pýtala, či vieš dokázať, že si ľudská bytosť. Píšeš ako umelá inteligencia. Chrlíš informácie, dohaduješ sa. Ale ako ti už vyššie bolo napísané, niečo z tých príspevkov chýba. Viera a láska. Prajem pekný deň.
@loliki ale veď ty si sa ma pýtala či viem dokázať, že som ľudská bytosť iba po tom ako som ťa napomenula, že bez lásky a bez empatie na mňa útočis a používaš ad hominem.
1)napomenula som ťa,
že ľudskej bytosti okamžite ubližuješ, hoci si jasne z mojich príspevkov videla, že som zažila dlhé roky ťažkého ubližovania a zneužívania. A ty,
po mojom napomenutí,
si začala namiesto ospravedlnenia sa a namiesto prejavu lásky a súcitu, iba spochybňovať či vôbec som ľudská bytosť,
akoby si sama svojmu svedomiu obhájila, že je v poriadku jednať so mnou kruto,
že veď istotne aj tak niesom človek.
2) "chrliť informácie" je na mieste v kontexte, keď ľudia otvorene
píšu nepravdu o biblii. uviedla som dôkazy z biblie na tému ktorá nesúvisí s tým, čo som písala minule a na čo si ty vtedy zaregovala.
3) lajkovanie vlastných príspevkov je bežné a na reddite je to automatické, na mnohých forach je to zvykom, robím to všade, aj v komentoch na youtube. čokoľvek mi chýba, z tvojej strany neustále ide iba krutosť a nenávisť. Eva aspoň prejavila súcit a lásku.
Ahoj ano ja mam😊 presne toho sa najviac bojíme, odovzdať všetko do jeho rúk... Ale ked sa nám to podarí, to ešte len začnú zázraky.. A Bohuzial si v tom bránime sami...az kym nás niečo nepolozi, si myslíme, ze to riadime my... Preto musí nastať katastrofa aby sme si spomenuli, ze on na nás stále caka❤️aby sme mu dovolili sa o nás postarať. A keď aj nastane tá katastrofa tak stále si myslíme že ju spôsobil on, pri tom dovtedy náš život on neriadi, ale riadili sme si ho sami tak sa niet čo čudovať... Viem, znie to ako rozprávka.. Preto sa musíme stať opäť deťmi, aby sme tomu uverili.. Az potom vojdem do Bozieho kráľovstva, uz tu na Zemi🙏🙏🙏❤️
@loliki *Evou myslim tu pritomnu diskutujucu pani.
Srdce ti ukáže pravdu. Ale najskôr sa musíš stíšiť... A dat Bohu miesto aby prehovoril... Pretoze počas nášho neustáleho pobehovania hore a dole ani nemá kedy.... 🥺
@cecilia29 podla biblie hľadiska sú „svätí“ telo Kristovo, kresťania, cirkev. Slová „posvätený“ a „svätý“ pochádzajú z rovnakého gréckeho koreňa ako slovo, ktoré sa bežne prekladá ako „svätí“. Všetci kresťania sú považovaní za svätých. Všetci kresťania sú svätí:
„...Pane, od mnohých som počul o tomto mužovi, koľko zlého spôsobil tvojim svätým v Jeruzaleme“ (Skutky 9:13). „Keď Peter cestoval po všetkých tých krajoch, prišiel aj k svätým, ktorí bývali v Lydde“ (Skutky 9:32). „A to je práve to, čo som urobil v Jeruzaleme, nielen že som zavrel mnohých svätých do väzenia...“ (Skutky 26:10).
.Takmer vždy sa používa v množnom čísle „svätí“....V Písme je 67 použití množného čísla „svätí“ v porovnaní s jediným použitím jednotného čísla „svätý...každý svätý...“ (Filipanom 4:21).
Myšlienka slova „svätí“ je skupina ľudí oddelených pre Pána a Jeho kráľovstvo. Existujú tri zmienky o zbožnom charaktere svätých: „aby ste ju prijali v Pánovi spôsobom hodným svätých...“ (Rímskym 16:2). „Na vystrojenie svätých na dielo služby, na budovanie Kristovho tela“ (Ef 4,12). „Ale nemravnosť, nečistota alebo chamtivosť sa medzi vami nesmie ani len pomenovať, ako sa patrí medzi svätých“ (Ef 5,3). Prvý list Korinťanom 1:2 to hovorí jasne: „Božiej cirkvi v Korinte, tým, ktorí sú posvätení v Kristovi Ježišovi a povolaní byť svätí..."
@jankafresova Ako mi vieš dokázať, že si človek? Ako vieš dokázať, že text, ktorý prikladáš, je pôvodne tvoj, že sú to tvoje myšlienky? Prečo ti mám veriť, že ti bolo ublížené? Ty tu od každého žiadaš dôkazy, prevraciaš ich tvrdenia. Prečo mám veriť akurát tvojim príspevkom? Ty nechceš veriť Bohu bez pochybností. Prečo by sme my diskutujúce mali veriť tvojim slovám? Za koho sa ty pokladáš, aby sme verili tebe? Tvoje slová sú zbytočné, lebo sú bez lásky. Ty tu od každého vyžaduješ ľútosť, súcit, lebo nikto nevie, čo sa ti stalo, ale zároveň útočíš na každého. Maj sa pekne. Vylieč sa zo svojich rán. Ak veríš v Boha, On tú moc má, aby ťa vyliečil. ❤
@loliki vidis? znovu to robis. Len aby si nemusela priznat ze utocis a ublizujes, tak vykrucas, ze istotne niesom clovek. nikto tu nemusi dokazovat ze je clovek. toto je forum na internete. Vsetci tu mozno niesme ludia a mozno sme. Stale je na tvojom svedomi ako sa k druhym spravas,
a ci ti druhi su stroje alebo ludia je druhorade, tvoje spravanie vypoveda o tebe vela. Ja tu prinasam do debaty konkretne dokazy o tom, ako sa spominaju
a nespominaju "svati" v biblii, lebo nie som leniva uviest dokazy.. Ini tu vypisuju tvrdenia ale su lenivi uviest dokazy.
Ako som dokázala uveriť bez pochybnosti? Keď sa moja dcéra na 2.sviatok Vianočný zobudila bez bolesti brucha (po 5 rokoch s bolestami bruška), pokračovali ďalšie dni, týždne, už sú to 2 roky. V decembri sme prosili v katolíckej skupine modlitby za uzdravenie jej bruška kde ani gastroenterológ netušil z čoho a prečo ju bolieva brucho, boli sme aj na kolonoskopiu, histologia negat., vsetky vysledky negat. Rano vstávala s vetou bolí ma bruško, večer išla spať s vetou bolí ma bruško. Nechutenstvo. Mala kŕče, hnačky, hlieny v stolici. Telesnú podvýživu. Prerevala som, prevarila som, googlila, skúšala som všetko možné denne aj celé hodiny len aby dobre bolo. Zo dňa na deň to skončilo. 🙏 Na kontrole keď som povedala, že už by zjedla aj slona a nič jej nie je tak Dr.len krútila hlavou ,,no nechápem" povedala. Verte na Vianočné zázraky, lebo sa dejú ak prosíte a veríte. Neviem si to inak vysvetliť. Niekto by povedal, že je to náhoda a proste z toho konečne vyrástla. Ale ja verím inému.
@jankafresova Ty robíš tiež stále to isté. Ja verím Bohu a nepotrebujem sa tu hádať o Biblii. V Biblii je dosť napísané o tom, že Boh / Ježiš uzdravuje, tak sa na to zameraj a bude ti lepšie. Prajem ti to. ❤ Keď sa ti nepáčia moje príspevky, tak na ne nereaguj, venuj sa sebe a tým, ktorých máš rada.
@loliki inak zvlastny paradox, ze mi vycitas, ked uvadzam dokazy, ale zaroven aj vycitas, ked neuvadzam a trvas na tom, ze nieco
musim dokazat. ja som uviedla dokazy - nepaci sa ti. Neuviedla som
dokaz ze som ludska bytost - ani to sa ti nepaci. tvrdis ze "veris Bohu" ale veselo tu aj dalej ublizujes niekomu,
koho tvoj Boh udajne miluje. Navyse klames, ze robim to iste co ty.
@jankafresova evanjelici nemaju svätých, však? (Svätá Mária, svätý Peter...)
@jankafresova nepravda? Odmietam komunikovať s človekom, ktorý nie je otvorený pre komunikáciu...veľmi negatívne reagujes a vyjadrenia čierne alebo biele nie je z biblie. Dokonca ani prisahať sa nemá. Takže to je tá "nepravda".
Na to je jedno príslovie z biblie ale nepouzijem ho.
@jankafresova praktizovať vieru nie je o vydobijani pravdy na druhých. Takže peace .... nič sa nedeje. Pán Boh ťa miluje aj mňa miluje. Pán Boh má pre každého kopec lásky. Boh chce pokoj, len diabol podnecuje k hádkam a nepokoju, je len na nás čo si vyberieme.
Pozehnany cas Ti prajem.
Zamýšľajte sa nad darmi dneška, akých má každý mnoho, nie nad nešťastiami v minulosti, akých každý zopár zažil. (Dickens) ❤
Ja verim v Boha,ale ano,niekedy sa zamyslam o jeho existencii,nakolko vidim vela nespravodlivosti na tomto svete, i na ludoch ,ktori si to nezasluzia, i na ludoch,ktori Bohu doveruju a utiekaju sa k nemu. Casto sa zamyslam,ze ja by som na svoje deti nedopustila ziadne trapenie,tak preco to robi Boh,ked nas nekonecne miluje? Preco sa nestane to ,za co sa modlime,ale presny opak? Tieto veci mi akosi nejdu do hlavy,ale tiez verim,ze nejaky zmysel maju. Dokonalost a zlozitost prirody ma vzdy nadchne a v tomto citim Boha na 100 percent
@uradnikova mame slobodnú vôľu, Boh chce, aby sme ho uctievali. Ako by to bolo, keby každý dostal to, čo chcel? Ak by jeden chcel aby pršalo a druhy aby nie? Keby každý dostal to, čo chcel, všetci by ho uctievali... Nezabudaj na to, že keď je tu Boh, je tu aj niekto, kto je jeho opakom a kto sa snaží robiť všetko preto, aby ľudia Boha nepoznali. Preto Satan Boha vykresľuje ako krutého, v skutočnosti Boh je láska a Satan je predsa otcom lži
@uradnikova Hm. 🙂 Ty vidíš svet zo svojho uhla pohľadu, Boh vidí svet zo svojho. To, čo Ty vidíš ako čierny oblak zo svojho okna, z iného okna môžu vidieť oblak modrý, alebo z ďalšieho ako oblak ružový. A Boh to vidí všetko komplexne. Jasné, že my tomu nerozumieme, lebo nemáme ten Jeho pohľad na všetko. Dôveruj Mu, spoľahni sa na Neho, a buď vďačná za všetko. 🙂
@eva8 otazka nie je co maju evanjelici. Otazka je co ma biblia.v biblii sa nikde nespomina ani modlenie sa k ludom, ani k Marii, ani k Mojzisovi, ani k Petrovi, ani k ziadnej ludskej bytosti,
a taktiez sa v nej nespomina ocistec.
@jankafresova ano, treba rozlisovat co uci Pismo, aby clovek nepadol do nebiblickych nabozenskych nauk. Napriklad ocistec je nebiblicke ludske ucenie.
@jankafresova ano. Boh je jeden, nabozenstiev vela.
@lenkakravcova aké dôkazy? Každý organizmus sa vyvíjal sám, silnejší prežil, slabší zomrel. Nie je žiadny "niekto" kto organizmy programuje. Ja si myslím, že absolútne netušíš ako vznikol život z toho vedeckého hľadiska.
@dominikamacakova Ako vznikla prvá bunka z čisto anorganického materiálu? 🙂 DNA - ktoré môže sa delenie buniek, ich programovanú smrť (normálne taký pojem na bunkovej úrovni existuje) sa namiešalo len tak samé?
A akoto, že každý človek obsahuje DNA jednej a tej istej pôvodnej ľudskej mitochondrie? (nájdeš to pod vedeckým označením "mitochonrdiálna Eva").
Budem rada počuť tvoje vysvetlenia 🙂 Lebo ani vedci na tieto otázky nemajú odpovede.
@uradnikova
"Casto sa zamyslam,ze ja by som na svoje deti nedopustila ziadne trapenie,tak preco to robi Boh,ked nas nekonecne miluje?"
Tu máš na to odpoveď:
Mysleli si ľudia, že budú ponechaní hovoriť: „Uverili sme“ bez toho, aby boli skúške vystavení? (Korán, 29:2)
Podrobíme vás skúške tým, že vás vystavíme určitému strachu, hladu, úbytku majetkov, životov a plodov. A oznám radostnú zvesť tým, ktorí budú trpezliví, Ktorí, keď by ich postihlo nešťastie, povedia: „My patríme Bohu a k Nemu sa vrátime“. Tým patrí požehnanie od ich Pána a milosť. A to sú tí správne usmernení. (Korán, 2:155-157)
Neukladáme žiadnej duši nič iné než to, čo zvládne. (Korán, 23:62)
@lenkakravcova ja ti nepoviem presný moment ani ako vznikla prvá bunka pretože ten proces trval miliardy rokov...
@dominikamacakova to je úplne jedno ako dlho to trvalo. Pointa je akým spôsobom je možné z anorganických látok vytvoriť organickú, ktorá bude mať vlastný genetický kód?
Tam konci každá veda..
@lenkakravcova vznikla tak isto ako celý svet. Náhodnou chemickou reakciou... Alebo proste časom. Lebo keď má niečo nekonečno času, môže sa to stať hocičím.

@jankafresova Ja som sa ťa minule pýtala, či vieš dokázať, že si ľudská bytosť. Píšeš ako umelá inteligencia. Chrlíš informácie, dohaduješ sa. Ale ako ti už vyššie bolo napísané, niečo z tých príspevkov chýba. Viera a láska. Prajem pekný deň.