icon

Ako vás rozčuľuje správanie ľudí v obchode?

30. apr 2025

Dneska v obchode pri pokladni som sa zamýšľala nad spravím sa ľudí. Napríklad vy si tovar balíte hneď do tašiek alebo počkáte, zaplatíte a potom si ho vezmete? Strašne ma rozčuľuje, keď sú niektorí akoby spomalení. Ako to máte vy? Čo vás v obchode vie vytočiť? Okrem cien

bielasovicka
1. máj 2025

Ľudia, to teraz fakt vám vadí toľkoto vecí? Ved budme trosku ľudskejsi, slušnejsi, a trpezlivejsi prosím 🙏

mk1111111111
1. máj 2025
@tairyx

Ja patrím k tým podľa teba spomaleným.. a ukladám si všetko pekne, ešte pri tom rozmýšľam, čo dám na spodok, čo na vrch... a vonkoncom ma to netrápi, že niekto má na mňa nervy. Ja sa pri tak hlúpej veci ako je nakupovanie nemienim vystresovať lebo druhí sú nedočkaví.. prepáč mi to pls 🙏🙂

@tairyx na to ukladanie do tasiek je jednoduchy trik. Ukladaj spravne na pas a mozes okamzite v spravnom poradi do tasiek. A vsetci budu spokojni, nikoho nebudes vytacat a aj rychlejsie odides a mas cas na ine veci

muchotrafka298
1. máj 2025

Mne skutocne vadi iba jedna vec a to je to kvakanie v Lidli do tych sluchatiek a mikrofonu, co maju na hlavach. Lebo za mna je vyslovene drze, ak su tam zakaznici rozpravat kolegyni zazitky z vikendu, smiat sa pri blokovani zakaznikovi. Co nikdy neviem, ze ci sa nieco pyta mna alebo hovori niekomu inemu. Za mna je toto vyslovene sproste voci zakaznikom. Lebo z nasich penazi ma aj predavacka vyplatu, tak nech si kolegyni klebeti inokedy a nie v case, ked blokuje tovar cudzim ludom. Mna to nezaujima, co ona vari alebo s kym bola cez vikend.

mk1111111111
1. máj 2025

Mna vytoci len stuchanie kosikom do zadnej casti tela, stare zlate casy kovidove- odstupove ciary a body na dlazke, ludia sa to aj tak nenaucili, ze ked ma budu buchat vozikom, nijako to neurychlia. A to obchytavanie, mackanie a ochutnavanie ovocia a peciva. Inak mi je suma fuk, co v obchodoch vyvadzaju. Na ostatne je tam personal.

yanqqa
1. máj 2025

Mňa vytáča keď ľudia nechávajú v košíku/vozíku použité sáčky, rukavice od pečiva, bločky ale aj iné odpadky.. príde mi to strašne nechutné keď to musím po niekom vyhadzovať.

ktobytobolpovedal
1. máj 2025

To som jedina, co ide do obchodu nakupit a nie sa rozculovat? 😅
Mna uz od urciteho veku nevytoci nic… beriem to, ze kazdy sme nejaky 🤷‍♀️ preco by som si ja mala robit vrasky? Ak niekto stoji v ulicke, slusne poprosim, aby uhol, pri pokladni cakam, nejdem trhat rekordy (tovar si hadzem spat do kosa, ukladam mimo pokladne), ak sa ponahlam, pouzijem samoobsluzne pokladne. Ja neviem… ale naco si kazit den blbostami?

tairyx
1. máj 2025
@ktobytobolpovedal

To som jedina, co ide do obchodu nakupit a nie sa rozculovat? 😅
Mna uz od urciteho veku nevytoci nic… beriem to, ze kazdy sme nejaky 🤷‍♀️ preco by som si ja mala robit vrasky? Ak niekto stoji v ulicke, slusne poprosim, aby uhol, pri pokladni cakam, nejdem trhat rekordy (tovar si hadzem spat do kosa, ukladam mimo pokladne), ak sa ponahlam, pouzijem samoobsluzne pokladne. Ja neviem… ale naco si kazit den blbostami?

@ktobytobolpovedal nie si jedina, neboj. Zial, rozculovanie je slovensky narodny sport.. cim viac veci na rozculovanie sa najde, tym lepsie... podla mna je to taka vnutorna kompenzacia, ze ja som lepsi, ja som rychlejsi, ako ostatni.. a ti, co su za mnou, pomalsi, horsi, najlepsie nech ani nepachnu nikam, ani do obchodu, ani na ulicu, nikam, nech nezavadzaju schopnym, silnym, rychlym.. o tom je aj cela spolocnost- ze nevieme prijat a respektovat nic ine.. ani lepsie, ani horsie.

ktobytobolpovedal
1. máj 2025
@tairyx

@ktobytobolpovedal nie si jedina, neboj. Zial, rozculovanie je slovensky narodny sport.. cim viac veci na rozculovanie sa najde, tym lepsie... podla mna je to taka vnutorna kompenzacia, ze ja som lepsi, ja som rychlejsi, ako ostatni.. a ti, co su za mnou, pomalsi, horsi, najlepsie nech ani nepachnu nikam, ani do obchodu, ani na ulicu, nikam, nech nezavadzaju schopnym, silnym, rychlym.. o tom je aj cela spolocnost- ze nevieme prijat a respektovat nic ine.. ani lepsie, ani horsie.

@tairyx mna v minulosti tiez hnevalo vsetko tu spomenute. Ale potom som si uvedomila, ze tym skodim len sebe. A ze proste ten odstaveny kosik v strede ulicky,moze byt nepozornost, proste si to ten clovek neuvedomil… ze ten spomaleny pri pokladni moze byt myslienkami inde, atd… a mozno nie, mozno su to proste burani… ale to ja uz nezmenim tym, ze sa JA budem rozculovat… dany clovek to pusti uchom dnu, druhym von… a ja budem mat pokazeny den 😆 no stoji mi to za to? Nestoji, nakupim si a odchadzam…

bobrina1
1. máj 2025

Vela toho neznasam, ale,co ma max.rozculuje, ked stojim v rade a dalsi zakaznik nalepeny za mnou, az sa na mna tlaci, ja ustupim dopredu, aby som mala odstup od neho a on urobi to iste.

prasiatko30
1. máj 2025

Este pred pandemiou mali ludia take tiky, ze pchat sa na pokladnu tak, ze este pred tym ako som zaplatila tak bol clovek nalepeny na datafone - tam som len par krat povedala - ahh idete mi zaplatit nakup, dakujem vam velmi krasne, to je naozaj velmi mile - tak spatkovali od datafonu ze az😂😂😂😂

tenerifka
1. máj 2025
@prasiatko30

Vobec ma to nerozculuje a ani sa nestretavam s takymto koloritom, ze by na mna niekto zazeral, ze sa snazim zbalit si do tasiek, alebo ze si vykladam. Predavacky zvycajne pomahaju balit do tasiek, opytaju sa aky bol den, pripadne sa rozprudi debata plynule medzi tymi co odchadzaju, pokladnickou a tym co pristupuje k pokladni 😅😅. V supermarkete nam spravili jeden rad - a monitor diriguje ku ktorej pokladni ides odvtedy clovek naozaj nie je na nerv, lebo sa nesplna murphyho zakon😅😅

@prasiatko30 my dve sme uz po tych rokoch v Spanielsku zzite s okolim, pohoda/klidek/tabacek.... Ludia nemaju s takymito prkotinami problem, su kludni, ohladuplni a nikomu nevadi, ak sa ini zakecaju. Ja som este nezazila, ze by sa niekto predbehol, ani som nezazila, ze by do mña niekto vrazil s vozikom. Ak niekto vidi, ze ten za nim ma 2 veci, automaticky ho pusti pred seba. Tu na Kanarskych je to povysene na level extra, ale aj v Madride ci v Andaluzii su ludia kludni a ohladuplni, ziadny stres.

sisaka
1. máj 2025
@tairyx

@tairyx nie každý má celý deň na to, aby si pobalil do tašky jeden nákup. Organizujem si svoj nákup pri vykladaní na pás tak, ako ho budem ukladať do tašiek, a to si ešte organizujem aj tašky, čo do ktorej dám a viem to urobiť rýchlo, lebo nie je najmenší dôvod to robiť ako spomalený film. Jedine, žeby ma tešilo, že za mnou stojí šóra ľudí a čakajú na mňa, kým si z rýchlosťou leňochoda poobzeram nákup a uložím ho pomaaaaaaaličky do tašiek, všakže 🤔

Ty nemáš cely deň nič na robote? Ešte nikdy si sa neponáhľala do roboty, z roboty, uvariť večeru, odviezť dieťa na krúžok…? Tak vedz, že veľa ľudí, ktorí sa pri pokladniach nebabrú s nákupom to nerobia preto, aby pomalým dokázali, že sú lepší ako oni, ale preto, že nemajú čas stráviť celý deň balením nákupu.
Takže nabudúce, keď budeš pomaličky baliť svoj nákup a obzerať si každú krabičku, jabĺčko, fľašku ktorú vložíš do tašky a popritom dieťaťu vysvetľovať odkiaľ daný výrobok pochádza, kde ho dopestovali a čo z neho uvaríte, tak si spomeň na ľudí, ktorí toľko času nemajú, alebo sú jednoducho ohľaduplní voči tým, čo sa ponáhľajú a zbalia tovar rýchlo a potom nad ním rozjímajú doma v kuchyni.

tenerifka
1. máj 2025
@sisaka

@tairyx nie každý má celý deň na to, aby si pobalil do tašky jeden nákup. Organizujem si svoj nákup pri vykladaní na pás tak, ako ho budem ukladať do tašiek, a to si ešte organizujem aj tašky, čo do ktorej dám a viem to urobiť rýchlo, lebo nie je najmenší dôvod to robiť ako spomalený film. Jedine, žeby ma tešilo, že za mnou stojí šóra ľudí a čakajú na mňa, kým si z rýchlosťou leňochoda poobzeram nákup a uložím ho pomaaaaaaaličky do tašiek, všakže 🤔

Ty nemáš cely deň nič na robote? Ešte nikdy si sa neponáhľala do roboty, z roboty, uvariť večeru, odviezť dieťa na krúžok…? Tak vedz, že veľa ľudí, ktorí sa pri pokladniach nebabrú s nákupom to nerobia preto, aby pomalým dokázali, že sú lepší ako oni, ale preto, že nemajú čas stráviť celý deň balením nákupu.
Takže nabudúce, keď budeš pomaličky baliť svoj nákup a obzerať si každú krabičku, jabĺčko, fľašku ktorú vložíš do tašky a popritom dieťaťu vysvetľovať odkiaľ daný výrobok pochádza, kde ho dopestovali a čo z neho uvaríte, tak si spomeň na ľudí, ktorí toľko času nemajú, alebo sú jednoducho ohľaduplní voči tým, čo sa ponáhľajú a zbalia tovar rýchlo a potom nad ním rozjímajú doma v kuchyni.

@sisaka ja sa musim smiat😁 (ale v dobrom, nemyslim to zle), ty chces raz zit v juznej Europe? Tak si zacni zvykat, ze alebo zacnes brat magnezko, alebo ta porazi😂, alebo sa naladis na miestnu vlnu a pojdes s prudom....

prasiatko30
1. máj 2025
@tenerifka

@prasiatko30 my dve sme uz po tych rokoch v Spanielsku zzite s okolim, pohoda/klidek/tabacek.... Ludia nemaju s takymito prkotinami problem, su kludni, ohladuplni a nikomu nevadi, ak sa ini zakecaju. Ja som este nezazila, ze by sa niekto predbehol, ani som nezazila, ze by do mña niekto vrazil s vozikom. Ak niekto vidi, ze ten za nim ma 2 veci, automaticky ho pusti pred seba. Tu na Kanarskych je to povysene na level extra, ale aj v Madride ci v Andaluzii su ludia kludni a ohladuplni, ziadny stres.

@tenerifka vzdy ma to udivuje ked som na sk - ta nevrazivost co existuje, ti nevrle ksichty predavaciek v supermarketoch to je vzdy taka ceresnicka na torte. Fakt som si odvykla od toho. Vsak tu aj ked vojdes do preplnenej pekarne tak sa ludia slusne pytaju kto je posledny a dodrzuju rad, i ked rad ako taky neexistuje, este ak nahodou, ze niekto si nevsimne tak ti povedia, vsak si teraz na rade. A to k tomu nepotrebuju ani to vykanie - vacsina ludi sa rozculuje, ze im niekto nevyka, ale to, ze sa clovek ku cloveku sprava extra nevrlo a nezdvorilo to nikomu nevadi😅😅😅.

tairyx
1. máj 2025
@sisaka

@sisaka ďalšia, čo to hrotí 🙂. Neobzerám si každé jabĺčko, ani každú krabičku, ty takých ľudí stretávaš reálne? Lebo ja som takých ešte nestretla pri pokladni. Robím všetko primerane rýchlo, ale tak, aby som seba neuviedla do stresu. Tiež sa niekedy ponáhľam ale nechodím v zhone nakupovať, pretože viem, že by to neprinieslo nič dobré ani mne a ani ostatným.

prasiatko30
1. máj 2025
@tenerifka

@sisaka ja sa musim smiat😁 (ale v dobrom, nemyslim to zle), ty chces raz zit v juznej Europe? Tak si zacni zvykat, ze alebo zacnes brat magnezko, alebo ta porazi😂, alebo sa naladis na miestnu vlnu a pojdes s prudom....

@tenerifka vsak ak nemas nervy na rad tak si zabezpec donasku😂

tairyx
1. máj 2025
@prasiatko30

@tenerifka vsak ak nemas nervy na rad tak si zabezpec donasku😂

@prasiatko30 to som chcela už viackrát napísať, že ľudia, ktorí nemajú čas nakupovať tak nech nechodia, ale zaplatia si donášku.. no nechcela som sa tu s nikým pochytiť.. ako nemám rada stres, tak nemám rada ani hádky, ani tie virtuálne.

tenerifka
1. máj 2025
@prasiatko30

@tenerifka vzdy ma to udivuje ked som na sk - ta nevrazivost co existuje, ti nevrle ksichty predavaciek v supermarketoch to je vzdy taka ceresnicka na torte. Fakt som si odvykla od toho. Vsak tu aj ked vojdes do preplnenej pekarne tak sa ludia slusne pytaju kto je posledny a dodrzuju rad, i ked rad ako taky neexistuje, este ak nahodou, ze niekto si nevsimne tak ti povedia, vsak si teraz na rade. A to k tomu nepotrebuju ani to vykanie - vacsina ludi sa rozculuje, ze im niekto nevyka, ale to, ze sa clovek ku cloveku sprava extra nevrlo a nezdvorilo to nikomu nevadi😅😅😅.

@prasiatko30 jo jo, to vykanie na Sk je kapitola. U nas ns ostrovoch ti predavacka ci cudzia zena v rade milo povie cariño (milacik), chlap mi niña..... Na Sk nepredstavitelne

sisaka
1. máj 2025
@tairyx

@sisaka ďalšia, čo to hrotí 🙂. Neobzerám si každé jabĺčko, ani každú krabičku, ty takých ľudí stretávaš reálne? Lebo ja som takých ešte nestretla pri pokladni. Robím všetko primerane rýchlo, ale tak, aby som seba neuviedla do stresu. Tiež sa niekedy ponáhľam ale nechodím v zhone nakupovať, pretože viem, že by to neprinieslo nič dobré ani mne a ani ostatným.

@tairyx prepáč, ale tvoje príspevky vyznievali, že si ideš klíďo píďo svojim tempíčkom a je ti jedno, že druhí čakajú, lebo keby si mala trošku pridať, tak ti to spôsobí stres (to si sama niekoľko krat zdôraznila)

ekira1
1. máj 2025

Na čo mám nervy? Keď si postavia krížom košík, keď ho chcem odsunúť, držia ho silou akoby som ho chcela ukradnúť či čo. Pri čakaní v rade má tlačia košíkom, asi sú skôr keď ma potlačia. Keď pred pokladňou sa strašne ponáhľa, ale potom všetci čakáme, kým si v kľude v pohode pobalí, už sa neponáhľa a my si máme počkať. Keď stojím v rade na samoobslužnú a z boku sa rýchlo predbehne..

tairyx
1. máj 2025
@sisaka

@tairyx prepáč, ale tvoje príspevky vyznievali, že si ideš klíďo píďo svojim tempíčkom a je ti jedno, že druhí čakajú, lebo keby si mala trošku pridať, tak ti to spôsobí stres (to si sama niekoľko krat zdôraznila)

@sisaka môže byť, že to tak vyznelo. Ale keby aj.. myslím si, že nikto príčetný netrávi pri pokladni viac času ako musí. Niektorí sme pomalší, iní rýchlejší, zdôrazňujem niekoľkýkrát- ako spoločnosť nie sme ochotní rešpektovať inakosť, pomalosť, čokoľvek, čo my osobne robíme inak, alebo rýchlejšie, alebo lepšie.

prasiatko30
1. máj 2025
@tenerifka

@prasiatko30 jo jo, to vykanie na Sk je kapitola. U nas ns ostrovoch ti predavacka ci cudzia zena v rade milo povie cariño (milacik), chlap mi niña..... Na Sk nepredstavitelne

@tenerifka presne a sprava sa ku tebe vacsinou milo a snazi sa ta obsluzit poriadne, i ked nie, nie su to najlepsie platene joby vo vesmire. Na sk sa to vzdy zvrtne na to, ze problem je plat a vykanie 😂😂😂😂

sisaka
1. máj 2025
@tenerifka

@tenerifka rozmýšľame nad Talianskom, žiadna iná krajina zatiaľ neprišla do úvahy (Španielsko určite nie) a aj to až na dôchodku, kedy rozhodne nebudeme pracovať, takže sa nebudeme musieť ponáhľať do prace, vyzdvihovať deti zo škôl, tréningov a rýchlo variť večeru/obed…..

prasiatko30
1. máj 2025
@sisaka

@tenerifka rozmýšľame nad Talianskom, žiadna iná krajina zatiaľ neprišla do úvahy (Španielsko určite nie) a aj to až na dôchodku, kedy rozhodne nebudeme pracovať, takže sa nebudeme musieť ponáhľať do prace, vyzdvihovať deti zo škôl, tréningov a rýchlo variť večeru/obed…..

@sisaka tak sa nauc zhlboka dychat 😅😅😅
Nejaky pretek pri spratavani nakupu do kosika ti nebude hrozit ani v taliansku😂

tenerifka
1. máj 2025
@sisaka

@sisaka Taliansko je na tom podobne, maju cas, cim viac na juh, tym viac casu😁

taktotedanie
1. máj 2025
@muchotrafka298

Mne skutocne vadi iba jedna vec a to je to kvakanie v Lidli do tych sluchatiek a mikrofonu, co maju na hlavach. Lebo za mna je vyslovene drze, ak su tam zakaznici rozpravat kolegyni zazitky z vikendu, smiat sa pri blokovani zakaznikovi. Co nikdy neviem, ze ci sa nieco pyta mna alebo hovori niekomu inemu. Za mna je toto vyslovene sproste voci zakaznikom. Lebo z nasich penazi ma aj predavacka vyplatu, tak nech si kolegyni klebeti inokedy a nie v case, ked blokuje tovar cudzim ludom. Mna to nezaujima, co ona vari alebo s kym bola cez vikend.

@muchotrafka298 ja stale poviem mozte si to vypnut ked sa s vami rozpravam? Mna nezaujima co mate na obed s kolegynou, zmlkli aj dalsie 3 predavacky v okoli ked som toto povedala zvysenym hlasom
Odvtedy chodim len do toho jedneho lidlu a nestalo sa mi odvtedy aby mi meszitym kvakali do toho mikrofonu

sisaka
1. máj 2025
@tenerifka

@sisaka Taliansko je na tom podobne, maju cas, cim viac na juh, tym viac casu😁

@tenerifka no a? Však píšem, že tam nejdem pracovať 🤷‍♀️
@prasiatko

tenerifka
1. máj 2025
@sisaka

@sisaka aj keby si zila v Taliansku teraz ako pracujuca, musela by si prehodit mod a spomalit, nepomohla by si si rozculovanim, len by si sama sebe robila zle. Ja ti rozumiem, ze na severe a vo vyspelejsich krajinach je to vacsinou o inom-presnost, dochvilnost.... No take Slovensko je 100 rokov za opicami (neporovnatelne s Kanadou) a ludia su tam aj tak nervozni a neohladuplni (nie vsetci samozrejme, ale velke%). V zivote ide totiz o ine hodnoty nez splnit plan na sekundu presne....

sisaka
1. máj 2025
@prasiatko30

@sisaka tak sa nauc zhlboka dychat 😅😅😅
Nejaky pretek pri spratavani nakupu do kosika ti nebude hrozit ani v taliansku😂

@tenerifka
@prasiatko30 mimochodom žienky do Talianska chodime zakaždým keď sme v Európe a chodili sme, aj keď sme žili na Slovensku, takže nerobím si žiadne ilúzie.
V Kanade sú ľudia slušní a ohľaduplní, takže áno, som zvyknutá, že ludia cielene neblokujú pasy, lebo majú cely deň na zbalenie tovaru, ale sú ohľaduplní a nešuchtajú sa, platí na 95% nakupujúcich Predavačky máme chvalabohu tiež slušné, tiež ťa oslovia “drahá”, tiež prehodia pár slov, popytajú sa, zavtipkujú….( Čím menší obchod, tým samozrejme osobnejsie ) a to popri práci! Nikto tu do nikoho nevráža vozíkmi ani sa na nikoho nelepí, ako to tu mnohé opisujú, takže áno, trochu iná kultura aj v porovnani so Slovenskom aj Talianskom.

tenerifka
1. máj 2025
@sisaka

@tenerifka
@prasiatko30 mimochodom žienky do Talianska chodime zakaždým keď sme v Európe a chodili sme, aj keď sme žili na Slovensku, takže nerobím si žiadne ilúzie.
V Kanade sú ľudia slušní a ohľaduplní, takže áno, som zvyknutá, že ludia cielene neblokujú pasy, lebo majú cely deň na zbalenie tovaru, ale sú ohľaduplní a nešuchtajú sa, platí na 95% nakupujúcich Predavačky máme chvalabohu tiež slušné, tiež ťa oslovia “drahá”, tiež prehodia pár slov, popytajú sa, zavtipkujú….( Čím menší obchod, tým samozrejme osobnejsie ) a to popri práci! Nikto tu do nikoho nevráža vozíkmi ani sa na nikoho nelepí, ako to tu mnohé opisujú, takže áno, trochu iná kultura aj v porovnani so Slovenskom aj Talianskom.

@sisaka na juhu je to najma o tolerancii k tym niekolkym % tych spomalenych a kecajucich, ze nikoho to nerozculuje. Rovnako ked ide predo mnou auto a zastavi sa s oprotiiducim autom na prehodenie par slov, je to v poriadku