Ako vás rozčuľuje správanie ľudí v obchode?
Dneska v obchode pri pokladni som sa zamýšľala nad spravím sa ľudí. Napríklad vy si tovar balíte hneď do tašiek alebo počkáte, zaplatíte a potom si ho vezmete? Strašne ma rozčuľuje, keď sú niektorí akoby spomalení. Ako to máte vy? Čo vás v obchode vie vytočiť? Okrem cien
Každý z nás je iný , tak sa snažím nádych - výdych a nevšímať si to . Ale keď mi predavačka blokuje nakup ako na pretekoch ( áno , verím , že to majú nakazené ) , ale tým mi poobíja všetky jablka , poprípade prepichne viecko na jogurte a keď mi ráta rožky a pichá mi cez ten sacok do nich , div že v ňom neostane dierka , tak to ma dokáže naštartovať až tak , že som jej naposledy kázala , stornovať jablka aj makovky a išla som si pre nové .
@lenka.25 pravda je, ze niektore ovocim a zeleninou trieskaju, akoby to bolo z kamena 😬
Mňa ešte vytáča, keď je pokladnička fakt mega rýchla, nemám ešte všetko na páse a už mi to blokuje ako šialená. A to som rýchla si myslím.
Takych nemam ani ja rada. Ze ma plno veci a caka kym predavacka naskenuje, a tak dava do tasiek.
@gribka1 ono im to rata kolko "pipnuti" maju na minutu tusim tak preto 😉 ale mas pravdu je to otravne 😬 @klarissa25 potvrdi tiez tusim ze v Lidli robi 😀😉
Takych nemam ani ja rada. Ze ma plno veci a caka kym predavacka naskenuje, a tak dava do tasiek.
@gribka1 ono im to rata kolko "pipnuti" maju na minutu tusim tak preto 😉 ale mas pravdu je to otravne 😬 @klarissa25 potvrdi tiez tusim ze v Lidli robi 😀😉
@janulik2008 Už som v Lidl zažila úplne tichú samoobslužnú pokladňu a nevedela som potom, či mi to vzalo alebo nie😂.
@janulik2008 Už som v Lidl zažila úplne tichú samoobslužnú pokladňu a nevedela som potom, či mi to vzalo alebo nie😂.
@gribka1 aj u nas je taka 🤣🤣🤣
@janulik2008 tak tak
Vytočí má maximálne keď mi niekto nákupným vozíkom prejde po chrbte a naposledy ma nie že vytočila, ale rozosmiala mamička cca 150 cm a 130 kg, ako prenikavým hlasom, ktorý ma bodal vo všetkých anatomických otvoroch, spustila Brúúúnóóó, dubajskú čokoládu nemajú. Brúúúnóóó, dubajskú čokoládu budú mať zajtra. Brúúúnóóó, kde si, nie si hladný?...no od smiechu mi sopeľ vyfrkol na platobný terminál. Pre mňa pamätná bola aj kedysi dávno otázka: nie je v tej morčacej šunke kuracie, lebo my doma bravčové nejeme. Ja viem, že každý sme nejaký, ale niekedy je toho už priveľa... ešte šťastie, že viackrát ma v odchodoch rozosmiali, ako nasrdili.
Mna este minule vytocila matka s kociarom v strede ulicky samozrejme ulicka smerom k sunkam a masu a pecivo cize ta zakladna ulicka ktorom idu vsetci, vystavila tam kociar a telefonovala ako z rozhlasu, snazila som sa vyhnut ako vsetci, prednym kolieskom kosika som suchla kociar samozrejme som sa otocila a ospravedlnila sa na co na mna vyletela, ze ci som normalna, ze ma dieta v kociari a ze ci chcem to dieta prejst kosikom ( s dietatom ani necuklo podotykam)
Na co sa ozvali dalsi 3 ludia nech sa nehneva ale ze teda stoji v hlavnej ulicke a ludia nemaju kde prechadzat, ja som jej povedala, ze ked chce telefonovat nech ide pred obchod na co zacala zenska jacat ako najata, ze sme vsetci neohlduplni a spolocnost je zaujata voci chudatkam matkam, ktore nemaju kde dat dieta aby si sli kupit obycajne rozky
Samozrejme v samoobsluznej pokladni blokovala cipsy, prosecco, solene arasidy, dubajsku cokoladu 😂😂😂 ze dietatu chybala topanka a ciapka ju nezaujimalo kedze na dieta nepozerala lebo neustale telefonovala 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@sisaka na juhu je to najma o tolerancii k tym niekolkym % tych spomalenych a kecajucich, ze nikoho to nerozculuje. Rovnako ked ide predo mnou auto a zastavi sa s oprotiiducim autom na prehodenie par slov, je to v poriadku
@tenerifka tak v malom meste si to viem predstaviť. U nás v našej komunite, kde je 40ka, bežne ľudia pristavia autá a vykecavajú, či už s iným človekom, alebo niekym, kto sedí pred garážou, tu radi ľudia len tak posedávajú …, našťastie sú širšie ulice, ale sme napríklad zvyknutí, že decká si postavia hokejové bránky na ulici a zakaždým keď ide auto, tak ich dávajú nabok a ľudia v autách čakajú, kým to deti všetko poodsúvajú. ..
Samozrejme, na hlavných uliciach, kde sa ide 60kou si to nikdo nedovolí len tak zastať, až takí benevolentní nie sme…
@prasiatko30 tak nemôžme porovnávať malé španielske mestečko a severoamerické veľkomesto…
Baby a vadilo by vam, keby vam krajala pani predavacka sunku ( jednota) a uklada rovno na plochu krajaca, nie na sacok. Sem tam si to vsimam a nechcem byt moc upistana ale radsej by som aby platky davala rovno na sacok a nie na plochu kde bolo kadeco. Neviem. Proste kraja a az potom vsetko supne na sacok a zabali
Ja nemam rada ludi ktori si najskor musia zbalit tovar a az potom platia. Pritom mozu zaplatit a potom si balit, a ja mozem blokovat dalsi nakup… neznas takych ludi…
@klarissa25 ja presne neznasam predavacku ktora mi vsetko prehadze dobre ze nie az po parkovisko urobi kopu a potom ma tlaci rychlo do platby. Dalsi clovek ktoremu by blokovala ma nevie preskocit a balit si nieco tam vzadu za predavačkou pretoze tam nie je priestor....🤦
Hned na zaciatok uvediem ze v supermarkete mam odrobenych 5 apol roka, cize viem co ta praca znamena. Minule otvorili pokladnu predo mnou tak som este zavolala pani s mensim nakupom pred seba - moj bol velky tak kym vylozim, nech ona kludne prejde a necaka. Ked naskenovala pokladnicka jej nakup, zaplatila a este si balila veci tak reku hovorim pokladnicke ze co oskenuje tak nech mi da popri pokladni, rychlejsie to pozbieram - ona na to ze nie, ze ona ma priestor tam (oddelila teda moj nakup od tej pani, len teda do priestoru kam som sa nevedela dostat ...jednak kvoli tej pani, jednak ze je to uz cesticka von a dost uzka...ok. Tak som trpezlivo stala kym si pani zbierala nakup (nerobila to pomaly cize nebola som netrpezliva...ked odisla, zacala som zbierat moj nakup ale tam uz bolo tolko poloziek a podotykam tak daleko, ze mi to trvalo...a to mi uz pokladnicka hovori ci mozem zaplatit....no nie nemozem. Absolutne chapem ze sa pinahlaju, ze maju vela ludi, ale dam cas dochodkyni, ak matke s detmi, aj komukolvek a mna hejtak ženie jak prašiveho psa? No pardon...Nakup cez 100e a čaka ze tam budem jak handra lietat lebo ona mi povedala....no nie, musela pockat kym si veci odložím, ofrflem system a potom zaplatim. Pani predo mnou to pocula a vratila sa a frflala so mnou 😆 Akoze chapem ze je v obchode cim dalej tym menej pokladnikov. Clovek im tam donesie peniaze a chovaju sa tam k nemu ako k prašivemu psovi...
Mne vadí jediná vec v spoločnosti a je jedno či to je obchod alebo autobus, či ulica.. a to je to, keď majú ľudia pocit že sú na svete sami.. že im ani nezapne že niekomu zavadzaju, že niekto kvôli nim musí dlho čakať..
Ja nemam rada ludi ktori si najskor musia zbalit tovar a az potom platia. Pritom mozu zaplatit a potom si balit, a ja mozem blokovat dalsi nakup… neznas takych ludi…
@klarissa25 som sa dobre zasmiala. Na tu pidi mini lidlacku pokladnu sa ledva zmestí moj pár položkový nákup, nieto aby sa tam zmestil ďalší, ktorý by si blokovala, kým si ten môj ukladám do tašky 🤣
Našťastie do lidla vkročím tak 2x za rok. Strašne chaotický obchod s nepríjemnou obsluhou.
Práve preto chodím do samoobslužnéj pokladne, aby som si v kľude naukladala veci do tašiek tak ako chcem 🤷
@klarissa25 som sa dobre zasmiala. Na tu pidi mini lidlacku pokladnu sa ledva zmestí moj pár položkový nákup, nieto aby sa tam zmestil ďalší, ktorý by si blokovala, kým si ten môj ukladám do tašky 🤣
Našťastie do lidla vkročím tak 2x za rok. Strašne chaotický obchod s nepríjemnou obsluhou.
@callisia vo vela lidloch su uz klasicke velke pokladne s 2 uloznymi priestormi…
Inak keď čítam diskusiu, ja teda chodím raz za týždeň na veľký nákup (fakt že veľký, lebo sa tomu potom rada vyhnem až 7dni, nerada nakupujem...) a položky ktoré mi pokladnička nablokuje si naspäť Hádžem do košíka bez ťažsiek.. (iba jeden Lidl čo mám v okolí má tak veľkú plochu samoobslužnej aby som si mohla nablokovat tam, takže nie vždy idem do samoobslužnej..) no a to ide celkom rýchlo.. mám veľké nákupy, netrvajú však práve preto dlho - pokladnička rýchlo blokuje, ja rýchlo Hádžem do košíka.., do tašiek si to ukladám až v aute na parkovisku.. ale teda mierne mi vadí keď blokuje už vtedy keď nemam ešte všetko na páse, lebo potom sa to nahromadí a som pomalšia.. ale tak to su také prkotiny.. 😅
@prasiatko30 tak nemôžme porovnávať malé španielske mestečko a severoamerické veľkomesto…
@sisaka ja som ti to spominala v suvislosti s prestahovanim sa do it. 😅
@callisia vo vela lidloch su uz klasicke velke pokladne s 2 uloznymi priestormi…
@klarissa25 to je zaujímavé, pretože ten jeden z najvyťaženejších Lidlov v Nitre má iba mini odkladací pultík. Ale zaujímalo by ma, prečo sa zas vracajú k veľkým odkladacím priestorom na nablokovany nákup? Veď pred rokmi tam také boli a nahradili ich týmto paškvilom. Žeby sa ľudia sťažovali?
Mňa rozčuľuje, keď sa rozprávajú v strede uliciek a nedá sa prejst, keď berú a ochytavaju pecivo holými rukami. Pri pokladniach neriesim, lebo chodím na samoplatiace, takže ma nik nezdrzuje
Budem úprimná. Skoro 99% starí ľudia. Až potom ceny.
Že ma matka tlačiaca velky kos s deckom naberie tak že mi oderie do krvi kotniky, namiesto ospravedlnenia je múdra ako radio. Viem že niektorým preskočí ale neviem prečo to tolerovať.
Špinaví, upotení, smradľaví väčšinou obézni ľudia.
Bud pochválené a požehnane “tesco domov”.😂
Mňa vytáčajú tí čo sa tlačia za mnou väčšinou s košíkmi alebo s tovarom. Buď ma niekto otrieska zozadu lebo sa na mňa tisne ako ploštica alebo sa musí predavačka pýtať pokiaľ mám nákup lebo niekto šetrí miesto a narve si tovar centimeter za mnou. Ideálne keď ešte nemám všetko vyložené a pani už si tam pchá svoje. Čo sa týka mňa, najprv ukladám, potom platím. V opačnom prípade som si x krát musela ďalšiemu zákazníkovi hrabať v tovare lebo predavačka si išla jak na rekord. Už som zažila aj to že nečakala kým si tovar vezmem, mala som toho veľa a ona veselo pípala a hádzala na kopu až mi polovica zletela na zem. Keď sa dá idem jedine na samošku.
Hned na zaciatok uvediem ze v supermarkete mam odrobenych 5 apol roka, cize viem co ta praca znamena. Minule otvorili pokladnu predo mnou tak som este zavolala pani s mensim nakupom pred seba - moj bol velky tak kym vylozim, nech ona kludne prejde a necaka. Ked naskenovala pokladnicka jej nakup, zaplatila a este si balila veci tak reku hovorim pokladnicke ze co oskenuje tak nech mi da popri pokladni, rychlejsie to pozbieram - ona na to ze nie, ze ona ma priestor tam (oddelila teda moj nakup od tej pani, len teda do priestoru kam som sa nevedela dostat ...jednak kvoli tej pani, jednak ze je to uz cesticka von a dost uzka...ok. Tak som trpezlivo stala kym si pani zbierala nakup (nerobila to pomaly cize nebola som netrpezliva...ked odisla, zacala som zbierat moj nakup ale tam uz bolo tolko poloziek a podotykam tak daleko, ze mi to trvalo...a to mi uz pokladnicka hovori ci mozem zaplatit....no nie nemozem. Absolutne chapem ze sa pinahlaju, ze maju vela ludi, ale dam cas dochodkyni, ak matke s detmi, aj komukolvek a mna hejtak ženie jak prašiveho psa? No pardon...Nakup cez 100e a čaka ze tam budem jak handra lietat lebo ona mi povedala....no nie, musela pockat kym si veci odložím, ofrflem system a potom zaplatim. Pani predo mnou to pocula a vratila sa a frflala so mnou 😆 Akoze chapem ze je v obchode cim dalej tym menej pokladnikov. Clovek im tam donesie peniaze a chovaju sa tam k nemu ako k prašivemu psovi...
@katkaseiner presne tento systém pokladní nenávidím. Môj nákup v druhej "vaničke", ku ktorej nemám šancu sa dostať lebo predo mnou si druhý ukladá nákup. Hlavne, že ona už by blokovala tretí.
Nieže rozčuľuje skôr mi vadí a nie je príjemné, keď sa niekto na mňa lepí s košíkom, naložia si do auta nákup a už absolútne si nevedia košík odpratať namiesto, ale nechajú barzkde či zavadzia druhému alebo nie a keď si v košíku, alebo kde parkovali nechajú bordel. A myslím, že ani nie je príjemné keď pri niekom v dôsledku telesného pachu nedokážete ani vydržať a keď ma problém so všetkým a zdržiava riešením nezmyselností. 🙂
@sisaka ja sa musim smiat😁 (ale v dobrom, nemyslim to zle), ty chces raz zit v juznej Europe? Tak si zacni zvykat, ze alebo zacnes brat magnezko, alebo ta porazi😂, alebo sa naladis na miestnu vlnu a pojdes s prudom....
@tenerifka videla si film “divoké historky” ? Že prečo len to natočil a ešte v Španielsku 😂
@zeldia nie, o com to je?
@tenerifka 😊 to sa nedá popísať to treba vidiet len teraz mi napadlo že sa to odohráva asi v Argentíne rozhodne to nie je o “pokojných španieloch čakajúcich v rade s košikom” https://www.csfd.sk/film/373181-divoke-historky...
Ak by ste sa nudili vrelo doporučujem všetkým hodí sa k tejto téme že ako z banality je mozne vyrobiť osudovú drámu napríklad aj v potravinách😉

Každý z nás je iný , tak sa snažím nádych - výdych a nevšímať si to . Ale keď mi predavačka blokuje nakup ako na pretekoch ( áno , verím , že to majú nakazené ) , ale tým mi poobíja všetky jablka , poprípade prepichne viecko na jogurte a keď mi ráta rožky a pichá mi cez ten sacok do nich , div že v ňom neostane dierka , tak to ma dokáže naštartovať až tak , že som jej naposledy kázala , stornovať jablka aj makovky a išla som si pre nové .