Ako vyriešiť spor o nevrátené auto?
Mala som pokazené auto. Keďže, putovalo od mechanika, k mechanikovi, nikto nevedel čo mu je, na odporučenie som ho vzala k 1 chlapovi, čo servis nemá, robí iba tak. Poznám ho, má dobrú robotu. Auto opravil, ale pri oprave poškodil svetlo a lak na aute. Trvali sme, aby chybu odstránil, keďže ju spôsobil on. Opravil ju, lenže dnes si za nu chcel vyúčtovať 280 eur, s čím som nesúhlasila, tak mi auto nedal. Musím mu zaplatiť, alebo čo teraz?
Nezaplať. Opýtaj sa ho, či Ti ho vráti, alebo ho nahlásiš, pravdepodobne autá opravuje načierno.
Nám keď mechanik poškodil disk na aute, malá chybička, ktorú by som si ani nevšimla tak sa sám priznal a dal na výber - škodu nám zaplatí alebo nám za opravu auta nevezme peniaze a ani za zakúpené diely.
Keď to robí iba tak, zrejme to fakt nemá na papieroch, neodvadza dane a zrejme nemá ani na papieroch veci týkajúce sa ŽP, odpadov atď. - pekne by som mu zaplatila za tu pôvodnú opravu ale žiadala faktúru. A keď nebude fakturka (čo isto nebude) pohroziť- riešenie cez políciu a okrem toho životné prostredie - ŽP je totiž pre domácich mechanikov oveľa väčší strašiak ako polícia, tomu ver. On si rozmyslí čo bude robiť. Keď mu pohroziš, platbu za dodatočnú opravu jeho chyby ani nebude chcieť.
Neplatila by som a bez faktúry by som nikomu nič nezaplatila, co sa týka auta.
Daj vedieť ako si dopadla, zaujíma nás to
Auto mám u seba. Odmietla som uhradiť súčiastky, prácu som uhradila.

Preto nadavam auta opravovat len tak,ale do servisu...zaplat a pouč sa z toho.