Ako zistiť hodnotu nájdeného prsteňa?
Dobrý deň, v záhrade sme kopali a pes vyhrabal zo zeme prsteň ( bol veľmi hlboko) u nás nikto nemal takýto prsteň za celé roky, čo tu žijeme a musí byť dosť starý. Nemal na sebe eróziu iba bol špinavý od hliny. Vyčistila som ho a chcela by som poprosiť o pomoc, ako zistiť či je to zlato a akú by mal hodnotu.

Dobrý deň, nakoniec idem až 21. Prepáčte nebolo mi dobre, takže som nešla
@stela222 jejda. podme tipovat :D aspon lepsia tema ako eutanazia ci lenive zeny, kolko vazi prsten napriklad. a od toho sa odkopneme
ten prsten ma hodnotu v zlatnictve/zalozni max ako zlomkove zlato, cize na vahu. Ak je to zlato. Nic viac velmi netreba cakat🙂)
S dcerkou sme davnejsie na prechadzke nasli masivny strieborny prsten. Tusim mal aj punc.
Ak je "podozrivo" lahky, tak to zlato nebude. Zlato je jeden z najtazsich kovov. Ale fakt vyzera velmi zachovalo, ak to nie je zlato, tak tam dlho nebol, alebo je aspon poctivo pozlateny.
@aalt tieto prstene boli lahke, moja mama takyto podobny mala... len teda bol komplet zlaty 🙂)))
Som zvedavá 🙂
Aj ja som zvedavá, takže ja sa sem len pripnem 😀
Aj ja sa pripnem 😀
Ja sa len pripnem toto ma zaujíma 😁 Autorka držím palce 🍀
🐕
@stastnamamulka vyskúšala som nie je magnetický a hneď klesol na dno. Veľmi dobrý článok 😄 už len test chýba
💍
Zrejme to zlato je, ale aj tak asi veľkú hodnotu mať nebude.
... ja len teda pre tých, ktorí sa pripínajú... stačí si zapnúť upozornenie a budete vedieť všetko 😉
@rusalinka tak ja len tiez technicku poznamku ... lenze nezobrazuje sa to takto v "Zapojila som sa", takze ked si to budes chciet v buducnosti najst, tam to nebude a notifikacie sa zobrazuju iba par mesiacov. Aspon ja si neviem najst temy, kde to mam iba "zapnute".
A ano, tu mi staci poznat vysledok, ale ak si planujem niekedy este temu precitat, tak radsej dam aj prispevok. A este je rozdiel, ze autor temy nevidi "zaujem". Ak by tam bol aj pocet ludi, kolki dostavaju notifikaciu a bolo to aj v "Zapojila som sa", tak by to bolo za mna plnohodnotne.
@rusalinka tak ja len tiez technicku poznamku ... lenze nezobrazuje sa to takto v "Zapojila som sa", takze ked si to budes chciet v buducnosti najst, tam to nebude a notifikacie sa zobrazuju iba par mesiacov. Aspon ja si neviem najst temy, kde to mam iba "zapnute".
A ano, tu mi staci poznat vysledok, ale ak si planujem niekedy este temu precitat, tak radsej dam aj prispevok. A este je rozdiel, ze autor temy nevidi "zaujem". Ak by tam bol aj pocet ludi, kolki dostavaju notifikaciu a bolo to aj v "Zapojila som sa", tak by to bolo za mna plnohodnotne.
@aalt hej, dobrý postreh. Možno ho skús posunúť vyššie: https://www.modrykonik.sk/faq/form/?faq=message-mk
@stela222 jejda. podme tipovat :D aspon lepsia tema ako eutanazia ci lenive zeny, kolko vazi prsten napriklad. a od toho sa odkopneme
@balerina2025 ja tipujem že jej ponúknu 120€
Môžete ďalší 😆 kto bude najbližšie
@lenkakravcova no vyzera byt dost masivny ....
A ja myslím ze to zlato neni.
@lenkakravcova 50€ Max 😀
autorka - nič? Toľko nás tu čaká a nič :D
@mykaellle ja mam pocit, ze uz sa asi nedozvieme 🤷♀️
Klud, ved pisala ze pojde do zlatnictva 21.5.
@elenita podľa mňa už dávno sa bola kdesi v záložni opýtať a zistila že voľáke mačacie zlato žiadna hodnota a teraz píše ze nemá čas až 21 a buď už neodpíše alebo povie ze až v júni pôjde bo nemá čas
@bambieblue písala som, že idem 21, aby ste vedeli a nemuseli ste čakať stým, že neviete kedy. Ešte som nikde nebola, keby som bola, tak by som to napísala, nepotrebujem robiť tajnosti, veď veľa ľudí mi tu pomohlo a ja ich chcem o tom informovať 😊. Nezáleží mi na tom či to má hodnotu, veď keby aj nie, tak to vôbec nevadí. Len ma to zaujímalo, ako si myslím, že aj viac ľudí 😁

Dobrý deň, nakoniec idem až 21. Prepáčte nebolo mi dobre, takže som nešla